چرا اوباما اجازه داد جنبش سبز ایران شکست بخورد

مقاله‌ای از ایلای لیک در بلومبرگ
 پرزیدنت اوباما نه تنها نسبت به نمایش همبستگی با معترضان به تقلب در انتخابات سال ۱۳۸۸ ریاست جمهوری در ایران تمایلی نداشت، بلکه از این ترس داشت که تظاهرات آن روزها تماس مخفی او با رهبری جمهوری اسلامی را به خطر بیاندازد.

 

جی سالامون، خبرنگار وال استریت جورنال، در کتاب جدیدش "جنگ های ایران" جزییات جدیدی را از چگونگی عملکرد باراک اوباما برای پرهیز از جنبش سبز آشکار می کند.
 
در پشت صحنه، پرزیدنت اوباما به نظر مشاوران اش بی اعتنایی می کرده است. آنها می خواستند آمریکا همان گونه که در گذارهای مشابه کشورها از دیکتاتوری به دموکراسی عمل کرده عمل کند و پیام هایی حاکی از حمایت از معترضان در ایران بفرستند.
 
رییس جمهوری آمریکا حتی به سازمان مرکزی اطلاعات آمریکا (سی آی ای) دستور می دهد تماس ها با بعضی حامیان جنبش سبز را متوقف کند.
 
مخالفان جمهوری اسلامی در خارج از ایران خواستار حمایت اوباما از قیام مردم بودند. مخالفان رژیم در داخل ایران چنین حمایتی را مخرب می دانستند. در آخر اوباما هیچ کاری نکرد، ولی رهبر جمهوری اسلامی در هر شکل او را به تحریک به انقلاب در ایران متهم کرد.
 
در صربستان، اسلوبودان میلوسویچ مخالفانش را متهم می کرد که مهره دولت آمریکا هستند ولی مردم نهایتا دیکتاتور را از قدرت پایین کشیدند؛ در این راستا وزارت خارجه آمریکا در مجارستان برنامه های آموزش مقاومت بی خشونت برای فعالین صرب برگزار می کرد.
 
باراک اوباما از ابتدای ریاست جمهوری اش تلاش کرد روحانیون حاکم بر جمهوری اسلامی را از دشمن به دوست بدل کند و هر چند تحریم های اقتصادی سنگینی علیه ایران وضع کرد اما در نامه هایی به آیت الله خامنه ای تاکید داشت که آمریکا در پی تغییر رژیم در ایران نیست.
 
وقتی باراک اوباما خط قرمز تعیین شده خود برای حمله به سوریه در صورت استفاده بشار اسد از جنگ افزار شیمیایی را زیر پا گذاشت، مقامات آمریکایی و ایرانی به او گفته بودند مذاکرات هسته ای در صورت مداخله نظامی آمریکا علیه اسد متوقف خواهد شد.
 
رییس جمهوری آمریکا حتی برنامه مستند کردن موارد نقض حقوق بشر در ایران را متوقف کرد.
 
البته تضمینی وجود نداشت که پشتیبانی اوباما از تظاهرات خیابانی جنبش سبز به سرنگونی آیت اﻟله خامنه ای منجر می شد، اما به امتحان اش می ارزید. اگر آن قیام موفق می شد شاید یک توافق هسته ای با ایران به صلحی واقعی می انجامید. در عوض، اوباما ریاست جمهوری اش را به عدم درک دیکتاتور ایران گذراند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۶۳
Sabokbalam - کالیفورنیا، ایالات متحده امریکا

تا کى این محملات رو به خورد ما میدهید؟ فرقى نمیکند که کدام رئیس جمهور در کاخ سفید است، سیاست خارجى آمریکا حکم میکند که آخوند به قدرت برسد و در قدرت هم باقى بماند تا منافع جهانى تامین شود. تازه اگر از جنبش سبزحمایت میکرد، مگر قرار نبود موسوى دوران طلائى امام هندى را به ما هدیه کند؟ از خواب خرگوشى بیدار شویم و تازه اگر همت کنیم و چند سال با حکومت آخوندى در بیفتیم بلکه بتوانیم دوران طلائى پهلوى را، آنهم اگر رضا شاهى پیدا شد، زنده کنیم.
شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۲:۱۹
۵۲
غروب ایران - بالتیمور، ایالات متحده امریکا

تا زمانیکه مملکت ما نفت دارد هیچیک از قدرتهای بزرگ ملت و مملکت ما را به حال خود نخواهند گذاشت و در کار خود هم موفق بودند چرا که کاری کردند تا دشمنان ایران و ایرانی بر انان حکومت کنند .
شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۳:۳۹
۱۰۷
منوچهری - کرمان، ایران
کاملا تحلیل نادرستی ارائه دادند. اولا اوباما زمان کشته شدن ندا کاملا با جنبش سبز هم صدا بود. دوما رهبران جنبش سبز میخاستن که امریکا پشتیبانی نکنه بدلیل اینکه آخوندها خارجی بودن این اعتراضات رو بهانه میکردند و با وحشی بازی بیشتری به قلع و قمع میپرداختن, که درست هم فکر میکردن! اگه حکومت کوچک ترین نشانه ای از کمک خارجی پیدا میکرد شاید بیشتر از یک میلیون نفر رو میکشت و تا همین الان مردم تو زندانها از شکنجه و اعدامهای دسته جمعی تلف میشدند.
شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۳:۵۵
۴۵
amirHassna - سیدنی، استرالیا

این خود مردم ایران هستن که باید برای سرنوشت خودشون بها بدن. سال 88 فقط تهران عملا اعتراض کرد و اکثر شهرستانا اعتراض چندانی نداشتن چون هنوز در لایه ای درونی جامعه ایران اعتماد به اخوند و خرافات مذهبی بیداد می کنه. اگه اوباما دخالت هم می کرد هیچ جایگزینی وجود نداشت چون اکثریت مردم ایران دقیقا نمی دونن چی می خوان و به فرض هم با رفتن اخوندا هنوزم ته ذهنشون به اونا بیشتر ایمان دارن مخصوصا در بین طبقات محروم جامعه. البته اوباما کلا سیاست خارجی درستی در خاورمیانه نداره اما بازم سهم مردم ایران بیشتر از امریکاست برای تغییر در سرنوشت ایران.
شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۴:۰۱
۵۲
natasha1 - نیویورک، ایالات متحده امریکا

مردم در خیابانها فریاد می زدند: (اوباما) یا با اونا یا با ما و (اوباما )اونا را انتخاب کرد و این بزرگترین اشتباه دوران ریاست جمهوری اوباما بود .یک اشتباه بزرگ بسیار بزرگ و تاریخی اوباما و امریکا عین کار افتضاحی که جیمی کارتر کرد .من هم اوضاع انروز های ایران را دیدم .مردم واقعا قیامت به پا کردند و امریکا پشت مردم ایران را خالی کرد و اوباما از جمهوری ننگین اسلامی و دیکتاتوری خامنه ای دفاع کرد و میلیارد ها دلار به جیب خامنه ای واریز کرد انهم نقد و با دور زدن تحریم های بانکی در حالی که خون ندا اقا سلطان و سهراب و هزاران زن و مرد ایرانی جلوی چشمان دوربینهای دنیا به هدر رفت و جان عزیزشان پرپرشد. سناتورSantorum Rick به شدت از اوباما انتقاد کرد که چرا از جنبش مردمی ایران حمایت نکرد و به مردم ایران کمک نشد در ان مقطع تاریخی نتیجه باقی ماندن بیشتر خامنه ای افعی دیکتاتور در قدرت شد... سران جنبش سبز سالها در حصر ماندند .کلی از مردم ایران به قتل رسیدند و یا در حبس اسیر شدند یا شکنجه ها شدند خامنه ای جلاد از اسد خائن به مردمش حمایت کرد میلیونها سوری آواره و بی خانمان شدند
شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۴:۴۱
۵۲
natasha1 - نیویورک، ایالات متحده امریکا

صدها هزار نفر کشته شدند ... و اوباما خامنه ای جلاد را دلار باران کرد که بیشترپول مردم بدبخت ایران را بدزدد. کاش به جای اوباما مردم امریکا مت رامنی را انتخاب کرده بودند. انوقت امروز ایران پایگاه روسها نشده بود . تاریخ قضاوت خواهد کرد و اوباما اشتباه بسیار بسیار برزگی کرد.
شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۴:۴۱
۴۴
سرگپه زیر پتوه - نیویورک، ایالات متحده امریکا

خیلی ساده این! ، درست شنیدم؟ کی از مردم ایران حمایت کنه؟ آمریکا؟
شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۴:۴۷
۴۴
kiyanzx1 - استکهلم، سوئد
به نظر من بى ربط نیست که خامنه اى و دار دسته سپاه به روسیه وصل شدند و کشور عملا به اقمار روسیه تبدیل کردند ! چون امریکایها هر جا که نون باشه مثل لاشخور ولو میشن فرقى نمیکنه براشون خمینى باشه یا شاه فقید ! منافع امریکایی در اون زمان براشون حرف اول میزنه !!
شنبه ۶ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۹:۵۸
۵۰
ابن ملجم - مونیخ، آلمان
[::natasha1 - نیویورک، ایالات متحده امریکا::]. ه امریکا. صدها هزار نفر کشته شدند ??!!کجا؟ از کدوم سیاره میای در هر حال به زمین خوش امدی غریبه!.
یکشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۱:۵۴
۵۲
natasha1 - نیویورک، ایالات متحده امریکا
[::ابن ملجم - مونیخ، آلمان::]. دوست عزیز کامنت من طولانی بوده در دو بخش تقسیم کرده اند .بخش صد هزار کشته ادامه بحث کشته شدن مردم سوریه است در نتیجه حمایت خامنه ای روس از اسد که خود ادامه دیکتاتوری اش همچنان خرابی ها و ویرانی های بیشتری برای ایران و منطقه و جهان دارد. ممنون می شوم هر دو بخش کامنت مرا مطالعه نمایید.
یکشنبه ۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۴:۴۲
۵۴
iran2015 - وین، اتریش
[::natasha1 - نیویورک، ایالات متحده امریکا::] کامنت هایت خیلی آبگوشتی است فکر میکنی خیلی میدانی ولی نمیدانی.
جمعه ۱۳ اسفند ۱۳۹۵ - ۰۱:۲۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.