نماینده معترضی که پس از رهبری خامنهای استعفا کرد، اما اخراج شد
رأی دهید
نماینده ای که در نطق پیش از دستورش در صحن علنی مجلس ابراز نگرانی کرده بود از "آینده سیاسی کشور به علت برخی تغییرات قانون اساسی و تحولات سیاسی واقع شده و در حال وقوع و تکاثر و تداول قدرت در دست عده ای معدود و حضور تشریفاتی و سطحی مردم به جای مشارکت عمیق و مؤثر آنان، وجود ابهامات و سؤالات اساسی نسبت به حاکمیت آینده و بلاتکلیفی مردم در حق سرنوشت خود و نگرانی از اینکه روند موجود منتهی به حاکمیت لیبرالیسم وابسته خواهد شد."
پس از درگذشت آیت الله خمینی در ۱۴ خرداد ۱۳۶۸، علی خامنه ای، رئیس جمهور وقت از سوی مجلس خبرگان رهبری به عنوان جانشین او تعیین شد. اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس وقت مجلس و عضو مجلس خبرگان رهبری که از نزدیکان آیت الله خمینی و از افراد بانفوذ در حکومت بود، گفته بود که آیت الله خمینی در زمان حیات خود، شایستگی آقای خامنه ای را برای رهبری آینده تایید کرده است.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی بر اساس اصل ۸۶ قانون اساسی ایران "در مقام نمایندگی در اظهارنظر و رای خود کاملا آزاد هستند و نمی توان آنها را به سبب نظراتی که در مجلس اظهار کرده اند یا آرائی که در مقام ایفای وظایف نمایندگی خود داده اند تعقیب یا توقیف کرد."
اما عبدالمجید شرع پسند، نماینده مردم کرج در دوره های دوم و سوم مجلس شورای اسلامی بعد از نطقی که در مجلس کرد، بازداشت و بیش از ۴۰ روز تحت بازجویی قرار گرفت.
عبدالمجید شرع پسند که در انتخابات میاندوره ای مجلس دوم و با ۲۵ سال سن به عنوان جوان ترین نماینده مجلس انتخاب شده بود، در مجلس سوم هم نماینده مردم کرج بود. او و پدرش در جنگ ایران و عراق مجروح و دو برادر و همچنین همسر خواهرش در جنگ ایران و عراق کشته شده بودند. اما چرا از نمایندگی استعفا داد، چگونه از مجلس بیرون رانده شده و اخراج شد و بعد از نطق پیش از دستور مجلس چه اتفاقی برای او افتاد؟
او با گذشت بیش از ۲۷ سال می گوید که با توجه به فضای آن موقع، قبل از نطق در مجلس حدس می زد که با او برخورد خواهد شد، اما آنچه که اتفاق افتاد بسیار بدتر از پیش بینی او بود: "براساس قانون اساسی من به عنوان نماینده مجلس مصونیت داشتم ولی قانون زیرپا گذاشته شد. نماینده مجلس بر اساس قانون در اظهارنظر آزاد است، اما ما مدت ها بازداشت بودیم و یک تعداد از دوستان ما را هم صرفا به خاطر دوستی با من یا کار در دفتر من گرفته بودند. برایشان معلوم شد فرضیه هایی که داشتند درست نبوده و بعد آزاد شدیم. البته آزاد که شدیم پرونده ام تا ۱۳ سال باز بود. ممنوع الخروج بودم و محدودیت های زیادی داشتم و همچنان هم خیلی هایش شاید برقرار باشد".
نماینده کرج در مجالس دوم و سوم، ۴۰ روز در زندان احتمالا توسط سعید امامی بازجویی شده است. او می گوید که رفتارهای نامناسبی با او شد و نفس بازداشت اش هم غیرقانونی بود: "آنطوری که می گفتند، سعید امامی بود. آنجا نمی شد تحقیقا به چیزی دست یافت. زیربازجویی بودیم و امکان دیدن یا اطلاع گرفتن نبود ولی اینطور می گفتند".
آقای شرع پسند حالا یک معلم بازنشسته است و در ایران زندگی می کند. او می گوید: "عملا وقتی بازداشت شدم از بسیاری حقوقم محروم شدم هیچ کاری نمی توانستم بکنم معلمی را حالا به هر عنوانی بود پذیرفتند و من برگشتم سر کارم و ادامه دادم تا بازنشسته شدم. شنیده بودم که علی فلاحیان [وزیر وقت اطلاعات] گفته معلم باشد تحت نظر و کنترل است. اما از چیزهایی که می خواستیم محروم بودیم. اگر می خواستیم کاری بکنیم مخالفت می شد به عنوان اینکه چنین سابقه ای داریم و همین طور ماند".
نطقی که زلزله سیاسی ایجاد کرد
عبدالمجید شرع پسند براساس مشروح مذاکرات جلسه ۱۲۱ سومین دوره مجلس شورای اسلامی در یازدهم تیرماه ۱۳۶۸ در نطقی سه دقیقه ای از نمایندگی مجلس استعفا کرد. او دلایل استعفای خود را "نبود زمینه و عدم امنیت و امکان انجام وظایف قانونی نمایندگی، نگرانی شدید از آینده سیاسی کشور به علت برخی تغییرات قانون اساسی و تحولات سیاسی واقع شده و در حال وقوع و تکاثر و تداول قدرت در دست عده ای معدود و حضور تشریفاتی و سطحی مردم به جای مشارکت عمیق و مؤثر آنان، وجود ابهامات و سؤالات اساسی نسبت به حاکمیت آینده و بلاتکلیفی مردم در حق سرنوشت خود و نگرانی از اینکه روند موجود منتهی به حاکمیت لیبرالیسم وابسته خواهد شد، نداشتن پاسخ مناسب و منطقی برای گرانی و تورم و تبعیضهای ناروا و پرهیز و تعلل مسؤولین از جهت گیری قاطع و جدی در برابر تکاثر و انباشت سرمایه های کلان بادآورده و نهایتاً نگرانی برای استقلال مملکت، نداشتن انگیزه و رغبت برای ادامه فعالیت به دلیل عدم مشاهده کمترین مشابهت اصولی بین وضعیت فعلی و حکومت عدل علوی" عنوان کرد.
نطق پیش از دستور او تنها ۲۷ روز پس از درگذشت آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی و انتخاب آیت الله علی خامنه ای به عنوان جانشین او و رهبر جمهوری اسلامی، به عنوان مخالفت با رهبر جدید قلمداد شد. آقای شرع پسند اما بعد از ۲۷ سال می گوید: "اصلا به آنجا نکشید که من بروم و مفاد استعفانامه ام را توضیح بدهم و هر کسی یک تعبیری کرد. من حرف هایی داشتم که نگذاشتند بزنم و تا حالا هم مسکوت ماند".
در مجلس چه گذشت؟
نطق پیش از دستور او تنها ۲۷ روز پس از درگذشت آیت الله خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی و انتخاب آیت الله علی خامنه ای به عنوان جانشین او و رهبر جمهوری اسلامی، به عنوان مخالفت با رهبر جدید قلمداد شد. آقای شرع پسند اما بعد از ۲۷ سال می گوید: "اصلا به آنجا نکشید که من بروم و مفاد استعفانامه ام را توضیح بدهم و هر کسی یک تعبیری کرد. من حرف هایی داشتم که نگذاشتند بزنم و تا حالا هم مسکوت ماند".
در مجلس چه گذشت؟
اولین واکنش به اظهارات آقای شرع پسند در جلسه علنی مجلس از سوی علی یوسف پور، نماینده وقت اردل، فارسان، کوهرنگ و کیار بود که خطاب به او گفت "یک ماه خوراک برای رادیوهای ضد انقلاب درست کردید". او در آغاز جلسه بعدی مجلس هم خطاب به اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس وقت مجلس گفت که "یک فرد خائنی اینجا نشسته یا بیرون برود یا بیرون اش می کنیم. حرفی که منافقین و ضد انقلاب نزده اند را زده و حیف است قرآن بخوانیم و بشنود".
و آقای هاشمی در پاسخ گفته بود که "بفرمائید بنشینید ترتیب اش را می دهیم."
پس از انتخاب اکبر هاشمی رفسنجانی به ریاست جمهوری، مهدی کروبی ریاست مجلس را به عهده گرفت همان روز ۱۵۴ نماینده مجلس نامه ای امضا و اعلام کردند که عبدالمجید شرع پسند را "از سمت نمایندگی معزول" و اظهارات اش را "در راستای اظهارات مفسدین و محاربین" می دانند.
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس وقت مجلس در خاطرات روزهای ۱۲ و ۱۳ تیر ۶۸ نوشته است: "نماینده طالقان نامه علمای کرج را آورد که از اقدام شرعپسند اظهار انزجار کردهاند و اجازه خواست که مردم کرج برای اظهار انزجار مقابل مجلس بیایند. حاجی بخشی حزبالله نیز در همین خصوص فعال شده است... آقای [مهدی] کروبی نایبرئیس مجلس علیه عبدالمجید شرعپسند صحبت کرد. شرعپسند در جلسه شرکت کرده بود. نمایندگان عصبانی بودند و تهدید کردند که اگر بماند یا او را کتک میزنند و یا جلسه را ترک میکنند. به او پیام دادم که بهتر است نماند. گفته بود میماند. بعد از صحبت تند آقای کروبی و نمایندگان دیگر در نطقهای قبل از دستور و شعارهای نمایندگان جلسه را ترک کرد".
و این آخرین حضور عبدالمجید شرع پسند در مجلس بود. او می گوید که یک روز بعد بازداشت شد: "یکشنبه این نطق را کردم، استعفایم طبق قانون باید سه شنبه در دستور جلسه اعلام می شد و یکشنبه بعد باید در دستور کار قرار می گرفت، اما سه شنبه که من رفتم و حضورم هم در مجلس اعلام شد فردای همان روز یعنی چهارشنبه دستگیر شدم و عملا دیگر امکان نبود بروم مجلس".
جلسات علنی روزهای بعد مجلس تحت الشعاع نطق عبدالمجید شرع پسند به اعلام موضع نمایندگان و نطق های آنها علیه او گذشت. مصطفی موذن زاده (نماینده کرمان)، مهدی کروبی (نماینده تهران و نائب رئیس وقت مجلس)، کامل خیرخواه (نماینده لاهیجان)، صادق خلخالی (نماینده قم)، عباسعلی عمید زنجانی (نماینده تهران)، عبدالصاحب طاهری موسوی (نماینده شادگان)، غلامرضا فدائی عراقی (نماینده اراک)، احمد نیک فر (نماینده اقلید)، محمود نیازی (نماینده بیجار)، سیدهاشم بنی هاشمی (نماینده مشهد و کلات)، محمدرضا توسلی (نماینده فردوس و طبس)، مصطفی فارغ (نماینده دزفول)، محمد مجد آرا (نماینده بابلسر و فریدونکنار)، محمد قمی (نماینده ورامین) و سیدعباس موسوی (نماینده ایذه) علیه آقای شرعپسند نطق کردند و خواهان ورود وزارت اطلاعات به قضیه و برخورد با او شدند.
مهدی کروبی در همان جلسه ای که عبدالمجید شرع پسند مجبور به ترک مجلس شد، با اشاره به سابقه ۹ ساله اش در مجلس شورای اسلامی گفت: "در این ۹ سال مطالب گوناگونی که گفته شده هیچکدام به این وقاحتی که آقای شرع پسند گفت نگفتند و به این صورت که آقای شرع پسند صحبت کرد نبود. از آن ماجراهای لیبرالها و حوادثی که اینجا بود و درگیریها با دولت شهید رجائی تا خلاصه گروه ۸ نفری و دل امام را به درد آوردن و ماجرایی که امام گفت رادیو اسرائیل مثل شما می کند هیچ کدام مانند آقای شرع پسند وقیحانه حرف نزدند و این چنین جسارت به کل نظام نکردند، واقعاً جای تأثر و تأسف است که در یک چنین محیطی یک نماینده که رأی مردم را گرفته اینطور با رأی مردم و با حیثیت مجلس برخورد کند حقاً آقای شرع پسند بداند که کل مخالفین قسم خورده نظام جمهوری اسلامی اعم از منافقین، چپی ها صددرصد، توده ای را خوشحال کرد و هر کدامشان پشت این تریبون بودند دیگر مطمئناً از آن بدتر نمی گفتند."
او سخنان آقای شرع پسند را توهین به مجلس و نمایندگان خواند و از نمایندگان خواست که کسی شفاعت نکند چون آقای شرع پسند به گفته او شایستگی بودن در مجلس را ندارد.
آقای کروبی گفت: "آقای شرعپسند وقتی به مجلس آمد به روحانیون بزرگوار جسارت کرد واقعاً آن موقع ما فکر کردیم جوانی است ناآگاه، نمیداند. من به او گفتم آقای شرع پسند این چه حرفی بود که شما زدید؟ خلاصه گفت که من اشتباه کردم جوانی است و نادانی! یک چیزی اینجوری گفت (عین حرفش الان یادم نیست) من گفتم خوب حالا یک جوانی است یک چیزی گفته که یکوقت آمد گفت «آنهایی که در سیرت رضاخانند و در صورت مدرسند»! ببینید این نشان دهنده طرز تفکر است. حالا هم آمده این مسائل را مطرح کرده است. بنابراین آقایان نگویند که نمی دانسته می داند و خوب هم حالیش هست."
اشاره مهدی کروبی به سخنان عبدالمجید شرع پسند در دومین دوره مجلس شورای اسلامی بود که به علمکرد برخی روحانیون انتقاد کرده بود.
صادق خلخالی، دیگر نماینده مجلس از اکبر هاشمی رفسنجانی خواست که کوتاه نیاید.
در جلسه بعدی مجلس احمد نیکفر در نطق پیش از دستور خود گفت: "۵۰ میلیون جمعیت سوگوار را میگوید صوری است. بازرگان و رجوی این حرف را نزدند."
محمود نیازی، نماینده بیجار هم از وزارت اطلاعات خواست که "مسئله زشت نماینده مستعفی کرج را تعقیب کنند مبادا خدای ناخواسته جریان کور و ناپاکی در پشت این مطلب بی اساس و این گفتار ناهنجار وجود داشته باشد."
استعفا به اخراج ختم شد
استعفای عبدالمجید شرع پسند نهایتا در شرایطی در دستور کار مجلس قرار گرفت که او نه در مجلس، بلکه در زندان بود. او می گوید: "ما طبق قانون مکانیزمی به عنوان اخراج نداریم اصلا در نمایندگی مجلس. قانون این است که باید در دستور کار قرار می گرفت و بعد از توضیحات نماینده مستعفی و صحبت های نمایندگان مخالف در حضور نماینده مستعفی اعلام می شد در حالی که عرض کردم من روز بعد بازداشت شدم".
و اینکه "فضا و جو اینقدر سنگین بود که اگر کسی نمی خواست رأی بدهد، اصلا مجلس نرفت والا کسانی که رفتند چون تقاضای رأی علنی هم کردند همه رأی دادند که اصلا موجه هم نبود چون رأی باید به استعفا می دادند که تأیید حرف های من می شد اگر به عنوان اخراج می دادند که قانونی نبود."
براساس ماده ۹۵ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی "نماینده تقاضاى استعفای مدلل خود را به عنوان رئیس مجلس مى نویسد و رئیس مجلس آن را در اولین جلسه علنى و بدون قرائت متن، اعلام و در دستور کار هفته بعد مى گذارد. نماینده مى تواند قبل از شروع بررسى در مجلس تقاضاى استعفای خویش را مسترد دارد."
ماده ۹۶ آئین نامه هم می گوید: "بررسى تقاضاى استعفاء بدین ترتیب خواهد بود که ابتدا تقاضاى استعفاء قرائت شده و سپس شخص متقاضى استعفاء یا نماینده دیگرى به تعیین او تقاضاى دفاع خواهد نمود. مدت قرائت تقاضاى استعفاء و توضیح نماینده متقاضى استعفاء حداکثر نیم ساعت است. مخالف یا مخالفین نیز حداکثر نیم ساعت مى توانند صحبت کنند و پس از آن رأى گیرى به عمل مى آید."
هجدهم تیرماه ۶۸ استعفای عیدالمجید شرع پسند در دستور کار مجلس قرار گرفت. اما مجید انصاری، نماینده تهران اعلام کرد که ادله استعفا "خیانت به انقلاب" بوده و "ما به استعفا رای نمی دهیم به اخراج او رای می دهیم."
در نهایت رئیس مجلس اعلام کرد که ۱۹۱ نماینده رای موافق داده اند و تنها یک نماینده رای ممتنع، هیچ نماینده ای رای مخالف نداده و "این پذیرفتن ادله او نیست بلکه قبول استعفا بدلیل اقدام ناشایسته ایشان بود."
عباس شیبانی، تنها نماینده ای بود که به استعفای عبدالمجید شرع پسند رای ممتنع داد.
انتخابات میاندوره ای مجلس ۲۲ آذر ۶۸ برگزار شد و عباسعلی زالی به جای عبدالمجید شرع پسند بر کرسی نمایندگی کرج نشست. در کرج اما خانه مسکونی آقای شرع پسند هم در امان نماند. ذبیح الله بخشی زاده معروف به حاجی بخشی از اعضای معروف بسیج و گروه موسوم به حزب الله به همراه گروهی از بسیجی ها به خانه مسکونی عبدالمجید شرع پسند حمله کردند. آقای شرع پسند می گوید: "نوشتند که خانه ما را آتش زده اند اینها درست نبود اما جلوی خانه آمدند."
یکی از همسایه های آقای شرع پسند می گوید: "شیشه های خانه را با سنگ شکستند، توهین کردند و شعار دادند علیه خانواده ای که همه در جنگ ایران و عراق یا شهید شده بودند یا جانباز."
نشریه تماشاگران در گزارشی در مرداد ۹۴ نوشت که "به سراغ پادگان شهید شرع پسند در میدان سپاه کرج رفتند و حتی میخواستند اسم آن را عوض کنند". این نشریه به نقل از عبدالمجید شرع پسندنوشته بود: "همان روز که «مرگ بر شرعپسند» میگفتند. من وسطشان بودم ولی مرا نمیشناختند! این برای شما جالب نیست؟ سیصد-چهارصد نفر جمعیت بودند که نیمی از آنها عضو و فامیل نهادهای رسمی بودند."
پادگان شهید شرع پسند در کرج در نهایت با همین عنوان باقی ماند. پادگانی که به نام مهدی شرع پسند، برادر مجید شرع پسند بود. گفته میشود که او کسی بود که پرچم ایران را بالای مسجد جامع خرمشهر و بعد از آزادی این شهر به اهتزاز درآورد. حالا بعد از گذشت سال ها برای مهدی شرع پسند مراسم بزرگداشت حکومتی برگزار می شود، اما عبدالمجید شرع پسند، نماینده سابق کرج در مجلس همچنان از برخی حقوق خود محروم است.
و آقای هاشمی در پاسخ گفته بود که "بفرمائید بنشینید ترتیب اش را می دهیم."
اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس وقت مجلس در خاطرات روزهای ۱۲ و ۱۳ تیر ۶۸ نوشته است: "نماینده طالقان نامه علمای کرج را آورد که از اقدام شرعپسند اظهار انزجار کردهاند و اجازه خواست که مردم کرج برای اظهار انزجار مقابل مجلس بیایند. حاجی بخشی حزبالله نیز در همین خصوص فعال شده است... آقای [مهدی] کروبی نایبرئیس مجلس علیه عبدالمجید شرعپسند صحبت کرد. شرعپسند در جلسه شرکت کرده بود. نمایندگان عصبانی بودند و تهدید کردند که اگر بماند یا او را کتک میزنند و یا جلسه را ترک میکنند. به او پیام دادم که بهتر است نماند. گفته بود میماند. بعد از صحبت تند آقای کروبی و نمایندگان دیگر در نطقهای قبل از دستور و شعارهای نمایندگان جلسه را ترک کرد".
و این آخرین حضور عبدالمجید شرع پسند در مجلس بود. او می گوید که یک روز بعد بازداشت شد: "یکشنبه این نطق را کردم، استعفایم طبق قانون باید سه شنبه در دستور جلسه اعلام می شد و یکشنبه بعد باید در دستور کار قرار می گرفت، اما سه شنبه که من رفتم و حضورم هم در مجلس اعلام شد فردای همان روز یعنی چهارشنبه دستگیر شدم و عملا دیگر امکان نبود بروم مجلس".
جلسات علنی روزهای بعد مجلس تحت الشعاع نطق عبدالمجید شرع پسند به اعلام موضع نمایندگان و نطق های آنها علیه او گذشت. مصطفی موذن زاده (نماینده کرمان)، مهدی کروبی (نماینده تهران و نائب رئیس وقت مجلس)، کامل خیرخواه (نماینده لاهیجان)، صادق خلخالی (نماینده قم)، عباسعلی عمید زنجانی (نماینده تهران)، عبدالصاحب طاهری موسوی (نماینده شادگان)، غلامرضا فدائی عراقی (نماینده اراک)، احمد نیک فر (نماینده اقلید)، محمود نیازی (نماینده بیجار)، سیدهاشم بنی هاشمی (نماینده مشهد و کلات)، محمدرضا توسلی (نماینده فردوس و طبس)، مصطفی فارغ (نماینده دزفول)، محمد مجد آرا (نماینده بابلسر و فریدونکنار)، محمد قمی (نماینده ورامین) و سیدعباس موسوی (نماینده ایذه) علیه آقای شرعپسند نطق کردند و خواهان ورود وزارت اطلاعات به قضیه و برخورد با او شدند.
مهدی کروبی در همان جلسه ای که عبدالمجید شرع پسند مجبور به ترک مجلس شد، با اشاره به سابقه ۹ ساله اش در مجلس شورای اسلامی گفت: "در این ۹ سال مطالب گوناگونی که گفته شده هیچکدام به این وقاحتی که آقای شرع پسند گفت نگفتند و به این صورت که آقای شرع پسند صحبت کرد نبود. از آن ماجراهای لیبرالها و حوادثی که اینجا بود و درگیریها با دولت شهید رجائی تا خلاصه گروه ۸ نفری و دل امام را به درد آوردن و ماجرایی که امام گفت رادیو اسرائیل مثل شما می کند هیچ کدام مانند آقای شرع پسند وقیحانه حرف نزدند و این چنین جسارت به کل نظام نکردند، واقعاً جای تأثر و تأسف است که در یک چنین محیطی یک نماینده که رأی مردم را گرفته اینطور با رأی مردم و با حیثیت مجلس برخورد کند حقاً آقای شرع پسند بداند که کل مخالفین قسم خورده نظام جمهوری اسلامی اعم از منافقین، چپی ها صددرصد، توده ای را خوشحال کرد و هر کدامشان پشت این تریبون بودند دیگر مطمئناً از آن بدتر نمی گفتند."
او سخنان آقای شرع پسند را توهین به مجلس و نمایندگان خواند و از نمایندگان خواست که کسی شفاعت نکند چون آقای شرع پسند به گفته او شایستگی بودن در مجلس را ندارد.
آقای کروبی گفت: "آقای شرعپسند وقتی به مجلس آمد به روحانیون بزرگوار جسارت کرد واقعاً آن موقع ما فکر کردیم جوانی است ناآگاه، نمیداند. من به او گفتم آقای شرع پسند این چه حرفی بود که شما زدید؟ خلاصه گفت که من اشتباه کردم جوانی است و نادانی! یک چیزی اینجوری گفت (عین حرفش الان یادم نیست) من گفتم خوب حالا یک جوانی است یک چیزی گفته که یکوقت آمد گفت «آنهایی که در سیرت رضاخانند و در صورت مدرسند»! ببینید این نشان دهنده طرز تفکر است. حالا هم آمده این مسائل را مطرح کرده است. بنابراین آقایان نگویند که نمی دانسته می داند و خوب هم حالیش هست."
اشاره مهدی کروبی به سخنان عبدالمجید شرع پسند در دومین دوره مجلس شورای اسلامی بود که به علمکرد برخی روحانیون انتقاد کرده بود.
صادق خلخالی، دیگر نماینده مجلس از اکبر هاشمی رفسنجانی خواست که کوتاه نیاید.
در جلسه بعدی مجلس احمد نیکفر در نطق پیش از دستور خود گفت: "۵۰ میلیون جمعیت سوگوار را میگوید صوری است. بازرگان و رجوی این حرف را نزدند."
محمود نیازی، نماینده بیجار هم از وزارت اطلاعات خواست که "مسئله زشت نماینده مستعفی کرج را تعقیب کنند مبادا خدای ناخواسته جریان کور و ناپاکی در پشت این مطلب بی اساس و این گفتار ناهنجار وجود داشته باشد."
استعفا به اخراج ختم شد
استعفای عبدالمجید شرع پسند نهایتا در شرایطی در دستور کار مجلس قرار گرفت که او نه در مجلس، بلکه در زندان بود. او می گوید: "ما طبق قانون مکانیزمی به عنوان اخراج نداریم اصلا در نمایندگی مجلس. قانون این است که باید در دستور کار قرار می گرفت و بعد از توضیحات نماینده مستعفی و صحبت های نمایندگان مخالف در حضور نماینده مستعفی اعلام می شد در حالی که عرض کردم من روز بعد بازداشت شدم".
و اینکه "فضا و جو اینقدر سنگین بود که اگر کسی نمی خواست رأی بدهد، اصلا مجلس نرفت والا کسانی که رفتند چون تقاضای رأی علنی هم کردند همه رأی دادند که اصلا موجه هم نبود چون رأی باید به استعفا می دادند که تأیید حرف های من می شد اگر به عنوان اخراج می دادند که قانونی نبود."
براساس ماده ۹۵ آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی "نماینده تقاضاى استعفای مدلل خود را به عنوان رئیس مجلس مى نویسد و رئیس مجلس آن را در اولین جلسه علنى و بدون قرائت متن، اعلام و در دستور کار هفته بعد مى گذارد. نماینده مى تواند قبل از شروع بررسى در مجلس تقاضاى استعفای خویش را مسترد دارد."
ماده ۹۶ آئین نامه هم می گوید: "بررسى تقاضاى استعفاء بدین ترتیب خواهد بود که ابتدا تقاضاى استعفاء قرائت شده و سپس شخص متقاضى استعفاء یا نماینده دیگرى به تعیین او تقاضاى دفاع خواهد نمود. مدت قرائت تقاضاى استعفاء و توضیح نماینده متقاضى استعفاء حداکثر نیم ساعت است. مخالف یا مخالفین نیز حداکثر نیم ساعت مى توانند صحبت کنند و پس از آن رأى گیرى به عمل مى آید."
هجدهم تیرماه ۶۸ استعفای عیدالمجید شرع پسند در دستور کار مجلس قرار گرفت. اما مجید انصاری، نماینده تهران اعلام کرد که ادله استعفا "خیانت به انقلاب" بوده و "ما به استعفا رای نمی دهیم به اخراج او رای می دهیم."
در نهایت رئیس مجلس اعلام کرد که ۱۹۱ نماینده رای موافق داده اند و تنها یک نماینده رای ممتنع، هیچ نماینده ای رای مخالف نداده و "این پذیرفتن ادله او نیست بلکه قبول استعفا بدلیل اقدام ناشایسته ایشان بود."
عباس شیبانی، تنها نماینده ای بود که به استعفای عبدالمجید شرع پسند رای ممتنع داد.
انتخابات میاندوره ای مجلس ۲۲ آذر ۶۸ برگزار شد و عباسعلی زالی به جای عبدالمجید شرع پسند بر کرسی نمایندگی کرج نشست. در کرج اما خانه مسکونی آقای شرع پسند هم در امان نماند. ذبیح الله بخشی زاده معروف به حاجی بخشی از اعضای معروف بسیج و گروه موسوم به حزب الله به همراه گروهی از بسیجی ها به خانه مسکونی عبدالمجید شرع پسند حمله کردند. آقای شرع پسند می گوید: "نوشتند که خانه ما را آتش زده اند اینها درست نبود اما جلوی خانه آمدند."
یکی از همسایه های آقای شرع پسند می گوید: "شیشه های خانه را با سنگ شکستند، توهین کردند و شعار دادند علیه خانواده ای که همه در جنگ ایران و عراق یا شهید شده بودند یا جانباز."
نشریه تماشاگران در گزارشی در مرداد ۹۴ نوشت که "به سراغ پادگان شهید شرع پسند در میدان سپاه کرج رفتند و حتی میخواستند اسم آن را عوض کنند". این نشریه به نقل از عبدالمجید شرع پسندنوشته بود: "همان روز که «مرگ بر شرعپسند» میگفتند. من وسطشان بودم ولی مرا نمیشناختند! این برای شما جالب نیست؟ سیصد-چهارصد نفر جمعیت بودند که نیمی از آنها عضو و فامیل نهادهای رسمی بودند."
پادگان شهید شرع پسند در کرج در نهایت با همین عنوان باقی ماند. پادگانی که به نام مهدی شرع پسند، برادر مجید شرع پسند بود. گفته میشود که او کسی بود که پرچم ایران را بالای مسجد جامع خرمشهر و بعد از آزادی این شهر به اهتزاز درآورد. حالا بعد از گذشت سال ها برای مهدی شرع پسند مراسم بزرگداشت حکومتی برگزار می شود، اما عبدالمجید شرع پسند، نماینده سابق کرج در مجلس همچنان از برخی حقوق خود محروم است.
دیدگاه خوانندگان
۵۰
اصحاب کهف - بروکسل، بلژیک
''همان روز که «مرگ بر شرعپسند» میگفتند. من وسطشان بودم ولی مرا نمیشناختند! این برای شما جالب نیست؟''. و ما هنوز که هنوز است درگر همین تهی مغز هاییم
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۸
۳۲
IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان
خاک بر سر همتون، شماها گدا صفتان همه روزی نه چندان دور به فاضلاب تاریخ ریخته خواهید شد.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹
۴۲
mehran_pahlavichi - انزلی، ایران
هرکه باد بکارد طوفان درو خواهد کارد. همه این جماعت و حتی شرع پسند ها هم خاینن به ایرانند.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۶
۳۹
Liberte - تهران، ایران
ولی تاریخ ایران اسم این آزاده رو ثبت خواهد کرد.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
۴۴
Compatriot - تورنتو، کانادا
مزدوران یابو که حتا خودشان هم نمیدانند برای چه مرگ بر این جوان رشید میگفتند و حتا او را نمیشناختند! ذرهای تامل جایز است. و بدین سان انقلاب اسلامی در جهت تحقق عدل علی شکل گرفت!
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۵
۴۲
paksan - ایران، ایران
این پروژه اطلاعات سپاه هستش و امیدوار هستند که با بیرون آوردن این پرونده ها بتوانند مردم رو برعلیه کروبی کنند. با همه این مسائل من موضع مهدی کروبی برعلیه دیکتاتور و معاویه زمان رو می پسندم و نظر به ایشان نزدیکتر از معاویه زمان هستش. ایشون هم ظلم دیده ولی اساسا دوره فعلی تکرار دوباره قسمتی از تاریخ حکومت معاویه اس و داستان امیرالمومنین یا امام شدن زورکی خامنه ای و اتفاقات سال 88 تشت آقا رو فرستاد هوا و مردم برای این آدم دیگه ارزش تف هم نداره و امروز دیگه کاملاً مطمئن هستش که مردم او را نمیخواهند پس دیگه بدون تعارف برعکس مردم حرف میزنه
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۷
۴۲
paksan - ایران، ایران
این پروژه اطلاعات سپاه هستش و امیدوار هستند که با بیرون آوردن این پرونده ها بتوانند مردم رو برعلیه کروبی کنند. با همه این مسائل من موضع مهدی کروبی برعلیه دیکتاتور و معاویه زمان رو می پسندم و نظر به ایشان نزدیکتر از معاویه زمان هستش. ایشون هم ظلم دیده ولی اساسا دوره فعلی تکرار دوباره قسمتی از تاریخ حکومت معاویه اس و داستان امیرالمومنین یا امام شدن زورکی خامنه ای و اتفاقات سال 88 تشت آقا رو فرستاد هوا و مردم برای این آدم دیگه ارزش تف هم نداره و امروز دیگه کاملاً مطمئن هستش که مردم او را نمیخواهند پس دیگه بدون تعارف برعکس مردم حرف میزنه
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۷
۴۴
Compatriot - تورنتو، کانادا
مزدوران یابو که حتا خودشان هم نمیدانند برای چه مرگ بر این جوان رشید میگفتند و حتا او را نمیشناختند! ذرهای تامل جایز است. و بدین سان انقلاب اسلامی در جهت تحقق عدل علی شکل گرفت!
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۵
۳۹
Liberte - تهران، ایران
ولی تاریخ ایران اسم این آزاده رو ثبت خواهد کرد.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
۴۲
mehran_pahlavichi - انزلی، ایران
هرکه باد بکارد طوفان درو خواهد کارد. همه این جماعت و حتی شرع پسند ها هم خاینن به ایرانند.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۶
۳۲
IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان
خاک بر سر همتون، شماها گدا صفتان همه روزی نه چندان دور به فاضلاب تاریخ ریخته خواهید شد.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹
۵۰
اصحاب کهف - بروکسل، بلژیک
''همان روز که «مرگ بر شرعپسند» میگفتند. من وسطشان بودم ولی مرا نمیشناختند! این برای شما جالب نیست؟''. و ما هنوز که هنوز است درگر همین تهی مغز هاییم
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۸
۵۰
اصحاب کهف - بروکسل، بلژیک
''همان روز که «مرگ بر شرعپسند» میگفتند. من وسطشان بودم ولی مرا نمیشناختند! این برای شما جالب نیست؟''. و ما هنوز که هنوز است درگر همین تهی مغز هاییم
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۸
۳۲
IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان
خاک بر سر همتون، شماها گدا صفتان همه روزی نه چندان دور به فاضلاب تاریخ ریخته خواهید شد.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹
۴۲
mehran_pahlavichi - انزلی، ایران
هرکه باد بکارد طوفان درو خواهد کارد. همه این جماعت و حتی شرع پسند ها هم خاینن به ایرانند.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۶
۳۹
Liberte - تهران، ایران
ولی تاریخ ایران اسم این آزاده رو ثبت خواهد کرد.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
۴۴
Compatriot - تورنتو، کانادا
مزدوران یابو که حتا خودشان هم نمیدانند برای چه مرگ بر این جوان رشید میگفتند و حتا او را نمیشناختند! ذرهای تامل جایز است. و بدین سان انقلاب اسلامی در جهت تحقق عدل علی شکل گرفت!
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۵
۴۲
paksan - ایران، ایران
این پروژه اطلاعات سپاه هستش و امیدوار هستند که با بیرون آوردن این پرونده ها بتوانند مردم رو برعلیه کروبی کنند. با همه این مسائل من موضع مهدی کروبی برعلیه دیکتاتور و معاویه زمان رو می پسندم و نظر به ایشان نزدیکتر از معاویه زمان هستش. ایشون هم ظلم دیده ولی اساسا دوره فعلی تکرار دوباره قسمتی از تاریخ حکومت معاویه اس و داستان امیرالمومنین یا امام شدن زورکی خامنه ای و اتفاقات سال 88 تشت آقا رو فرستاد هوا و مردم برای این آدم دیگه ارزش تف هم نداره و امروز دیگه کاملاً مطمئن هستش که مردم او را نمیخواهند پس دیگه بدون تعارف برعکس مردم حرف میزنه
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۷
۵۰
اصحاب کهف - بروکسل، بلژیک
''همان روز که «مرگ بر شرعپسند» میگفتند. من وسطشان بودم ولی مرا نمیشناختند! این برای شما جالب نیست؟''. و ما هنوز که هنوز است درگر همین تهی مغز هاییم
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۸
۳۲
IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان
خاک بر سر همتون، شماها گدا صفتان همه روزی نه چندان دور به فاضلاب تاریخ ریخته خواهید شد.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹
۳۹
Liberte - تهران، ایران
ولی تاریخ ایران اسم این آزاده رو ثبت خواهد کرد.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
۴۲
mehran_pahlavichi - انزلی، ایران
هرکه باد بکارد طوفان درو خواهد کارد. همه این جماعت و حتی شرع پسند ها هم خاینن به ایرانند.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۶
۴۴
Compatriot - تورنتو، کانادا
مزدوران یابو که حتا خودشان هم نمیدانند برای چه مرگ بر این جوان رشید میگفتند و حتا او را نمیشناختند! ذرهای تامل جایز است. و بدین سان انقلاب اسلامی در جهت تحقق عدل علی شکل گرفت!
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۵
۴۲
paksan - ایران، ایران
این پروژه اطلاعات سپاه هستش و امیدوار هستند که با بیرون آوردن این پرونده ها بتوانند مردم رو برعلیه کروبی کنند. با همه این مسائل من موضع مهدی کروبی برعلیه دیکتاتور و معاویه زمان رو می پسندم و نظر به ایشان نزدیکتر از معاویه زمان هستش. ایشون هم ظلم دیده ولی اساسا دوره فعلی تکرار دوباره قسمتی از تاریخ حکومت معاویه اس و داستان امیرالمومنین یا امام شدن زورکی خامنه ای و اتفاقات سال 88 تشت آقا رو فرستاد هوا و مردم برای این آدم دیگه ارزش تف هم نداره و امروز دیگه کاملاً مطمئن هستش که مردم او را نمیخواهند پس دیگه بدون تعارف برعکس مردم حرف میزنه
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۷
۴۲
paksan - ایران، ایران
این پروژه اطلاعات سپاه هستش و امیدوار هستند که با بیرون آوردن این پرونده ها بتوانند مردم رو برعلیه کروبی کنند. با همه این مسائل من موضع مهدی کروبی برعلیه دیکتاتور و معاویه زمان رو می پسندم و نظر به ایشان نزدیکتر از معاویه زمان هستش. ایشون هم ظلم دیده ولی اساسا دوره فعلی تکرار دوباره قسمتی از تاریخ حکومت معاویه اس و داستان امیرالمومنین یا امام شدن زورکی خامنه ای و اتفاقات سال 88 تشت آقا رو فرستاد هوا و مردم برای این آدم دیگه ارزش تف هم نداره و امروز دیگه کاملاً مطمئن هستش که مردم او را نمیخواهند پس دیگه بدون تعارف برعکس مردم حرف میزنه
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۷:۲۷
۴۲
mehran_pahlavichi - انزلی، ایران
هرکه باد بکارد طوفان درو خواهد کارد. همه این جماعت و حتی شرع پسند ها هم خاینن به ایرانند.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۶
۴۴
Compatriot - تورنتو، کانادا
مزدوران یابو که حتا خودشان هم نمیدانند برای چه مرگ بر این جوان رشید میگفتند و حتا او را نمیشناختند! ذرهای تامل جایز است. و بدین سان انقلاب اسلامی در جهت تحقق عدل علی شکل گرفت!
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۴:۴۵
۳۹
Liberte - تهران، ایران
ولی تاریخ ایران اسم این آزاده رو ثبت خواهد کرد.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۹
۳۲
IRAN+ISRAEL+USA4EVER - مونیخ، آلمان
خاک بر سر همتون، شماها گدا صفتان همه روزی نه چندان دور به فاضلاب تاریخ ریخته خواهید شد.
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۴۹
۵۰
اصحاب کهف - بروکسل، بلژیک
''همان روز که «مرگ بر شرعپسند» میگفتند. من وسطشان بودم ولی مرا نمیشناختند! این برای شما جالب نیست؟''. و ما هنوز که هنوز است درگر همین تهی مغز هاییم
یکشنبه ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۸