وجود مو روی گوش یک نشانه هشداردهنده است
رأی دهید
هنوز معلوم نیست که چهطور این ایده به ذهن آنها رسید، اما در سال ۱۹۷۳ دکتر ساندرز تی. فرانک و تیم تحقیقاتیاش، پژوهشی را در ژورنال پزشکی نیو اینگلند منتشر کردند که ادعا میکرد چین و چروک مورب نرمهی گوش، که بعدها نام مستعار "علامت فرانک” به آن داده شد، پیشبینیکنندهی وجود بیماری سرخرگهای قلبی (سیاِیدی) است. سیاِیدی یا اختلال عروق کرنری یک مشکل گرفتگی عروق است که در آن پلاکهای مومی درون رگها جمع میشوند، اختلالی که تصلب شرایین نام دارد.
پزشکانی که مجذوب این ارتباط غیبگویانهی گوش و قلب شدند، برای پیدا کردن پاسخ با متخصصان پوست همکاری کردند. در سال ۱۹۸۴، گروهی از پزشکان نیویورکی مطلبی در ژورنال پزشکی نیواینگلند انتشار دادند و در آن مدعی وجود یک رابطهی قوی بین موی داخل مجرای گوش و بیماری سرخرگهای قلب شدند. در مطالعهای که روی ۴۳ مرد و ۲۰ زن صورت گرفت، ۹۰ درصد از شرکتکنندگانی که چین مورب روی نرمهی گوش و مو داخل مجرای گوششان داشتند، نارسایی قلبی را تجربه کردهبودند.
آن دسته از پزشکان از جمله ریچارد اف. واگنر از مدرسهی پزشکی دانشگاه بوستون، گمان میکردند که قرار گرفتن در معرض آندروژن (پادشاه هورمونهای مردانه و پدر تستوسترون) به مدت طولانی، به دلیل تولید بیش از اندازهی سلولهای قرمز خون، سبب ایجاد لخته در عروق میشود.
پنج سال بعد در سال ۱۹۸۹، مقالهای در ژورنال قلب هند منتشر شد که در آن محققان نتایج پژوهش خود را که شامل ۲۱۵ بیمار هندی و ارتباط بین چین نرمهی گوش، موی گوش و بیماری سرخرگهای قلب بود، منتشر کردند. نویسندگان این مقاله در چکیدهی گزارش نوشتند، ” تفاوت قابل توجهی در زمینهی وجود مو در مجرای گوش، بین مردان مبتلا به سیایدی و مردانی که دچار این بیماری نشدهاند و همگی در یک گروه سنی قرارداشتند، مشاهده شد.
ادسون ای. که تا انتهای قرن ۲۰ لیاقت و برتری خود را ثابت نکرده بود، پژوهش خود را در نسخهی ماه ژوئن ۲۰۰۶ ژورنال امریکایی آسیبشناسی پزشکی قانونی منتشر کرد. ادستون ۵۲۰ کالبدشکافی را مطالعه میکند و بیامآی (شاخص تودهی بدنی)، وزن طحال، موی گوش، چین نرمهی گوش، علت مرگ، چاقی، ضخامت چربی شکمی، و شش ویژگی دیگر را ارزیابی میکند. بعد از بررسی اعداد ” مشخص میشود که ایالسی (چین لالهی گوش) به شدت با سیاِیدی هم در مردان و هم در زنان مرتبط است (p<۰.۰۰۰۱) اما با مرگ ناگهانی قلبی (اسسیدی) فقط در مردان مرتبط است (p<۰.۰۴)” هر چه مریض جوانتر بود، ارزش اخباری مثبت بالاتر بود.
هیچکس کاملا مطمئن نیست که چرا مو روی گوش و حملهی قلبی اینقدر با هم مرتبط هستند. برخی مکملهای تستوترون را مقصر میدانند. سایرین فکر میکنند که آدمها با افزایش سن پُرمو و چاق میشود و در اثر دومی میمیرند. خوشبختانه هیچکس موی داخل گوش را مقصر نمیداند!