چرا کشورهای اسکاندیناوی با بقیه دنیا فرق دارند؟

پارسینه:  در شمال اروپا منطقه‌ای وجود دارد به نام اسکاندیناوی. کشورهای این منطقه عبارتند از سوئد، نروژ، دانمارک، فنلاند، ایسلند و جزایر فارو. زبان مردم این سرزمین‌ها از ریشه زبان آلمانی است.

مردم اسکاندیناوی از نسل جنگجویان وایکینگ‌ هستند که در زمان‌های قدیم، با کشتی به سرزمین‌های مختلف حمله می‌کردند و مایملک آن‌ها را غارت می‌کردند. گنده لات های شمال اروپا بسیار خرافاتی بودند و خدایان وایکینگی نظیر اودین و گرگ غول آسا فنریر را ستایش می‌کردند.

 

 وایکینگ‌ها اعتقاد داشتند که اگر در جنگ کشته می‌شدند روح‌شان به والهالا (بهشت وایکینگ‌ها) وارد می‌شد و همراه با سایر جنگجویان افسانه‌ای بر سر یک میز بزرگ چوبی می‌نشستند و شراب ناب والهالایی می‌نوشیدند و می‌خندیدند.
 
نوادگان‌ آنان تفاوت‌های فاحشی با آنان دارند. مردم اسکاندیناوی که به نوردیک‌ها معروف هستند به عنوان آدم‌هایی آرام و صلح طلب و در عین حال متفکر شناخته می‌شوند که نه تنها مثل وایکینگ‌‌ها نان کسی را از چنگش در نمی‌آورند، بلکه با تکیه بر نظام اقتصادی منحصر به فردشان کاری کرده‌اند که تمام اتباع آن‌ها بدون چشمداشت به مال بقیه، در رفاه کامل زندگی کنند.
 مؤسسه لگاتوم هر سال با بررسی عواملی مانند اقتصاد، کارآفرینی، سیستم حکومتی، تحصیلات، بهداشت و سلامت، امنیت فردی و اجتماعی، آزادی‌های فردی و سرمایه‌ اجتماعی در بین تمام کشورهای دنیا، لیستی منتشر می‌کند که خوشحال‌ترین کشورهای دنیا را به ترتیب معرفی می‌کند. با نگاهی به این لیست متوجه می‌شویم از ۶ کشور دنوردیک که نام بردیم، در سال ۲۰۱۴، نروژ عنوان اول را دارد، دانمارک چهارم است، سوئد ششم، فنلاند هشتم و ایسلند یازدهم است.
 
چگونه مردمی که گرز و شمشیر به دست بودند، به سطحی رسیده‌اند که می‌توانند کشورهای سردسیر خود را به این خوبی اداره کنند؟
 
اگر بخواهید کشوری داشته باشید که فقر، تبعیض و جهل باعث نشود مردمش دائم به جان هم بیفتند، باید در تمام سطوح اجتماعی، اقتصادی و سیاسی عدالت برقرار کنید، اگر می‌خواهید اندیشه‌های پوسیده از سر مردم کشورتان بپرد باید به تقویت علم روز و دانشگاه‌ها بپردازید، اگر می‌خواهید شیوع یک بیماری مردم را به وحشت نیندازد باید زیر ساخت‌های نظام سلامت و بهداشت را به خوبی در کشور پیاده کنید، اگر می‌خواهید مردم کشورتان رفتار بالغانه‌ای داشته باشند باید به آزادی‌های فردی بها بدهید و در نهایت اداره تمام این امور نیازمند دولتی با ثبات است که بدون شعار دادن، به مردم کشورش خدمت کند.
 
سیستمی که دولت‌های اسکاندیناوی برای اداره کشورهای‌شان به کار می‌برند چیزی است که به "مدل نوردیک” معروف است که خودشان از آن به عنوان ”سیستم رفاقتی” نام می‌برند. بارزترین خصوصیتی که در این سیستم وجود دارد این است که نفع عمومی بر نفع فردی ترجیح داده می‌شود.
 
در این کشورها، دولت ۴۰ درصد تا ۶۰ درصد از درآمد شما را مشمول مالیات می‌کند و البته مردم این کشورها بدون هیچ گونه کارشکنی و اعتراضی این مبلغ را دو دستی به دولت تقدیم می‌کنند، چون می‌دانند که اگر کارشان به بیمارستان کشید یا به دانشگاه رفتند نیازی نیست پول پرداخت کنند.
 
 اگر شما پول بیشتری در بیاورید باید مالیات بیشتری هم بدهید، بنابراین در این نظام فاصله طبقاتی ایجاد نمی‌شود و اگر امشب شام مرغ دارید، خیال‌تان راحت است که بقیه هموطنان‌تان مثل گربه تا کمر در سطل آشغال فرو نرفته‌اند. فقر که نباشد و هر کسی دستش در جیب خودش باشد، بخش بسیار زیادی از جرم و جنایت هم خود به خود محو می‌شود و جامعه به امنیت می‌رسد و مردم فرصت می‌کنند وقت‌شان را صرف کارهای مهم‌تری کنند.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۶
amirHassna - سیدنی، استرالیا

جمله طلایی این متن : "بارزترین خصوصیتی که در این سیستم وجود دارد این است که نفع عمومی بر نفع فردی ترجیح داده می‌شود". دقیقا بر خلاف ایران واکثریت مردم ایران.
‌چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۷
۳۹
ziba shar - استکهلم، سوئد

کاملا درسته اینجا چون میدونی‌ مالیاتی که میدی بر میگرد به خودت با کمال میل تا ۵۰% هم مالیات میدی
‌چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۴
۳۶
*پسر شجاع* - تهران، ایران

آقا من بخاطر خودتون میگم این چیزا رو ننویسین چون یه آخوند اینا رو بخونه متهم به دزدی از قوانین اسلام میشین ..حالا که همه چیز درهم برهمه بعید نیست یه دفعه سر خر رو از سمت فرانسه و بلژیک کج کردن به سمت شمال اروپا...
‌چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۳
۶۵
zarduscht - فرانکفورت، آلمان

پرسش و پاسخ از این آسانتر . مسلمان نیستند . آخوند ندارند . اسم خود را کلب علی‌ یا غلام حسین و حسن نمی‌‌گذرند .عاشورا ندارند که وق وق کنند و گویند ما ساگ علی‌ هستیم. عباس بی‌ دست ندارند . سپا و بسیجی‌ بی‌ مخ ندارند. هرگز شتر ندیده‌اند گوشت شتر نمی‌‌خورند و از همه مهمتر آخوند ندارند . یک چیزی مثل آخوند خودمان دارند ولی‌ چنان بیضه آنها را کشیدهند که مثل بادمجان خوشبختانه بی‌ آزار هستند . امام نامرهی ندارند که گویند منتظر بیاید همه چیز درست کند. بلکه آستین بالا زده و خود همه چیز را درست می‌‌کنند. اوکی یک امام نامهرهی دارند ولی‌ برای یک شنبه و زیاد جدی نمی‌‌گیرند
‌چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۶
۴۳
mehran_pahlavichi - لندن، انگلستان

البته از قدیم گفتن شنیدن کی بود مانند دیدن. و یا اینکه آواز دهل از دور خوش است. حرفم در مورد نروژ ست و نه کشور دیگری در اسکاندیناوی. لزوما چیزهایی رو که در این گزارش آمده همه نمی توانند لمس کنند. آیا باورتان میشود در کشوری مثل نروژ بعد از ارسال بیش از ۱۰۰ در خواست کار جواب همه شان، بله هر ۱۰۰ درخواست منفی باشد و هیچ کار فرمای نروژی حاضر نباشد شما را برای داشتن کاری در حد سوپرمارکت(کار دانشجویی) بپذیرد؟ و دلیل: نروژی ها انسان های خود شیفته ای هستن و خودشون رو از همه سرتر میدونند. در حالی که انسان های بیسوادی هم هستن و به شدت خود را از همه بالاتر میدونند. و بیشتر از ۷۵٪ کارفرماهی نروژی ترجیح میدن نروژی دور و برشون باشه. اصلا هم خوشحال نیستند در حالی که آینده خوبی دارند. اگه ۱۰۰۰ بار بهشون محبت کنی هرگز یادشون نمی مونه اما اگه فقط یک بار بر خلاف میلشون عمل کنی هرگز فراموش نمی کنن. اینها تجربه شخصی بنده در طول ۸ سال زندگی در این کشور بود. برای اینکه به عمق فاجعه ای که ایران درش قرار داره پی ببرید باید عرض کنم که بازهم این کشور از ایران امروز خیلی خیلی بهتره.
‌چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۵
۴۱
ناباور - تهران، ایران

[::mehran_pahlavichi - انزلی، ایران::]. ما ایرانی ها عرب ها را دوست داریم و نوکری شان را می کنیم . ولی آن بدبخت ها فقط و فقط خودشان را و مردم خودشان را دوست دارند
‌چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۵
۵۰
SkyKing - تهران، ایران

در درجه اول به علم اهمیت می دهند، شما از لوله کش بگیر برو بالا، هر کسی تحصیلات لازم برای کاری که می خواد انجام بده رو باید داشته باشه. مثل ایران مدرک گرفتن با پول از دانشگاههای آب دوغ خیاری و دزدی علمی وجود نداره. اخلاق حرفه ای دارند و نسبت به کاری که قبول کرده اند احساس مسئولیت می کنند. دنبال آب بستن به کار و زدن این ور و اونورش نیستند. در حالی که در ایران استاد دانشگاهش هم که باید جزو آدم حسابی های مملکت باشه، پروژه صنعتی رو با داده سازی تحویل میده، بماند پیمانکارها و شرکت های خصوصی که چقدر داغونند. سیستم مالیات آب بندی شده که مو لای درزش نمیره. و البته سیستم متمرکز ثبت تاریخچه عملکرد افراد، بطوری که هر فردی در هر جای مملکت خطای هرچند کوچک کرده باشه که منجر به جریمه او بشه، وام عقب افتاده، ندادن پول پارکینگ و ...، این جریمه میره توی سوء پیشنه طرف و هر فردی برای استخدام یا حتی اجاره خانه به این شخص به تاریخچه اش دسترسی داره. خب بنابراین همه حواسشون جمع هستش که خطا نکنن، وگرنه بدجور و بدجایی گیر میافتن. می خوام بگم این جماعت همان وایکینگها هستن، ولی قانون رامشون کرده...
‌چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۱
۴۶
Liberte - ارومیه، ایران

خب ، فرزندانم بار دیگر بر آثار مثبت سیستم سوسیالیستی ، که البته عزیزان اسکاندیناوی با لیبرالیسم هم عجینش کردند - صحه گذاره شد: پس اصالت جمع برتری دارد و منافع جمعی بر فردی تقدم دارد. و خیر فرد هم در خیر جمع نهفته است. به امید شکل گیری سیستم سوسیالیستی در تمام جهان و نابودی کاپیتالیسم.
‌چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۴
۵۲
مهرنوش نروژ - تروندهایم ، نروژ

[::mehran_pahlavichi - انزلی، ایران::]. من هم با نظر شما موافقم. نروژ بیشتر از واقعیت روی کاغذ و تو رسانه ها قشنگه. البته برای خود نروژی ها واقعا جای خوبیه اما به عنوان یک خارجی من خودم به شخصه بارها و بارها مورد تبعیض واقع شدم.
‌چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۱:۳۶
۴۵
mosee - سوید، سوئد
سکاندیناوی شامل سوید ،دانمارک،نروژ و فارو هستش .
‌چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۲
۶۵
عشقم ایران - کپنهاک، دانمارک
من فقط جهت اطلاع اضافه کنم که کشورای اسکاندیناوی فقط از سوئد، نروژ و دانمارک تشکیل شدن. جمع این ۳ کشور به اضافه کشورای دیگه که نام برده شده کشورای شمالی یا به زبان دیگه کشورای نوردیک نامیده میشن.
‌چهارشنبه ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۶
۴۹
Yusof - کلن، آلمان
هم مردم خوبی‌ داره هم طبیعتش دلپذیره .
دوشنبه ۳۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.