کشته شدن مرد فراری با شلیک پلیس

تشخیص نهایی استفاده درست از سلاح توسط مأموران برعهده کمیسیون به‌کارگیری سلاح و همچنین اظهار نظر کارشناسان این حوزه است
 
عملیات تعقیب شبانه مأموران پلیس برای دستگیری راننده ناشناس خودروی پیکان باشلیک مأموران و مرگ مرد فراری پایان یافت.

به گزارش خبرنگار جنایی «ایران»، نیمه شب چهارشنبه گذشته مأموران کلانتری تهرانسر هنگام گشت به مرد جوانی که پشت فرمان یک خودروی پیکان نشسته و رفتارهای مرموزی داشت، مشکوک شدند.درحالی که مأموران به سوی پیکان می‌رفتند ناگهان راننده، خودرو را روشن کرد و با سرعت از محل دور شد. مأموران پلیس نیز بلافاصله به تعقیب وی پرداختند اما راننده وارد جاده مخصوص کرج شد و در مسیر مخالف خودروهای عبوری با حرکات مارپیچ به فرار ادامه داد.

مأموران چند بار به او دستور ایست دادند اما وقتی بی‌توجهی راننده را دیدند ناچار به تیراندازی هوایی شدند. اما راننده خودرو همچنان به فرار ادامه داد تا اینکه مأموران این‌بار چند گلوله مستقیم به سوی خودرو شلیک کردند که براثر اصابت گلوله‌ها به لاستیک خودرو، متوقف شد.اما راننده این‌بار پای پیاده به فرار ادامه داد.مأموران نیز از خودرو پیاده شده و به تعقیب‌اش پرداختند تا اینکه وی چند متر جلوتر سوار کامیونی شد که حامل ماسه بوده و بعد هم از راننده خواست با عجله حرکت کند.

در این میان مأموران پلیس نیز سوار یک خودروی سمند عبوری شدند و  از راننده خواستند تا کامیون 10 چرخ را تعقیب  کند. سرانجام پس از چندین کیلومتر و در حوالی سه‌راه اندیشه قبل از پل کفش ملی نرسیده به تقاطع جاده قدیم کرج خودروی سمند جلوی کامیون پیچید و آن را متوقف کرد.مرد فراری وقتی خود را در دام قانون گرفتار دید، همان لحظه راننده کامیون را به پایین انداخت و خودش پشت فرمان نشست اما بلافاصله مأمور دیگری از راه رسید و با شلیک‌های هوایی دستور ایست داد. ولی متهم بی‌توجه به تیراندازی‌ها قصد ادامه فرار داشت که درنهایت با شلیک مأمور پلیس و اصابت گلوله به صورتش جان باخت.

دقایقی بعد این ماجرا به بازپرس سعید احمدبیگی از شعبه هفتم دادسرای امور جنایی تهران اعلام شد. با حضور بازپرس ویژه قتل دادسرای امور جنایی در محل حادثه تحقیقات برای افشای هویت قربانی ناشناس و علت فرار مرگبارش آغاز شد.

نگاه کارشناس
شلیک برای متوقف کردن نه کشتن مظنون

محمدحسین شاملو، بازپرس سابق جنایی و وکیل دادگستری در تحلیل نحوه برخورد پلیس با مظنون پرونده به خبرنگار جنایی «ایران» گفت: در قانون به‌کارگیری سلاح از سوی مأموران پلیس چند مورد اصلاح شده است که براین اساس مأموران در چند مورد مجاز به استفاده از سلاح هستند. این موارد عبارتند از صحنه‌هایی که برای مأمور یا افراد حاضر خطر جانی وجود دارد. وقتی مسلح بودن سارق یا متهم محرز باشد و مواقعی که متهم تحت تعقیب اقدام به شلیک به سوی مأموران نماید.وی افزود: «اما تجربه نشان داده این موارد کافی نیست و مأمورانی که از اسلحه استفاده می‌کنند باید آموزش دیده و کارت مخصوص داشته باشند. از طرفی تیراندازی آخرین اقدام پلیس در تعقیب و گریز است و اسلحه باید در راستای متوقف کردن متهم استفاده شود نه سلب حیات او.»وکیل دادگستری به آمار بالای این‌گونه حوادث درکشور اشاره کرد و گفت: «متأسفانه در گذشته نیز آمار تیراندازی‌های مرگبار نیروی انتظامی به متهمان بالا بوده و هنوز هم هست. من چه در زمانی که بازپرس جنایی بودم و چه حالا که وکیل دادگستری هستم تقاضا می‌کنم اجازه استفاده از سلاح توسط مأموران محدود شود. چرا که در بسیاری موارد فرد تعقیب‌شونده متهم نیست وتنها به‌دلیل نامناسب بودن شرایط روحی‌اش اقدام به فرار می‌کند. در مجموع در این‌گونه پرونده‌ها تشخیص نهایی استفاده درست از سلاح توسط مأموران برعهده کمیسیون به‌کارگیری سلاح و همچنین اظهار نظر کارشناسان این حوزه است. در نهایت مقام قضایی رسیدگی کننده باید درستی شلیک پلیس را تعیین کند.»وی ادامه داد: «در حال حاضر با امکاناتی که پلیس در اختیار دارد از جمله گشت فیزیکی و مهار کننده‌ها در سطح شهر استفاده از اسلحه باید محدود باشد. قوانین هم باید اصلاح شود و فرماندهان نیز باید با مأموران متخلف برخورد کنند. این در حالی است که در گذشته شاهد این قبیل شلیک‌ها به طور چشمگیر نبودیم.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.