ضربات چاقو در پهلوی پرستارجوان

فرهیختگان:«هنوز پرسنل شیفت عصر و شب بیمارستان فیروزگر جای خود را عوض نکرده بودند که راهروی اصلی بخش جراحی غرق خون شد و صدای جیغ شاهدان ماجرا با صدای فریادهای تهدیدآمیز ضارب، فضایی رعب‌انگیز ایجاد کرد. ضارب چاقو‌به‌دست، پرسنل را تهدید می‌کرد که جلو نیایند و خود مشغول ضربه زدن به پهلو و شکم «مهدی»، یکی از پرستاران جوان بخش جراحی بود. نگهبانان، پزشکان و پرستاران دیگر هم جرات جلو آمدن نداشتند و تا زمانی که ضارب، بیمارستان را ترک نکرده بود، حتی نتوانستند به مهدی که به‌شدت در حال خونریزی بود، نزدیک شوند.» این عبارت، یک سکانس از فیلمی جنایی نبود؛ حادثه‌ای است که ساعت 7 شنبه بیست‌وپنجم اردیبهشت، جلوی چشمان ده‌ها نفر از بیماران و پرسنل بیمارستان فیروزگر تهران اتفاق افتاده است؛ اتفاقی که باعث شده این پرستار، پس از انجام دو عمل جراحی هنوز در بخش «‌آی سی یو»ی این بیمارستان بستری باشد.
 

 هیچ‌کس به پرستار چاقوخورده نزدیک نشد

ساعت 7 شب بود. پرسنل مشغول تحویل دادن شیفت خود به همکاران شیفت بعد بودند و داروهای بیماران و وضعیت درمانی آنها را با هم چک می‌کردند که صدای فریادی توجه همه را جلب کرد. مرد جوان با فریاد از همه پرستاران و حاضران در بخش خواست کنار گیت پرستاری بایستند و جلو نیایند. خودش هم «مهدی» یکی از پرستاران را روی زمین خواباند و مشغول ضربه زدن با چاقو به او شد. به گفته شاهدان ماجرا ضارب 4 ضربه چاقو به پهلو‌ها و شکم مهدی وارد کرد. یکی از پرستاران این بیمارستان با تایید این حادثه به «فرهیختگان» گفت: «همه ما متعجب هستیم از اینکه چرا هیچ یک از نگهبانان یا مسئولان حراست بعد از اینکه ضارب فرار کرد دنبال او نرفتند. تهدید‌های ضارب آنقدر همه را ترسانده بود که حتی تا چند دقیقه بعد از رفتنش هیچ‌کس به پرستار چاقوخورده نزدیک نشد.» یکی از پرستاران دیگر که نخواست نامش در گزارش بیاید نیز به «فرهیختگان» گفت: «ترسیدن تمام کسانی که در آنجا حاضر بودند به حدی بوده که پرستار آسیب‌دیده خودش به زحمت خود را به اتاق عمل رساند و در آنجا از حال رفت. همه فکر می‌کردند اگر بخواهند به پرستار نزدیک بشوند ممکن است ضارب بازگردد و به آنها هم حمله کند.»  پرستاران این بیمارستان همگی از وضعیت امنیت خود در بیمارستان گله کردند. یکی از آنها به «فرهیختگان» گفت: «از لحظه‌ای که این اتفاق افتاده هیچ‌یک از ما جرات نداریم به تنهایی وارد اتاق بیماران شویم.» همه از همراهان بیماران هراس داریم. یک پرستار دیگر بخش جراحی گفت: «جو خیلی بدی در بیمارستان حاکم شده، از طرف دیگر سکوت رئیس بیمارستان و واکنش نشان ندادن هیچ مسئولی بیشتر ما را نگران می‌کند.»
 
 لزوم ایجاد کمیته دفاع از حقوق پرستاران در مراکز درمانی
ابوالفضل جاریانی، رئیس سابق انجمن پرستاران ایران درباره این خبر به «فرهیختگان» گفت: «فضای بیمارستان و به‌طور کلی فضاهای درمانی به این صورت است که پرسنل آمادگی اتفاقات مشابه را دارند، ولی باید مرکزی برای رسیدگی به این امور در مراکز درمانی باشد.» جاریانی ادامه داد: «بارها شاهد درگیری لفظی و حتی فیزیکی همراهان بیمار با پرستاران و حتی واکنش‌های خشونت‌بار با پزشکان بوده‌ایم که با توجه به شرایط خاص جسمی برخی بیماران تا حدودی طبیعی است.» رئیس سابق انجمن پرستاری ادامه داد: «اینکه پرستاران یا حتی پزشکان در مقابل توهین‌ها یا تعرض‌هایی که از سوی بیمار صورت می‌گیرد سکوت کنند، وظیفه نیست، اما با توجه به آموزش‌هایی که دیده‌اند مراعات حال روحی همراه بیمار را می‌کنند، چاقو زدن به پرستار واقعا اتفاقی عجیب و شرم‌آور است.» او ادامه داد: «طبق ماده 608 و 607 قانون مجازات اسلامی هر کسی که به کارکنان دولت تعرض یا توهین کند مجازات می‌شود، از سوی دیگر حمله با چاقو مجازات خودش را دارد و ضارب قطعا باید مجازاتش تشدید شود.»

فعال صنف پرستاران همچنین گفت: «در خیلی از کشورها در مراکز درمانی و بیمارستان‌ها دفتری برای رسیدگی به این امور وجود دارد که از حقوق پرستاران، پزشکان و دیگر پرسنل دفاع کند. حتی برای حقوق بیماران نیز باید چنین دفتری در مرکز درمانی وجود داشته باشد. به هر حال پیشنهاد من وجود چنین مراکزی در بیمارستان‌هاست که به‌شدت هم ضروری است.»  او همچنین گفت: «همان‌طور که کمیته‌های تخصصی درباره هر موضوعی در بیمارستان وجود دارد، فکر می‌کنم پرستاران هم آنقدر حق دارند که چنین کمیته‌ای برای دفاع از حقوق‌شان ایجاد شود.» به گفته جاریانی وجود این مرکز در بیمارستان و مشاهده چنین مراکزی از سوی بیماران و همراهان به‌شدت می‌تواند بازدارنده باشد.

عبداللهی، عضو هیات‌مدیره نظام پرستاری تهران نیز درباره این حادثه به «فرهیختگان» گفت: «وضعیت بیمار رو به بهبود است و خوشبختانه خطر رفع شده است.» او با بیان اینکه چند ساعت بعد از حادثه برای پیگیری به این بیمارستان رفته است، ادامه داد: «آنچه مشخص است این است که مسئولان حراست و نگهبانی مسئول حفاظت از جان پرسنل هستند، مسئولان حراست و انتظامی نیز این قول را داده‌اند که به صورت ویژه در حال پیگیری هستند.» عبداللهی همچنین گفت: «مسئولان انتظامی بیمارستان گفتند پس از خروج ضارب از بیمارستان او را تعقیب کرده‌اند. او با تهدید یک موتورسوار با چاقو، بر ترک او نشسته و متواری شده است.»به گفته عبداللهی، مسئولان حراست و انتظامی تا خیابان کریمخان ضارب را تعقیب کرده‌اند و پس از آن در شلوغی گم شده است.
عضو هیات‌مدیره نظام پرستاری تهران همچنین گفت:‌ «انگیزه این فرد هیچ ارتباطی به موضوعات درمانی نداشته و موضوع اختلافات شخصی بوده است.»
او همچنین همراه بیمار بودن ضارب را شایعه دانست و گفت: «شاید در بیمارستانی دیگر یا در گذشته همراه بیمار بوده، ولی این فرد در بخش جراحی بیمار بستری نداشته است.»
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۵۶
azadeh11 - آمستردام، هلند

مملکت بی‌ در و پیکر،،اگر همنجا چند تاا پرستار لخت میشدند ،،، سپاه وارد میشد،،،نمی‌رفت سراغ مدل ها...
دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۷:۵۷
۶۴
شاه و شیخ - قم، ایران

در بیمارستان‌ها تنها بخشی که اصلا فاقد تنش و درگیری و قصور است بخش مسجد و امام جماعت است که شیخ با پژو پارس کولر دار اسکورت میشود، رئیس و مدیر بیمارستان هم پشت سر ایشان فیض میبرند و ماهی‌ ۳ میلیون یعنی‌ روزی ۱۰۰ تومان بابت اقامه نماز گرفته بعد هم به سلامتی تشریف میبرند اما پرستاران بیچاره سوار مینی بوس های عهد عتیق بدون کولر و بعضا بخاری با شیفت‌های در گردش ماهی‌ ۲ میلیون و هزار ترس و لرز کار کند و هزار فحش و ناسزا هم بشنوند.
دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.