محقق ایرانی رکورد نگهداری جنین زنده در محیط آزمایشگاهی را شکست

گروهی از محققان به رهبری دکتر علی همتی بریوانلو از دانشگاه راکفلر موفق به نگهداری جنین زنده به مدت ۱۳ روز در محیط آزمایشگاهی شدند. به گزارش ایرنا؛ نگهداری جنین زنده در محیط خارج از رحم به مدت ۱۳ روز، رکورد جدیدی در علم پزشکی محسوب می شود. محققان این پروژه ادعا می کنند که زنده نگه داشتن جنین بیش از ۱۳ روز نیز امکان پذیر بوده است که به دلیل مسایل اخلاقی و قوانین خاص مربوط به این زمینه از آن امتناع کرده اند.

یکی از محققان این پروژه معتقد است که نگهداری جنین به مدت ۱۳ روز، امکان مشاهده مهمترین تغییرات بیولوژیکی که تا امروز ناشناخته بوده را ممکن کرده است. محققان با استفاده از این روش موفق به مشاهده لحظه اتصال تخمک بارور به یک ظرف آزمایشگاهی به نام پتری شدند که با استفاده از عوامل هورمونی و سایر شرایط، تمام خصوصیات رحم را شبیه سازی می کند.

این مطالعه نشان می دهد که مراحل اولیه رشد جنین انسان، با سایر حیوانات کاملا متفاوت است. از طرفی آنچه محققان را شگفت زده کرده این است که جنین خارج از رحم قادر به شکل دهی قالب سایر اندام، بدون هیچ سرنخ بیولوژیکی از مادر است.

این مطالعه اطلاعات ارزشمندی را در زمینه دلیل شکست روش IVF در برخی موارد و نقص هنگام تولد در اختیار محققان قرار می دهد.نتایج این تحقیقات در نشریه های Nature و Nature Cell Biologyمنتشر شده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۴
شعله آتش - دنکستر، انگلستان
حتما چند بار خواسته دور بریزه و یکم.آزمایشگاهشو خلوت کنه ولی یاد این حرف گوهر بار افتاده که :هر چیزی که خارآید ،روزی به کار آید ...و این چنین شد که رکوردار شده ..هممون یه جورایی رکورد دار خار آید کار آید هستیم ..
دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۱:۵۳
۴۲
Alish_uk - بیرمنگهام، انگلستان
[::شعله آتش - دنکستر، انگلستان::]. تو چرا فرار مغزها کردی از ایران عزیزم؟ اون دوستانی که یکسره میگن ایرانی های مقیم خارج نابغه نیستن کجان تا ببینن
دوشنبه ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۷:۲۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.