ایران و عربستان : برخورد نزدیک از نوع فوتبال

آسیا در حالی برای قرعه‌کشی مرحله نهایی مسابقات انتخابی جام جهانی 2018 روسیه آماده می‌شود که مهم‌ترین اتفاق خبری این مراسم هم گروه شدن احتمالی ایران و عربستان خواهد بود.
 
همین چند ماه پیش در تورنمنت قهرمانی زیر 23 سال در قطر وقتی با خبرنگاران رسانه‌های بین‌المللی دیگر صحبت می‌کردم بعضی از آنها می‌گفتند دلیل اصلی حضور آن‌ها در قطر احتمال رویارویی ایران و عربستان سعودی در مرحله یک‌چهارم نهایی بود. مساله‌ای که البته اتفاق نیافتاد؛ چرا که عربستان از گروه خودش بالا نیامد. اما این قضیه نشان می‌دهد حساسیت‌های سیاسی تا چه حد مسابقه‌های فوتبال بین دو کشور را تحت شعاع قرار خواهد داد.
 
به طور کلی مسابقه فوتبال ایران و عربستان هیچگاه جدال دوستانه‌ای نبوده است ، حتی در سال‌هایی که روابط سیاسی بین دو کشور از آنچه امروز می‌بینیم گرم‌تر بود. ایران که سه دوره پیاپی در سالهای 1968، 1972 و 1976 قهرمان جام ملت‌های آسیا شد و به جام جهانی 1978 هم راه پیدا کرده بود دوست نداشت عربستان را به عنوان یک قدرت جدید در فوتبال قاره ببیند.
 
اما عربستان در چهل سال گذشته در مقاطعی حساس همواره جلوی موفقیت ایران را هم در انتخابی جام جهانی و هم در جام ملت‌های آسیا گرفته است. شکست‌هایی که از نگاه هواداران ایران اکثرا به ناحق بوده است و فرقی ندارد به دلیل اشتباهات داوری یا بدشانسی رقم خورده باشد.
 
در واقع وقتی نتایج مستقیم بین کشورهای آسیا را نگاه می‌کنیم عربستان تنها کشوری است که نتایجش مقابل ایران با این کشور برابری می‌کند. ژاپن، کره جنوبی و استرالیا همگی تعداد پیروزی‌های کمتری نسبت به ایران در بازیهای مستقیم دارند.
 
تنها موردی که ایران در سال‌های اخیر موفق شده عربستان را در یک بازی رسمی شکست دهد به انتخابی جام جهانی 2002 برمی‌گردد. البته شکست دردناک ایران مقابل بحرین که بازیکنانش بعد از مسابقه با پرچم عربستان دور افتخار زدند شیرینی همان یک برد را هم از خاطره جمعی ایرانی ها پاک کرده است.
 
روزی که تیم‌های ملی ایران و عربستان در ورزشگاه آزادی به میدان می‌روند حضور بیش از 100 هزار تماشگر تضمین شده است. تا به حال دو بار فرصت این را داشته ام که بازی ایران و عربستان را در این ورزشگاه از نزدیک تماشا کنم؛ تجربه‌ای که با بقیه مسابقه‌هایی که در آن حضور داشتم کاملا متفاوت است. دیدن مسابقه‌ای که در آن هیجان ناشی از تنش بر همه چیز حکم‌فرما می‌شود. شاید به همین دلیل است که روزنامه تلگراف به تازگی در فهرست بیست نبرد خصمانه در فوتبال، جایگاه چهاردهم را به بازی ایران و عربستان داد.
 
همه این مسائل را وقتی به تنش سیاسی بین دو کشور اضافه کنید متوجه می‌شوید که بازی ایران و عربستان فراتر از یک مسابقه فوتبال است. رای کنفدراسیون فوتبال آسیا مبنی بر برگزاری مسابقه‌های باشگاهی تیم‌های ایران و عربستان در کشور سوم هم بر تنش‌های سنتی این دیدار افزوده است.
 
در سال‌های اخیر با حضور کارلوس کی‌روش روی نیمکت ایران کمتر شده که این تیم مقابل تیم‌های آسیایی نتیجه نگیرد. نگاه ورزشی با توجه به نتایج و کیفیت بازیکنان به ما می‌گوید بازی احتمالی ایران و عربستان در ماه‌های پیش رو، احتمال پیروزی ایران قاعدتا بیشتر است.
 
ایرانی‌ها در عین حال که ترجیح می‌دهند از گلدان سوم و از بین ازبکستان و عربستان با عربستان بازی کنند ، نمی‌خواهند امتیاز میزبانی خود را از دست بدهند. یعنی شرایط ایده ال برای ایران همگروه شدن با عربستان است به شرطی که در یک ورزشگاه آزادی پر از هوادار میزبان این تیم باشد.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۲۶
اسب آتش - سیدنی، استرالیا
آرزومه ایران با حجاز سعودی بیفته، دوران نقاهت فوتبال ما با گذر به سمت ساختار حرفه ای شدن و نیز تولید لوژیونر ،شرایط بهتری نسبت به چهل سال گذشته بعد از انقلاب وجنگ داره. غرور کاذب جاهلی آل خلیفه وآل سعود وآل خیانت ها رو از راه فوتبال هم میشه شکوند
دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۱
۴۵
kiyanzx1 - استکهلم، سوئد
من یکى امیدوارم اگه ایران نشه این بازى کشور سوم تو اروپا مخصوصا سوئد بشه . به امید انروز.
دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۰:۱۸
۴۸
دایره مینا - کووائه ، وانواتو
[::kiyanzx1 - استکهلم، سوئد::]. سوئد جزو AFC یا کنفدراسیون فوتبال آسیا نیست که میزبان بازیهای ایران و عربستان بشود !
دوشنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۵ - ۲۲:۴۵
۴۵
kiyanzx1 - استکهلم، سوئد
[::دایره مینا - لهستان، لهستان::]. ارزو هم نمیتوان کرد عایا !!!! بنده مستحضر هستم سوئد جزو کشورهاى افریقاى مرکزى هستش !!!!
‌چهارشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.