ضربه مغزی خفیف را 'می‌توان با یک آزمایش خون ساده تشخیص داد'

پژوهشگران آمریکایی می‌گویند با یک آزمایش خون ساده می‌توان فهمید آیا ضربه به سر موجب ضربه مغزی شده است یا نه.
 
آنها در مدت سه سال این آزمایش خون را برای حدود ٦٠٠ بیمار انجام دادند و ضربات خفیف تا متوسط به سر را با دقت ۹۷ درصد تشخیص دادند.
 
ضربه به سر شایعترین و خفیف‌ترین نوع ضربه مغزی است و تحقیق این پژوهشگران نشان داده که ضربه به سر باعث آزاد شدن پروتئینی به نام پروتئین اسیدی رشته‌ای گلیایی (GFAP) می‌شود.
 
این پروئین می‌تواند از سد خونی-مغزی عبور کند و وارد گردش عمومی خون در بدن شود بنابراین قابل اندازه‌گیری است و تا یک هفته پس از ضربه به سر می‌توان آن را ردیابی کرد.
 
دکتر لیندا پاپا متخصص طب اورژانس و از نویسندگان این تحقیق می‌گوید: "علائم ضربه به سر، یا به عبارت دیگر ضربه مغزی خفیف یا متوسط، ممکن است بسیار خفیف باشند و اغلب با تاخیر ظاهر می‌شوند، در بسیاری موارد حتی چند روز بعد بروز می‌کنند."
 
"این روش می‌تواند برای تشخیص ساده و دقیق، به ویژه در کودکان، ابزار مهمی را در اختیار پزشکان قرار دهد تا با اطمینان خاطر درمان مناسب را انجام دهند."
 
"اگر مشکل این افراد به درستی تشخیص داده نشود و درمان مناسب برایشان انجام نگیرد ممکن است باعث عوارض درازمدت شود. به این ترتیب تشخیص پزشکی دیگر بر اساس حدس نخواهد بود و پزشکان صرفا با اندازه‌گیری یک نشانگر در خون به تشخیص می‌رسند."
 
به گفته محققان اندازه‌گیری این پروتئین می‌تواند به جراحی سریع کسانی منجر شود که به علت آسیب مغزی در خطر مرگ یا عوارض ماندگار بسیار شدید هستند.
 
دکتر پاپا می‌گوید: "پزشکان واقعا می‌خواهند که موارد سی تی اسکن را در بیماران، به خصوص کودکان، کم کنند چون آنها به عوارض پرتو حساس‌تر هستند."
 
"خوشبختانه این آزمایش ساده خون تقریبا به همان اندازه سی تی اسکن به ما اطلاعات می دهد."
دکتر پاپا می‌گوید استفاده از این شیوه نحوه بررسی و تشخیص ضربه به سر را متحول خواهد کرد. او می‌گوید: "ما آزمایش خون تشخیصی برای اعضای مختلف بدن مثل قلب و کلیه و کبد داریم اما تا به حال هیچ آزمایش خون مطمئنی برای ارزیابی آسیب مغزی بر اثر ضربه نداشته‌ایم. ما فکر می‌کنیم این آزمایش خون این وضع را عوض را خواهد کرد."
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • اجبار شرم‌آور شوهر سوری: بوسیدن پای مادر شوهر متکبر، جنجالی تازه در شبکه‌های اجتماعی! + ویدئو
  • شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • اعتراف جنجالی کمال تبریزی: من در اشغال سفارت آمریکا حضور داشتم! + ویدئو
  • تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • راز «زشت‌ترین حیوان جهان»؛ چه توضیحی پشت پرده دماغ میمون بینی‌دراز پنهان است؟
  • حضور معنادار مسیح علینژاد در کنار حامیان رهبر اپوزیسیون ونزوئلا + ویدیو
  • مهران غفوریان: فحاشی به دختر خردسالم دور از انسانیت است. با دختر ۷ ساله من چه کار دارید؟
  • تصویری کمتر دیده شده: بوسه محمد مصدق بر دستان ثریا اسفندیاری
  • «کوچر بیرکار»، پناهنده کُرد ایرانی که استاد ریاضی دانشگاه کمبریج شد، دومین ایرانی برنده مدال «فیلدز» پس از مریم میرزاخانی
  • جایزه فحاشی؟ کادوی آیفون ۱۷ پرومکس برای مداحی که اردستانی را حرام زاده نامید! + ویدئو
  • +190شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +136مهری طالبی دارستانی، از مدافعان حجاب اجباری، پس از بازجویی توسط نیروهای امنیتی سکته کرد!
  • +136شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +127حمایت مردم از شاهزاده رضا پهلوی در مراسم خسرو علی‌کردی؛ بازداشت نرگس محمدی و چند فعال دیگر
  • +121نماینده ویژه آمریکا: فقط پادشاهی در خاورمیانه کار می کند
  • +120اتریش حجاب را برای دختران زیر ۱۴ سال در مدارس ممنوع کرد
  • +108چرا یک نفر این آقای ابوالفضل اقبالی را از برق نمی‌کشد؟: پدیده شوهرکُشی در ایران از زن‌کُشی بیشتر است
  • +104تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +100برادر خسرو علی‌کردی: فریاد خون‌خواهی برادرم را در مجامع بین‌المللی مطرح می‌کنم
  • +100یک دانشجو خطاب به سعید جلیلی: دست‌ها و نفستان آغشته به خون است + ویدیو