لیگ قهرمانان آسیا؛ فوتبال ایران و آزمونی دیگر

لیگ قهرمانان آسیا از امروز (سه شنبه) شروع می‌‌شود. در این دوره از مسابقات، ایران برخلاف سال‌های گذشته با سه نماینده مقابل حریفان خود قرار می‌گیرد. شکست نفت مقابل الجیش قطر موجب شد تا ایران یکی از سهمیه‌های خود را در لیگ قهرمانان آسیا از دست بدهد.
 
اما تغییراتی که در اجرای مسابقات بوجود آمده شانس قهرمانی تیم‌های غرب آسیا را بمراتب بیشتر از گذشته کرده و این موضوع خبر خوبی برای فوتبال ایران است.
 
با سرمایه‌گذاری کشورهای شرق آسیا مثل چین، کره جنوبی، ژاپن و همینطور استرالیا شانس قهرمانی نماینده این کشورها بیشتر از سایرین است اما طبق قوانین جدید نماینده‌های غرب و شرق آسیا تا پیش ار فینال روبروی هم یکدیگر قرار نمی‌گیرند.
 
خبر خوب دیگر برای فوتبال ایران تغییر تاریخ شروع و پایان مسابقات است. در حال حاضر شروع و پایان این مسابقات با تقویم بازی‌های شرق آسیا هماهنگ است اما در مورد تیم‌های غرب آسیا این مسابقات در دو فصل انجام می‌شود.
 
این یکی از مشکلات بزرگ تیم‌های غرب آسیا و بخصوص ایران بشمار می‌رفت اما طبق قوانین جدید، مسابقات در سال آینده از بهمن ماه شروع شده و در همان فصل نیز به پایان می‌رسد.
 
فوتبال ایران پس از شروع رسمی لیگ قهرمانان آسیا دو بار درفینال این دوره از مسابقات حضور داشت. سپاهان و ذوب آهن نمایندگان ایرانی حاضر در این دوره از مسابقات تجربه حضور در فینال را دارند و به همراه تراکتورسازی که چهارمین سال متوالی است این مسابقات را تجربه می کند بدنبال افتخاری تازه در آسیا هستند.

سپاهان - النصر امارات
سپاهان یکی از تیم‌های قدرتمند و با اعتبار فوتبال ایران و آسیا در بحرانی‌ترین دوره از تاریخ فوتبال خود پای به این دوره از مسابقات می‌گذارد. نتایج ضعیف و دور از انتظار سپاهان در لیگ ایران موجب شده تا کمتر کارشناسی شانسی برای این تیم قائل شود.
 
اعتراض تماشاگران در تمرینات سپاهان پیش ازشروع این بازی حساس، نشان از شرایط نچندان مطلوب قهرمان سال گذشته لیگ دارد. گذشته از مشکلات فنی سپاهان که در سیستم دفاعی و بخصوص در مرکز خط دفاعی این تیم غیرقابل انکار است، باید به روحیه پایین زرد پوشان اصفهانی اشاره کرد. سپاهان اعتماد به نفس تیمی خود را از دست داده و روحیه برتری طلبی و قهرمانی در این تیم دیگر مشاهده نمی‌شود.
استیماچ باید سپاهان را از لحاظ روانی ترمیم کند و بنظر می‌رسد در این مورد فاقد توانایی‌های لازم است. لیگ برای سپاهان کاملا تمام شده و بازی‌های آسبایی بهترین موقعیت است تا این تیم بتواند به روزهای خوب خود بازگردد.
 
اضافه شدن پادووانی به مرکز دفاع خبرخوبی برای استیماچ است. تمام امید سپاهان در خط حمله به پریرا و خلعتبری است اما علی کریمی در میانه میدان قلب تپنده این تیم محسوب می‌شود. کریمی می‌تواند در کنار محرم نویدکیا سپاهان را به روزهای خوب خود بازگرداند.

 
النصر با نیلمار و لوییس خیمنز تیمی خطرناک محسوب می‌شود که با برنامه حمله می‌کند اما در خط دفاعی مشکلات فراوانی دارد. خلعتبری و پریرا توان عبور از سیستم دفاعی نچندان قدرتمند النصر را دارند به شرط آنکه خط هافبک سپاهان بازی را در میانه میدان از آن خود کند.
لخویا قطر- ذوب آهن
لخویا یکی از بهترین تیمهای لیگ ستارگان قطر با انبوهی از بازیکنان خارجی که تابعیت کشور قطر را پذیرفته‌اند در دوحه میزبان ذوب آهن است. لخویا هفت سال پیش در فوتبال قطر ظهور کرد و با شش قهرمانی در لیگ و جام حذفی تیمی قدرتمند است.
چیکو فلورس بازیکن سابق سوآنزی رهبرخط دفاعی محسوب می‌شود. درمیانه میدان لوییس جونیور، کریم بودایف و نام تائه هی بازیکن ملی پوش کره جنوبی اجرای برنامه های تاکتیکی جمال بلمادی سرمربی الجزایری لخویا را بعهده دارند. در خط حمله آلین دیوکو بازیکن ملی پوش کنگو امید اصلی این تیم برای گل زدن است.
 
نقطه قوت ذوب آهن که از دیگر نمایندگان ایرانی شرایط بهتری دارد سیستم تهاجمی این تیم است. رجب زاده، تبریزی، پهلوان و کاوه رضایی اگر خط دفاعی لخویا را مشغول کنند ذوب آهن می‌تواند به کسب امتیاز امیدوار باشد البته قاسم حدادی‌فر و احمد کامدار در میانه میدان کار بسیار دشواری پیش رو دارند و محمد نژادمهدی و هادی محمدی نیز در مرکز خط دفاعی فاقد تجربه لازم برای مسابقاتی در این سطح هستند.

تراکتورسازی -الجزیره امارات
 
امیر قلعه‌نویی پس از چند بار ناکامی در لیگ قهرمانان آسیا این بار با تراکتورسازی بدنبال جبران است. پیروزی هفته گذشته این تیم مقابل سپاهان تا حدود زیادی شرایط تراکتورسازی را تغییر داد و این تیم با روحیه‌ایی مناسب مقابل حریف اماراتی خود قرار می گیرد.
الجزیره یکی از تیمهای متوسط فوتبال امارات محسوب می‌شود. تیاگو نوس برزیلی و آنخل لافینا شیلیایی به همراه کوین جونز بازیکن سابق ساوتهمپتون انگلیس، بازیکنان مطرح این تیم اماراتی هستند.
الجزیره تیمی بابرنامه اما کند است و اگر تراکتور سرعت بازی را افزایش دهد الجزیره روز سختی را در تبریز پیش رو دارد.
 
با ابن حال امیرقلعه‌نویی باید نگاهی دوباره به ترکیب تیم خود بیندازد، استفاده از دو مهاجم توان خط حمله این تیم را بمراتب بیشتر می‌کند؛ مهدی شریفی در کنار فرزاد حاتمی مطمئنا نقش موثرتری ایفا می‌کند.
یکی از مشکلات تراکتورسازی عدم حضور بموقع و تاثیرگذار مدافعان کناری در زمان حمله است. سعید آقایی و محمد ایران پوریان و حتی علی حمودی کمتر بر جریان بازی تاثیرگذارند. امیر قلعه‌نویی اگر از مدافعان کناری تراکتورسازی بیشتر در سیستم تهاجمی خود استفاده کند شانس پیروزی این تیم بمراتب بیشتر می‌شود.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.