بیست ارتش نیرومند جهان

جنگنده‌‌های روسیهحسین آرین ( کارشناس نظامی)
به‌تازگی «موسسه تحقیقاتی کردیت سوییس» یک گزارش جامع  ۴۸ صفحه‌ای  تحت عنوان «پایان جهانی شدن یا دنیای چند قطبی؟» انتشار داده که در آن به رتبه‌بندی ارتش‌های جهان نیز پرداخته است.
 
کردیت سوییس یک شرکت سهامی چندملیتی است که  شعبه مرکزی آن در شهر زوریخ قرار دارد و درزمینه‌های بانکداری سرمایه‌گذاری، بانکداری اختصاصی، مدیریت دارایی و بازاریابی فعالیت می‌کند.
 
تهیه‌کنندگان این گزارش  با اقرار به اینکه رتبه‌بندی توان ارتش‌های جهان بدون در نظر گرفتن همه ملاک‌های تأثیرگذار، کاری دشوار و نادقیق است، شش شاخص را برای تعیین رتبه‌بندی ۲۰ ارتش قدرتمند جهان بکار گرفته‌اند. این شاخص‌ها با ضریب‌های اختصاص داده شده به آنها عبارتند از: شمار پرسنل فعال ارتش (۵ درصد)؛  تعداد تانک‌ها (۱۰ درصد)؛  تعداد هلیکوپترهای تهاجمی (۱۵ درصد)؛ هواپیماها (۲۰ درصد)؛ ناوهای هواپیمابر (۲۵ درصد)؛ و زیر دریایی‌ها (۲۵ درصد). توان هسته‌ای کشورها  برای این رتبه‌بندی در نظر گرفته نشده است.
 
بر پایه این رتبه‌بندی، ارتش آمریکا به‌رغم کاهش  بودجه دفاعی و شمار یگان‌هایش  کماکان قوی‌ترین ارتش دنیا است. در حالیکه فاصله بین توان ارتش آمریکا و دیگر قدرت‌های نظامی مانند روسیه و چین چشمگیراست، کانادا در بین ۲۰ ارتش قدرتمند دنیا رتبه آخر را دارد.                                        
۱. آمریکا) این کشور با  ۶۰۱ میلیارد دلار بودجه نظامی، ۱۴۰۰۰۰۰ نفر پرسنل، ۸۸۴۸ تانک، ۱۳۸۹۲ هواپیما و ۷۲ زیر دریایی بزرگ‌ترین توان نظامیِ متعارفِ دنیا را در اختیار دارد. بودجه نظامی این کشور بیشتر از مجموع بودجه نظامی ۹ کشوری است که  در جدول کردیت سوییس، رتبه‌های دوم تا دهم  را دارند.
اف-۱۵ نیروی هوایی آمریکا در ایتالیاآمریکا ۱۰ فروند ناو هواپیمابر دارد که بخش عمده‌ای از توان متعارف آن را تشکیل می‌دهد. هند که در حال ساختن سومین ناو هواپیما بر خود است،  از این لحاظ، رتبه دوم را دارد. شمار هواپیماهای گوناگون آمریکا بیشتر از هر کشور دیگری است و مهمتر اینکه نیروهای نظامی این کشور به پیشرفته‌ترین سلاح‌ها و تکنولوژی دسترسی دارند، مانند توپ‌های ریلی. این  توپ که یکی از پیشرفته‌ترین جنگ افزارهای دنیا است قرار است جایگزین توپ‌های متعارف شود.
 
توپ ریلی که با انرژی الکترومغناطیس کار می‌کند می‌تواند گلوله یا پرتابه را با سرعتی فوق‌العاده به هدف‌هایی به مراتب دورتر از بُرد توپ‌های معمولی شلیک کند. تفاوت عمده این جنگ‌افزار با دیگر جنگ‌افزارها در این است که قدرت تخریبی آن برگرفته از انرژی جنبشی پرتابه است و نه مواد منفجره.
 
از این جنگ افزار که قراراست  در دو سال آینده بر روی ناوها آمریکا نصب شود، علیه کشتی‌های دشمن و دفاع  از خود در برابر موشک‌های کروز و بالستیک استفاده خواهد شد.                                         
۲. روسیه) بودجه نظامی این کشور ۸۴٫۵ میلیارد دلار (معادل ۱۴ درصد بودجه آمریکا)  و شمار پرسنل نظامی آن ۷۶۶۰۵۵ نفر است. روسیه ۱۵۳۹۵ تانک، ۳۴۲۹ هواپیما و ۵۵ زیر دریایی دارد. این کشور در مجموع  دومین قدرت نظامی جهان است گو اینکه از نظر شمار تانک‌ها رتبه اول را دارد. روسیه بعد از آمریکا بیشترین هواپیماهای نظامی را در اختیار دارد و از نظر شمار زیردریایی بعد از آمریکا و چین، رتبه سوم را دارد.

موشک‌های پدافندی اس-۴۰۰ ارتش روسیههزینه نظامی روسیه در مقایسه با سال ۲۰۰۸ به میزان یک سوم افزایش یافته است و انتظار می‌رود که در سه سال آینده بودجه فعلی این کشور تا ۴۴ درصد بالا رود. روسیه در سال‌های اخیر نشان داده است که توان اعزام قوا به خارج را دارد و ورود آن به جنگ داخلی سوریه نمونه بارز این توان است.
 ۳. چین) این کشور ۲۱۶ میلیارد دلار صرف هزینه‌های نظامی می‌کند. این مبلغ  معادل ۲۵ درصد بودجه روسیه و ۳۶ درصد بودجه آمریکا است. چین ۲۳۳۳۰۰۰ نفر پرسنل نظامی، ۹۱۵۰ تانک، ۲۸۶۰ هواپیما و ۶۷ زیر دریایی دارد. ارتش این کشور در مجموع در جایگاه سوم قرار دارد.

نخستین ناو هواپیمابر چین
در سال‌های اخیرارتش چین چه از نظر اندازه و چه از نظر توانایی رشد چشمگیری داشته است و ازحیث شمار تانک‌ها و زیر دریایی، بعد از آمریکا و روسیه رتبه دوم را دارد. این کشور همچنین با اجرای برنامه‌هایی برای مدرنیزه کردن ارتش خود به پیشرفت‌های قابل توجهی در زمینه تکنولوژی نظامی دست یافته است، از جمله تولید موشک‌های بالیستیک و جنگنده‌های نسل پنجم.
                                
 ۴. ژاپن) ژاپن با بودجه‌ای معادل ۴۱٫۶ میلیارد دلار (کمتر از یک‌پنجم بودجه چین)، ۲۴۷۱۷۳ نفر پرسنل، ۶۷۸ تانک، ۱۶۱۳ هواپیما و ۱۶ زیردریایی دارد.
ارتش ژاپنارتش این کشور از نظر کمی در مقایسه با کشورهای چین و هند ارتش کوچکی محسوب می‌شود ولی از لحاظ تجهیزات و ادوات در سطح بالایی قرار دارد. ژاپن چهار ناو هلی‌کوپتر بر دارد و از نظر هلی‌کوپتر‌های تهاجمی  بعد از چین، روسیه و آمریکا رتبه چهارم  را به خود اختصاص داده است. ناوگان زیردریایی این کشور نیزدر جایگاه چهارم قرار دارد.
۵. هند) بودجه نظامی هند ۵۰ میلیارد دلار است  (کمتر از  یک‌چهارم بودجه چین). ارتش این کشور ۱۳۲۵۰۰۰ نفر پرسنل، ۶۴۶۴ تانک، ۱۹۰۵ هواپیما و ۱۵ زیر دریایی دارد.
ناو هواپیمابر نیروی دریایی هند
این کشور از نظر توان نظامی رتبه پنجم را دارد و بعد از چین و آمریکا بیشترین نیروی انسانی را در نیروهای مسلح خود به خدمت گرفته است.
هند از نظر شمار تانک و هواپیما  بعد از آمریکا، چین و روسیه  در رتبه چهارم قرار دارد. کشور مذکور علاوه بر سلاح‌های متعارف، جنگ‌افزارهای هسته‌ای نیز دارد و با توجه به سیر صعودی هزینه‌های نظامی آن  پیش‌بینی می‌شود که تا سال ۲۰۲۰ میلادی چهارمین بودجه نظامی دنیا را داشته باشد.
 ۶. فرانسه) بودجه نظامی  فرانسه ۶۲٫۳ میلیارد دلار و  شمار پرسنل نظامی آن ۲۰۲۷۶۱ نفر است. این کشور ۴۲۳ تانک، ۱۲۶۴ هواپیما و ۱۰ زیردریایی دارد. ارتش فرانسه از نظر کمی و در مقایسه با کشور‌هایی مانند  ژاپن یا چین، ارتشی کوچک محسوب می‌شود  ولی نظامیان آن کار آزموده و حرفه‌ای‌اند و این کشور توانایی آن را دارد که در صورت لزوم شماری از یگان‌های خود را در اسرع وقت برای اعمال قدرت به مأموریت‌های خارج از کشور بفرستد، مأموریت‌هایی که ممکن است با هدف بازدارندگی و یا برقراری ثبات در یک منطقه یا کشور خاصی دنبال شود.
جنگنده رافائل نیروی هوایی فرانسه
فرانسه بارها ناو هواپیما بر نسبتا تازه خود به نام  شارل دوگل را  برای اجرای عملیات  علیه افراط‌گرایی به آب‌های کشورهای آفریقایی  گسیل داشته است. در سال ۲۰۱۲، فرانسه ۴۰۰۰ نفر از سربازان خود را برای دفع تهدیدات اسلامگرایان به کشور آفریقایی مالی اعزام کرد.
 
۷. کره جنوبی) این کشور با توجه به تهدیدهای بالقوه کره شمالی، ارتش  بالنسبه بزرگ و کارآمدی دارد.
جنگنده‌های عقاب سیاه متعلق به نیروی هوایی کره جنوبیبودجه نظامی آن همسان فرانسه و معادل  ۶۲٫۳ میلیارد دلار است. ارتش کره جنوبی ۶۲۴۴۶۵ نفر پرسنل، ۱۴۱۲ هواپیما و ۱۳ زیردریایی دارد.
نیروی هوایی این کشوردر جدول رده‌بندی نیروهای هوایی دنیا جایگاه ششم را به خود اختصاص داده است.
 
۸. ایتالیا) ​ایتالیا با بودجه نظامی ۳۴ میلیارد دلار و استعداد پرسنلی ۳۲۰۰۰۰ نفر، ۵۸۶ تانک، ۷۶۰ هواپیما و ۶ زیر دریایی دارد.
ناوچه ایتالیاییرتبه بالای ارتش ایتالیا  بر مبنای ملاک‌های کردیت سوییس ناشی از دو ناو هواپیما بر و شمار زیر دریایی‌ها و هلیکوپترهای تهاجمی این کشور است.
 
۹. بریتانیا) بودجه نظامی بریتانیا ۶۰٫۵ میلیارد دلار و شمار پرسنل نظامی آن ۱۴۶۹۸۰ نفر است. ارتش این کشور ۴۰۷ تانک، ۹۳۶ هواپیما و ۱۰ زیردریایی دارد. برپایه برنامه‌ای که  دولت این کشور در دست اجرا دارد  شمار یگان‌های آن  تا سال ۲۰۱۸ به میزان ۲۰ درصد کاهش خواهد داد.
دیوید کامرون در زیر دریایی اج ام اس ویکتوریوسدیوید کامرون در زیر دریایی اج ام اس ویکتوریوسبه رغم این، ارتش بریتانیا توانایی آن را دارد که  برخی از یگان‌های خود را به مأموریت‌های برون‌مرزی بفرستد و اعمال قدرت کند. نیروی دریایی بریتانیا ناو هواپیمابر «ملکه الیزابت» را در دست ساخت دارد و قرار است این ناو در سال ۲۰۲۰ میلادی، ۵ سال دیگر، عملیاتی شود. ناو هواپیما بر یادشده قادر به حمل ۴۰ فروند جنگنده «اف – ۳۵ بی» خواهد بود.                                  
 
 ۱۰. ترکیه) ترکیه که بر پایه ملاک‌های کردیت سوییس دهمین ارتش قدرتمند جهان  است، با بودجه نظامی ۱۸٫۲ میلیارد دلار (نزدیک به یک‌سوم بودجه فرانسه و نصف بودجه ایتالیا) ۴۱۰۵۰۰ پرسنل نظامی و  ۳۷۷۸ تانک دارد. ترکیه دارای ۱۰۲۰ هواپیما و ۱۳ فروند زیردریایی است.
تانک‌های ارتش ترکیه ارتش  ترکیه از نظر کمی  یکی از قدرتمندترین ارتش‌ها در شرق مدیترانه است. این ارتش ناو هواپیمابر ندارد ولی شمار تانک‌ها و هواپیماها و هلی‌کوپتر‌های آن در مقایسه با کشورهای همسایه‌اش  چشمگیراست. ترکیه یک از شرکای برنامه تولید «اف-۳۵» است و قرار است شماری از این جنگنده‌های پیشرفته را از آمریکا خریداری کند.
                        
۱۱.  پاکستان) به برآورد کردیت سوییس بودجه نظامی پاکستان ۷ میلیارد دلار است (۳۸ درصد بودجه ترکیه). ارتش این کشور ۶۱۷۰۰۰ نفر پرسنل، ۲۹۲۴ تانک، ۹۱۴ فروند هواپیما  و ۸ زیر دریایی دارد.
موشک هاتف ۷ پاکستان با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای ارتش پاکستان از نظر  شمار پرسنل یکی از بزرگترین ارتش‌های جهان است و شمار تانک، هواپیما و هلی‌کوپترهای آن در مقایسه با دیگر کشورها بالا است. علاوه بر این پاکستان سلاح‌های هسته‌ای دارد و بر پایه یک بررسی جامع که به‌تازگی  توسط دو اندیشکده آمریکایی  به نام‌های «موسسه کارنگی» و «مرکز مطالعات استیمپسون»، انجام گرفته است این کشور با توجه به روند تولید تسلیحات هسته‌ای‌اش می‌رود که  در ۱۰ سال آینده به سومین قدرت هسته‌ای جهان تبدیل شود.                             
 
۱۲. مصر) این کشور با ۴٫۴ میلیارد دلار بودجه نظامی و استعداد پرسنلی ۴۶۸۵۰۰ نفر، ۱۱۰۷ هواپیما، ۴۶۲۴ تانک  و ۴ زیر دریایی دارد.
تانک ارتش مصر در مقابل کاخ ریاست جمهوریارتش مصر یکی از قدیمی‌ترین ارتش‌های خاورمیانه است و کمک‌های مالی قابل توجهی  از آمریکا دریافت می‌کند.
این کشور از نظر شمار تانک  رتبه پنجم را  در بین کشورهای جهان دارد.
 
 ۱۳. تایوان) بودجه نظامی تایوان ۱۰٫۷ میلیارد دلار است (۵ درصد بودجه چین) و شمار نظامیان آن بالغ بر ۲۹۰۰۰۰ نفر است. این کشور ۲۰۰۵ تانک، ۸۰۴ هواپیما و ۴ زیر دریایی دارد.
اف-۱۶ ارتش تایواندکترین ارتش تایوان با توجه به تهدیدهای بالقوه چین و برنامه‌اش برای بازپس‌گیری  این جزیره، دفاعی است. تایوان از نظر شمار هلی کوپترهای تهاجمی  رتبه پنجم را در دنیا دارد و شمار تانک و هواپیمای جنگنده و بمب‌افکن آن نیز چشمگیر است.
    
 ۱۴. اسراییل) شاخص‌های اسراییل:  بودجه نظامی ۱۷ میلیارد دلار؛ پرسنل ۱۶۰۰۰۰ نفر؛   تعداد تانک ۴۱۷۰؛ هواپیما ۶۸۴ فروند؛ و شمار زیردریایی ۵ فروند.
اسراییل در مقایسه با کشور با قدرت‌های عمده جهانی ارتش کوچکی دارد ولی با توجه به خدمت وظیفه اجباری برای همه شهروندان آن، بیشتر جمعیت بالای هیجده سال  این کشور تجارب نظامی دارند و در صورت نیاز در اسرع وقت می‌توانند به ارتش بپیوندند.
موشک پیکان ارتش اسراییلشمار تانک‌ها، هواپیما و هلی‌کوپتر‌های تهاجمی این کشور چشمگیر است  و علاوه بر این، ارتش اسراییل از نظر کیفی و دسترسی به تکنولوژی‌های پیشرفته نظامی جایگاه مهمی را در خاورمیانه دارد.
اسراییل سلاح‌های هسته‌ای،  انواع ماهواره‌ها، جنگنده‌ها و پهپادهای پیشرفته در اختیار دارد.
                            
۱۵. استرالیا) شاخص‌های استرالیا: بودجه نظامی ۲۶٫۱ میلیارد دلار؛ شمار پرسنل ۵۸۰۰۰ نفر؛ تعداد تانک ۵۹؛ هواپیما ۴۰۸ فروند؛ و شمار زیردریایی ۶ فروند.
اف-۱۸ نیروی هوایی استرالیا در دوبیارتش استرالیا که در مجموع در رده  پانزدهم  قرار گرفته است، ازنظر شمار پرسنل و تعداد تانک رتبه آخر را در  میان ۲۰ کشور آمده در جدول رتبه بندی دارد.
شمار هواپیماهای این کشور هم در مقایسه با دیگر کشورها پایین است. به رغم این، شمار هلی‌کوپتر‌های تهاجمی و زیر دریایی‌های این کشور، با توجه به شاخص‌های کردیت سوییس، رتبه آن را  بالا برده است.
                
۱۶. تایلند) شاخص‌های تایلند: بودجه نظامی ۵٫۳۹ میلیارد دلار؛ شمار پرسنل ۳۰۶۰۰۰ نفر؛ تعداد تانک ۷۲۲؛ شمار هواپیما  ۵۷۳ فروند.
تانک ارتش تایلند در خیاباننیروی دریایی تایلند  زیردریایی ندارد و در حال حاضر کنترل این کشور در پی کودتای ماه مه ۲۰۱۴ در دست نظامیان است. ارتش تایلند  یکی از مهمترین عامل اتحاد و یگانگی در این کشور است و اختصاص جایگاه شانزدهم به آن  با احتساب شمار بالای پرسنل، تعداد تانک و وجود یک ناو هواپیمابر در نیروی دریایی این کشور صورت گرفته است.
 
 ۱۷. لهستان)  شاخص‌ها: بودجه نظامی ۹٫۴ میلیارد دلار؛ شمار پرسنل ۱۲۰۰۰۰ نفر؛ تعداد تانک ۱۰۰۹؛ هواپیما ۴۶۷ فروند، و زیردریایی ۵ فروند.
ارتش لهستانرتبه بالای لهستان، در مقایسه با آلمان، نتیجه  شمار بالای تانک‌ها و زیر دریایی‌های این کشور است.
لهستان بودجه نظامی‌اش را با توجه به انضمام شبه‌جزیره کریمه از سوی روسیه و بحران شرق اوکراین  به میزان چشمگیری افزایش داده است.
         
   ۱۸. آلمان) شاخص‌ها: بودجه نظامی ۴۰٫۲ میلیارد دلار؛ شمار پرسنل ۱۷۹۰۴۶ نفر، تعداد تانک ۴۰۸؛ هواپیما ۶۶۳ فروند؛ و زیر دریایی ۴ فروند.
ارتش آلمان در افغانستان سال ۲۰۱۰بودجه نظامی آلمان حدود ۶۵ درصد بودجه فرانسه و بریتانیا است. دولت  آلمان  تمایلی به اعزام یگان‌های نظامی‌اش به مأموریت‌های فرامرزی و اعمال قدرت ندارد؛ گو اینکه به‌تازگی برلین پشتیبانی نظامی از کشورهای اروپای شرقی را که به ناتو پیوسته‌اند، در دستور کار خود قرار داده است.
آلمان ناو هواپیمابر ندارد و شما زیردریایی‌های آن در مقایسه با دیگر کشورها پایین است. این عوامل رتبه آلمان را در جدول رده بندی کردیت سوییس کاهش داده است.                      
۱۹. اندونزی) شاخص‌ها: بودجه نظامی ۶٫۹ میلیارد دلار؛ پرسنل ۴۷۶۰۰۰ نفر؛ تعداد تانک ۴۰۵؛ و زیردریایی ۲ فروند.
نیروی دریایی اندونزیاندونزی در مقایسه با کانادا به علت شمار بالای پرسنل نظامی و تعداد تانک‌های آن  رتبه بهتری دارد.
نیروی دریایی این کشور ناو هواپیمابر ندارد و شمار زیردریایی آن نیز پایین است.
۲۰.  کانادا)  شاخص‌ها: بودجه نظامی ۱۵٫۷ میلیارد دلار؛ شمار پرسنل ۹۲۰۰۰ نفر؛ تعداد تانک ۱۸۱؛ هواپیما ۴۲۰ فروند؛ و زیردریایی ۴ فروند.
نیروهای کانادایی در قندهاربودجه نظامی کانادا معادل ۲۵ درصد بودجه بریتانیا و ۶۰ درصد بودجه استرالیا است. نیروی دریایی این کشور ناو هواپیمابر ندارد و شمار پایین پرسنل نظامی، تانک، هلی‌کوپتر‌های تهاجمی و زیردریایی  آن، رتبه  کانادا را تنزل داده است. به رغم این، کانادا توانسته است در عملیات نظامی آمریکا در افغانستان و عراق شرکت کند و یکی از اعضا  مهم ناتو است.
کانادا در برنامه آمریکا  برای تولید جنگنده‌های «اف-۳۵» مشارکت دارد ولی با توجه به  نتایج انتخابات اکتبر امسال  معلوم نیست که این کشور چه تعداد از این هواپیماها را در نیروی هوایی خود بکار خواهد گرفت.
فرجام
همانگونه که پیشتر اشارت رفت، کردیت سوییس اذعان دارد که رتبه‌بندی ارتش‌های جهان با توجه به  شاخص‌ها و  ملاک‌های کثیری که باید مد نظر قرار گیرد، کاری بس دشوار است. رتبه بندی کردیت سوییس با توجه به شش شاخص در نظر گرفته شده و ضریب‌های اختصاص داده شده به آنها نوعی رتبه‌بندی کمی است. جدا از این، برخی از کشورهای  آمده در این جدول رتبه‌بندی  سلاح‌های هسته‌ای دارند که حتی استفاده  حداقلی از نوع تاکتیکی این سلاح‌ها در یک نبرد احتمالی می‌تواند معادله را به طور تام به نفع دارنده آن بر هم زند. به برآورد «موسسه مطالعات صلح بین‌المللی استکهلم» (سیپری)، آمریکا و روسیه  بیش از ۹۰ درصد  ازتسلیحات هسته‌ای  دنیا را در اختیار دارند.
 
رتبه‌بندی کردیت سوییس  به کیفیت، کارایی پرسنل و مهارت و دانش حرفه‌ای آنها توجه ای ندارد و این در حالی است که مفهوم و برداشتِ کلی یک ارتش و توان آن، جدا از ماتریل و جنگ‌افزارها و تجهیزات، به عوامل و کارسازه‌های مهم  دیگری مانند رهبری، روحیه، پایبندی اخلاقی، ایمان و فداکاری پرسنل نیز ارتباط  دارد
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۷
*بی همتا* - برلین، آلمان
هههههه . حالا حامیان رژیم . دیدید اسم ایران نبود . حالا هی هارت وپوت کنید . نام اسرائیل با ان کشورکوچک و جمعیت کم اش بود . وقتی میگم فلسطین چشمش کوربادم شیر بازی نکند همینه ...حالا رژیم نمایش پایگاه زیرزمینی درعمق 500 متر نشان داد و نمایش پرتاپ موشک . همون اسرائیل 2 سال پیش مغز متفکر شهاب 3 را با 300 شهاب 3 رابا یک ویروس کامپیوتری به هوا فرستاد . در کرج هم بود . ورژ یم صداش را هم درنیاورد ...
جمعه ۸ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۰
۴۶
baba bekheyal - اسپارت، ایران

ایران یعنی‌ بالاتر از همست، بابا بیخیا ل ، جنتی چی‌ کرده؟؟؟؟؟
جمعه ۸ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۴۰
۳۱
navidnavid - لندن، انگلستان

أینا همش حرفه ارتش ایران إز همشون قوی تَر بوده و هست و خواهد بود ٤ تا تانک تفنگ دادن دست یه مشت بچه جقله می گن ما قوییم ...
جمعه ۸ آبان ۱۳۹۴ - ۲۱:۰۲
۵۰
bahram4531 - گوتنبرگ، سوئد

ای بابا پس این همه خرج کردن علی یک دست و هواداران برادران سپاهی اش چی؟! این همه خرج کرد نها و عملیات غرق کردن ماکت ناو آمریکایی و مانورهایی قایق های موتوری براردران سپاهی و موشکها ی شهاب و فتح وفجر و ...چی !؟؟ از قلم انداختین فکر کنم! یا یک شوخیه مگه نه!؟ آبروی علی یک دست و سپاه قَدَرش رو نبرید تروخدا این لاماها یا این آخرماخرا بگذاریشدشون، گناه دارند این همه خرج و مانور و گنده... بازی درآورند تا اینجور جاها جا بشند بعد شما حقشون رو ضایع میکنید؟! این انصاف نیست!
جمعه ۸ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۰۷
۴۵
CanIR1393 - کانادا، کانادا
نمی دونم چرا ایران رو نزاشته.
جمعه ۸ آبان ۱۳۹۴ - ۲۲:۳۷
۴۵
Masoud330 - اشتوتگارت، آلمان
من کاری به دولت کثیف آخوندی ندارم، ولی ایران از لحاظ نظامی اینقدر قوی شده که اینا حتی از گفتنش هم میترسن.
جمعه ۸ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۳
۶۰
Sepas - تهران، ایران
اگر از تجربه من بخواهید نیروی انسانی‌ حرف اول را در جنگ میزند
جمعه ۸ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۶
۴۰
sarbaz rahbar - لندن، انگلستان

ایران چهارمین قدرت نظامی دنیا هست
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۳
۴۰
sarbaz rahbar - لندن، انگلستان
واقعأ مسخرست یعنی کره جنوبی از ایران قوی تر هست؟؟ و ایا کره شمالی که دارای بمب هسته ای هست و تعداد پرستل نظامی و موشک هاش چندین برابر کره جنوبی و تایوان هست حتی نباید تو ٢٠ کشور اول دنیا باشه؟؟ رو چه حسابی اینا رتبه بندی کردن؟ با هر کی حال کردن دیگه؟؟ هاهاهاها تایلند از کره شمالی قویتر هست؟
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۶
۴۰
sarbaz rahbar - لندن، انگلستان

[::*بی همتا* - برلین، آلمان::]. چقد تو خائن هستی بوی تعفن میدی ، خائن عقد گشای نکن همه میدونن این امارها چرت هست و همه میدونن ایران چهارمین قدرت دنیا هست و سومین کشور موشکی دنیا ما میتونیم در عرض چند ساعت اسرائیل از زمین پاک کنیم
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۰:۱۹
۴۰
sarbaz rahbar - لندن، انگلستان

[::*بی همتا* - برلین، آلمان::].. پول دولتیت زیاد شده مثل اینکه هان؟ پناهنده بی جا و مکان ، بدبخت بسوز مردم تو ایران دارن عشق میکنن بهترین زندگی و خورد و خوراک بهترین تفریحا بهترین مسافرت ها بهترین خودروها ولی تو قول میدم ٥ سال هست که یه کاپشن تنت میکنی پول رستوران وتست ارزو شده
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۰:۲۲
۵۰
bahram4531 - گوتنبرگ، سوئد
Masoud330 - اشتوتگارت، آلمان مرسی از کامنتت من یک رای مثبت به نظرت دادم چون کلی خندوندیمون امشب، ولی یه حقیقتی رو بگم ناراحت نشید، میدونی شما از کدوم نوع آدمها هستی!؟ از اونهایی هستی که اوایل انقلاب یک سری توهم میزدند تا حدی که عکس خمینی رو در ماه میدیدند و شایعه کردند و یک سری از ملت هم باور کردند. ولی شما از نوع نسل جدیدش هستی و چیزهای دیگه رو توهم میزنی و میبینی، حالا شانس آوردیم الان عصر اینترنت و موبایل هوشمند و هزار و یک وسایل ارتباطاتی برای تحقیق در سقم و صحت هرموضوعی به اندازه کافی موجوده و توهم را از واقعیت به راحتی میشه تشخیص داد.
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۰:۵۵
۵۰
bahram4531 - گوتنبرگ، سوئد
[::Masoud330 - اشتوتگارت، آلمان::]. مرسی از کامنتت من یک رای مثبت به نظرت دادم چون کلی خندوندیمون امشب، ولی یک حقیقتی رو بگم ناراحت نشید، میدونی شما از کدوم نوع آدمها هستی!؟ از اونهایی هستی که اوایل انقلاب یک سری توهم میزدند تا حدی که عکس خمینی رو در ماه میدیدند و شایعه کردند و یک سری از ملت هم باور کردند. ولی شما از نوع نسل جدیدش هستی و چیزهای دیگه رو توهم میزنی و میبینی، حالا شانس آوردیم الان عصر اینترنت و موبایل هوشمند و هزار و یک وسایل ارتباطاتی برای تحقیق در سقم و صحت هرموضوعی به اندازه کافی موجوده و توهم را از واقعیت به راحتی میشه تشخیص داد.
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۵
۴۹
آلونا ازنامنسکایا - مسکو، روسیه

این بررسی قدرت ارتشها را فقط در تعدا د تانکها و هواپیماها و تجهیزات نظامی بررسی کرده اما یک ارتش نیرومند باید کارایی اش را در میدان نبرد نشان بده نه تو رژه نظامی مثلا گفته می شود ژاپن یا کره جنوبی یا ترکیه دارای قویترین ارتشها هستند ولی این کشورها تو نیم قرن گذشته تو کدام جنگها شرکت کردند که ارزیابی از توانایی های فرماندهان آنها تو میدان نبرد داشته باشیم
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۵
۴۵
CanIR1393 - کانادا، کانادا
به نظر من ایران بعد از آمریکا . روسیه . چین رتبه چهارم هستش. البته اگه بمب های هسته ای رو نا دیده بگیریم. و الا چند تا کشور میان بالا تر.
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۳:۳۲
۴۷
aliuk60 - لندن، انگلستان
با این همه امارو ارقام و تسلیحات و بودجه هنوز هیچکس نتونسته از پس داعش بربیاد. رتبه اول رو باید میداد به داعش. لووول
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۲۰
۴۰
Liberte - تهران، ایران
معیار های این رده بندی چندان مهم نیست.مهمترین معیار بودجه نظامی هستش. تو این رده بندی مصر یک دهم آلمان بودجه داره ولی جلوتر ازش است.در واقع کشورهایی مثل آلمان کمتر به تولید تانک و سایر جنگ افزارها دست می زنند ،چون هم کاربرد نداره و هم هزینه نگداری بالا و عاقبت مستهلک میشه و در عوض بروی هوشمندکردن ادوات نظامی و ماهواره ها کار می کنند و از طرفی به صادرات ادوات نظامی می پردازند.
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۳
۶۵
عموعقلی - پاریس، فرانسه
زکی ارتش بیست میلیونی بسیج پس کجا قائیم شده
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۰
۴۵
Masoud330 - اشتوتگارت، آلمان
bahram4531-گوتنبرگ،سوئد. دوست عزیز گفتی حقیقت، حقیقت اینه که شما خیلی زود راجع به اشخاص دیگه قضاوت میکنی که فلانی چه شخصیتی داره و چه طرز فکری. واینکه نوشته بودی ما در عصر اینترنتو ارتباطات هستیم و موبایل هوشمند و. امیدوارم شماهم یکی از این موبایلها بخری و بیای تو دنیای ارتباطات، چون اون متنی که من نوشتم جمله معروف مموتی خودمون بود و منم واسه خنده نوشتم البته خوشحالم که خندیدی.
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۱
۵۵
oghab - هلسینکی، فنلاند
واقعا خیلی منبع موصقی است...اصلا ژاپن اززمان جنگ دوم جهانی به بعد ارتش نداره فقط لجستیک ....مزخرفات را مینویسید ...یک مشت گاگول هم صحه میزارن
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۹
۳۷
*بی همتا* - برلین، آلمان
sarbaz rahbar - لندن، انگلستان . خخخخههههه
شنبه ۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۵۸
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.