پاکت گرم‌کننده مواد غذایی ساخته شد

محققان ایرانی موفق به ساخت پاکت‌های گرم‌کننده مواد غذایی شدند که می‌تواند در شرایط بحرانی همچون سیل، جنگ و زلزله استفاده شود.
 
بهبود بشیری میاندوآب، مجری طرح "پاکت‌های گرم‌کننده مواد غذایی" و مدیرعامل شرکت دانش بنیان "زرینه دشت آذربایجان" مستقر در برج فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر گفت: یکی از عمده مسائل موجود در مطالعات مدیریت بحران، اصل تامین شرایط اولیه زندگی پس از وقوع حوادث و بلایای طبیعی توسط پرسنل گروه‌های امداد و نجات است.
 
وی با بیان این که حل این مسئله مستلزم بهبود شرایط روش‌های کنونی و کاهش هزینه جانی و مالی در اجرای عملیات امداد و نجات است، افزود: در گذشته در شرایط بحرانی، برای حل مشکل تامین غذای گرم و رعایت مباحث بهداشتی از روش سیستم اجاق گازهای مرکزی استفاده می‌شد که این تجهیزات در روزهای اولیه امدادرسانی در مناطق سانحه‌دیده عملا امکان‌پذیر نبوده و باعث بروز مشکلات عدیده سلامت فردی و غذایی سانحه‌دیدگان می‌شد.
 
وی ادامه داد: از این رو با پیدایش فناوری نوظهور "پاکت گرم‌کننده مواد غذایی" ضمن کاهش هزینه‌های جانی و مالی در مناطق سانحه‌دیده، حواشی ناشی از مشکلات پرسنل امداد و نجات در حین عملکرد از قبیل مسئله تامین به موقع سیستم اجاق گازهای مرکزی و خطرآفرین و زمان‌بر بودن اجرای چالش‌ها از بین می‌رود.
 
بشیری اظهار داشت: در فناوری "پاکت گرم‌کننده مواد غذایی KARACA" با استفاده از یک کیت گرم‌کننده مواد غذایی "PAD" (پد، پوششی سلولزی که با آب واکنش نمی‌دهد) و یک پاکت ایستاده زیپ‌دار، این توانایی را به کاربران می‌دهد که به‌راحتی و بدون استفاده از اجاق گاز مسافرتی، غذای بسته‌بندی همراه خود را گرم و آماده طبخ کنند.
 
وی عنوان کرد: به طور کلی مخاطبان عمده این فناوری سازمان هلال احمر، صلیب سرخ جهانی در هنگام بروز بلایای طبیعی و همچنین نیروهای مسلح در هنگام نبرد و پاسداری از مرزها کشور و کوهنوردان، طبیعت‌گردان و ... هستند.
 
بشیری در خصوص طریقه استفاده از این پاکت‌ها گفت: ابتدا کیت گرم‌کننده مواد غذایی در داخل پاکت ایستاده زیپ‌دار قرار می‌گیرد و سپس مواد غذایی آماده (کنسرو) درون پاکت ایستاده زیپ‌دار، در کنار پد یا پوششی سلولزی که با آب واکنش نمی‌دهد (PAD) قرار می‌دهیم و به مقدار مشخص آب داخل پاکت می‌ریزیم. با اضافه کردن آب، در مدت ۱۵ الی ۳۰ ثانیه مجموعه پاکت گرم‌کننده مواد غذایی عمل کرده و در مدت زمان ۳۰ دقیقه ای این آب به دمای ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد می‌رسد.
 
وی با بیان این که هر پاکت گرم‌کننده می‌تواند با مقدار ۱۵۰-۲۰۰ سی سی آب و غذاهای کنسروی را گرم کند، اظهار داشت: در هر یک از این پاکت‌ها نسبت به ابعاد آن، تا ۳ کنسرو مواد غذایی قرار می‌گیرد و با توجه به این که هر کنسرو برای گرم شدن نیاز به ۱۵ دقیقه زمان دارد، از این رو در ۴۵ دقیقه می‌توان ۶ کنسرو غذا را تا ۱۰۰ درجه سانتی‌گراد گرم کرد.
 
بشیری با بیان این که نمونه‌های مشابه از این فناوری در خارج از کشور وجود دارد، عنوان کرد: در حال حاضر این فناوری با روشی متفاوت از نمونه خارجی و متناسب با نیاز کشور و با تکیه بر دانش فنی بومی بصورت نیمه صنعتی ساخته می‌شود.
 
این طرح دانش بنیان به تازگی تاییدیه علمی و استانداردهای صنعتی لازم را از مبادی ذی‌صلاح اخذ کرده است.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۹۳
mountainman - استکهلم، سوئد
در حال حاضر این فناوری با روشی متفاوت از نمونه خارجی و متناسب با نیاز کشور و با تکیه بر دانش فنی بومی بصورت نیمه صنعتی ساخته می‌شود. کلا اغراق کردن خیلی عادی هستش. اون از تیتر که ادم فکر میکنه تازه این پاکتها کشف شده اینم از این که میخواد بگه مال اینا بهتره. تو فروشگاه های اینجا به وفور از این پاکتا فروخته میشه تازه من یادمه همون هشت نه سال پیش اینجا این یه چیز عادی بود یعنی دانشگاه امیر کبیر تو این خط زده برا من به معنی تنزل دانش این دانشگاه هست.
جمعه ۱ آبان ۱۳۹۴ - ۰۹:۳۲
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.