اگر گوشت نخورید چه اتفاقی می‌افتد؟

تعداد کسانی که این روزها گیاه‌خوار می‌شوند حداقل در کشورهای غربی رو به افزایش است و این رویه نیز چندان بی‌دلیل هم نیست. کنار گذاشتن گوشت در حقیقت فواید بسیاری دارد.
 

به گزارش فرادید ، برخی فکر می‌کنند اگر گوشت را کنار بگذارند بدنشان دچار ضعف جسمانی شدیدی خواهد شد. اما نگران نباشید «جوان سالگ بلیک» پزشک و دانشیار دانشگاه بوستون می‌گوید: «از نظر بیوشیمیایی هیچ اتفاق خاصی برای بدن رخ نخواهد داد. اگر می‌گویم هیچ اتفاق خاصی برای بدن نخواهد افتاد بدین معنا نیست که برای بدنتان مفید نیست. این کار در حقیقت فوایدی هم دارد.»
چند کیلو وزن کم می‌کنید

دکتر نیل برنارد دانشیار دانشگاه جرج واشنگتن آمریکا با یک تیم تحقیقاتی همکاری کرد تا بررسی کنند که رژیم غذایی تا چه حد بر روی افزایش و کاهش وزن تاثیرگذار است. آن‌ها رژیم غذایی گیاه‌خواری را بر روی گروهی در نظر گرفتند. نتایج منتشر شده نشان داد که اگر گوشت نخورید در نهایت لاغرتر خواهید شد. البته این کاهش وزن چندان محسوس نیست، ولی باید در نظر گرفت که کاهش وزن تنها دلیل کنار گذاشتن گوشت از رژیم غذایی نیست.
چندین باکتری مفید در روده شما سکونت خواهند کرد
لیز اپلیگیت مدیر گروه تغذیه ورزشی دانشگاه کالیفرنیا می‌گوید: «بدن آنزیم‌های گوارشی دارد که پروتئین‌های موجود در گوشت و گیاهان را گوارش خواهند کرد. اگر گوشت را کنار بگذارید، این آنزیم‌ها همچنان به کار خود ادامه خواهند داد. با این حال، تمام کربوهیدرات‌های غیرقابل هضمِ موجود در پروتئین گیاهان می‌توانند نوع باکتری‌های موجود در روده انسان را تغییر دهند.» محققان نیز بر این باورند که این کربوهیدرات‌های جدید می‌توانند تعداد باکتری‌های سالم موجود در روده را بیشتر کنند.
 
البته به دلیل اینکه روده شما باید جا را برای میهمانان جدیدش باز کند، ممکن است در چند روز اول شکمتان کمی باد کند. اما نیازی نیست نگران باشید، بالاخره به شرایط آرمانی می‌رسید. علاوه بر آن لیز می‌گوید که رژیم‌های غذایی گیاهی باعث کاهش احتمال ابتلا به بیماری‌های مزمن خواهد شد.
 
بیماری‌های قلبی به سراغتان نخواهند آمد
پژوهش‌های گسترده‌ای در این مورد صورت گرفته که در آن رژیم غذایی گیاهی و غیر گیاهی بیش از 76000 نفر که سبک زندگی مشابهی داشتند با هم مقایسه شده است. نتایج نشان داد که مرگ ناشی از بیماری قلبی ایسکمی در گیاه‌خواران نسبت به گوشت‌خواران 24 درصد کمتر است. دلیلش نیز احتمالا میزان التهاب در آن‌ها است. امیلی بِیلی عضو موسسه سنت لوئیس می‌گوید: «ثابت شده که رژیم‌های غذایی گیاه‌خواری ضدالتهاب هستند.»
ممکن است چشایی شما ضعیف‌تر شود
روی از نظر فیزیکی سنگین است و در بدن کارهای مختلفی را انجام می‌دهد. یکی از کارهایی که روی در بدن انجام می‌دهد این است که دستگاه ایمنی بدن را تقویت می‌کند. مواد معدنی موجود در صدف خوراکی و گوشت قرمز برای حواس چشایی و شنوایی مفید هستند. پژوهشی در دانشگاه توکوشیما ژاپن نشان داد که کمبود روی در بدن عامل اصلی ازکارافتادگی حس چشایی است. نتیجه‌گیری این پژوهش به این صورت بود که بیمارانی که مشکل چشایی دارند به دلیل بد جذبی روی خوراکی است.
 
از این رو، متخصصین اخیرا توصیه می‌کنند که همچنان باید گوشت را البته در ابعاد بسیار کمتر مصرف کرد. جوان بلیک می‌گوید که می‌توان از طریق لوبیا، آجیل، غلات و لبنیات روی مصرف کرد، اما اسید فیتیکِ موجود در تمامی غلات می‌تواند مانع هضم مناسب روی شود. در نتیجه، تمامی گیاه‌خواران به 50 درصد روی مصرفی گوشت‌خواران نیاز دارند. پیشنهاد شده که زنان روزانه 8 میلی‌گرم و مردان 12 میلی‌گرم گوشت مصرف کنند.
 
ماهیچه‌ها به زمان بیشتری برای ریکاوری نیاز دارند
نقش پروتئین در فعالیت ماهیچه‌ها غیر قابل انکار است. اما از کجا باید این پروتئین را تامین کرد؟ هم پروتئین گیاهی و هم پروتئین جانوری مفید هستند اما مورد اول به زمان بیشتری برای تاثیرگذاری نیازمند است. بیلی می‌گوید: «پیشنهاد من به ورزشکاران این است که پروتئین را پس از تمرین به صورت مایع مصرف کنند، زیرا مایعات بسیار سریع‌تر جذب بدن می‌شوند. شما می‌توانید یک نوشیدنی با شیر درست کنید و چندین تکه میوه نیز در آن بریزید و سپس مصرف کنید. بدن بعد از ورزش به سرعت آن را جذب خواهد کرد.»
 
مکمل غذایی
شما شاید کمی هم به مکمل غذایی نیاز داشته باشید. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که گیاه‌خواران به اندازه گوشت‌خواران آهن دریافت می‌کنند. از نظر کلسیم و ویتامین ب 12 هم هیچ مشکلی نیست و سیستم عصبی به خوبی کار خواهد کرد. اما اگر نگران برخی از مواد مغذی مانند روی که در بالا به آن اشاره شد هستید می‌توانید از مکمل‌های غذایی استفاده کنید.
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.