یکشنبه ۲۴ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴ ژوئن ۲۰۱۵
یک تیم حفاری به تازگی شش مقبره را در مصر کشف کردهاند که مربوط به اواخر دوره باستان و چهرههای قدرتمند آن دوران میشود.
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از بیزینس تایمز، این مقبرهها که در یک گورستان باستانی در غرب اسوان، محلی در نزدیکی رود نیل کشف شدند، متعلق به چهرههای قدرتمند مصر است که بین سالهای 332 تا 664 قبل از میلاد میزیستهاند.
به گفته وزیر میراث فرهنگی مصر، این نخستین مقبرههایی هستند که از اواخر دوره باستان کشف شدهاند.
مجسمهای که در یکی از مقبرهها در اسوان به دست آمدهاین مقبرهها شامل تابوتهای سنگی و چوبی است که مومیاییهایی در آن قرار گرفتهاند هنوز هویتشان مشخص نشده است. در کنار بعضی از مومیاییها در تابوت، مجسمههایی که نشانگر چهار پسر خدای حوروس باستان است، قرار گرفته است.
حوروس یا حاروئریس (Horus) در اساطیر مصر باستان عنوانی است که به طور کلی برای ایزدان متعددی به کار برده میشد و بلندآوازهترین آنها حوروس فرزند ایزیس یا حوروس صغیر است که پس از مرگ پدرش ازیریس انتقام او را گرفت.
حوروسدر بین صفات تمامی ایزدانی که با نام حوروس شناخته میشوند، مقام سلطنت، نماد آسمان و خورشید و پیروزی به چشم میخورد. حروس «ایزد عقابنما» یا خدای قوشسر بود که در میان یونانیان با آپولون یکی پنداشته میشد و در نگارههای بازمانده از مصر باستان، سر عقاب دارد.
مدخل مقبرههای کشف شده در اسوانشش مقبره یافت شده در چهار اتاق جداگانه و بدون نام قرار گرفته بودند. آنچه از نظر باستانشناسان عجیب است، روش حفر این مقبرههاست. این مقبرهها کاملا متفاوت با مقبرههایی که تاکنون در این منطقه کشف شدهاند، دفن شدهاند و همین نکته میتواند وجه تمایز مقبرههای اواخر دوره باستان با دورههای دیگر باشد و نکات بیشتری را نیز درباره رسوم و افراد این دوره به دست دهد.
یکی دیگر از مجسمههای یافتشده در مقبرههای مربوط به اواخر دوره باستانجالب است بدانید که باستانشناسان در هنگام حفر این منطقه با حمله سارقان مسلح آثار باستانی مواجه شدند. این منطقه در گذشته «تا سی» نام داشته است.