منجمد در زمان؛ قربانیان پمپی در آخرین لحظات زندگی

اجساد قربانیان فوران آتشفشان کوه «وزوو» که 1940 سال پیش به صورت مجسمه‌های گچی درآمده‌اند، قرار است در نمایشگاهی در ایتالیا به نمایش درآیند.
 
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا به نقل از AncientOrigins، هشتاد و شش قالب گچی از قربانیان رنج کشیده فوران کوه آتشفشان وزوو که 79 سال پس از میلاد مسیح رخ داد، در نمایشگاه ملی باستان شناسی در شهر ناپل واقع در ایتالیا به نمایش در خواهد آمد.
پمپی (Pompeii) شهری باستانی است که در جنوب کشور ایتالیا قرار دارد. این شهر نزدیک به 1700 سال زیر خاکسترهای آتشفشانی مدفون بود. پمپی قبل از وقوع آتشفشان به مدت 600 سال بندری با شکوه در امپراتوری روم بود و در دامنه کوه «وسوویوس» در بخش ناپل قرار داشت. این شهر زیبا، در واقع ییلاق رومیان ثروتمند محسوب می‌شد.
نمایی از پمپیسحرگاه روز 24 ماه اوت سال 79 میلادی حادثه‌ای به وقوع پیوست که موجب شد داستان زندگی روزمره رومی‌ها برای سالیان دراز محفوظ بماند. در این روز آتشفشان کوه وسوویوس ناگهان فوران کرد. به مدت 3 روز، آسمان تیره و تار شد و خاکستر آتشفشانی و گدازه بر مردمان شهر فرو ریخت.
 
پس از آنکه انفجار و فوران آتشفشان فرو نشست، شهر پمپی در زیر تلی از خاکستر و گدازه، به ضخامت 2/5 تا 3 متر مدفون شده بود. 2 هزار نفر از 20 هزار سکنه شهر در اثر فرو ریختن سقف‌ها و تنفس گازهای سمی جان باختند.
 
گاز آتشفشان دمایی بالغ بر 300 درجه سانتی‌گراد داشته و حالت چهره و بدن قربانیان به خوبی نشان می دهد که این افراد چقدر در زمان مرگ زجر کشیده اند.
 
ابر داغ 300 درجه سانتی‌گرادی تنها در چشم برهم زدنی بدن‌های مردم را خشکاند و زیر سنگ و خاکستر دفن کرد. دندان‌های بیرون زده از لب‌هایی که از درد کشیده شدند، پوست‌های سوخته شده، جمجمه و استخوان‌های بیرون زده و فک‌های باز مانده در بقایای قربانیان پمپی نشان از احساسات قربانیان آن حادثه در آخرین لحظات حیاتشان است.
 
در میان بقایای به جا مانده شاهد صحنه‌ای دلخراشی هستیم. یک خانواده متشکل از یک زن و مرد که زن یک کودک در دامانش دارد و مرد یک کودک دو ساله در بغل دارد که همگی تبدیل به مجسمه‌های گچی شده‌اند.
خانواده گچیدر سال 1863 میلادی، جوزیه فیورلی باستان شناس اجساد قربانیان پمپی را کشف کرد و راهی برای خارج کردن آنها به طور صحیح و سالم و دست نخورده از پمپی یافت. این یافته‌ها به عنوان بقایای انسانی مورد احترام قرار گرفته‌اند.همچنین دانشمندان اجساد حیواناتی مانند خوک و سگ را پیدا کردند که برای اهداف باستان‌شناسی و علمی بازسازی شدند.
سگ گچی بازمانده از پمپییک تیم تحقیقاتی شامل باستان‌شناسان، مهندسان، یک مردم‌شناس، متخصصان ترمیم و رادیولوژیست‌ها در حال انجام پروژه بزرگ پمپی به منظور انجام شرح حال انسان‌شناسی و ژنتیکی قربانیان نگون‌بخت فوران آتشفشان وزوو هستند.
 
دانشمندان امیدوارند بدین وسیله درک بهتری از طریقه زندگی قربانیان این حادثه حاصل شود و بتوانند شناخت بیشتری از آنها پیدا کنند.
در قرن ششم قبل از میلاد مسیح، پمپی شهر در حال پیشرفتی در امپراتوری روم بود تا اینکه در قرن اول بعد از میلاد مسیح زمان در این شهر متوقف شد و مردم به همراه شهر زیر لایه‌هایی از خاکستر ناشی از فوران آتش فشان دفن شدند.
 
هرچند این شهر ابتدا در قرن شانزدهم میلادی کشف شد اما حفاری آن تا قرن هجدهم میلادی به طول انجامید. وقتی پس از دو قرن حفاری این شهر از سر گرفته شد، باستان‌شناسان شهر را تقریبا دست نخورده یافتند.
 
قرص‌های نان هنوز در اجاق بودند. اجساد مردان، زنان، کودکان و حیوانات همانطور که در حال سپری کردن آخرین دقایق عمرشان بودند، سنگ شده و سایه ترس روی صورت‌هایشان باقی مانده بود.
این کشف شگفت‌انگیر بدان معناست که دانشمندان با در کنار هم قرار دادن قطعات می‌توانند دریابند که روند زندگی در پمپی روم باستان چگونه بوده است.
نمونه‌های دیگری از قربانیان آتشفشان وزوو
 
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۷۲
فراتر از اندیشه - آلپ، سوییس
از عکسها معلوم هست که مرگشان در چند ثانیه اتفاق افتاده. واقعا عجب سعأدتی داشتند که زیاد زجر نکشیدند.
‌چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۵
۳۸
faramarz65 - تهران، ایران
فیلم قشنگی هم از این داستان ساختن .
‌چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۴۰
۵۳
کارمن مهوش کش - تهران، ایران
میگن جنتی در رفته اونروز !
‌چهارشنبه ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۹:۵۵
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.