شهر ۲۶۰۰ نفره در اسپانیا ؛ بهشت کمونیست های جهان

نمایی از شهر مارینالداشاید تصور اینکه در یک کشور عضو اتحادیه اروپا شهری به شکل کاملا خودمختار با اصول و مشی کمونیستی اداره شود ، کمی دشوار باشد، اما یک شهرکوچک در جنوب اسپانیا بیش از 24 سال است که به این شکل اداره می شود.
به گزارش عصر ایران شهر " مارینالدا" در نزدیکی شهر سویل در محدوده دولت محلی "اندلس" اسپانیا با جمعیتی 2600 نفره کاملا به صورت مستقل و به وسیله شهرداری اداره می شود.
در این شهر از دغدغه های رایج در بسیاری از اقتصادهای بازار آزاد خبری نیست و رفاه صد درصدی حاکم است. این شهر 2600 نفره از سال 1991 توانست از دولت محلی اندلس اسپانیا حق خودمختاری بگیرد و از آن زمان تا کنون یک شورای 11 نفره و یک شهردار به نام " سانچز گوردیلو" مسئولیت اداره امور این شهر را در دست دارند.
 
هیچ کدام از اعضای شورای محلی حقوق دریافت نمی کنند و حتی این افراد به صورت اشتراکی در  زمین های زراعی این شهر کوچک کار می کنند. پیش از خودمختاری، زمین های این محدوده متعلق به اشراف و فئودال های محلی بود که در مادرید ساکن بودند اما پس از کسب حق خودمختاری زمین های کشاورزی اموال عمومی اعلام شد و هر فرد مسئولیت اداره زمینی را که داشت به دست آورد.
تعریف کار در این شهر چنین است : "شش ساعت فعالیت روزانه در ازای دریافت 47 یورو دستمزد." خانه های این شهر به مدت هفتاد سال با اجاره ماهانه 15 یورو در اختیار افراد قرار می گیرد. این خانه ها دوبلکس و دو خوابه بوده و با زیر بنای 100 متر دارای 100 متر حیاط و محوطه چمن هم هستند.
کار بر روی زمین های زراعی روزانه شش ساعت و با دستمزد 47 یورو
نمونه ای از واحدهای مسکونی در شهر مارینالداهزینه مهد کودک در شهر مارینالدا 15 یورو ماهانه است. در مارینالدا همه تصمیمات بر مبنای دموکراسی مستقیم و با رای مستقیم عمومی گرفته می شود و همه عواید عمومی در یک "صندوق تعاون" جمع می شود و صرف امور عمومی و توسعه و رفاه مردم می شود.
در این شهر مالکیت خصوصی معنایی ندارد و همه اموال از جمله زمین های زراعی، اماکن عمومی و خانه ها و... در مالکیت عمومی و اشتراکی است. به هر فرد که در زمین های زراعی کار می کند به صورت مساوی 47 یورو پرداخت می شود و عواید حاصل از صادرات محصولات متنوع کشاورزی این شهر کوچک در صندوق تعاونی ذخیره و با تصمیم شورای شهر و رای گیری مستقیم مردمی صرف امور رفاهی و عمومی می شود.
در زمانی که بحران اقتصادی اروپا از سال 2008 اقتصادهای کشورهای عضو اتحادیه اروپا از جمله اسپانیا را در می نوردید، این بحران به هیچ وجه در این شهر کوچک احساس نشد و مردم به زندگی عادی خود به دور از بحران ادامه دادند.
این مساله سبب شد در سال 2012 در یک شهر کوچک دیگر در ایالت کوردوبا نیز جنبشی مشابه به منظور کسب حق خودمختاری و اشتراکی کردن زمین شکل بگیرد اما این جنبش از سوی پلیس ایالت کوردوبا مهار شد.
عبور بدون مشکل اقتصاد شهر مارینالدا از بحران اقتصادی سبب شده است رسانه های اسپانیایی و اروپایی به این شهر توجه ویژه ای داشته باشند و اکیپ های خبری مختلفی به منظور تهیه گزارش خبری و برنامه های مستند از نحوه اداره این شهر و زندگی روزانه مردم به این شهر در رفت و آمد هستند.
سانچز گوردیلو شهردار متنفذ شهر مارینالدا که از سال 1991 و زمانی که تنها 25 سال داشت شهردار این شهر بوده است، خود در این باره می گوید: عامل بحران اقتصادی در کشورهای اروپایی اقتصاد سرمایه داری است.
سانچز گوردیلو شهردار مارینالداگوردیلو که خود را یک "کمونیست لیبرال" می نامد همزمان عضو مجلس ایالتی اندلس اسپانیا نیز است و مدام به مرکز استان در رفت آمد است. او خودروی شخصی ندارد و هر بار که می خواهد به مجلس برود از یکی از ساکنان شهر که خودروی سواری دارند، درخواست می کند تا او را به ایستگاه راه آهن برساند.
 او در سال 2012 در مصاحبه ای با نشریه آلمانی "یونگه ولت " درباره ایده های سیاسی خود گفت:" من امروز حتی بیشتر از گذشته آرمان گرا هستم چون ما در دو دهه گذشته توانستیم مدینه فاضله خود را بسازیم و در این کار موفق بودیم."
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۴۳
paksan - ایران، ایران
چیزی که زورکی نباشه همیشه خوبه ولی توجه داشته باشید هیچکس نمیگه آش من ترشه و اینا هم اگر راست میگن باید با مردم صحبت کنند تا ببینند از زندگی و کارشون راضی هستند؟ اگر واقعاً اینجا مدینه فاضله است پس چرا جمعیت این شهرک طی این 25 سال فقط 2600نفره! بله اینکه همه یک سطح زندگی داشته باشند بد نیست ولی انگیزه و نبوغ را از افراد خلاقتر و زحمتکش تر و باهوش تر میگیره و جامعه ای راکت که با همون وضعیت سعی میکنه خودش رو نگه داره . دنیای آزاد همه رو وادار به حرکت و تلاش میکنه آنهایی که باهوشترند می تونند نوآوری کنند و محصولات جدید که زندگی مردم رو آسونتر و بهتر میکنه رو بفروشند و زندگی بهتر و پولدارتر باشند و. کسی که درس بیشتری خونده و دانش بیشتری داره کار بهتری بگیره و درآمدش بیشتر از کسی که راست راست راه رفته و به کارهای معمولی راضی بوده و. در کشورهای سرمایه داری راه برای کسی که بخواد تلاش کنه بازه ولی باید همت داشته باشی اگر بخوای درس بخونی وام بهت میدن تا وقتی رفتی سرکار برگردونی یعنی شرایط و راه در این سطوح برای همه باز هستش.
‌چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۶:۲۵
۴۶
karkas - اصفهان، ایران
دست آوردهاى مهم کمنیست : ٢٥٠ ملیون کشته تا حالا
‌چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۶:۴۷
۴۵
vahid_ - گلاسگو، انگلستان
[::paksan - ایران، ایران::]. فرقش با سیستم سرمایه داری این هست . به جای اینکه ۱۰ درصد از اون جمیعت میلیونر باشن و باقی زیر خط فقر یا اینکه برده مدرن باشن همه در یک سطح زندگی میکنن . اره جانم . این چیزی که نوشتی فقط تو روزنامه ها و کتاباست .
‌چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۰
۴۸
kurosh15x - ایران، ایران
شاید در جوامع کم جمعیت به علت وجود روابط عاطفی و حس ایثار قوی امکان پیاده سازی کمونیست وجود داشته باشد اما این مدل پاسخگوی جوامع بزرگ نیست و به سرعت رو به فروپاشی خواهد گذاشت . پایدار ترین مدل ،مدل طبیعی قانون جنگل است که اسم با کلاسش همون بازار آزاد هست.
‌چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۶
۳۵
پروردگار - تهران، ایران
اگه قرار بود دنیا دست اینا باشه انسان حتی چرخ رو هم اختراع نمی کرد. آدمهایی مثل ادیسون و بیل گیتس در سیستم های سرمایه داری رشد می کنند نه در گنداب کمونیست. یکی نیست به اون مردک بگه همه چیزایی که داری استفاده می کنی از ماشین و موبایل و تراکتور نتیجه سیستم سرکایه داری است یعنی هر کسی به اندازه زحمت و خلاقیتی که به کار می برد مزد می گیرد
‌چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۰۸:۳۰
۶۰
siavashomaha - ماربیا، اسپانیا
آخه مگه میشه اجاره‌ خونه ۱۵ یورو باشه و جمعیت فقط ۲۶۰۰ نفر. اینجوری بود مردم مردم می‌رن سویل کار می‌کنن اونجا زندگی‌. حتما باید دید و نظر داد ،من خودم حتما چون هفه دیگه می‌رن سویل یک سریع هم این شهر میزنم ببینم جریان چیه ، حتما اطلاع میدم در متنی که مناسب باشه .
‌چهارشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۰۷
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.