یافته های تازه در مورد مهاجرت انبوه به اروپا و سرمنشا زبان های هندواروپایی از جمله فارسی

تحلیل ها با کمک دی ان ای شواهدی را دایر بر مهاجرت انبوه ۴۵۰۰ سال قبل انسان به قلب اروپا آشکار کرده و موید فرضیه ای است که می گوید زبان های هندواروپایی از جمله فارسی احتمالا از شمال خزر و دریای سیاه نشات می گیرد.
 
داده های ژنتیکی ۶۹ انسان کهن نشان می دهد که گله داران در آن دوره از حواشی شرقی اروپا به مرکز اروپا نقل مکان کردند.
این مهاجران ممکن است مسئول گسترش زبان های هندواروپایی که اکثریت زبان های امروزی اروپا را تشکیل می دهد بوده باشند.
تیمی بین المللی از محققان نتایج مطالعه تازه را در نشریه نیچر چاپ کرده است.
 
پروفسور دیوید رایش و همکارانش دی ان ای استخراج شده از بقایای کشف شده در محوطه های باستانی در اطراف قاره را مطالعه کردند.
آنها از یک تکنیک تازه غنی سازی دی ان ای استفاده کردند که نیاز به تعیین آرایش پایه های ژنتیکی دی ان ای برای کسب داده های وسیع را کم می کند.
 
این تحلیل ها نشان داد که ۷ هزار تا ۸ هزار سال قبل یک گروه از کشاورزان اولیه از خاور نزدیک وارد اروپا شدند که موید مطالعات قبلی است.
 
این کشاورزان هنگام پراکنده شدن در سراسر قاره به شکارچیان بومی برخوردند که از آنها متمایز بودند.
در نهایت دو گروه ترکیب شدند به طوری از ۵ هزار تا ۶ هزار سال قبل، مشخصات ژنتیکی کشاورزان با بومیان اروپا مخلوط شده بود.
اما مطالعات قبلی نشان می داد که ترکیب ژنتیکی این گروه از کشاورزان و شکارچیان برای توضیح پیچیدگی ژنتیکی اروپایی های مدرن کافی نیست. یک گروه دیگر باید در دوره های اخیرتر به این دیگ در هم جوش اضافه شده باشد.
 
پروفسور رایش و همکارانش اکنون یک منبع احتمالی را برای این مهاجرت تازه تر پیدا کرده اند. چوپان های یامنایا متعلق به عصر برنز در جنوب روسیه می تواند همان گروه سوم گم شده باشد.
 
تیم محققان نمونه استخراج شده از نه نفر که به این گروه کوچ نشین تعلق داشتند را بررسی کردند. آنها مردگان خود را در تل هایی موسوم به کورگان دفن می کردند.
دانشمندان معتقدند که یک گروه مشابه به یامنایاها پس از اختراع وسایل چرخدار به قلب اروپا مهاجرت کردند و تا ۵۰ درصد اجداد مردمان امروزی در بعضی از بخش های شمال اروپا را تشکیل می دهند.
به نظر می رسد که اروپایی های جنوبی در مجموع کمتر از این مهاجرت تاثیر پذیرفته باشند.
سرمنشا زبان های هندواروپایی
مساله حتی جالبتر، وجود حلقه پیوند احتمالی میان این مهاجرت و سرمنشاء زبان های هندواروپایی است.
بیشتر زبان های بومی اروپا از انگلیسی تا روسی، اسپانیایی و یونانی، به گروه هندواروپایی تعلق دارند. این گروه بندی بر مشخصه های مشترک مثل کلمات و دستور زبان استوار است.
زبان باسکی که در جنوب غربی فرانسه و شمال اسپانیا تکلم می شود در این گروه نمی گنجد و ممکن است تنها زبان باقی مانده از گروهی از زبان ها باشد که پیشتر استفاده می شد.
دو فرضیه عمده برای توضیح برتری یافتن زبان های هندواروپایی در اروپای امروز وجود دارد.
براساس فرصیه موسوم به آناتولی زبان های هندواروپایی اولین بار هفت تا هشت هزار سال قبل توسط کشاورزان خاور نزدیک گسترش یافت.
اما تازه ترین مطالعه موید فرضیه استپ است که می گوید گویندگان اولیه زبان های هندواروپایی کشاورزان عصر برنز در مراتع شمال دریای خزر و دریای سیاه بودند.
پروفسور رایس می گوید که دو زبان هندواروپایی فارسی و هندی احتمالا پیش از آنکه کوچ نشینان یامنایا - حدود ۴۵۰۰ سال قبل - وارد اروپا شوند شاخه شده و به ایران و هند راه یافته بود.
رأی دهید
دیدگاه خوانندگان
۳۹
safineh2015 - سیاتل، ایالات متحده امریکا
این همه تحقیق نمیخواد، از جنتی فسیل زنده سوال کنید بابا
‌سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۹
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
بسیار جالب ولی نهایی نیست وهمش فرضیه است نه تئوری.ولی جالب تر اینه که تمام کوته بینی ها و دعوا های نژادی حاصل از یک اندیشه خام هست.اصل بشر یک ریشه داره و تازه اونقدر در طول هزاره ها ترکیب شده با هم،که واقعا نژاد و تبار به زبان نیز میتونه بی ارتباط باشه چون قوم مهاجم و غالب زبان خود رو تحمیل میکنه.حتی تعریف یک نژادخالص حداقل دماند زبان قبطی های مصر که امروز عربی است و زبان ترکیه که زمانی یونانی و رومی بود امروز ترکی است.زبان ایران که پهلوی بوده و امروز مخلوطی از ترک و تازی و ایرانی است.آزربایجان که آذری و از لهجات هفتگانه ایرانی بوده و امروز قسمی از ترکی است.زبان های شمال آفریقا که آفریقایی بوده الان عربیست.زبان هاس مناطق امروزی سوریه و لبنان که نابود شده و امروز عربیست بدلیل غلبه مسلمانان.حتی زبان های امروزی نیز ترکیبیست.مثلا ترکی که ترکیبی از فارسی و عربی در خود جای داردوحتی نام های ایرانی دارند.بدین روی واقعا بحث های مطرود نژادی دال بر برتری یک نژاد خاص بحث بر سر هیچ است.اینها همه فرضی است.ولی زبان علم و غالب امروزی انگلیسی است که اگر زبان دوم ما شود بهترو در ارتباط های جهانی بهتر ه
‌سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۷:۳۶
۳۹
Gabriel Batistuta - گروژنی، روسیه
[::گشتاسپ - شیراز، ایران::]. مردم آلمان و به طور کلی شمال اروپا با پیشرفتهایی که در همه ی زمینه ها(اقتصادی،علمی،ورزشی،فرهنگی،اجتماعی)داشته اند،ثابت کرده اند که بالواقع از نژاد برترند.
‌سه شنبه ۱۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۸:۳۴
۲۹
گشتاسپ - شیراز، ایران
[::Gabriel Batistuta - گروژنی، روسیه::]. گابریل جان باید بدانی که اکثر دانشمندان اروپا یهودی بودند.انیشتین و نیوتون و فروید و ....که البته سامی نژادند.ولی از سلیقه ایرانی ژرمن ها و بخصوص ایتالیایی رومی ها خوشگل ترین نمونه های بشری اند.آنچه باعث شده ما ایرانی ها به جایی نرسیدیم همانا اسلام است و بس.لانداو که دانشمند بزرگی بود نیز یهودی شوروی بود.اسلام زنجیر در پای مردمش کرده همچنین ادیان شبیه.آلمانی احمق هم زیاد است.اسلام از لحظه ورود به ایران هویت و ابتکار و دانش و خلاقیت مارا نابود کرد.رازی و ابن سینا و دیگر دانشمندان که در آن دوره برخاستند مسلمان نبودندحامل تمدن باستان ما و معاریف یونانی بودند ورنه اسلام مجاهد پرور و دزد پرور است شبیه محمود غزنوی و ..نه دامشمند پرور مانند بیرونی و ..
‌چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۶:۴۱
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.