استفاده از فناوری 'حجم عظیم اطلاعات' برای شناخت دقیقتر نارسایی‌های قلبی

دانشمندان قصد دارند با تولید و بررسی حجم عظیمی از اطلاعات دیجیتال، به شناخت تازه‌ای از رابطه ژن با بیماری‌های قلبی برسندپزشکان در لندن تصاویر سه بعدی و بسیار دقیق از تپش قلب ۱۶۰۰ نفر گردآوری کرده‌اند و قصد دارند اطلاعاتی را که این تصاویر ارائه می‌کنند با ژن بیماران مقایسه کنند و به درمان‌های تازه‌ای برسند.
 
در این پژوهش از فناوری "حجم عظیم اطلاعات" (Big Data) استفاده می‌شود.
 
دکتر دکلان اُریگان از پژوهشگران این پروژه که در بیمارستان همراسمیت لندن اجرا می‌شود، می‌گوید: "ما امیدواریم که به درک بهتری از بیماری‌های قلبی برسیم و به بیمار مناسب، درمان درست را در زمان درست بدهیم."
 
او می‌گوید: "ارتباط ژنتیک با بیماری های قلبی واقعا پیچیده است و ما هنوز آن را کاملا نشناخته‌ایم. امیدواریم با استفاده از این تصاویر بسیار واضح دیجیتال از قلب به شناخت بهتری از علت و معلول بیماری های قلبی برسیم."
 
دکتر اُریگان معتقد است بیماری های قلبی در ابتدای شروع نشانه های جزئی دارند که یافتن آنها بسیار دشوار است، اما کامپیوترها می توانند این نشانه های ریز را تشخیص دهند.
 
استفاده از "حجم عظیم اطلاعات" رویکرد تازه‌ای است که راه خود را به تحقیقات بالینی باز کرده و انتظار می رود تحولی در این تحقیقات ایجاد کند.
 
تحقیقات بالینی فعلی در مقایسه با فناوری "حجم عظیم اطلاعات"، بر گردآوری و پردازش اطلاعات بسیار محدودی استوار است.
'حجم عظیم اطلاعات'
با پیشرفت فناوری دیجیتال، استفاده از حجم عظیمی از اطلاعات به وجه رایج تحقیقات در سایر علوم نیز بدل شده است.
در موسسه تحقیقات بیوانفورماتیک اروپا در کمبریج، تمام رمزهای ژنتیکی ده ها هزار گیاه و جانور ذخیره می شود. برای ذخیره این اطلاعات فعلا به چیزی معادل ۱۵۰۰ لپ تاپ نیاز دارد.
 
در تحقیقات مغز، محققان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی اسکن دقیق مغز سی هزار نفر را ذخیره کرده‌اند، اطلاعاتی معادل ده هزار لپ تاپ.

فناوری "حجم عظیم اطلاعات" به شیوه‌های رایج تحقیقات در تمام شاخه‌های دانش بدل خواهد شد
این فقط به پزشکی محدود نمی شود، پروژه "آرایه یک کیلومتر مربعی" (Square Kilometre Array) پروژه ای است که از سال گذشته در استرالیا و آفریقای جنوبی آغاز شده است.
 
این پروژه قرار است با ردیابی پرتوهای ضعیف هیدروژن، تصویری سه بعدی از کائنات به دست دهد.
حجم این اطلاعات در یک سال ۳۰۰ میلیون لپ تاپ را پر خواهد کرد، ۱۵۰ برابر حجم فعلی تبادل اطلاعات در اینترنت در کل دنیا در یک سال.
 
پروفسور اوان برنی در مرکز تحقیقات بیوانفورماتیک اروپا در کمبریج می‌گوید "حجم عظیم اطلاعات"، تحقیقات را متحول کرده است: "ترس ما از اندازه‌گیری چیزهای بسیار در باره انسان، اقیانوس و کائنات ریخته چون این اطمینان را پیدا کرده‌ایم که می‌توانیم چنین حجمی از اطلاعات را گردآوری کنیم و با استفاده از آنها به شناخت تازه‌ای برسیم."
 
یکی از مشکلات استفاده از "حجم عظیم اطلاعات" در تحقیقات، مشکل ذخیره کردن بوده که اکنون به سادگی و به ارزانی رفع شده است.
با این حال در حال حاضر اگر این سیستم ها ناگهان در معرض توفان اطلاعات قرار گیرند، باید کار خود را متوقف کنند و راههای هوشمندتری برای ذخیره و فشرده کردن اطلاعات پیدا کنند.
 
مسئله دیگر طبقه بندی و سازمان دهی چنین حجم عظیمی از اطلاعات است.
برای این کار شاخه ای جدید از دانش در حال شکل گیری است که متخصصان آن این اطلاعات را جمع آوری و طبقه بندی و نامگذاری کنند تا محققان دیگر بتوانند اطلاعات مورد نیاز خود را از میان این اقیانوس اطلاعات پیدا کنند.
 
به این ترتیب دانشمندان قادر خواهند شد "چیزهایی یاد بگیرند که تاکنون نمی‌دانستند و چیزهایی را ببینند که تاکنون نمی‌دیدند."
رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • پزشکیان: از تمام دنیا می‌خواهم نسبت به حمله به انستیتو پاستور واکنش نشان دهند
  • دوران نبرد با تاریکی؛ باور به قدرت ملت (صد سال پهلوی؛ ۱۳۰۴ تا ۱۴۰۴) - بخش هشتاد و پنجم
  • نسرین ستوده بازداشت شد / خطر دوگانه زندانیان سیاسی ایران؛ بمباران‌ها و خشونت حکومتی
  • چرا اسرائیل به بندر انزلی حمله کرد؟ آیا مسیر انتقال تجهیزات پهپاد و مهمات از این بندر می‌گذرد؟
  • روایت میثم امینی، کشتی‌گیر سابق که از فرانسه به ایران بازگشت تا در کنار خانواده‌اش باشد
  • واکنش ظریف و عراقچی به تهدید ترامپ: وقتی اجداد شما گرز می‌چرخاندند، ایران در قلب گهواره تمدن ایستاده بود
  • مکرون: نظر ترامپ درباره زندگی شخصی من ارزش جواب ندارد، درباره قرانیان جنگ حرف بزنیم
  • واکنش‌ ایرانیان و جهان به تهدید ترامپ به برگرداند ایران «به عصر حجر»
  • زیدآبادی: عصر حجر شرف دارد به عصر ترامپ و نتانیاهو
  • اسرائیل از کشته شدن جمشید اسحاقی، فرمانده قرارگاه نفت نیروهای مسلح ایران خبر داد
  • +272شاهزاده رضا پهلوی از ترامپ خواست به اقدام نظامی علیه حکومت ایران ادامه دهد
  • +229شاهزاده رضا پهلوی در سی‌پک: جمهوری اسلامی باید به‌طور کامل پایان یابد
  • +187پاسخ سخنگوی فارسی‌زبان ارتش اسرائیل به مجری حکومتی: از روز اول پدر بالای سرت نبوده
  • +149سخنرانی فرح و ایمان پهلوی (دو دختر شاهزاده رضا پهلوی) در تجمع ایرانیان مقابل کنگره آمریکا در واشینگتن
  • +138ترامپ: این رژیم ۴۵ هزار نفر از مردم معترض خودش را کشت؛ به سرعت کار رژیم را تمام می‌کنیم
  • +124فرمانده یگان ویژه فاتحین، دخیل در سرکوب معترضان، کشته شد
  • +117پیام تند روح‌الله رحیم‌پور به نماینده ایرانی‌الاصل پارلمان فرانسه: تا حالا چه غلطی کردید
  • +108کشته شدن کودک ۱۱ ساله در حین خدمت در ایست بازرسی سپاه
  • +105ترامپ: در حال بررسی خروج از پیمان ناتو هستم، همیشه می‌دانستم آن‌ها ببر کاغذی هستند
  • +96ترامپ به کشورهای وابسته به تنگه هرمز: «شجاعت دیرهنگام» نشان بدهید، بروید و نفت‌تان را پس بگیرید