بررسی روزنامه های صبح شنبه تهران - ۱۱ مرداد

روزنامه های اول هفته تهران که بعد از چهار روز تعطیلی منتشر شده اند همچنان مهم ترین گزارش ها و مقالات خود را به جنگ غزه اختصاص داده و به گمانه زنی درباره نتیجه این جنگ پرداخته و بیشترشان پیروزی را از آن فلسطینی ها دیده اند.


ترافیک دشوار جاده های شمالی، در زمان تعطیلات و برشمردن ابعاد فساد اقتصادی در کشور از جمله دیگر مطالب این روزنامه هاست.

چه کسی مقصر است؟




تیتر و عکس صفحه اول ایران



محمدعلی سبحانی در مقاله ای در شرق نوشته: اسراییل جنگی با چنین حجمی را آغاز می‌کند، برای پایان‌دادن به آن و رفتن زیر بار آتش‌بس، نیاز به پارامترهای متعددی خواهد بود. فشار بین‌المللی گسترده و به‌ویژه وجود خواست ایالات‌متحده در کنار آن، یکی از این مولفه‌هاست. اگرچه آمریکا برای تامین امنیت اسراییل در حوزه سیاست خارجی خود متعهد شده است، اما تجربه به ما می‌گوید اگر هیات حاکمه این کشور به تصمیمی درباره اسراییل برسند می‌توانند آن را تحمیل کنند.

سفیر پیشین ایران در لبنان با اشاره به تغییر کلی معادلات حاکم منطقه به نقش مصر و اتحادیه عرب نوشته معمولا چندساعت پس از چنین فجایعی، در سطوح مختلف اتحادیه عرب تشکیل‌جلسه می‌داد. این مجموعه به‌عنوان یک اتحادیه جهانی، حداقل صدای چنین اتفاقاتی را بازتاب می‌داد. امروز ۲۷ روز از تهاجم به غزه گذشته اما شما حتی نامی از این اتحادیه نمی‌بینید. سازمان همکاری‌های اسلامی با ۵۴ عضو و وجود «کمیته قدس» به‌خاطر اختلافاتی که بین کشورها وجود دارد اقدامی انجام نداده.

نویسنده مثاله شرق در عین حال یادآور شده که سوریه هم که همواره جایگاهی بوده برای نیروهای مقاومت که صدای خود را به دنیا برسانند و بتوانند در آنجا موقعیت خود را تقویت کنند. این هم از میان رفته و عراق نیز به‌عنوان یکی دیگر از حامیان مقاومت، درگیر جنگ فرقه‌ای است. اینچنین است که فلسطینی‌ها نسبت به ادوار گذشته، بیش از هر زمان دیگری احساس تنهایی می‌کنند.

کیهان در سرمقاله خود ادعا کرده: جنگ غزه بیش از آنکه جنگ علیه ساکنان بی‌پناه و مقاومت قهرمانانه فلسطینی‌ها باشد، جنگ رژیم‌های مصر و عربستان علیه مردم مقاوم فلسطین است و بنظر می‌آید که حداقل از روز ششم جنگ، ارتش اسراییل به این جمع‌بندی عملیاتی رسیده بود که باید به جنگ پایان دهد.

به نظر نویسنده این مقاله: اسرائیلی‌ها و آمریکایی‌ها -براساس اسناد و شواهد زیاد- بعد از روز ششم جنگ دریافتند که این جنگی است با هزینه زیاد و فایده کم. اما با این حال جنگ تا امروز ادامه پیدا کرده و این نشان می‌دهد که اراده دیگری پشت این مسئله وجود دارد و صد البته این به آن معنا نیست که مسئولیت جنگ از روز ششم به بعد متوجه اسراییل و دولت آمریکا نیست چرا که در طول این ۲۶ روز، اسرائیل عامل اصلی و آمریکا حامی تل آویو بوده است

سعدالله زارعی در سرمقاله کلیک کیهان افزوده: اولین شاهد اینکه جنگ غزه از روز ششم با یک اراده عربی دنبال شده است، طرح آتش‌بسی است که رژیم مصر پس از آغاز این جنگ ارائه کرد. جدای از اینکه ارائه سریع طرح آتش‌بس و سپس پذیرش بی‌قید و شرط رژیم صهیونیستی از نوعی هماهنگی قبلی خبر می‌داد در عین حال کاملاً واضح بود که طرف فلسطینی و به عبارتی ملت فلسطین آن را نمی‌پذیرد چرا که متضمن هیچ سودی برای آنان نبود.

متین مسلم در سرمقاله کلیک شهروند در پاسخ این سووال که مشکل اصلی این است اسراییل هر وقت بخواهد بساط جنگ و خون‌ریزی راه می‌اندازد نوشته: از این بهتر نمی‌شود به افکارعمومی و شعور ملت‌ها اهانت کرد و دنیا را به جنگ و آشوب کشاند.




کارتون کامبیز درم بخش، شرق



کلیک به نوشته این مقاله : شدت خشونت‌های ارتش اسراییل در غزه و نابودی مراکز غیرنظامی، منازل مردم و زیرساخت‌های شهری و اقتصادی این منطقه طی تقریبا یک ماه گذشته نشان می‌دهد جدید‌ترین اقدامات اسراییل و نه الزاما آخرین آنها همچون موارد قبلی هیچ هدفی نظامی را آنگونه که نتانیاهو ادعا کرده دنبال نمی‌کند. نوع اقدامات و شدت بمباران‌های بی‌هدف از همان ابتدا روشن کرد تل‌آویو صرفا به‌دنبال بهانه‌ای برای شروع جنگ بوده، همانگونه که در نبردهای قبلی ٢٠٠٦ لبنان و ٩-٢٠٠٨ غزه مشاهده شد و نتیجه‌ای هم به دنبال نداشت

مقاله شهروند بدین جا رسیده که: نتانیاهو شاید حداکثر به‌عنوان امتیاز تنها بتواند تاثیری روی پروسه اتحاد ملی فلسطینیان بگذارد، یا برای آرامش، با سکوت مجامع بین‌المللی به ساخت ده‌ها‌ هزار خانه غیرقانونی در اراضی ‌سال ٦٧ اقدام نماید یا درنهایت پول هنگفتی هم از کنگره و کاخ سفید بابت امنیت خود و توسعه طرح گنبد آهنین بگیرد که گرفت، پس منطقا اگر تصور کنیم شرایط صرفا به فضای قبل از ٨ ژوئیه باز خواهد گشت«یعنی توافق برای صلح مسلح» چندان تصوری غیرواقعی نیست.


کار دشوار روحانی

کلیک اعتماد در مقاله ای با اشاره به وضعیت منطقه به خصوص غزه و عراق و سوریه نوشته: روحانی کار سختی برای مدیریت عاقلانه، عزتمدار آرامش‌بخش و تاثیرگذار در منطقه در پیش دارد و این امر میسر نمی‌شود مگر با یک عزم ملی، رجوع به افکار عمومی جامعه و پذیرش سلایق و جریانات سیاسی معتقد به یک ایران سربلند، آرام، مرفه، معنوی و مستقل و الگویی برای جهان اسلام و جامعه جهانی.

نویسنده معتقد است مساله معیشت و رفاه عمومی یکی از چالش‌های مهم دولت روحانی است، در حالی که بن‌‌مایه‌های اقتصاد کشور آسیب‌های اساسی دیده است. از طرف دیگر گسیختگی ارتباط دانشگاه با توسعه ملی از جمله عواقب زیانباری بود که در دولت قبلی ایجاد شد.

مقاله اعتماد در نهایت یادآور شده: روحانی نیامده است تا مردم را به زور به بهشت ببرد و تاکنون نیز چنین عمل کرده است و امیدواریم همچنین بر این گفته خود پایبند باشد. کج‌اندیشان، عوامفریبان، افراط‌گرایان، آنارشیست‌ها، در اثر غفلت، فقر، ضعف، تحمل و مدارا و سوءاستفاده از احساسات و کاهش عقلانیت جامعه در راهند. نباید دچار غفلت شد و به خواب رفت. جامعه ما در طول تاریخ خود همواره با این آسیب‌ها روبه‌رو بوده است پس باید از تدبیر، امید و عقلانیت که شعار این دولت است حمایت کرد.


گره ترافیک جاده ها بازنشد




تیتر و عکس صفحه اول روزان



جوان در گزارشی نوشته: نبود مدیریت صحیح ترافیک در شرایط بحرانی در ایام تعطیلات عید سعید فطر و تعطیلات آخر هفته سبب شد تا به دلیل حجم بالای سفرها و تردد خودروها، ترافیک نیمه‌سنگین و سنگین چندین کیلومتری در اکثر محورها مسافران را در مسیر‌های پر تردد غافلگیر کند و مسافران ساعت‌ها در ایام تعطیلات در بار ترافیکی شدید سرگردان شوند و انتظار اینکه پلیس با تمهیدات در نظر گرفته شده بتواند با مشارکت سایر دستگا‌ه‌های مرتبط، عبور و مرور آرام و روان را به جاده‌ها برگرداند، عملی نشد و خستگی و استرس سفر چه در رفت و چه در برگشت از سفر بر تن مسافران و گردشگران باقی ماند.

جوان در نهایت نوشته: به دلیل افزایش سفرهای مردم و حجم ترافیک سنگین خودروها در ایام تعطیلات عید فطر بار ترافیکی به قدری شدید بود که با گذشت دو روز جاده‌های کشور همچنان با ترافیک سنگینی مواجه است و وسایل نقلیه راه‌های چندین ساعته را با صرف چندین برابر زمان در جاده‌ها طی می‌کنند. ترافیک برخی محورها در این ایام به قدری سنگین بود که خودروها مسیر سه یا چهار ساعته را ۱۰ تا ۱۵ ساعت طی کردند.


مبارزه با فساد یا فاسد

سعید شیرکوند در مقاله ای در کلیک شرق به نامه دفتر رییس‌جمهور سابق به رییس بانک‌مرکزی اشاره کرده که در آن برای رفع اتهام از اطرافیان احمدی‌نژاد، درخواست انتشار اسامی، مبلغ و بانک‌های وام‌دهنده مطرح شده، و از آن جهت حایز اهمیت است که به نظر‌ می‌رسد هنوز آقای احمدی‌نژاد به عمق و ماهیت فساد در اقتصاد کشور پی نبرده است و همچنان از همان زاویه‌ای به مساله فساد اقتصادی می‌نگرد که در سال‌های آغازین ریاست دولت نهم داشت.

نویسنده اقتصاددان توضیح داده که آقای احمدی نژٰاد در زمان مبارزات انتخاباتی خود یکی از بزرگ‌ترین مشکلات اقتصادی کشور را فسادی اعلام می کرد که در بخش‌های اقتصادی کشور حاکم بود و نشان می داد عزم آن دارد که با تمام قوا مقابل مفسدان بایستد اما از درک کامل و جامعی از فساد اقتصادی نداشت، بلکه تنها مبارزه با مفسدان و افراد فاسد را مدنظر داشت

مقاله شرق در نهایت توضیح داده: نامه آقای احمدی‌نژاد در تداوم آن غفلت نوشته شده که در فضای غیررقابتی و گریزان از قانون این امکان به وجود آمده است که بزرگ‌ترین تخلفات اقتصادی صورت گیرد و اشخاص مختلفی دست به سوء استفاده‌های کلان اقتصادی بزنند و رکوردهایی را در آسیب بیت‌المال به جا بگذارند که دولت مدعی پاک‌بودن آنچنان گرفتار آلودگی‌های اقتصادی شود که در تاریخ کشور بی‌سابقه باشد.

پوریا عالمی در ستون طنز کلیک شرق نوشته: همزمان با رویت ماه «احمدی‌نژاد» معلوم شد. محمدرضا نعمت‌زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت و چیزمیزهای دیگر ایران، با انتقاد شدید از سیاست‌های اقتصادی دولت احمدی‌نژاد و تحریم‌ها گفت: معلوم شد «کاغذپاره‌ها» اثرگذار بوده‌اند.

طنزنویس افزوده: همچین می‌گویند «معلوم شد» انگار تا الان معلوم‌دار نبوده. مثلا ما بچه بودیم همش توی کوچه بودیم و شیشه همسایه می‌شکستیم و ماشین دیگران را پنچر می‌کردیم و لگد می‌پراکندیم و دعوا می‌گرفتیم و بچه‌های همسایه را از کوچه محو می‌کردیم، بعد بابامان می‌گفت درس می‌خوانی یا نه؟ توی دوربین چشم‌هاش زل می‌زدیم و لبخند می‌زدیم که «من درس نمی‌خوانم؟ من دارم درس نمی‌خوانم؟ مساله امروز ما اینه که من درس نمی‌خوانم؟ شما باید صبر کنی کارنامه اعمالم را بدهند دستم تا ببینی کی درس خوانده کی درس نخوانده.»

در ادامه طنز شرق آمده: بعد قدیمی‌ها چه می‌گفتند آنچه جوان در آینه می‌بیند پیر در خشت‌خام می‌بیند؟ الان این‌ چیزهایی را که ما جوانان قدیم و جوانان جدید در این هشت‌سال دیده‌ایم، توی آینه که ندیده‌ایم. از پنجره دیدیم، یعنی با چشم غیرمسلح معلوم بود. بعد چطوری است که ما هشت‌سال دیدیم، هیچ مسوولی هشت‌سال ندید؟ همه هم که یکی از یکی پیرتر و کارکشته‌تر.


جنبه ندارید

آیدین سیار سریع در ستون طنز شهروند، نتیجه تلفنی به یک شرکت ارایه دهنده خدمات کامیپوتری را نقل کرده:

لطفا پیام تشکرتون رو زوﺩ‌تر بگذارید که کاربران ﺩ‌یگه هم پشت خط منتظرن.

- خانم محترم! من تشکر ندارم.

- متاسفم، اگه چیز ﺩ‌یگه‌ای ﺩ‌ارید کمکی از ﺩ‌ست ما بر نمیاﺩ‌.

- من انتقاﺩ‌ ﺩ‌ارم.

- لطفا حرف سیاسی نزنید آقا، این‌جا برای ما مسئولیت ﺩ‌اره.

- خانم محترم! سرعت اینترنت توی ﺩ‌و روز گذشته خیلی پایین اومده. من واقعا از عملکرﺩ‌ شرکت شما ناراضی‌ام.

- اونوقت به چه علت؟

- همین الان بهتون گفتم! سرعت خیلی پایینه.

- شما از چه طرحی استفاﺩ‌ه می‌کنید؟

- ١٠٢٤ نامحﺩ‌وﺩ‌.

- واا! خوﺩ‌تون ﺩ‌ارین میگین نامحدوﺩ‌.

- خب؟

- حتما زیاﺩ‌ ﺩ‌انلوﺩ‌ کرﺩ‌ین ﺩ‌یگه.

- مگه نامحدوﺩ‌ نیست؟

- بله ولی این‌که ﺩ‌لیل نمیشه. ﺩ‌ر ﺩ‌یزی بازه حیای گربه کجا رفته؟

- یعنی چی؟ من متوجه نمیشم.

- ببینیﺩ‌ آقای محترم! شرکت کابل و کوسه با ارایه اینترنت نامحدوﺩ‌ به نوعی کاربران رو ﺩ‌ر بوته آزمایش قرار میﺩ‌ه. به این ترتیب که ما اینترنت رو به صورت نامحدوﺩ‌ ارایه میﺩ‌یم ببینیم کی جنبه‌اش بالاتره! متاسفانه اکثر کاربران ﺩ‌ر این آزمون سخت شکست می‌خورند.

- ولی خانم محترم من ﺩ‌انلوﺩ‌ زیاﺩ‌ی نﺩ‌اشتم.

- شرکت خدمات اینترنت کابل و کوسه شما را به وجﺩ‌انتون واگذار می‌کنﺩ‌ آقا!

 


کارتون علی درخشی، شهروند 

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.