ایران و تلخی‌های «وداع با عراق»

یونیفرم سرباز عراقی پس از هجوم نیروهای داعش

فریدون خاوند

با فروپاشی شوروی و زایش واحدهای تازه سیاسی در قفقاز و آسیای میانه، جغرافیای سیاسی ایران معاصر در دهه پایانی قرن بیستم میلادی یک دگرگونی تاریخی را از سر گذراند و امروز، با بالا گرفتن احتمال چند پاره شدن عراق، رویاروی چالشی تازه قرار گرفته است.


زیستن در کنار عراق برای ایرانیان آسان نبود، ولی وداع با این کشور نیز به عبور از گردنه‌ای تنگ و خطرناک شباهت دارد.


فرو پاشی عراق، که اینک از مرز احتمال فراتر رفته است، آشکارترین مظهر پدیده جابجایی مرزها است که به نظر می‌رسد شبح آن بر فراز بخش مهمی از خاور میانه به پرواز در آمده است.

دوپاره و یا چند پاره شدن کشورها، همانند جدایی یک زوج، نشانه شکست است، ولی به خودی خود فاجعه‌آمیز نیست. جمهوری چک و اسلواکی در گذشته‌ای نه چندان دور به زندگی مشترک خود در قالب چکسلواکی پایان دادند، بی‌آنکه خونی از دماغ کسی ریخته شود و یا شهروندی به بی‌خانمانی گرفتار آید.

فاجعه بزرگ خاورمیانه از این واقعیت تلخ منشا می‌گیرد که در میان هواداران باز آفرینی جغرافیای سیاسی منطقه، جریان‌های نیرومندی چون «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) جای دارند که کین‌توزی و خونریزی مهمترین وجوه مشخصه گفتار و کردار آنها است.      

جابجایی مرزها

در طول تاریخ چند هزار ساله تمدن انسانی، مرزهای جداکننده حاکمیت‌ها و اقتدارها بارها و بارها جابجا شده و امپراتوری‌هایی که رویای ابدی بودن در سر می‌پروراندند، در پی دوره‌هایی کم و بیش طولانی، در شنزار زمان فرو رفتند و  تنها نامی از خود در کتاب‌های تاریخ بر جای گذاشتند.

«کشور - ملت»های مدرن در پی قرار دادهای سال ۱۶۴۸ «وستفالی» در اروپا شکل گرفتند و بعد از آن در دیگر نقاط جهان پراکنده شدند. سخن بر سر مفهومی است که بر چهار رکن اصلی تکیه دارد : جمعیت، سرزمین، حکومت و حاکمیت ملی.

در قرن نوزدهم، در پی دستیابی سرزمین‌های آمریکای لاتین به استقلال، شمار «کشور - ملت» ها رو به افزایش گذاشت. با رویدادهای قرن بیستم میلادی، پدیده «کشور - ملت» زیر تاثیر سه عامل عمده در سر تا سر سیاره زمین گسترده شد.

عامل نخست، فرو پاشی دو امپراتوری عثمانی و اتریش - مجارستان در پایان جنگ جهانی اول بود. با تجزیه این دو قدرت بزرگ که قرن‌ها در صحنه جهانی درخشیده بودند، شمار زیادی «کشور - ملت» تازه در اروپای خاوری و مرکزی و نیز خاور میانه  پدیدار شدند.

عامل دوم، جنبش استعمارزدایی بود که از سال‌های جنگ جهانی دوم آغاز شد و در دهه‌های ۱۹۵۰ و ۱۹۶۰ به اوج خود رسید. طی این دوران، دهها «کشور - ملت» تازه در آفریقا و آسیا سر بر آوردند. در پی این رویداد بود که شمار کشورهای قاره سیاه از دو به بالای پنجاه رسید.

و سر انجام عامل سوم، فروپاشی شوروی و فدراسیون یوگسلاوی بود که اولی به پانزده و دومی به هفت کشور تجزیه شد. بعد از آنهم نمونه‌های دیگری از تجزیه انفرادی کشورها را شاهد بودیم (چکسلواکی و سودان).

مجموعه این عوامل حدود دویست «کشور - ملت»  را، به عنوان بازیگران روابط بین‌المللی،  در صحنه جهانی به وجود آوردند. طی نیم قرن گذشته شمار کشور ها در جهان چهار برابر شده و به روشنی پیداست  که فرایند تجزیه و افزایش شمار آنها در سال‌ها و دهه‌های آینده ادامه خواهد یافت. هستند آینده‌پژوهانی که بعید نمی‌دانند شمار کشور ها تا پایان قرن بیست و یکم میلادی به هزار و بیشتر هم برسد.

حتی کشور های کم و بیش جا افتاده‌ای مثل بلژیک، ایتالیا، اسپانیا، کانادا و انگلستان (همه‌پرسی آتی بر سر استقلال اسکاتلند) هم با احتمال تجزیه روبرو هستند. چه کسی می‌تواند با قاطعیت بگوید که، تا پنجاه سال دیگر، چین یا هند همچنان کشور هایی یکپارچه باقی خواهند ماند؟

شعبده‌بازی تاریخی

فرآیند جابجایی مرز ها و  تجزیه «کشور - ملت» ها به منطقه خاورمیانه نیز رسیده و رویدادهای خونین سوریه و عراق یکی از نشانه‌های آن است. بخش بزرگی از این منطقه، که جغرافیدان‌های غربی آن را «خاور نزدیک» نامیده‌اند، طی قرن‌ها به امپراتوری عثمانی تعلق داشته که بعد از زوالی طولانی در جریان جنگ جهانی اول فرو پاشید. با موافقتنامه های محرمانه «سایکس - پیکو» که در ۱۹۱۶ به امضا رسیدند، مارک سایکس و فرانسوآ جرج پیکو، ماموران عالیرتبه انگلیس و فرانسه، میراث بر جای مانده از «باب عالی» را، پیش از پایان جنگ، میان دو قدرت اروپایی تقسیم کردند. نقشه ترسیم شده در این موافقتنامه‌ها، با تغییراتی که بعدها در کنفرانس سان رمو (۱۹۲۰) و چانه‌زنی‌های لندن و پاریس در آنها به وجود آمد، کشور های نوظهوری را در منطقه به وجود آوردند.

کشور عراق یکی از زاییده‌های این شعبده‌بازی تاریخی است. انگلستان در ژوئن ۱۹۲۱ فیصل بن حسین را با ناو جنگی از حجاز به بصره آورد تا در این سرزمین مجموعه‌ای مرکب از عرب‌های شیعه و سنی و قبایل  کرد را  زیر لوای پادشاهی گرد آورد و «کشور - ملت» تازه‌ای را سازمان دهد. ولی نه سلطنت هاشمی، که در ژوییه ۱۹۵۸ با کودتایی خونین سرنگون شد، و نه بعدها مشت آهنین دیکتاتوری بعثی، نتوانست بر شکاف‌های مذهبی و بومی پدید آمده در طی قرون غالب آید و ملت واحدی بسازد.

بحران‌های خونینی که امروز دو کشور سوریه و عراق را در بر گرفته و در آینده نه چندان دور می‌توانند به لبنان و اردن نیز کشانده شوند، نشانه آن است که طومار موافقتنامه‌های «سایکس - پیکو»، بعد از حدود یک قرن، در هم پیچیده می‌شود. این که مرزهای آتی چگونه شکل بگیرند و از دل کشورهای بر آمده از فروپاشی امپراتوری عثمانی چه کشور های تازه‌ای زاییده شوند، به هزار و یک متغیر بستگی دارد که شمار بسیار زیادی از آنها از دایره پیش‌بینی و کنترل قدرت‌های جهانی و منطقه ای خارج است.

بازسازی عراق واحد، با مرزهایی که دیپلمات‌های فرانسوی و انگلیسی در دومین دهه قرن میلادی گذشته ترسیم کرده بودند، به معجزه نیاز دارد. اقلیم کردستان، با گام‌هایی سریع به سوی استقلال پیش می‌رود و چشم‌انداز همزیستی دو جامعه شیعه و سنی نیز که پیش از رویدادهای اخیر دشوار ولی ممکن تلقی می‌شد، امروز دور و دور تر می‌شود. این که «دولت اسلامی عراق و شام» (داعش) نخستین محدوده خلافت مورد ادعای خود را بدون توجه به مرزهای شناخته شده موجود در دو کشور سوریه و عراق به وجود آورده، بسیار پر معنا است.

تبدیل محتمل عراق واحد به سه کشور مستقل شیعه و کرد و سنی، جغرافیای سیاسی ایران را یکبار دیگر دگرگون خواهد کرد.  این که به جای عراق کنونی سه کشور در مرزهای غرب و جنوب غربی ایران پا بگیرند، به خودی خود وحشتناک نیست. بعد از فروپاشی شوروی، سه جمهوری ارمنستان و آذربایجان و ترکمنستان در مرزهای شمالی ایران به وجود آمدند و آسمان هم به زمین نیآمد.

در عوض فضای ژئوپولیتیک در غرب ایران زمانی فاجعه‌آمیز خواهد شد که از میان سه واحد سیاسی جانشین عراقی کنونی،  کشور سنی‌مذهب آتی بر پایه پروژه سیاسی «داعش» پا بگیرد. این پروژه دیگر به جهاد علیه «قدرت نامشروع» در چارچوب مرز های ملی بسنده نمی‌کند. «داعش» مدعی برقراری خلافت اسلامی در سراسر خاورمیانه است و مهم‌ترین مانع بر سر تحقق این هدف را حضور شیعیان در عراق و سوریه و لبنان و به ویژه ایران می‌داند. طرح «پاکسازی» خاورمیانه از وجود «صفویان» به منظور بازگشت به «عصر طلایی» اسلام، در قلب مکتب جهادی‌های «داعش» جای دارد و شگفت آنکه هزاران جوان عرب‌تبار و ترک‌تبار و پاکستانی‌تبار در شهر های گوناگون اروپا نیز، زیر تاثیر مبلغان جهاد، در بیابان‌های سوریه و عراق جان خود در خدمت این ایدئولوژی  فدا می‌کنند.

مدیریت بحران

با توجه به حضور گسترده و نیرومند طالبان ضد شیعه و ضد ایرانی در مرزهای شرقی ایران، پیدایش یک کانون تازه به شدت ضد شیعه در غرب کشور رویداد کوچکی نخواهد بود. مدیریت این بحران تازه نیازمند دگرگونی‌های بزرگ در سیاست‌های درونی و بین‌المللی ایران است که یکی از مهم‌ترین آنها پایان دادن به تبعیض علیه اقلیت‌های غیر مذهبی و به ویژه سنی‌ها است. ایران در شرایطی قرار گرفته که تداوم شکاف بین شهروندان بر پایه «خودی» و «غیر خودی» و پافشاری بر حفظ آپارتاید مذهبی و سیاسی، امنیت و وحدت ملی آنرا بر باد می‌دهد.

در گزارشی که بلافاصله بعد از رویداد های اخیر عراق انتشار یافت، «مرکز پژوهش‌های مجلس» هشدار می‌دهد که یکی از پیامدهای سلطه «داعش» بر بخش‌هایی از خاک همسایه غربی «گسترش نا امنی، افراط‌گرایی و تن‌ های مذهبی در عراق و سرایت آن به ایران است که تنش‌ها و تهدیدات جدی را داخل ایران بوجود خواهد آورد. همچنین تجزیه عراق در نتیجه تسلط داعش به عنوان تهدیدی برای تمامیت ارضی ایران و یکپارچگی سرزمینی آن محسوب می شود که در بلند مدت می‌تواند باعث تشدید روندهای واگرایانه در کشور شود. پیشروی داعش در استان دیاله و رسیدن آن به حدود شصت کیلومتری مرزهای ایران به این گروه امکان می‌دهد تا فعالیت‌های تروریستی را با سهولت‌های بیشتری به داخل ایران گسترش دهد...»

مرکز پژوهش های مجلس در نتیجه‌گیری‌های خود از این وضعیت خطرناک، ایجاد شکل جدیدی از ائتلاف‌ها و همکاری‌ها را برای «حمایت از امنیت عراق و مبارزه با تروریسم» ضروری تشخیص می‌دهد. همین نهاد عملا مشارکت در یک ائتلاف با سایر بازیگران کلیدی از جمله آمریکا را پیشنهاد می‌کند.

به نوشته بازوی پژوهشی دستگاه مقننه جمهوری اسلامی، هدف از این ائتلاف همکاری با قدرت‌های تاثیر گذار در عراق است از جمله به منظور دستیابی «به تفاهمات بنیادین‌تری در مورد ساختارهای سیاسی و نظامی - امنیتی عراق» که از خود ناکارآمدی نشان می‌دهند.
آیا برای مقابله با شعله‌های آتشی که بیم آن می‌رود بخش مهمی از خاورمیانه را در بر بگیرد، بهتر نیست این توصیه تنها به عراق محدود نشود و ایران نیز، برای حفظ امنیتش، به اصلاح بنیادین ساختار های سیاسی و نظامی - امنیتی و سیاست های حاکم بر روابط بین‌المللی خود روی آورد؟

رأی دهید
caroline - تهران - ایران
این کشور عراق فقط صدام. یا کسى مثل اون رو میخواد که همه این گروهاى طالبان و داعش و غیره رو بشونه سر جاش!!!!
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 13:54
jalal50 - بیرمینگهام - انگلستان
اینطور که من متوجه شدم رسانه های غربی در حال بوجود یک جنگ طبلیغاتی بین سنی و شیعه هستند که به این وسیله ایران را وارد جنگ کنند..درست به اخبار گوش کنید خود متوجه میشوید. ایران نباید فریب بخوره.
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 14:05
biparva-jan - تهران - ایران
و مجددا به ایران حمله کنه caroline ؟
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 14:21
agha_ehsan - تهران - ایران
شنیدم تو شهرای غربی ایران گروه های جدید قاتل هایی پیدا شدن که زنها و دخترها رو به طرز فجیعی بعد از نجاوز به قتل میرسونن و ردی هم بجا نمیذارن . امیدوارم سنی های داعش نباشن که تو ایران نفوذ کردن و قتل عام شیعه ها رو به این شکل شروع کردن .
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 14:27
mountainman - استکهلم - سوئد
caroline - تهران - ایران . شما ایرانی هستید فکر کنم باید بر اساس منافع کشورت فکر کنی. صدام ارزوش قادسیه ی دوم بود. یعنی تسخیر دوباره ی ایران به دست اعراب.
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 14:48
Azadikhah - تكسل - هلند
با روی کار آمدن رژیم خودکامه آخوندی و تبلیغات شیعه گری و کارهای تروریستی در سطح جهان، دامنه ضدیت و دشمنی صدام با شیعیان عراق بالا گرفت و کشورهای عربستان و قطر را با تبلیغات سنی گری به چالش و مبارزه کشانید. تا آنجا که می توان گفت بیشتر گروههای افراطی مذهبی مانند القاعده از این دو کشور حمایت و پشتیبانی می شوند. این دو کشور با درآمدهای بیکران نفت در پرورش و حمایت کارهای تروریستی از هیچ عملی کوتاهی نکردند. آنان بساط مذهبی و خرد زدایی خود را حتی در کشورهای غربی پهن نموده و افراد ساده لوح و بی دفاع را به دام خود کشاندند. ساختن مسجد، جایگاههای مذهبی برای شستشوی مغزی و زهرپاشی دینی نخستین کارهای تروریستی این کشورها و همچنین رژیم ایران بوده است. حمله نظامی آمریکا وانگلیس به عراق و افغانستان و گماردن دو آدمک بی اختیار و ناتوان بر سر قدرت، شیطنت و کمک های مالی و تروریستی قطر و عربستان، و دخالت های بی جا و تروریستی رژیم ولایت فقیه فرصت خوبی به دست فرقه های اسلامی متجاوز و کشتارگر داد تا به دور هم جمع شده و به تجاوز و جنایت های زیادی در منطقه خاورمیانه پردازند.
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 14:51
Azadikhah - تكسل - هلند
نادیده گرفتن کشتار بیرحمانه بشار اسد با همکاری رژیم ایران و روسیه نیز فرصت خوبی برای گروههای تروریستی مانند القاعده بود که جنایات زیادی به بار آورند و دفاعی در برابر آنان نشود. کشتار و جنایات گروه القاعده در افغانستان، پاکستان، سوریه، و گروه داعش در سوریه و عراق، و دشمنی آنان با شیعیان، نشانه جنگ میان شیعه و سنی است که به خوبی سر گرفته و می رود تا همه کشورهای اسلامی و حتی کشورهای غربی را نیز در برگیرد. جنگی که می تواند تا یک جنگ مذهبی میان اسلام و ادیان دیگر پیش رفته و جهان را به خاک و خون کشاند. ا
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 14:54
bobo88 - بروکسل - بلژیک
این یک حقیقت هست که کشورها احتیاج به یک پادشاه یا رهبر یا رییس یا هرچی که اسمش رومیشه گذاشت دارند.الان شما کشورهای غربی رو ببینید.همه یک پادشاه یا ملکه دارند.عراق هم باید یک پادشاه داشته باشه وگرنه ثبات پیدا نمیکنه
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 15:04
cobalt3 - کرج - ایران
داعش وسیله است این خواست و آرزوی عربستان و قطره این نوابغ استراتیجیک ما هم از بس دنبال کار بشار قراضه بودن که از بغل گوش خودشون غافل موندن لقمه بزرگ و نون و آبدار عراقه بعد از عراق بشار هم رفتنیه
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 16:10
خداباور93 - آنکارا - نرکیه
حالا چرا پادشاه؟ ما چه خیری از شاه فراری دیدیم که حالا عراقی ها ببینن؟ اصل مسئله داستان دسیسه آمریکاست علیه جمهوری اسلامی که میخوان پای ایرون رو به جنگ یه مشت ابله قاتل باز کنن و دستشو بزارن تو حنا اما خودشونم میدونن اون ممه رو لولو برد. این ایران است که عراق و سوریه را با قدرت حفظ کرده و تا آخرشم حفظ خواهد کرد و این سلفی ها اگه مرد هستن خب یه امتحانی بکنن اونوقت خودشون میبینن چیکارشون میکنیم بهتره برن دنبال همون بچه منافق ها که هی کامنت میذاشتن و دم از دموکراسی میزنن و خبری از تو شلوار خودشونم ندارن چون همه چیزشونو ارزون فروختن به ارباب مسعودشون که خودشم نوکر بی اختیار صدام بود حالا هم نوکر وهابی های سعودی هستش کبلائی کبالت کرج و قولو و بقیه منافقین چرا خفه شدن؟
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 16:14
m.noor - شارجه - امارات
با درود. تمام مشکلات مذهبی‌ بعد از بوجود آمدن نظام جهنّمی ولایت در ایران شروع شده و پایانش فقط با نابودی نظام پلشت ولایت امکان پذیر است م.ن
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 18:56
Madjid aramesh - پاریس - فرانسه
خداباور93 - آنکارا - نرکیه. راجaع به بچه منافقها قبول اونها هم یک سرى خائن به ایران هستن ولى خودمونیم سران حکومت الان خبرى از شلوار دختر و زنشون ندارن ولى حسابى کنجکاو شلوار و حتى توالت رفتن تمام ملت هستن
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 20:58
cobalt3 - کرج - ایران
خداباور93 -افندی بالا سرت رو نگا کن بعد.... مسعود مفقود هم یه خدا باوره مثل خودت کبلائی.
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 21:19
Madjid aramesh - پاریس - فرانسه
mountainman - استکهلم - سوئد. دوست عزیز من با شما موافقم ولى همین صدام قبل ا. انقلاب کى جرأت میکرد به ایران نگاه چپ بکنه اینکه جرأت کرد به ایران حمله بکنه از بى لیاقتى حکومت کنونى ایران هست که هر ننه قمرى واسه ایران نقشه میکشه
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 20:49
paksan - آمریکا - آمریکا
آقای فریدون خاوند به نظرم کاملاً اشتباه میکنی چون معاویه زمان خامنه ای اصلاً نیاز داره که عراق بهم ریخته باشه تا بتونه از این فرصت استفاده کنه و حکومت شیعی و بخصوص چیزی شبیه حزب الله رو در عراق ایجاد کنه که کاملاً فرمانبردارش باشند و از طرفی چنان قوی باشه که نیروهای سیاسی آینده عراق هم نتونند خلع سلاحش کنند مثل حزب الله لبنان . عراق امروز بهترین چیزی است که میشه آرزو کنه معاویه و امروز تلاشهاش برای تصرف سوریه و عراق به ثمر نسشته و اگر عراق ثبات داشت مهمترین تهدید ایران به حساب می آمد
‌پنجشنبه 29 خرداد 1393 - 22:17
daeejan napelon - استکهلم - سوئد
همهٔ این کارها به ضرر خود آمریکا و جهان غرب هست. جدایی باعث می‌شه تروریست‌ها مستقل بشن و قوی بشن. حماقت آمریکایی‌ها و اورپأی‌ها مثال زدنی‌ هست.
جمعه 30 خرداد 1393 - 00:44
daeejan napelon - استکهلم - سوئد
در واقع غربی‌ها عراق رو از دست دادند. نه ایران.
جمعه 30 خرداد 1393 - 00:46
delmorde - یوتوبوری - سوئد
آیا برای مقابله با شعله‌های آتشی که بیم آن می‌رود بخش مهمی از خاورمیانه را در بر بگیرد، بهتر نیست این توصیه تنها به عراق محدود نشود و ایران نیز، برای حفظ امنیتش، به اصلاح بنیادین ساختار های سیاسی و نظامی - امنیتی و سیاست های حاکم بر روابط بین‌المللی خود روی آورد؟. دقیقا لازمه امیدوارم دولتمردان این موضوع را خیلی جدی بگیرند، علیرغم اینکه من با این نظام بشدت مخالفم اما دوستدارم تمامیت ارزی کشورم حفظ باشد و رژیم دست از تعصبات احمقانه مذهبی بردارد و به ایران و ایرانی بیشتر فکر کند. ما همگی ایرانی هستیم از هر قشری و قومی مهم اینست اول ایران و دوم و.. ایران و ایرانی بودن. به این باشد اندیشید مذهب موضوعی کاملا خصوصی و منزلیست.
جمعه 30 خرداد 1393 - 12:47
خداباور93 - آنکارا - نرکیه
cobalt3 - کرج – ایران – ایول به اینهمه رو. هرچی بالا رو نیگا میکنم بجز یه منافق مامور تبلیغ مسعود و مریم نوکر صدام ملعون و آمریکا به اسمcobalt3رو نمیبینم کبلائی. خودمونیم کبلائی جان بعد اون جنگ قلم که با بهرام2012طاغوتی ساواکی داشتی دیگه ماهیت تو خوب رو شده همه ما شناختیمت و خوب میشناسیمت. برو کبلائی جان برو سعی کن اگه شانسی داشتی دوباره برگردی تو همون کمپ اشرف شاید دوباره بابا آمریکا به فریادت برسه و مزدتو بیشتر بکنه.
جمعه 30 خرداد 1393 - 15:55
بهرام2012 - تهران - ایران
1از5)) با دنیائی احترام و ادب بابت اندیشه اصیل هم میهن گرانقدرم delmorde - یوتوبوری – سوئد. بله صد در صد برای ما همه چه در داخل و چه در خارج از کشور که ایرانی هستیم همانا اول ایران دوم ایران و آخر هم ایران. زیرا که این راز بقای هزاران ساله پرافتخار ایرانزمین بوده است و این اندیشه است که راه رهائی از یوغ استیلای قوم آدمخواران جمهوری اسلامی ضدایران را نشانمان میدهد. هر ملت که تاریخ و گذشته خودش را مورد بی حرمتی قرار بدهد به شهادت تاریخ سرانجام در لابلای دسایس دشمنان و بیگانگان له و نابود خواهد شد و نه نامی و نه نشانی از آن باقی خواهد ماند. ما ایرانیان که به فرهنگ و تمدن هزاران ساله خود میبالیم، ما ایرانیان که ابداع گر نوع مدیریت جامعه در جهان هستیم ، ما
جمعه 30 خرداد 1393 - 16:39
بهرام2012 - تهران - ایران
2از5)) ایرانیان که ابداع گر اولین ارتباطات منظم بین شهری در امپراتوری گسترده ایرانزمین هستیم ، ما ایرانیان که بنیانگذار آزادگی و آزادیخواهی و دادگستری و احترام به عقاید و باورهای سایرین هستیم و بارزترین نشانه آن یعتی لوح پرافتخار شاهنشاه کورش هخامنشی ما از بدو تاسیس سازمان ملل متحد سالهاست در سالن ورودی به عنوان محور حقوق بشر و آزادی باور و اندیشه جای داده شده و موجبات افتخار هرچه بیشتر ما ایرانیان را فراهم آورده، ما ایرانیان که با داشتن امپراتورهای مقتدری بسان آذرمیدخت و پوراندخت و آتوسا و رکسانا و غیره به دنیا نشان داه ایم وقتی همه جهان در نادانی و توحش میزیست اما ما ایرانیان با اندیشه های ایرانی خود حقوق مساوی برای همه قائل بوده و گاه به گاه شهنشاهانمان
جمعه 30 خرداد 1393 - 16:39
بهرام2012 - تهران - ایران
3از5)) نیز از مادران و خواهران بالیاقت و میهن پرست ما بودند که سکان میهنمان را در دستان توانمند خویش گرفته و کشتی ایرانزمین را از میان امواج توفنده تاریخ به سلامت گذرانده اند و صدها و صدها مورد و نمونه مشابه دیگر....که اینها هرگز ممکن نمیبود و ممکن نمیشد مگر آنکه خداو دین و آئین و اندیشه ما ایرانیان اول ایران و دوم ایران و همیشه ایران بوده باشد. ازاین پس نیز به حرمت نام جاویدان میهنمان ایران میباید در هرکجای جهان که هستیم دست در دست و شانه به شانه هم داده و همه باهم برای رهائی میهنمان از آدمخواران اسلامی حاکم و دسایس متعدد بیگانگان تلاش نمائیم. بنظر ما برخلاف تبلیغاتی که میشود میهن ما در معرض تجزیه قرار ندارد زیرا هم میهنان سنی مذهب ما در هرکجای ایرانزمین که
جمعه 30 خرداد 1393 - 16:40
بهرام2012 - تهران - ایران
4از5)) هستند با توجه به ارتباطات و همکاری های مستمری که طی سالهای سال باهم داشته و داریم و صرفنظر از نفرت آن ها از جمهوری اسلامی ضدایران و تلاش و مبارزه بی وقفه آنها برای سرنگونی تمامیت جمهوری اسلامی ضدایران و همچنین مبارزه علیه تجزیه طلبان مزدور غرب ، اما هرگز و هرگز تحت هیچ شرایط اجازه پاره پاره شدن میهن را نمیدهند. در حقیقت اگر روزی به هردلیل و علت ندای شوم تجزیه از هر نوع و قوم آن میهن ما را تهدید کند بی تردید ترجیح ما همین جمهوری اسلامی اما ایران یکپارچه خواهد بود و برای آن نیز آماده هرگونه رزم و جانفشانی بودیم و هستیم و اساساً عمده ترین علت دوام ما در درون مرزهای میهنمان نیز همین باور مقدس بوده و هست که ایرانمان را برغم هر خطری که
جمعه 30 خرداد 1393 - 16:40
بهرام2012 - تهران - ایران
5از5)) جانمان را تهدید میکند رها نکرده و رها نیز نخواهیم کرد. حساب ما با مزدوران و پاسداران و شکنجه گران و غارتگران جمهوری اسلامی و مبارزاتمان به هدف سرنگونی تمامیت نظام جمهوری اسلامی ضدایران موضوعی است که میباید در داخل میهنمان و به دست ما ایرانیان اجرائی گردد که صد در صد هم در آینده نزدیک تحقق خواهد یافت و همه ما ایرانیان اصیل دوباره درفش شاهنشاهی ایرانزمین را در سرتاسر میهنمان و با عشق و با حرمت شایسته به آن دوباره به اهتزاز درخواهیم آورد تا کور شود هرآن بیگانه یا مزدور اجنبی و دشمن ایرانزمین که نتواند دید.
جمعه 30 خرداد 1393 - 16:40
بهرام2012 - تهران - ایران
1از5= خداباور93 - آنکارا – نرکیه)) هم میهن مسخ شده ، هم میهن فریب خورده و کین توز، هم میهن نا آگاه که تیشه دشمنان بر دست گرفته و با همه توان به ریشه سرزمین آبا و اجدادیت میزنی تا خداباوری خودت را به اثبات برسانی باید خدمتتان بگوئیم هیچ یک از ما نه ساواکی بودیم و نه کمترین ارتباط با ساواک داشتیم زیرا سن و سال چنان اجازه ای نمیدهد در آن دوران با شکوه که در سایه همان ساواک، ایران و ایرانی عزت و افتخار شایسته و بایسته خود را در سرتاسر جهان داشتند متاسفانه ما کودکانی بیش نبودیم ولی اگر فرصت سنی چنان اجازه ای میداد و بینش امروزین نیز بر عقل و خردمان حاکم بود تردید نکنید خدمت در ساواک را بر ریاست جمهوری همین رژیم که شماها را مسخ و مغزشوئی میکند ترجیح میدادیم زیرا در آن تشکیلات برغم هر
جمعه 30 خرداد 1393 - 17:10
بهرام2012 - تهران - ایران
2از5= خداباور93 - آنکارا – نرکیه)) کاستی و هر کجروی گاه و بیگاه اما هدف همیشه اقتدار ایران و افتخار ایرانی بود و این را هزاران برگ اسناد منتشره همین کیهان مصادره شده نشان میدهد اگر باور نداری توصیه میکنیم با حسین بازجو تماس بگیر و اطمینان داشته باش به رایگان کتابهایش را برایت ارسال خواهد کرد. ولی اشاره ای هم به شرف اسلامی ما کرده بودی که باید عرض شود هم میهن نادان که پشت به هویت و اصیل ایرانی خودت کرده ای و مشتی اجنبی و دین اجنبی را بعنوان باور خویش پذیرفته و با تیغ زهرآگین آن هموطنانت را مورد تهمت قرار میدهی خوب است بدانی هزار و هشتصد سال یعنی هیجده قرن قبل از آنکه محمد زیباروی شماها پیرزن پانزده سال بزرگتر از خود ولی تاجر پولدار را فریب داده و با سرمایه وی تعدای عرب بیابانگرد را به دور خویش
جمعه 30 خرداد 1393 - 17:10
بهرام2012 - تهران - ایران
3از5= خداباور93 - آنکارا – نرکیه)) بسیج نموده و فرم و سازمانی به راهزنی های آنها بدهد و بعدها الله را بعنوان خدای یگانه برایشان عرضه بدارد ، ما ایرانیان یگانه پرست بودیم ، ما ایرانیان آزادمنش بودیم ، ما ایرانیان بت پرستی را قبول نداشتیم و اهورامزدای یکتا را آفریننده زمین و زمان میپنداشتیم ، ما ایرانیان به احترام آموزه هائی که از آبا و اجدادمان به ما رسیده بود بانوان را در جامعه جایگاه ویژه ای قائل بودیم و چنانچه لیاقت و شهامت و مدیریت لازم نشان میدادند ما نیز بانوان را حتی در مقام امپراتوری سراسر میهنمان میپذیرفتیم و قبول داشتیم درحالیکه در همان زمان محمد شما تلاش میکرد از زنده به گور کردن نوزادان دختر جلوگیری کند ، درحالیکه محمد شما تلاش میکرد بتخانه اعراب را به خانه الله مبدل سازد.....هم میهن نا آگاه توصیه میشود
جمعه 30 خرداد 1393 - 17:10
بهرام2012 - تهران - ایران
4از5= خداباور93 - آنکارا – نرکیه)) بجای اتهام زدن کمی درباره تاریخ و پیشینه میهنت مطالعه بکن و چنانچه در درون ایران هستی و هنوز با دیدن اینهمه مصیب و فلاکت که جمهوری اسلامی ضدایران به سر میهن و هم میهنانت آورده و هر لحظه مملکت ما را در معرض خطر خانمانسوز جدیدی قرار میدهد ، با دیدن اینهمه معتاد کارتون خواب ، با دیدن اینهمه لیسانس و فوق لیسانس بیکار و آواره ، با دیدن اینهمه جوان لایق هموطنت که ناچار به ترک میهن میشوند و با دیدن اینهمه پاسداران رنگارنگ و در حقیقت زیر بته عمل آمدگان سابق و سرمایه داران امروزین که میلیارد میلیارد دلار سرمایه های میهنت را به غارت میبرند و ککشان هم نمیگزد، با دیدن هزاران هزار مورد و نمونه زنده دیگر در هر خیابان و کوچه تهران و سایر شهرها باید بگویم اگر بازهم در دفاع از
جمعه 30 خرداد 1393 - 17:10
بهرام2012 - تهران - ایران
5از5= خداباور93 - آنکارا – ترکیه)) این نظام ضدایران جمهوری اسلامی سخنی بگوئی و دوباره ما را به عناوینی که هرگز نبودیم و شایسته بودنش هم نیستیم متهم نمائی آنگاه است که به ناچار باید بگویم فرق میان شما با آن بسیجی مسجد ابوذر ویا آن پاسدار شکنچه گر عشرت آباد و اوین چیست؟ آیا چندرغاز عایدی ارزش میهن فروشی و تهمت زدن به هم میهنانت را دارد؟ اگر هم نیستی به نام همان خدائی که باورش داری بیا و به راه ایران و ایرانیان گام بگذار و آستین ها را برای رهائی میهنت و سرنگونی تمامیت جمهوری اسلامی ضدایران بالا بزن. تردید نکن هم آن روز بزرگ بزودی خواهد رسدی و هم در آن روز بزرگ ما را کنارت خواهی یافت.
جمعه 30 خرداد 1393 - 17:11
cobalt3 - کرج - ایران
خداباور93 - آنکارا -خوب داداش اون بابا قوری را رو ببر یه دکتر نشون بده تا همه رو ساواکی و منافق نبینی پول نداری یا خبر نداری یا ساندیس دیگه شفا نمیده کبلائی.
جمعه 30 خرداد 1393 - 21:37
خداباور93 - آنکارا - نرکیه
بهرام2012 - تهران – ایران)) آیا تو واقعاً ایرانی هستی؟ یا یکی از آن ساواکی های فراری نوکر صهیونیسم میباشی که هی اراجیف میبافی و مضخرف میگی. تو واقعا تو ایرانی؟ اگه هستی بدون داری به آخر خط میرسی و بزودی دام سربازان گمنام آقا امام زمان عج الله فرجه شریف را بالای سرت خواهی دید همانطور که امثال تو مانند رگی معدوم گرفتار شدند. از خواندن کامنتهات هم فقط از سر تیترها خوشم آمده بود واسه همین هم اگه مال دشمن هم باشه وقتی خوبه استفاده میکنم ولی خیال میکردم آدم هستی و زبان آدم میفهمی. تو اگر مسلمان هم نیستی اقلاً به فرموده آقا امام حسین علیه السلام جوانمرد باش و اینقده چرند پرند به دیگران نگو بالاخره روزی باید حساب پس بدی.
شنبه 31 خرداد 1393 - 18:01
بهرام2012 - تهران - ایران
خداباور93 - آنکارا – نرکیه)) منظورت از سرتیتر را متوجه نشدیم که مثلاً شما نادان از آن استفاده میکنی بنابراین پاسخی هم ندارد ولی درباره ساواکی بودن و این اتهامات مسخره که میگوئی هم قبلا پاسخ مفصل نوشته ایم برو بخوان و فقط کمی از ساعاتی را که در سفارتخانه اشغال شده و زیر عبای پاسدارهای تروریست آنجا برای اینگونه اتلاف وقت کردن ها هدر میدهی بابت اطلاع از حقایق تلخ اربابانت در جمهوری اسلامی و جنایتها و غارتهائی که از ملت ایران میکنند صرف بکن به یقین از این کجراهه که میروی بازخواهی گشت ما را با دین و مذهب دیگران کاری نیست اما با صدای بلند میگوئم دین ما مذهب ما باور ما فقط ایران است و ایران و ایران حال شما بچه مکلاهای آخوند زاده نمیتوانید ببینید خب صبر کنید روز رهائی ایران نزدیک است باید پاسخگو باشید.
یکشنبه 1 تير 1393 - 16:50
IranSalam - آمستردام - هلند
دو تا دلقک (بهرام2012 و خداباور93) که با انگ زدن به کاربران دیگر و ساواکی و منافق نامیدن دیگران سعی‌ در سرپوش گذاشتن این واقعیت دارن که خودشون از هر ساواکی ساواکی تر و از منافق منافق تر هستند با این حرفهای بی‌ سر و ته و برچسب زدن به دیگران فقط خودشون رو مسخره و مضحکه دیگران می‌کنن! اینقدر زرت و پرت نکنین و به دیگران تهمت و انگ نزنین نظر خودتون رو بذارین ! اینجا جای عقده گشایی نیست بیماران روانی!
‌سه شنبه 3 تير 1393 - 14:48
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.