چهار اسم در شناسنامه 'دلواپس‌ها'

نام هایی که تا کنون در ارتباط با همایش "دلواپسیم" رسانه ای شده اند، هر کدام به نحوی به بسیج یا سپاه پاسداران ارتباط دارند

حسین باستانی

بی‌بی‌سی

 

برگزاری همایش "دلواپسیم" در تهران، با بازتاب خبری گسترده ای در رسانه های اصلاح طلب و محافظه کار ایران مواجه شده است.


برگزارکنندگان این گردهم آیی، آن را بازتاب دهنده نگرانی گروهی از "دانشجویان" و فعالان دارای "گرایش های مختلف"، از مذاکرات هسته ای دولت ایران دانسته اند.


اما مروری بر اسامی خاص مرتبط با برگزاری این همایش، اطلاعات مشخص‌تری را در مورد برگزارکنندگان آن ارائه می کند:

۱- "دلواپسیم". اسم همایش خبرساز تهران، تکرار نام یک سی دی تبلیغاتی است که سه ماه پیش، به طور گسترده از سوی سایت های وابسته به بسیج توزیع شد. در سی دی "دلواپسیم"، گروهی از کسانی که در همایش اخیرا علیه سیاست هسته ای دولت سخنرانی کردند (از سعید زیباکلام و ناصر نوبری گرفته تا حمید رسایی و مهدی محمدی) به بیان سرفصل های همین سخنرانی ها پرداخته بودند.

۲- "موسسه فرهنگی - نرم افزاری آرمان". این موسسه نزدیک به بسیج، تولید کننده سی دی "دلواپسیم" بود که در بهمن ماه گذشته توزیع شد. تولیدات آن، از تعداد زیادی فیلم، انیمیشن و بازی کامپیوتری با مضامین سیاسی، نظامی و امنیتی تشکیل می شوند. "آرمان"، با سپاه پاسدارن ارتباط نزدیکی دارد و میزان این نزدیکی، از خبرسازترین تولید این موسسه، فیلم "شکست هیمنه"، مشخص است. در این فیلم، برای اولین بار صحنه‌های اختصاصی عملیات اسارت ۸ نظامی بریتانیایی در اروندرود در خرداد ۱۳۸۳ به تصویر کشیده شد. مدیران آرمان، بعدها در توضیح اینکه چطور دوربینشان همراه با نظامیانی بوده که در چنین عملیات حساسی شرکت داشته اند، گفتند که دوربین، به طور تصادفی در محل آن عملیات حضور داشته است.

۳- "بسیج دانشجویی". این تشکل، در برگزاری همایش "دلواپسیم" نقش اصلی را داشته است. برگزارکنندگان همایش، به طور مشخص "کمیته صیانت از منافع ملت ایران"، بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق و بسیج دانشجویی دانشگاه امیر کبیر بوده اند. از میان آنها، دو تشکل مستقیما زیرمجموعه بسیج هستند و سومی هم، مشخصا از اعضای بسیج دانشجویی تشکیل شده است. "کمیته صیانت از منافع ایران"، همان تشکلی است که اعضایش در مهر ماه گذشته، هنگام بازگشت حسن روحانی از نیویورک راه خودروی حامل او را گرفتند و به سوی آن کفش پرت کردند و با پیگردی نیز مواجه نشدند.

۴- "تالار بصیرت لانه جاسوسی". این، نام محل برگزاری همایش "دلواپسیم" بوده که در واقع، سالن اجتماعات سفارت اشغال شده آمریکا در ایران است. ساختمان سفارت آمریکا، پس از پایان ماجرای گروگانگیری، در اختیار سپاه پاسداران قرار داشته است. البته، سپاه مدتی است که این ساختمان را در اختیار تشکلی مرتبط، بسیج دانشجویی، قرار داده است. گفته شده که همایش اخیر، ابتدا قرار بوده در یک سالن متعلق به بنیاد شهید برگزار شود اما به دنبال ایجاد مشکلاتی در این خصوص، بسیج دانشجویی ساختمان سابق سفارت آمریکا را در اختیار برگزارکنندگان قرار داده است.

تصاویر منتشر شده از گردهم‌آیی جنجالی ساختمان سفارت آمریکا، نشان دهنده وجود پلاکارهای در انتقاد از اظهارات چند روز پیش حسن روحانی راجع به "شناسنامه دار نبودن" منتقدان (سیاست خارجی) دولت است.

شاید این انتقاد از زاویه ای قابل فهم باشد: نام هایی که تا کنون در ارتباط با همایش "دلواپسیم" رسانه ای شده اند، نشان می دهند که حداقل برگزارکنندگان این همایش، چندان هم "بی‌شناسنامه" نیستند.

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +523آغاز عملیات نظامی آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی؛ بیت رهبری در تهران هدف حمله قرار گرفت
  • +464شاهزاده رضا پهلوی: آماده باشید تا در زمان مناسب برای اقدام نهایی به خیابان‌ها باز گردید
  • +329علی خامنه‌ای، دیکتاتور ایران کشته شد ؛ رویترز: جسد خامنه‌ای پیدا شد
  • +323شاهزاده رضا پهلوی: به لطف رئیس‌جمهور ترامپ، ساعت آزادی ایران فرارسیده است
  • +267در پی انتشار خبر کشته شدن علی خامنه‌ای، جشن و پایکوبی سراسر ایران را فرا گرفت + ویدیو
  • +263محمود احمدی‌نژاد، رئیس‌جمهور پیشین ایران در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شد
  • +260پس از ساعت‌ها انکار، رسانه‌های جمهوری اسلامی کشته‌شدن علی خامنه‌ای را اعلام کردند
  • +220خبرگزاری فارس می‌گوید خبر کشته‌ شدن دختر خامنه‌ای به همراه داماد و نوه خامنه‌ای صحت دارد
  • +211دونالد ترامپ: علی خامنه‌ای، یکی از شرورترین افراد تاریخ در حملات آمریکا و اسرائیل کشته شده است
  • +202رویترز: همسر مجتبی خامنه‌ای (دختر حداد عادل) و داماد علی خامنه‌ای ( همسر دختر خامنه ای) کشته شده‌اند