آیا می توان ایران را با آلمان مقایسه کرد؟

امیرپرویز

مقایسه ایران با آلمان مانند مقایسه سیب با سیب زمینی (یا بقول آلمانی ها مقایسه سیب و گلابی) است! نه تاریخ حداقل 150 سال گذسته شان، نه جامعه شان، نه فرهنگشان، نه محیط زیستشان، نه اقتصادشان، نه دولتشان و ... شباهتی با هم ندارند.

1. قدیمی ترین حزب جهان در آلمان حدود 150 سال پیش تشکیل شد. سازمان یابی حزبی نه به خاطر آروزی مؤسسین آن بلکه ضرورتی اجتماعی بود. در زمان انقلاب کبیر فرانسه، آلمان در مقایسه با انگلستان و فرانسه یک کشور عقب افتاده غیر صنعتی با ساختاری فئودالی و ملوک الطوایفی بود.


 بعد از انقلاب اقلیت مذهبی هوگنوتن در فرانسه تحت فشار طبقه جدید حاکم بود. این اقلیت در حرفه های فنی ورزیده بود. امپراطور پروس (پروس: بخش بزرگی از آلمان آنروز با مرکزیت برلین بود) از فرصت استفاده کرده به این اقلیت پیشنهاد اسکان دائم در این مناطق با آزادی کامل مذهبی داد. این پیشنهاد نه از روی کاری "بشردوستانه" بلکه با هدف انتقال فنونشان به آلمان بود.


 51 سال بعد از انقلاب کبیر فرانسه، انقلابی کما بیش با اهدافی مشابه در آلمان بوقوع پیوست. این انقلاب گرچه حدود دو سال بعد، از طرف مرتجعین خواهان حفظ منافع خویش، به شکست کشانده شد ولی دو طبقه نو ظهور یعنی بورژوازی (طبقه صاحبان صنایع) و کارگر را تثبیت کرد. حفظ منافع این دو طبقه چه در مواجعه با مرتجعین و چه در برابر همدیگر حزبیت را ضروری میکرد، گفتمان اجتماعی در عرصه فلسفه، دین خصوصاً نقش کلیسا، هنر، نقد، نقش زن، حقوق بشر و هر آنچه که به زندگی اجتماعی مربوط می شود را از پستو ها به خیابانها کشاند و دغدغه روز مردم "عادی" کرد. لطفاً چنین روند هر دم متغیر را در 150 سال گذشته ایران نشان دهید!

2. زمینه هایی که در بخش (1) خلاصه وار بدان اشاره شد در تشکیل حزب محدود نمی شود بلکه اندیشه سازمانیابی را در جامعه تقویت میکند. هر گروه برای پیشبرد اهداف و حفظ منافعش سازمان اجتماعی و فراگیر خویش را بر پا می دارد که تنها به این گروه تعهد دارد.

 از این سازمانها میتوان از اتحادیه های کارگری، سازمانهای مدافع حقوق زنان, کودکان، محیط زیست، روزنامه نگاران، نویسندگان، وکلاء، معلمین، پرستاران، دانشجویان، دانش آموزان و حتی مصرف کنندگان و ... نام برد.

باید اضافه کرد که این سازمانها "دولتساخته" نیستند بلکه مستقل از دولت اند و قانوناً برسمیت شناخته می شوند. چنین جامعی از شکل یک جامعه بدوی "همگون" به یک جامعه مدرن "ناهمگون" مبدل خواهد شد که هیچ پوپولیست عوامفریب مدعی "فراطبقاتی" شانسی نخواهد داشت.

حتی اگر در یک دوران بحرانی که معمولاً با عقب راندن و سرکوب این سازمانهای اجتماعی همراه است، پوپولیستی از طرف طبقه ذینفع به روی صحنه رانده شود (همانند هیتلر در دهه 30 میلادی قرن گذشته) عمرش طولانی نخواهد بود و پس از سپری شدن این دوران، جامعه سریعاً خود را بازسازی خواهد کرد. لطفاً چنین سازماندهی اجتماعی را در ایران نشان دهید!

3. روندهای مورد گفتمان در بخشهای (1) و (2) فرهنگ جامعه را دستخوش تغییری مدام میکند. هر آنچیزی که دیروز هنجار و مقدس شمرده میشد، میتواند امروز ناهنجار و نامقدس (ویا بر عکس) شود. زمینه مادی این تغییرات همان منافع متفاوت گروههای اجتماعیست که بوسیله سازمان هایشان در جامعه به پیش رانده میشوند.

با توجه به توازن قوا بین این گروهها این تغییرات بوقوع میپیوندند. هر گروه برای پیشبرد اهداف، حفظ ویا بسط منافعش مجبور است دیگر گروههای اجتماعی و سازمانهایشان را با خود همراه کند تا به نیروی بیشتری دست یابد. در این راه اغلب مجبور است خود را نیز "تغییر" دهد و گرنه "بازی" را به رقبا واگذار خواهد کرد.

در چنین شرایطی کوچکترین اشتباهی، دروغی، لاپوشانی و هر نوع لغزشی میتواند هزینه بالایی داشته از طرف رقبا مورد استفاده قرار گیرد. رئیس جمهور پیشین آلمان در مواردی که در مقایسه با کشورهای دیگر در حد "آفتابه دزدیست" برکنار شد. خانم وزیر آموزش و پرورش پیشینش بخاطر کامل نبودن فهرست منابع در پایاننامه دکترایش (در دهه 70 میلادی قرن پیش!) شغلش را از دست داد.

 از همین نوع وزیر دفاع سابقش بخاطر رونوشت برداری و ذکر نکردن منابع در پایاننامه دکتراش بر کنار شد. حالا در نظر بگیرید کشوری را که در آن 1000 نفر (این تازه مشت نمونه خروار است!) بدون کنکور و زحمتی لقب "دکتر" را یدک میکشند!.

 در جامعه ای مانند آلمان نمیتوان گروههای اجتماعی را  به سیاهی لشگر گروههای دیگر تبدیل کرد. اگریک گروه اجتماعی احساس کند یکبار سرش بوسیله گروهی دیگر کلاه رفته دفعه بعد به رقیبش نزدیک خواهد شد.

 در چنین جامعی "عشایری" با عینک های آفتابی و روسری های یک وجب از پیشانی عقبتر(!) همراه با لباس مخصوص، سرگردان بین قشلاق محمود و ییلاق حسن نمیبینید! لطفاً توضیح دهید در ایران چگونه است!

4. حقیقتیست که ایران بزرگتر از آلمان است! آیا این یک برتریست!؟ چند در صد خاک ایران قابل سکنه ویا کشاورزیست؟ اصلاً در آلمان کویر وجود دارد؟ صحرای بی آب و علف چطور؟ در آلمان مشکل کم آبی و خشکسالی وجود ندارد.

در تمامی نقاط این کشور میتوان کشاورزی و دامپروری کرد. با هواپیما که مسافرت میکنید غیر از کوههای آلپ شهرها از مراتع سر سبز و جنگلها محاصره شده است. از دود بنزین پتروشیمی و حرکت شنها خبری نیست.

با وجود زیرساختهای حمل و نقل شهری و برونشهری، استانداردهای بالای محیط زیستی این کشور قابل مقایسه با ایران نیست. از همه مهمترحساسیت و آگاهی نسبی مردم نسبت به مقولات محیط زیست است. در ایران چطور!؟وضعیت اسفبار مراتع و ساخت و سازهای دیمی در این مناطق، جنگلهای رو به نابودی، گونه های نادر حیوانات یا منقرض شدند، مانند ببر مازندران و یا در حال انقراضند همانند پلنگ و یوزپلنگ ایرانی....

5. آلمان به خاطر رقابتهای تاریخی که با انگلستان و فرانسه داشته و دارد راهی جز صنعتی شدن سریع و کوتاه کردن فاصله اش از این دو کشور نداشت. جامعه در این راستا سازماندهی شد.

سازمانیابی و سازماندهی یکی از هنرهای برجسته آلمانی هاست. بیجهت نیست که فلاسفه و آهنگسازان بزرگ از این حوزه فرهنگی اند. آقتصاد آلمان تک محصولی نیست. بقول معروف از شیر مرغ تا جان آدمیزاد را تولید میکنند.

تولید در این کشور مرحله صنعتی را پشت سر گذاشته به مرحله علمی رسیده است. سازماندهی این صنعت عظیم متمرکز نیست بلکه در تمامی کشور پخش است. در بین راه به شهرک هایی برخورد میکنید که حتی قبلاً نامش را نشنیدید ولی چند شرکت در آن مستقر است. بدین ترتیب دیگر لزومی ندارد که مردم آن شهرک به دورو بر شهرهای بزرگ مهاجرت کنند و مسائل دیگری هم برای خود و هم برای آن شهرها ایجاد کنند.

اقتصاد آلمان بر اساس نوآوری و واکنش سریع در شرایط متفاوت بنیاد شده است. این برتری ویژه آن نسبت به رقبای آن است. سیستم آموزشی آن همراه با سیستم اقتصادی آن است.

 در این کشور تحصیل تا کلاس 10 برای همه اجباریست بعد از آن اکثریت به آموزشگاههای حرفه ای میروند که در آن جدا از اینکه محصل آموزش بنایی، تراشکاری، مکانیکی، پرستاری و یا کامپیوتر میبیند، بخشی از دوران 3 ساله، نظری خواهد بود و بخش دیگر آن عملی (دوآل سیستم). دوران عملی در کارخانه ویا کارگاههای صنعتی سپری میشود و اغلب پس از دوران آموزش در همانجا مشغول کار میشوند.

همراه با سیستم دانشگاهی موسسات علمی-پژوهشی زیادی در این کشور هستند که بعنوان پشت جبهه اقتصاد این کشور عمل میکنند. از آن میان میتوان به انستیتوی عظیم ماکس پلانک و فروئن هوفر اشاره کرد که اولی به پژوهشهای بنیادی طولانی مدت و دومی به پژوهشهای عملی کوتاه مدت مشغولند. این مؤسسات در شهرهای مختلف آلمان شعبه دارند.

در ایران اکثریت دانش آموزان آرزوی رفتن به "دانشگاه" دارند. پس از 4 سال یک مدرک "کارشناسی" (!؟) دریافت میکنند. آموزش آن در حدی نیست که حتی مانند آن بنای آلمانی به او کاری داد!

 محل کار کافی نیز در ایران برای چنین افرادی وجود ندارد. آیا میتوان سرنوشت دیگری جز سرخوردگی برای چنین "آموزش" دیده گانی انتظار داشت؟

 هزینه بیهوده 3 سال اضافی دوره آموزشی نسبت به آلمان را از کجا باید تأمین کرد؟ از فروش نفت و گاز؟ آلمان از آن بی بهره است. از جیب مالیات دهندگان؟

ولی این پول به راحتی فروش منابع زیرزمینی بدست نمی آید که بتوان آنرا بیهوده هزینه کرد!. آیا میتوان اقتصاد آلمان، بعنوان لوکوموتیو اقتصاد اروپا، را با "پیکان 47" (اقتصاد ایران!) مقایسه کرد!؟

در آنصورت این مقایسه فیل و فنجان خواهد بود. این غول اقتصادی دو سال پیاپی صادرات 1000 میلیاردی در کارنامه دارد. میزان بارآوری تولید آن بسیار بالاست. بیکاری در این کشور کمتر از 10درصد و بعضی نقاط کمتر از 5درصد است. آلمانی ها از بیمه عمومی پزشکی برخوردارند. نگاه کنید به وضعیت اقتصادی انگلستان، فرانسه واز آنها بمراتب فاجعه بارتر کشورهای جنوب اروپا از جمله یونان، پرتغال، اسپانیا و ایتالیا با بیکاری ها و بدهی های دولتی نجومی همراه با اقتصادی در هم ریخته.

6. نظام سیاسی آلمان فدرال است، گرچه کشوری تک ملیتی است (منظورم غیر از اقلیت خارجی هاست). هر 4 سال انتخابات پارلمانی بر گزار میشود که در پایان هر حزبی که حداقل 5 درصد آرا را کسب کرده باشد به تناسب نماینده به پارلمان می فرستد. غیر از این حداقل آرای 5درصدی، هیچ چیز دیگر ویا مرجعی نمیتواند جلوی حزبی ویا فردی را برای ورود به پارلمان بگیرد!

اگر هیچ حزبی از اکثریت مطلق برخوردار نباشد، آن حزبی که بیشترین آرا را کسب کرد با احزاب نزدیک به برنامه خود وارد مذاکرات ائتلافی خواهد شد تا یک اکثریت مطلق را شکل دهد. صدر اعظم (نخست وزیر) معمولاً از حزبیست که از بیشترین آرا برخوردار است و وزرا به نسبت رأی احزاب ائتلافی و قدرت چانه زنی آنها تقسیم میشود.

مؤسسات گوناگون آکادمیک در پیشبرد برنامه ها به دولت مشاوره میدهند. خصوصاً در گفتمانهای راهبردی بین این مؤسسات جدل نظری به صورت علنی در رسانه های آزاد این کشور صورت میگیرد که خود باعث ارتقاع آگاهی عمومی میشود. داستان ایرانیش را خود بهتر میدانید!

برای موفقیت هر حرکتی باید زمینه های لازم آن مهیا باشد. در جامعه ای که فرهنگ مسلط آن "بی خیال امروز، فردا هم ول معطله، زنده باد دیروز" است شانس موفقیت حرکتهای راهبردی کم است. چارچوب بسته اجازه بلند پروازی را نمیدهد.

در مقابل فرهنگ آلمانی یعنی نظم و انضباط، برنامه ریزی راهبردی، سازمانیابی، سازماندهی، تلاش مداوم، غلو نکردن، رک و دقیق گویست. انصافاً میتوان دو جامعه آلمانی و ایرانی را با هم مقایسه کرد!؟
 

رأی دهید
fdsa60 - تهران - ایران
کرایه تاکسی با نیویورک و قیمت بنزین با لندن و اجاره خونه با پاریس مقایسه میشه ولی حقوق و درآمد با گینه بیسائو و کیفیت زندگی با بورکینافاسو ! . خوب آخه اینجا ایرانه
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 04:42
آسمانی - ریچموند - کانادا
اروپا دوران های داشت مثلأ انقلاب فکری . مذهبی . صنعتی . جنسی . و وو. اما نمی شه که در ایران همه چیز رو از غرب کپی کرد و نشون داد ببنید ما هم داریم. ما و اروپا مثل همیم. نمیشه که با افکار عقب افتاده از الگو مدرن تقلید کرد و گفت ما هم تمدن داریم.
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 04:52
vahidtaheri - کوالالامپور - مالزی
عالی بود!. سطور آخر این نوشته رمز نا مبارک عقب ماندگی ایران است:< در جامعه ای که فرهنگ مسلط آن بی خیال امروز، فردا هم ول معطله، زنده باد دیروز است شانس موفقیت حرکتهای راهبردی کم است. چارچوب بسته اجازه بلند پروازی را نمیدهد.در مقابل فرهنگ آلمانی یعنی نظم و انضباط، برنامه ریزی راهبردی، سازمانیابی، سازماندهی، تلاش مداوم، غلو نکردن، رک و دقیق گویست. انصافاً میتوان دو جامعه آلمانی و ایرانی را با هم مقایسه کرد!؟>.
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 06:09
ehsanusa - تهران - ایران
مقایسه ایران و آلمان آدم رو یاد رابطه ...وز و شقیقه میاندازه. اصلا این دوتا کشور چه ربطی به هم دارن و چه تشابهی که بخوان مقایسه بشن...!!!
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 03:18
همسایه دکتر شریعتی - ایران - ایران
ولی آلمانی های بی چاره که امام زمان ندارن! حوض کوثر ندارن! صحرای کربلا ندارن! قبرستان بقیع ندارن! فاطمه زهرا ندارن!شفاعت ائمه ندارن وخیلی چیزای دیگه ندارن! نمی دونم شب اول قبر! جواب نکیر و منکرو چطوری می خان بدن چون عربی هم بلد نیستن
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 06:38
1مهندس - شیراز - ایران
خیر
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 07:13
eddy59 - مونیخ - آلمان
اگر فقط ایران بشه نصف آلمان من بر میگردم ایران .
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 07:53
akhoond shepeshoo - ورونا - ایتالیا
با وجود اسلام وادامه حکومت اخوندها مطمئن باشید در اینده نزدیک حتی قابل مقایسه با بنگلادش هم نخواهد بود.
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 08:01
فارسان - مرکزی - ایران
بالام جان حالا مگر کسی چنین ادعایی کرده که شما خودتو ناراحت کردی شروع به صغرا وکبرا چیدن کردی کی همچین شکری خورده!؟
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 08:05
alavi2000ca - استکهلم - سوئد
با پوزش از نویسنده محترم، این مقایسه بسیار مسخره است. آیا آمریکا کویرهای این کشور را آباد نکرد مثل کالیفرنیا؟! آیا آلمانها در تاریخ ملی‌ ۱۵۰ سالشان ۲ جنگ جهانی‌ براه نینداختند؟! توضیحات بند ۶ هیچ ربطی‌ به فدرالیسم ندارد (بس کنید این فریبکاری رو. کشورهای فدرال همه نوظهور هستند مثل آلمان. اگر از بین بردن قدرت مرکزی در کشوری مثل ایران رو توصیه می‌کنید چرا نمیگوید که کّل اروپا دارد متحد میشود حالا شما میخواهید همین ایران را هم تکه پاره کنید به اسم فدرالیسم؟! اگر دولت فدرال میخواهید بروید دنبال متشکل کردن ایران، آذربایجان، افغانستان، تاجیکستان عراق لبنان ... به شکل یک اتحادیه فدرال)
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 08:35
alavi2000ca - استکهلم - سوئد
.. ادامه: برخلاف ادعای نویسنده، ایران خیلی‌ چیزها داره که آلمان نداره و الان بزرگترین پتانسیل رو جهت تبدیل به یک قدرت جهانی‌ داره. نفت داره که سالی‌ ۱۰۰ میلیارد دلار درآمده. گاز داره که با یک سیاست درست میتونه اروپا رو برای سالها هم از نظر اقتصادی و در نتیجه سیاسی به خودش وابسته کنه. ایران از نظر جغرافیایی میتونه فقط با برقراری ارتباط بین مناطق مختلف دنیا درامد سالانه بیش از نفت داشته باشه! و ده‌ها مزیت دیگه که می‌شه گفت. مشکل ایران اینه که انسانهای حقیر در قدرت هستند نه انسانهای توانمند همین! اگر در ۳۵ سال گذشته دکتر بختیار و مانند او در قدرت بودند ایران الان جزو ۸ قدرت برتر دنیا تو همه چیز بود!!! و مردمش مرفه‌ترین مردم دنیا بودند!
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 08:46
persik - کیف - اکراین
ایران وایرانی هرچه بدبختی وفلاکت وعقب ماندگی داردهمه وهمه از وجود نفت و گازاست ،ای کاش ایران نفت و گازنداشت ومجبوربه پیشرفت وصنعتی شدن مدرن میشد و وضع مردم خیلی بهتراز الان میشد چراکه چشم طمع به این سرزمین بریده میشد۰
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 10:09
تن‌ تن‌ و میلو - دویسبورگ - آلمان
و در خاتمه اینکه در آلمان تعداد زیادی از هموطنان ایرانی‌ زندگی‌ میکنند که از آلمان و آمریکا و خلاصه تمام غرب متنفرند و در همین سایت، این دسته کشورها را بارها مورد حمله قرار داده‌اند که برای من همیشه این سوال باقی‌ مانده که اگر تا این حد از سیستم و سیاست و جامعه غربی متنفرند پس چرا اینجا زندگی‌ میکنند ؟؟؟!! حالا در ایران مگر جرات دارید حرفی‌ مخالف رژیم ولایی بزنید ؟؟ اینهم یک فرق میان آلمان و ایران!!!
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 10:11
bahram-gur - فرانکفورت - آلمان
چرا برای تعریف ایران یا شکل دادن به آینده ایران از آلمان استفاده می‌کنید؟ ایرانی‌‌ها باید غرور خود بزرگ بینی‌ هخامنشی و شکست ذلت بار مقابل اسکندر و عرب‌ها و مغول‌ها رو کنار بزارن و به اکنون فکر کنند. اما آلمان تا ۲۵۰ سال پیش وجود نداشته و منطقه‌ای شامل ۵۰ دوک نشین بوده که محل تخت و تاز همهٔ اروپایی‌ها بوده و اولین بار ناپلئون این مناطق رو مدرن و متحد کرد. آلمانی‌‌ها بعد از جنگ دوم با سرمایه گذاری آمریکایی‌ و یهودی و برای ایجاد سدی مقابل شرق مجهز شدند واگر نه هیچ نیستند و جزو احمق‌ترین مردمان جهان هستند. هر چی‌ اینجا می‌شنوید مربوط به قدرت آمریکایی‌ و سرمایه یهودی و مغز انگلیسی‌ هست.
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 10:13
m_r - سیدنی - استرالیا
با درود. با تمام اختلافات فحاش ولی‌ فراموش نباید شود که آلمان نقش اساسی‌ در جنگ اول جهانی‌ و شروع کنند جنگ جهانی‌ دوم که باعث هلاک شدن میللیون‌ها انسان آواره شدن میلیون‌ها و خرابی‌ شد و همین امروز قرن ۲۱ اکثریت آلمانی‌ اصل آماده و حاضر که کس یا افرادی مثل هیتلر جلو و آن‌ها دنبال رو منتها اقتصاد و بوس‌های مگای اقتصادی که حرف اول را میزند کنترل جامعه را خوب در دست دارند .
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 10:17
ghalamfarsai - مالمو - سوئد
و یک چیز دیگر، به خدا ادّعا شaن هم از ما‌ها کمتر!!
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 10:22
taghebostan - فرانکفورت - آلمان
در ایران اگر آخوند و بسیجی‌ و حزب‌الهی و پاسدار و افراد دینی بیسواد نباشبد بعد از ۷۵ سال ایران برابر آلمان حالا خواهد شد
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 10:23
Jalal50 - بیرمینگهام - انگلستان
در ضمن مردم ایران حاضر نیستند به قانون احترام بگذارند و حتما باید زور باشد تا عمل کنند. ایرانیان یکی از تنبل ترین و خوش گذرانترین مردم دنیا هستند. حساس و تعارفی . این مقایسه اصلا بیخود و بی فایده است.
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 10:24
فراوانی - قطر - قطر
مقایسه آلمان با ایران خیلی نامردی میشه واصلا درست نیست چون خیلیها ناراحت میشن از بیان واقعیتها و شاید هم سر خورده بشن ولی اگر واقع بین باشیم اگر به المان از صد نمره 80 بدیم به ایران با کمال تاسف عدی بیشتر از 5 نمیشه داد تازه اون هم با پارتی بازی
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 10:54
آخوندستیز - نیریز - ایران
آره چرا که نه؟ درست مثل اینه که ننه بزرگ 95 ساله من را با آنجیلینا جولی مقایسه کنید. هر دو انسانند اما این کجا و آن کجا.
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 11:02
winnie1987 - بيرمنگهام - يوكي
مقیس ایران و آلمان با بیطرفی کامل:. ۱. ایران سابقه حمله به هیچ کشوری رو در ۲۰۰ سال اخیر نداشته، در حالیکه آلمان دو جنگ بزرگ بین‌المللی و خونبار و کشتار یهودیان رو در قرن پیش رقم زده. ۲. جامعه ایران حتی در حضور رژیم تندرو مثل جمهوری اسلامی و مشکلات اقتصادی بزرگ و تحقیر ملی‌ از نفرت و کینه توزی جلوگیری کرده در حالیکه همین شرایط در آلمان زمینه ظهور نازی‌ها رو فراهم کرد. ۳. جامعه ایران با وجود مشکلات بسیار افراد دارای معلومات و سواد و صاحبان سرمایه به دنیا صادر کرده که بعضا در حرفه خود بسیار موفق هستند. ۴. آلمان شرقی‌ از نظر فکری، اجتماعی و اقتصادی هنوز عقبتر از آلمان غربی هست ولی‌ در ایران در منطق محروم تر میزان جرم و جنایت به مراتب کمتر و مردم اکثرا مهربان و خونگرم هستند. ۵. آلمانی‌ها در دنیا به نژاد پرستی‌ مشهورند ولی‌ ایران نه، بلکه مهمان نوازی ایرانیان شهره خاص و عام هست. ۶. اقتصاد آلمان مرهون کشور هایی مثل ایران هست که اجناس آنها رو خریداری میکنند. اقتصاد کدام کشور مرهون آلمان هست؟؟
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 13:18
shahab46 - هانوفر - المان
بله در یک صورت که سگهای کشور آلمان را با آخوندای ایران مقایسه کنیم تازه از لحاظ شعور سگهای آلمانی‌ بیشتر می‌فهمند و تمیزتر هستند
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 14:22
کبالت3 - کرج - ایران
حالا غربزده جماعت دور برداشتن اما ماهم خدائی داریم اونروز که با تمام علم و صنعتتون از پل صراط نتونستید رد بشید و ملق شدید تو قعر جهنم و ما سوار اتوبوس سوپر دولوکس کولر روشن راهی بهشت و وصال حوری بودیم حالتون رو میپرسم اونوقته که میگم صنعت و تکنولوجی سیری چند هرر کبلائی.
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 17:41
alavi2000ca - استکهلم - سوئد
کبالت۳ - کرج - ایران. مرگ بر جمهوری اسلامی! جالب بود دمت گرم! اون هوری‌ها که تو بهشتن دست چندم هستند. واسه غربزده‌ها اینجا بهترینش هست. امکان نداره هوری‌های بهشتی‌ از دختران شمال اروپا زیباتر و سکسی‌ تر باشند. همه وعده سر خرمنه!
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 21:50
Iran e Azad - هورتن - نروژ
این کارِ مقایسه از دیدِ یکی‌ از این پناهنده‌های دروغگو که واسه رسیدن به خارج هر .. میخورند،( عشق خارج) انجام شده .من که منظور از این مقایسه را نفهمیدم ! اوولش فکر کردم حتما صحبت از تیم‌ ملی‌ فوتبال یا یک موضوع مخصوص هست، اما وقتی‌ متوجه شدم طرف کلی‌ مقایسه میکنه،گوش هم سیخ شد. علت این کار علمی‌ چی‌ هست؟ می‌خواد بگه آلمان از ایران بهتره !؟ خوب از اول میگفتی‌ ، و دیگه این همه اما و اگر نمی آوردی !؟ .. هر جا که ایران یک ذره بالاتره ( مساحت و...) به جای داوری،مماشات می‌کنه! جوک نوشته
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 22:26
آتیلا قشقایی - کپنهاک - دانمارک
قیافه‌ها خیلی‌ خیلی شبیه !!!
یکشنبه 14 ارديبهشت 1393 - 23:19
akhoond shepeshoo - ورونا - ایتالیا
کبالت3 - کرج - ایران - حالااین اتوبوس سوپر دولوکس مال ایران پیما است یا میهن تور؟ بین راهی هم مسافر سوار میکنه؟
دوشنبه 15 ارديبهشت 1393 - 00:19
کبالت3 - کرج - ایران
akhoond shepeshoo - ورونا - ایتالیا-حاج آقا این اتوبوس ها از همون تعاونی راهیان نور اجاره شده .بین راه هم اصلا توقف نداریم فقط برای نهار و شام و نماز و گازوئیل و چای و خرید سوهان .مسافر بین راهی اکیدا ممنوع است مگر$ اماحاج آقا شما که جات روی سر راننده است اصلا بدون شما مگه میشه به هر حال اسم کاربری و پسورد ورود به جنت نزد شماست خودتم نیایی با کتک میبریمت.کبلائی.
دوشنبه 15 ارديبهشت 1393 - 05:48
akhoond shepeshoo - ورونا - ایتالیا
کبالت3 - کرج - ایران - خیر ببینی برادر به یاری حق اخرین نماز این دنیای فانی را جلوی عوارضی بهشت میخوانیم و بعدش فقط دیسکوتک و حوری, مرحمت نمایید به زوار مخصوصا برادرها تذکر دهید قبل از ورود یک سر و صورتی صفا دهند پسندیده نیست با یک من ریش و شپش وارد بهشت شد خلاصه ابروداری کنید.
دوشنبه 15 ارديبهشت 1393 - 12:00
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
آیا بنز را میشود با سمند مقایسه کرد؟ ولى خوب دیگه بعضى ها از بنز خوششون نمیاد. مثل خیلى از هموطنان عزیز که با هزار بدبختى به اینجا میآن و نفس راهتى که میکشند شروع به بد و بیرا گفتن به آلمان و آلمانى که اصلا آلمانى آدم نیست و ما آدمیم و خلاصه در آلمان خربزه مشهد گیر نمیاد. اگر ما ایرانیان یه خورده عقلمون رو بکار بگیریم، سطحى فکر نکنیم، انقدر یاد گذشته نکنیم و وحدت ملى داشته باشیم و نه الکى اداى ملى بودن رو در بیاریم.(ملى بودن به خواندن سرود اى ایران در کنسرت هاى ایرانى نیست) و به همنوع خود فکر کنیم و به محیط زیستمون فکر کنیم و فقط فکر جیب خودمون (و گور باباى بقیه و مملکت) نباشیم، باور کنید کلى از بدبختى ها از بین میره. اگر اینگونه باشیم، باور کنید انقدر شعور و درک و اخلاق و رفتار مردم بالا میره که دیگه هیچ کس نمیتونه به ملت ایران زور بگه و ظلم کنه. اگر اینطورى باشیم. اگر. اگر عمه من.... داشت میشد عمو.
دوشنبه 15 ارديبهشت 1393 - 16:21
کبالت3 - کرج - ایران
akhoond shepeshoo - ورونا - ایتالیا -انشششااااالله(از ته حلق) ضمنا حاج آقا به مقدار کافی نوره و حنا و گلاب و عطر شابدالعظیم .و تعداد زیادی نردبان (جهت حوری نوردی)توسط برادران تدارک دیده شده و ملالی نیست جز دوری حوریجات خیر است انشاالله کبلائی.
دوشنبه 15 ارديبهشت 1393 - 17:17
کبالت3 - کرج - ایران
اصلا چه اصراری هست که مقایسه کنی هر کشوری شرایط جغرافیائی و روابط اجتماعی و تاریخ خاص خودش رو داره گاهی در فراز و گاهی در نشیب ایران بعلت پهناوری و موقعیت خاص جغرافیائی همیشه صحنه نبرد اقوام داخلی و یا تهاجم خارجی بوده یعنی بخصوص بعد حمله اسلام هیچ یکی دو قرنی نبوده که که این کشور بدون جنگ و حادثه قیام و انقلاب بوده باشه تعدد اقوام و زبان و فرهنگ و مذهب هم مزید بر علت بوده تا هیچوقت یه آرمان ملی و وحدت سراسری (خوب یا بد) مثل اونچه در ژاپن و آلمان شکل گرفت اینجا بوجود نیاد یعنی مدیریت یه همچین کشوری به مراتب سختره حتی اگه کل منابع دنیا هم اینجا باشه حالا مذهب و خرافات هم که قوز بالا قوز شده کبلائی.
دوشنبه 15 ارديبهشت 1393 - 18:36
tashtar12 - بلینگهام - ایالات متحده آمریکا
حالا اصلا که خواست ایران را با آلمان مقایسه کند؟ ایران را با دانمارک و سوئدو فرانسه و انگلیس و کانادا و آمریکا... هم نمی شود مقایسه کرد.40 سال پیش ایران را با ترکیه و کره جنوبی مقایسه می کردیم. احتمالا 40 سال بعد هم سال بعد هم باید با افغانستان و عراق مقایسه کنیم اگر حکومت فعلی نرود.
دوشنبه 15 ارديبهشت 1393 - 19:12
zagros_finland - هلسینکی - فنلاند
ایرانیها نصف سال رو تو عزاداری و گریه کردن برای کسانی هستند که همه مشکلاتی که دارند از انهاست اما المانیها چیزی به اسم عزاداری و سینه زنی برای کسی ندارند .
دوشنبه 15 ارديبهشت 1393 - 19:49
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.