'کفال نخورید، شاید آلوده باشد'

 

مجید مختاری، مدیرکل دامپزشکی مازندران، امروز سه‌شنبه ۲۰ اسفندماه اعلام کرد: "شهروندان از خرید و مصرف ماهی کفال فاقد رشد کافی و همچنین فاقد مشخصات ماهی سالم به خصوص از خرید و مصرف ماهی کفال دودی خودداری کنند."


به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آقای مختاری با اشاره به گزارش‌هایی در خصوص تلفات ماهیان کفال در دریای خزر گفته که کارشناسان بهداشت و مدیریت بیماری‌های آبزیان دامپزشکی نمونه‌هایی را جمع آورده کرده و به مرکز تشخیص دامپزشکی فرستاده‌اند.


او گفت: "در حال حاضر منتظر نتیجه آزمایش از مرکز تشخیص در خصوص دلایل بروز بیماری و تلفات هستیم. به محض دریافت پاسخ اطلاع رسانی خواهد شد."

مدیر کل دامپزشکی مازندران اعلام کرد: "برخی افراد سودجو با جمع‌آوری ماهیان کفال بیمار اقدام به حراج آن با عرضه در خودروهای وانت کرده‌اند."

این مقام مسئول در خصوص تلفات ماهی‌ها ناشی از آلودگی آب دریای خزر گفت: "آلودگی شدید رودخانه‌های مازندران ناشی از ورود فاضلاب‌های خانگی و صنعتی است. تمامی آب‌های آلوده رودخانه‌ای به دریای خزر سرریز می‌شود بنابراین ماهی کفال که از جمله ماهیان حساس است و به صورت طبیعی تکثیر می‌شود، دچار بیماری می‌شوند."

آقای مختاری در خصوص مشخصات سلامت ماهی برای خرید گفت: "نبود بوی غیرطبیعی و ترشیدگی و تعفن، حفظ وضعیت ظاهری به گونه‌ای که اگر ماهی را از قسمت سر گرفته و به صورت افقی نگه داریم خم نشود، چشمان تازه و دارای درخشندگی و نبود گودی در چشم‌های ماهی، وجود رنگ صورتی متمایل به قرمز روشن در آبشش ها، استشمام نشدن بوی تعفن اسیدی و آمونیاکی در آبشش‌ها" از جمله این مشخصات است.

همچنین مهدیه جعفری، دکترای شیلات نیز در گفتگو با خبرگزاری تسنیم از مردم خواسته از خرید و مصرف کفال خودداری کنند.

این متخصص اعلام کرد: "هم‌اکنون ماهی کفال دریای خزر دارای آلودگی انگلی قابل سرایت به انسان شده است که باید بگویم شهروندان و مسافران نوروزی که به شهرهای شمالی سفر می‌کنند، از خرید و خوردن ماهی کفال تا اطلاع ثانوی خودداری کنند."

به گفته او ماهی کفال دارای بدنی دراز و باریک، سر کوچک و فلسهای گرد و براق است و برای شناسایی این ماهی دو باله جدا در پشت خود دارد.

shahab46 - هانوفر - المان
چی‌ تو اون مملکت سالم هست اینو بگین
‌چهارشنبه 21 اسفند 1392 - 09:49
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +315ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +219اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +195نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +180ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +164فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +161شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +159شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید