کشف مقبره یک فرعون ناشناخته در مصر
باستانشناسان در نزدیکی شهر آبیدوس، در ۵۰۰ کیلومتری جنوب قاهره، مقبره فرعون ناشناختهای را کشف کردهاند که احتمالأ "سنهبکی" بوده است. از دوران زمامداری این فرعون اطلاعات زیادی در دست نیست. مقبره او پیشتر غارت شده است.
گروهی از باستانشناسان مصری و دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا مقبره فرعون ناشناختهای را در نزدیکی شهر آبیدوس کشف کردهاند. این شهر باستانی در ۵۰۰ کیلومتری جنوب قاهره قرار دارد.
باستانشناسان بر روی دیوار مقبره این فرعون نام "سنهبکی" را یافتهاند که حدود ۱۶۵۰ سال پیش از میلاد بر مسند قدرت بوده است.
رنگهای تزئینات دیوارهای دورتا دور قبر که قدمتی بیش از ۳۵۰۰ سال دارند به خوبی حفظ شدهاند. دورانی که این فرعون بر مسند قدرت بوده به دومین دوره میانی مصر باستان برمیگردد که اطلاعات چندانی در مورد آن در دست نیست.
در این مقبره به جای مومیایی نیز تنها یک اسکلت پیدا شده است. باستانشناسان دانشگاه پنسیلوانیا حدس میزنند که مدت کوتاهی پس از خاکسپاری این فرعون دزدان مقبره او را گشوده و به جنازه مومیایی شده او آسیبزدهاند.
بررسی احتمال بازنویسی تاریخ
با کشف مقبره "سنهبکی" این احتمال مطرح شده که زمان حکومت برخی فراعنه در دور میانی مصر باستان ثبت نشده است و تاریخ این دوره باید بازنویسی شود.
با کشف جدید احتمالأ بخشی از تاریخ مصر باستان باید بازنویسی شود
درصورت صحت چنین احتمالی، ممکن است دوران حکومت برخی فراعنه شناخته شده نیز در دورانی که در تاریخ ثبت شده نگنجد و نیاز به تصحیح داشته باشد.
مقبره کشف شده در مقایسه با مقبره سایر فراعنه مصر کوچک است.
مدیر گروه حفاری باستانشناسان معتقد است که کوچک بودن مقبره میتواند نشانه آن باشد که موقعیت اقتصادی مصر باستان در زمان حکومت این فرعون خوب نبوده است.
کشف فرعون دیگری از دومین دوره میانی مصر باستان
کشف یک فرعون ناشناخته، نخستین کشف غیرمنتظره باستانشناسان در اطراف آبیدوس به شمار نمیرود.
باستانشناسان دانشگاه پنسیلوانیا مدتی پیش مقبره فرعون "سبکهوتپ اول" را پیدا کرده بودند که یکی دیگر از پادشاهان دومین دوره میانی مصر باستان است.
هویت این فرعون نیز بر اساس نوشتهای از دوران مقبره روشن شد. تابوت سنگی "سبکهوتپ اول" اما کاملأ خالی بود.
تا کنون غیر از مقبره توتانخامون که با تزئیات مجلل و اشیای زینتی گرانبها کشف شد، هیچ مقبره دستنخوردهای در مصر پیدا نشده است.
در مصر باستان تمامی فراعنه در مقبرههایی مجلل همراه با قطعلات طلا، لباس و خوراکی دفن میشدند. مصریان باستان بر این باور بودند که مردگان در آن دنیا به این وسایل نیاز دارند.