آلمانیها چقدر احساس خوشبختی میکنند؟
رأی دهید
یک نظرسنجی در آلمان نشان میدهد که نزدیک به ۶۰ درصد از مردم این کشور از زندگی خود رضایت دارند. میزان رضایت و حس خوشبختی با محل زندگی، میزان درآمد و نیز روابط اجتماعی ارتباط مستقیم داشته است.
در جریان بحرانهای اقتصادی سالهای اخیر در جهان، آلمان یکی از معدود کشورهایی بوده است که به مدد اقتصاد قوی توانست پیچو خمها را به خوبی رد کند و غالب شهروندانش در رفاه نسبی روزگار سپری کنند. اما آیا آلمانیها با وجود داشتن این رفاه نسبی سرشار از احساس خوشبختی هستند؟
شبکه اول رادیو و تلویزیون آلمان پژوهشی را در همین رابطه انجام داده که به ادعای دستاندرکاران جامعترین پژوهش تا کنون بوده است. در این نظر سنجی در عرض شش ماه بیش از ۵۰ هزار شهروند آلمانی مورد پرسش قرار گرفتهاند. از پرسششوندگان خواسته شده به میزان رضایت خود از صفر تا ده نمره دهند.
حدود ۶۰ درصد از آلمانیها گفتهاند که از زندگیشان بسیار راضی هستند. کمتر از ۵ درصد اما عنوان کردهاند که احساس نارضایتی میکنند. بر اساس این پژوهش در مجموع شهروندان آلمانی به میزان رضایت خود از زندگی به طور متوسط نمره ۷ و نیم دادهاند.
احساس رضایت و خوشبختی در جنوب و غرب آلمان بنا بر این نظرسنجی در میان مردم بیشتر مشاهده شده است. ایالات بایرن، بادن وورتمبرگ، هسن و نورد راین وستفالن به ترتیب راضیترین و خوشبختترین شهروندان آلمانی را در خود جای دادهاند.
در عوض در شرق آلمان میزان رضایت از زندگی رو به کاهش میگذارد. شهروندان ایالات براندنبورگ، تورینگن، زاکسن و زاکسن آنهالت به ترتیب کمترین میزان احساس خوشبختی را دارا هستند.
زنان، خوشبختتر از مردان
این پژوهش نشان میدهد که رفاه مالی یکی از نقشهای اصلی را در میزان رضایت از زندگی و احساس خوشبختی بازی میکند. کسانی که میزان درآمد خالص ماهانهشان بیش از ۳ هزار یورو بوده، به میزان رضایت خود از بین ۱ تا ۱۰ نمره در مجموع نمره ۷/۹ دادهاند. این گروه خود را "بسیار راضی" دانستهاند.
در مقابل مجموعا کسانی که میزان درآمد خالص ماهانهشان زیر ۱۵۰۰ یورو بوده است، رضایت خود را با نمره ۶/۸ ارزیابی کردهاند. افزون بر رفاه مالی، میزان تحصیلات نیز یکی از عوامل مهم در میزان رضایت فرد از زندگی بوده است.
بر اساس این نظرسنجی نکته قابل توجه دیگر روابط اجتماعی و خانوادگی و نقش چشمگیر آن در تأمین احساس خوشبختی و رضایت فردی است. کسانی که در خانوادههای پرجمعیت زندگی میکنند، به وضوح احساس رضایت بیشتری از زندگی خود به نسبت کسانی را داشتهاند که تنها هستند.
این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که در مجموع میزان رضایت از زندگی در زنان بیشتر از مردان بوده است. در این میان افراد زیر ۳۰ سال به طور میانگین بیشترین میزان حس خوشبختی و رضایت را داشتهاند.
دریافت حس خوشبختی آنطور که این پژوهش نشان میدهد، با فصول سال، روزهای هفته یا رویدادهای بزرگ فوتبالی ارتباط چندانی ندارد. با این همه طبق این نظرسنجی گروهی از شهروندان آلمانی روزهای دوشنبه که به منزله نخستین روز هفته به شمار میرود، ناراضیتر از دیگر روزهای هفته بودهاند.
MartinT - هایدلبرگ - آلمان
فقط وقتی میشینی پای حرفهاشون،یه دور جنگ جهانی دوم رو برات تعریف میکنن یعنی مخت رو سرویس میکنن
سه شنبه 5 آذر 1392 - 08:56
davood63 - تهران - ایران
آلمانیها چقدر احساس خوشبختی میکنند!!!!!! و ایرانیها چقدر احساس بدبختی میکنند..۲ملت یک نژاد آریایی ،،فرق این دو ملت از زمین تا آسمان
سه شنبه 5 آذر 1392 - 09:12
Himmel - فرانکفورت - آلمان
بنده 30 سال است در آلمان زندگی میکنم و متعقدم آلمانها بدبخت ترین ملت روی کره خاکی هستند. دلایل مختلفی هم وجود دارد که توضیح اش در چند سطور بسیار سخت است فقط میتوانم بگم که آلمانیها را میشه با گاوآهن مقایسه کرد،
سه شنبه 5 آذر 1392 - 10:28
pars_iran - دوسلدرف - آلمان
MartinT - هایدلبرگ - آلمان.... تو خونه سالمندان کار میکنی ؟؟؟
سه شنبه 5 آذر 1392 - 10:38
MartinT - هایدلبرگ - آلمان
pars_iran - دوسلدرف - آلمان نه عزیز ،زمان دانشجویی تو خونه یک زن و شوهر بسیار مهربون زندگی میکردم ،الان هم جفتشون فوت کردن،گاهی اوقات برام از جنگ جهانی تعریف میکردن
سه شنبه 5 آذر 1392 - 11:17
compatriot - تورنتو - کانادا
این بیچارهها سخت کار میکنن که بدن بقیه کشورهای عضو اتحادیه اروپا بخورن. مفهوم بیگ برأدر همینه دیگه!
سه شنبه 5 آذر 1392 - 11:28
sanazsarmad - کلن - آلمان
من که فکر نمی کنم اینها احساس خوشبختی بکنند. دلم هم براشون میسوزه. نمی دونم چرا احساس می کنم 80 درصدشون روزانه یک دارویی استفاده می کنند از مریضی فیزیکی گرفته تا روحی. خیلی هم تنها بی خانواده هستن. ولی در کل انسانهای خوب و شریفی هستن
سه شنبه 5 آذر 1392 - 11:55
Knappenaal - زوریخ - سوئیس
در شگفتم از یه سری از این ایرانیایه پر رو که هیشکی و هیچی رو تو این کره خاکی قبول ندارند. معذرت از ایرانیایه با فهم و قانع.
سه شنبه 5 آذر 1392 - 12:17
ItsMeWT - کلن - آلمان
Himmel - فرانکفورت - آلمان. ای کاش یه توضیحی میدادی ببینیم شما چی رو اینجا متوجه شدی ولی ما از دست دادیم! یه چیزی یاد میگرفتیم
سه شنبه 5 آذر 1392 - 12:36
khalkobi - فرانکفورت - آلمان
آلمانیها کارشون درسته.
سه شنبه 5 آذر 1392 - 15:18
may4th - فرانکفورت - آلمان
واقعاً همینطوره. مهمترین مساله هم اینه که از هیچ کسی جز خودشون توقع ندارن. نه والدین از فرزند و نه فرزندا از والدین. فهمیدن که اگه چیزیو میخوان باید رو پای خودشون بیستن و هیچی مفتی نیست. (البته من منظورم قشر تحصیل کرده و فهمیده است اگه نه که بی کار و بی هیچی و پر توقع همه جا هست). اینها ملتی هستن که یاد گرفتن با اون چه که دارن احساسِ خوشبختی کنن. اهلِ تجملات و زرق و برق هم نیستن.
سه شنبه 5 آذر 1392 - 15:28
goleshab - اوگسبورگ - المان
به طور خلاصه باید بگم که اون ۶۰ درصد خوشبخت به طور حتم افراد بیکار و مفت خور المان هستند وگرنه اگه شاغل بودند میتونستند سنجیده تر نظر بدهند !
سه شنبه 5 آذر 1392 - 17:44
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
ساناز خانم، شما دلتون برای خودتون بسوزه، و برای هموطنهاتون در ایران و خیلیهاشون در خارج از کشور. لازم نکرده برای آلمانی دلتون بسوزه. آلمانیها انسانهایی هستند بسیار اکتیو، پر جنب و جوش، مسافرتشون رو میرن، تو جشن گرفتن هم خیلی قوی هستن. شما که کلن زندگی میکنید، آخر هفته نمیبینید چه خبره؟ ساعت ۲ صبح تو خیابونهای مرکزی کلن ترافیکه. همه بارها و کافهها پر از ملت. انسانهایی هستند که حساب شده زندگی میکنند و حساب شده خرج میکنند. کمی ترس از آینده دارند که بخصوص موقع پیری، پیر و فقیر نباشند. خوب و بد هم توشون هست، مثل همه ملتهای دیگه. شما همیشه قشرهای جامعهها رو باهم مقایسه کنید، آنوقت میبینید که کدوم ملت خوشبخت تر است.
سه شنبه 5 آذر 1392 - 18:18
nikiniki12 - ماینز - المان
بر عکس ایک سری از ما ایرانیها که خدایه حرف زدن هستیم، بخصوص ایرانیهای که آلمان زندگی میکنند و درجیه پیشرفت آنها در این کشور زیر صفره چه از نظر تحصیلات و چه مثبت فکر کردن!!!! آلمانی در کار کردن بسیار جدی، زحمتکش،و مسلما کسانی که در تحصیل و کار موفق تر هستند مسلما راضیترند. در کشورشون زندگی میکنند که دولتشون بهشون احترام میگذره، از نظر بیمیه درمانی، امکان تحصیل کردن و... جزو کمترین و بهترین کشورها هستند. برنامه ریزان بسیار قوی و از نظر اقتصادی از بهترینها در اروپا. نظم و ترتیب را از بچگی یاد میگیرند. اگر خارجیها چشمها را باز و گوشها رو شنوا کنند بجای قر زدن، میتونند از مزایای اینجا تا حد زیاد استفاده کنند!!!.
سه شنبه 5 آذر 1392 - 21:05
nikiniki12 - ماینز - المان
فریاد خاموش- دوست گرامی جدا شما جزو کسانی هستید که با چشم و گوش باز در این جامعه دارید زندگی میکنید، و درجیه آگاهیتون از این جامعه در بالاترین حده!! حیف که ایک سری در اینجا با چشم گوش بسته زندگی میکنند، آدم از خودش سوال میکنه چرا با این همه ناراضی بودن بر نمیگردند ایران!!!!
سه شنبه 5 آذر 1392 - 21:13
nikiniki12 - ماینز - المان
هیمل- فرانکفورت، عجب برای بدبختی زیادشونه که یکی از پیشرفتترین کشورهای دنیا رو ساختند. این رو هم بگم بستگی زیاد به ۵ سال یأ ۳۰ سال زندگی در آلمان را نداره، هر انسانی دارای هوش و ذکاوت متفاوته. ایک سری هم وطنها رو میشناسم که در ایران زندگی میکنند و وقتی پای صحبت باهاشون میشینی از اطلاعات عمومی گستردهی بر خوردار هستند. چشم و گوش باز یأ بسته داشتن در هر جا امکان پذیره!!
سه شنبه 5 آذر 1392 - 21:49
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
دوست عزیز نیکی از ماینتز. ممنون از کامنت شما. من نمیتونم قبول کنم، بعضیها راجع به کشوری که از همه نظر جزو بهترینها در دنیا است، راجبه ملتش اینطوری حرف بزنن. استاندارد زندگی ملت آلمان در کلّ به مراتب بالاتر از ۹۰% از بقیه کشورهای دنیاست. از نظر تکنولوژی، هنر، بهداشت، نظم، مسائل زیست محیطی حرف اول را میزنند. ملتی که پاشونو به اندازه گلیمشون دراز میکنند. قانونمندند، بچههایی مستقل پرورش میدن. بسیار به مطالعه اهمیت قائل میشن. رتبه اول در مسافرت رفتن را در دنیا دارند. ما ایرانیها فکر میکنیم خوشبختی به اینه که بریم پیک نیک، کباب کوبیده بخوریم و بلند بشیم برقصیم و بشکن بزنیم.. امیدوارم ملت ما کمی آگاهانه به مسائل بنگرند و کمی نسبت به خودشون با انتقاد نگاه کنند. این تنها راه پیشرفت یک انسان است. نه اینکه بگیم همه آدم نیستند، فقط ما آدمیم.
سه شنبه 5 آذر 1392 - 23:48
nikiniki12 - ماینز - المان
دوست گرامی کاملا حق با شماست!!! متاسفانه همانطور که گفتم خیلی از ما ایرانیها به جای حرف زدن بهتره کمی به عمق مسائل پی ببریم، اما هر کسی قدرت یاد گیری متفاوتی داره مساله این نیست بلکه اینه که حتا یاد نگرفتند قبل از نظر دادن کمی از مغز خود استفاده کنند. تاسف راجبه کسانی باید خورد که در آلمان در چهار چوبه دنیای مهدودشون زندگی میکنند و فکر میکنند با انتقاد به نتیجهی میرسند. شاد باشید
چهارشنبه 6 آذر 1392 - 08:36