دو ویدیو از آلودگی شدید رودخانه های ایران از زباله و شیرآبه زباله

 
رادیو فردا: صفحه اینستاگرامی «قائمشهر شهرِ من» روز جمعه ۲۸ دی ویدئویی از رهاسازی شیرابه زباله در رودخانه «تلار» را منتشر کرده و در توضیح آن نوشته است که «شیرابه دپوی زباله‌های شهرداری قائمشهر (با یک لودر) به رودخانه تلار ریخته می‌شود».

این صفحه اینستاگرامی در ادامه متن خود، دادستان قائمشهر، علی نیازی و دادستان استان مازندران، علی‌اکبر عالیشاه را خطاب قرار داده تا این ویدئو را تماشا کنند و برای آن فکری کنند.

ایرنا،‌ خبرگزاری جمهوری اسلامی روز شنبه ۲۹ دی گزارش داد شیرابه این زباله‌ها که در کنار رودخانه تلار جمع‌آوری می‌شود، با توجه به نبود زیرساخت برای تصفیه، در نهایت وارد رودخانه می‌شود.

حسینعلی ابراهیمی، مدیرکل حفاظت محیط زیست مازندران در گفت‌وگو با «ایرنا» ضمن «بدتر از بد» خواندن رهاسازی شیرابه‌ها به رودخانه تلار توسط شهرداری گفت: شهرداری نه تنها وضعیت را بهتر نکرد، بلکه شیرابه را هم در رودخانه رها کرد که اقدام بسیار عجیبی است.

بنا بر این گزارش، سایت زباله قائمشهر در ورودی غربی این شهر و در نزدیکی روستای دیوکلای سفلی قرار دارد و روزانه حدود ۲۳۰ تن زباله به این محل منتقل می‌شود.

این سایت غیراستاندارد، که بیش از پنج دهه محل انباشت زباله‌های قائمشهر و مناطق اطراف بوده، به کوهی از زباله تبدیل شده و بوی تعفن آن تا کیلومترها دورتر نیز حس می‌شود.

آلودگی ناشی از این سایت بر رودخانه تلار، یکی از منابع اصلی آبیاری در سه شهرستان قائمشهر، سیمرغ و بابلسر، تأثیر گذاشته و محصولات باغی و کشاورزی این مناطق را تحت تأثیر قرار داده است.
انباشته شدن زباله در سرشاخه رودخانه ارمند در استان چهارمحال و بختیاری


تصاویری که به  دست رادیوفردا رسیده است نشان می‌دهد که حجم زیادی زباله در سرشاخه رودخانه ارمند در استان چهارمحال و بختیاری انباشته شده است.

بنا بر این گزارش قایق‌داران منطقه میانکوه شهرستان اردل در تلاش هستند تا زباله‌های انباشته شده در این منطقه را جمع‌آوری کنند.

رودخانه ارمند که آب آن از اتفاعات شرقی چهارمحال و بختیاری و چشمه‌های دشت مرکزی تأمین می‌شود، بعد از عبور از منطقه ارمند به رودخانه سرخون می‌پیوندد و بعد از پیوستن به رودخانه بازفت، به سد #کارون ۴ می‌ریزد.

به دلیل حوضچه آبریز وسیع آن یکی از مهم‌ترین رودخانه‌های استان چهارمحال و بختیاری به حساب می‌آید
دفع غیراصولی زباله‌ها گازهای گلخانه‌ای خطرناکی تولید می‌کنند که باعث آلودگی هوا و تغییرات آب و هوایی می‌شود.

محیط‌زیست در ایران یکی از بحرانی‌ترین حوزه‌ها است که با چالش‌های گوناگون از جمله آلودگی هوا، فرونشت زمین، پساب‌های صنعتی، تولید گازهای گلخانه‌ای، بیابانی شدن، جنگل‌زدایی، کاهش منابع آب و تخریب زمین و... مواجه است.
+3
رأی دهید
-4

نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.