خطرناکی بیماری احساس تکلیف!

فواد صادقی در بهار نوشت: از 10 سال قبل تاکنون شهروندان تهرانی شهردارانی را تجربه کرده‌اند که سودای ریاست‌جمهوری دارند، محمود احمدی‌نژاد که در سال 1382 و پس از ناکامی‌های پی‌درپی اصولگرایان در دوران اصلاحات سکان‌دار شهرداری تهران شد، از ماه‌های نخست خیز آرام به سمت ریاست‌جمهوری را آغاز کرد و صداوسیما و رسانه‌های اصولگرا کوچک‌ترین حرکت وی را به بزرگ‌ترین نحو ممکن انعکاس می‌دادند به نوعی که در آن سال‌ها، افتتاح پروژه فراملی و وسیع عسلویه وزارت نفت در صداوسیما نقش بسیار کمرنگ‌تری از افتتاح پله برقی میدان هفتم‌تیر تهران توسط احمدی‌نژاد داشت.


پرداخت پول به مداحان و هیات‌ها در آستانه انتخابات، بخشیدن عوارض و حقوق شهرداری به صورتی بی‌سابقه و تعطیل کردن پروژه‌های سنگین و هزینه بر شهرداری از جمله این اقدامات بود.


با این حال سایه ریاست‌جمهوری حتی پس از رفتن احمدی‌نژاد از شهرداری تهران نیز از خیابان بهشت کوتاه نشد و شخص پس از او که نزدیک‌ترین نامزد اصولگرا به محمود احمدی‌نژاد از نظر تعداد آرا محسوب می‌شد از پاریس به بهشت آمد و بر شهرداری تهران تکیه زد و از این رو محمود احمدی‌نژاد از همان ابتدا از ناحیه شهرداری تهران برای انتخابات ریاست‌جمهوری احساس رقابت کرد.

 نتیجه نیز بستن منابع مالی دولت روی پروژه‌های شهرداری شد و در طول هشت سال ریاست‌جمهوری احمدی‌نژاد و شهرداری محمدباقر قالیباف، با وجود اصولگرا بودن هر دو بیشترین چالش میان دولت و شهرداری وجود داشت، چالشی که از صداوسیما تا مجلس و مجمع تشخیص مصلحت را در برگرفت و سرانجام نیز حل نشد.

دولت دلیلی نمی‌دید تا شهردار تهران به‌عنوان رقیب جدی خود موفق شود و به‌همین دلیل بودجه مترو، اتوبوسرانی، سازمان نوسازی و سایر پروژه‌های شهرداری که از کمک‌های دولتی برخوردار بودند، رسما قطع شد.

جالب‌تر آنکه در دوران ریاست‌جمهوری سیدمحمد خاتمی با وجود آن‌که محمود احمدی‌نژاد در مقام شهرداری تهران به رییس‌جمهوری علنا بی‌حرمتی می‌کرد، کمک‌های دولت با وجود درآمد ارزی کم دولت خاتمی به شهرداری که قیمت پایین نفت حدود یک‌پنجم دوران احمدی‌نژاد بود بیشتر بود.

به نظر می‌رسد در این شرایط نیز احساس تکلیف کردن شهرداران برای انتخابات ریاست‌جمهوری، نتایج زیانباری برای منابع مالی شهرداری به‌همراه داشته است و اکنون که برخی نام‌ها از نام‌هایی هستند که به‌عنوان گزینه‌های شهرداری تهران در رسانه‌ها مطرح شده‌اند و سابقه نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری را دارند این احتمال وجود دارد که کابوس‌های گذشته شهروندان تهرانی که از احساس تکلیف شهردارانشان ایجاد شده بود، بازهم ممکن است تکرار شود.

واقعیت آن است که شهرداری تهران سمتی غیرسیاسی است که جنبه غالب آن عمرانی و فنی و جنبه دوم فرهنگی و اجتماعی است بنابراین قرار گرفتن فردی سیاسی که سودای ریاست‌جمهوری دارد و شهرداری تهران را به‌عنوان سکوی پرشی برای نشستن بر صندلی پاستور می‌نگرد در شهردای تهران انتخابی است که تنها نتیجه آن تحمیل هزینه‌های این احساس تکلیف به شهروندان مظلوم تهرانی است که 10 سال است به دلیل این احساس تکلیف از ضعف سیستم حمل‌ونقل عمومی در تهران رنج می‌برند.

رأی دهید
چی میگی - خوزستان - ایران
شهروندان مظلوم تهرانی. آخی
یکشنبه 3 شهريور 1392 - 13:47
Behdin - آمستردام - هلند
خداوند به شما طول عمر عطا بفرماید، وقتی‌ رهبری مملکت که قرار بود یک سمت مذهبی‌ با جنبه ارشادی باشد تبدیل به ولایت مطلقه فقیه شد، دیگر چه انتظاری از بقیه سمت‌ها می‌توان داشت ؟
یکشنبه 3 شهريور 1392 - 14:34
siavash2a - تهران - ایران
قالیباف اشتباهات برزگی رو تو شهرداری مرتکب شد. 1 جذب بیش از 10000نفر در شهرداری بدون ازمون و گزینش که بیشتر از اقوام مسوئولین شهرداری مناطق و نواحی هستند. 2 بالا بردن هزینه های جاری در شهرداری با طرح جدید مدیریت محله. 3فروش بسیاری از ساختمان و زمین های متعلق به شهرداری به سپاه پاسداران نمونه ان زمین چندهزاری متری مقابل شهرداری منطقه 5 تهران
دوشنبه 4 شهريور 1392 - 05:39
توفیق - سیاتل - آمریکا
سیاوش خان، شوخی‌ میکنی‌؟ اشتباه؟؟ هر کشور درست و حسابی‌‌ای بود قالیباف رو به خاطر فساد و ارتشا مینداختن زندان.
دوشنبه 4 شهريور 1392 - 19:03
مهرتابان - تهران - ایران
از روزی که قالیباف اومد شروع کردن به کندن پیاده رو ها و سنگ کردن اونها که منجر به قطع درختان و شمشادهای قدیمی کنار پیاده روها شد و آبراههای کنار خیابون هم به ظاهر پوشیده شد ولی کافیه یه بارون بیاد تا کل شهر رو سیل بگیره،سیستم فاضلاب شهری تهران هنوز همون چاههای زیر خانه هاست که قرار بود فاضلاب سراسری داشته باشیم ضمن اینکه بسیار ضروریه که فاضلاب شهری دوباره تصفیه بشه و برای آبیاری فضای سبز ازون آب استفاده بشه ،دادن مجوز ساخت و ساز بیش از حد به انبوه سازان و واگذاری فضاهای سبز شهر به مسکن مهر ،راه اندازی هول هولکی مترو بدون در نظر گرفتن نکات مهم ایمنی و نداشتن آسانسور و پله برقی و استفاده از واگنهای فرسوده،آلودگی بیش از حد هوا و طولانی بودن مدت پروژه های عمرانی،ساختن پلهای نامتناسب با استاندارد غیر قابل اعتماد چین،این بود دستاوردهای مهم شهردار کاپیتان خلبان سردار چماقدار در حسرت ریاست جمهوری مونده قالیباف .
‌سه شنبه 5 شهريور 1392 - 07:32
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.