ادامه افشاگری‌ها: آمریکا تماس‌های صوتی و تصویری اسکایپ را هم کنترل می‌کند

گاردین در ادامه افشاگری درباره جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا، از همکاری‌های نزدیک مایکروسافت با این سازمان پرده برداشت. مایکروسافت زمینه دسترسی به مکالمات صوتی و تصویری اسکایپ را برای این نهاد امنیتی فراهم کرده است.


روزنامه گاردین در ادامه افشاگری‌ها پیرامون سیستم عظیم و مخوف جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) و پروژه جنجال‌برانگیز پریسم در این سازمان، اعلام کرده اسناد فوق محرمانه‌ای به دست آورده که نشان می‌دهد کمپانی مایکروسافت که مالکیت سرویس محبوب اسکایپ را در اختیار دارد، امکان تجسس در تماس‌های متنی، صوتی و تصویری کاربران اسکایپ را برای آژانس امنیت ملی آمریکا فراهم کرده است.


این اسناد هم همچون مدارک تکان‌دهنده دیگری که گاردین در هفته‌های اخیر درباره فعالیت‌های پنهان آژانس امنیت ملی آمریکا منتشر کرده توسط ادوارد اسنودن، متخصص ۲۹ ساله امنیت دیجیتال و پیمانکار پیشین این سازمان در اختیار این روزنامه بریتانیایی قرار گرفته و روز پنج شنبه (۲۰ تیر، ۱۱ ژوئیه) منتشر شده است.

ادوارد اسنودن می‌گوید هدفش از انتشار این اسناد نشان دادن همکاری‌های نزدیک غول‌های تکنولوژیک جهان، از جمله گوگل، فیس بوک و مایکروسافت با نهادهای اطلاعاتی در ایالات متحده در سه سال گذشته است.

آخرین اسناد منتشرشده در گاردین، نقطه پایانی است بر تصور امن بودن و غیرقابل‌ کنترل بودن مکالمات مبتنی بر سرویس اسکایپ؛ تصوری رایج در جهان که به گواه این اسناد، چیزی جز توهم نبوده است.

یکی از دلایل محبوبیت چشمگیر اسکایپ در سراسر جهان، همین تصور عمومی درباره امن بودن این سرویس و رمزگذاری مکالمات متنی، صوتی و تصویری آن است، اما ظاهرا کمپانی مایکروسافت پس از دریافت دستور، از فوریه ۲۰۱۱ به آژانس امنیت ملی آمریکا اجازه داده سیستم رمزگذاری این سرویس را دور بزند و به اطلاعات خصوصی شهروندان دست پیدا کند.

رسوایی بزرگ برای مایکروسافت و دولت آمریکا

بر اساس این اسناد فوق محرمانه، با امکان ویژه‌ای که مایکروسافت ۹ ماه پس از خرید اسکایپ در اختیار NSA قرار داده، داده‌هایی که این سازمان از سرویس اسکایپ به دست می‌آورده سه برابر شده است. آژانس امنیت ملی امریکا این داده‌های خصوصی که شامل مکالمات متنی، صوتی و تصویری می‌شود را به طور مستمر با پلیس فدرال آمریکا (FBI) و همچنین سازمان اطلاعات مرکزی ایالات متحده (CIA) به اشتراک گذاشته است.

این در حالی است که اسکایپ که امروز بیش از ۶۵۰ میلیون کاربر ثبت شده در سراسر جهان دارد، همواره مدعی بوده که «از حریم خصوصی کاربران و محرمانگی داده‌های خصوصی آن‌ها حفاظت می‌کند و محتوای ارتباطات و ترافیک داده‌ها را در اختیار هیچ شخص یا نهاد دیگری قرار نمی‌دهد.»

پیش‌تر یک پژوهشگر ایرانی امنیت شبکه اعلام کرده بود که نشانه‌هایی مبنی بر کنترل مکالمات متنی اسکایپ یافته است.


بر اساس اسنادی که گاردین منتشر کرده، مایکروسافت اجازه دسترسی به سرویس ایمیل «هات‌میل» و سرویس ذخیره‌سازی ابری «اسکای درایو» را هم به آژانس امنیت ملی آمریکا داده است؛ سرویسی که حالا در سراسر جهان بیش از ۲۵۰ میلیون کاربر دارد.

تنش در روابط غول‌های دنیای اینترنت با دولت اوباما

اسناد جدید همچنین نشان می‌دهد که رابطه غول‌های تکنولوژیک با دولت اوباما رابطه‌ای پرتنش است. مدیران این کمپانی‌ها بار‌ها از مقامات دولتی خواسته‌اند به آن‌ها اجازه دهند تا اطلاعات لازم درباره همکاری‌های خود با آژانس امنیت ملی را منتشر کنند تا کاربران از جزئیات ماجرا باخبر شوند، اما مقامات دولتی همواره مانع از انجام این کار شده‌اند.


مایکروسافت در واکنش به انتشار این اسناد در گاردین، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده که «در مواردی که درخواستی مرتبط با امنیت ملی دریافت کرده، با نهادهای دولتی آمریکا همکاری کرده و اطلاعات را در اختیارشان قرار داده، اما جنبه‌های مختلفی پیرامون این موضوع وجود دارد که امیدوار است بتواند در آینده با آزادی بیشتری درباره آن‌ها اطلاع‌رسانی کند.»

پیش از این ادوارد اسنودن اعلام کرده بود اسنادی در اختیار دارد که نشان می‌دهد آژانس امنیت ملی آمریکا از طریق برنامه بحث‌برانگیز پریسم به سیستم کمپانی‌های اصلی دنیای اینترنت، از جمله گوگل، فیس بوک، اپل، یاهو و … دسترسی مستقیم دارد.

اگرچه همه این کمپانی‌ها اعلام کردند که از وجود چنین برنامه‌ای بی‌خبرند و فقط در صورت دریافت حکم قانونی از سوی دادگاه با این آژانس امنیتی همکاری کرده‌اند، اسناد جدید نشان می‌دهد که همکاری غول‌های «سیلیکون ‌ولی» یا «دره سیلیکون» با نهادهای اطلاعاتی آمریکا عمیق و ادامه‌دار است.

دولت آمریکا ادوارد اسنودن را به «خیانت» و «افشای اسناد محرمانه» متهم کرده و مدعی است که با اقدامات او، امنیت ملی آمریکا به خطر افتاده است. در مقابل، آقای اسنودن گفته که به‌رغم خطرات جدی، تنها به دلیل «حراست از حقوق اساسی شهروندان جهان» دست به افشاگری زده است.

او همچنان در بخش ترانزیت فرودگاه مسکو مترصد دریافت تاییدیه پناهندگی است، اما همان‌طور که گفته بود به افشاگری‌های خود ادامه می‌دهد؛ افشاگری‌هایی که به نظر می‌رسد دولت آمریکا را در برابر چالشی بزرگ قرار داده است.

رأی دهید
مهرداد2538 - تهران - ایران
اصولاً این مسئله غیر قابل قبول است که یک دولت آنهم دولتی مثل آمریکا که در سرتاسر جهان دشمنان بسیاری دارد اجازه بدهد هر فردی به دور از کنترل نهادهای امنیتی اش هر کاری خواست از طریق سیستم ارتباطی انجام دهد. به نظر من این یک حق محفوظی برای دولتهای تمام کشورهای دنیا است که حتی مکالمات تلفنی مردم کشورهای دیگر را هم از هر طریقی که می توانند رصد کنند. من فکر می کنم توقع مردم آمریکا از دولتشان غیر منطقی است. اسنودن هم کار درستی نکرده است.
جمعه 21 تير 1392 - 18:59
zebelkhan - لوس آنجلس - آمریکا
آمریکا بعنوان ابر قدرت اول جهان و نقش مهمی که در تعادل قوای جهانی دارد باید بتواند اطلاعات را به نحو موثری رصد کند. کسی که ریگی به کفش نداشته باشد نباید هراسی داشته باشد و دولت هم با اطلاعات شخصی مردم و اینکه چه میگویند و چه میشنوند کاری ندارد. تنها اطلاعاتی شنود میشود که با اجازه دادستانی فدرال و بر اساس الگو Pattern خاصی باشد و در مورد تروریسم یا واژگانی باشد که نرم افزارهای تجزیه و تحلیل اطلاعات روی آنها حساس باشند. در ضمن این خبر جدیدی نیست و تمام دولتهای جهان بطور روزمره از دهها سال پیش تا به حال اینکار را میکنند و بقول دوست عزیز مهردار 2538 اصلا منطقی نیست که دریای وسیع اطلاعات یعنی اینترنت بدون هیچ حد و مرزی برای سوء استفاده فراهم باشد و مشتی تروریست بی وجدان مثل برادران سارنایف طرز درست کردن بمب با دیگ زودپز را از روی اینترنت بیاموزند و چنین فجایعی درست کنند. این تنها یک مثال کوچک است و فجایعی بزرگتر میتواند رخ دهد کما اینکه رخ داده و نظارت لازم است.
جمعه 21 تير 1392 - 22:38
رزم جو - لوس انجلس - امریکا
من فکر میکردم فقط حکومت ایران از مردم جاسوسی میکنه فک نمیکردم مهد دمکراسی امریکا هم این کارها رو بکنه عجب؟
جمعه 21 تير 1392 - 23:21
God666 - تهران - ایران
مهرداد2538 - تهران - ایران. اکه اونجورى که تو میکى باشه اونوقت یه لیوان اب هم که بخواى بخورى باید مقامات حکومت اطلاع داشته باشن جرا باید یه نهاد و سازمانى باشه که اطلاعات شهروندان رو بررسى کنه و همه جزیئات رو در مورد شهروندان بدونه مثل این میمونه که من بخوان با یکى حرف هاى خوصوصى بزنم و یه شخص دیکه اى یواشکى به حرف هاى من کوش بده این کجاش به صلاح و منفعت منه
جمعه 21 تير 1392 - 22:16
کبالت3 - کرج - ایران
اخه این غیر ممکنه که تمام ارتباطات رو بشه کنترل کرد این کنترل ها فقط میتونه هدف مند باشه مثلا گفتگوی من و کبلائی به چه درد عمو سام میخوره اگرم شنود کرده من حلالش میکنم چون این یه جنگه با ارتجاع خو شخیالیه که فکر کنی اینهمه عملیات تروریستیه مجاهدین فی سبیل الله. الله بختکی کشف و خنثی میشه البته بعضیاشم خوب نمیشه آمریکا هم امنیتش براش مهمترین موضوعه حالا برادر شما تو خونت هم که حرف میزنی فکر کن دیوار موش داره مثلا نگو زود پز رو بیار یا خیار رو بکار جنگه کبلائی
شنبه 22 تير 1392 - 22:03
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.