سینماهای ایران یکی پس از دیگری بسته می‌شوند

یک نماینده مجلس گفت مسئولان وزارت ارشاد چشم خود را روی تعطیلی پی در پی سینماها بسته‌اند. پیش‌تر وزیر ارشاد گفته بود: «هیچ نگرانی بابت تعطیلی سینما نداریم؛ چراکه گزینه‌های دیگری همانند برنامه‌های تلویزیونی وجود دارد».


مرتضی حسینی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با سایت "خانه ملت"، با انتقاد از تعطیلی پی در پی سینماهای ایران گفته: «صنعت سینما در سایه غفلت مسئولان وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی در آستانه تعطیلی قرار گرفته است». به گفته او مسئولان وزارت ارشاد چشم خود را روی تعطیلی یکی پس از دیگری سینماهای کشور بسته‌اند.


بنا براین گزارش که جمعه ۱۷ خرداد ۱۳۹۲ منتشر شده، این نماینده مجلس افزایش هزینه‌های جاری سینماها هم‌چون دستگاه‌های خنک‌کننده و گرم کننده، برق و آب و... در سال‌های اخیر را به حدی دانسته که سینماها به ویژه مجموعه‌های غیردولتی به مرز تعطیلی رسیده‌اند.

به عنوان نمونه‌ای از بحران سینماداران، در ماه‌های اخیر محمدرضا نصیری‌نژاد مدیر سینما قدس در گفت‌وگو با سایت "خبرآنلاین"، از روزهای اکران فیلم در این سینما سخن گفته بود که در ۸ سانس یک روز تنها ۲۰ تماشاگر به این سینما آمده‌اند.

پیش از این هیئت مدیره انجمن سینماداران در بیانیه‌ای اعلام کرد به دلیل افزایش هزینه‌های جاری سینما‌ها دیگر نمی‌توان سالن‌های سینما را باز نگه داشت.

وزیر ارشاد: نگرانی بابت تعطیلی سینما نداریم

در همین زمینه و به گزارش خبرگزاری "مهر"، محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آذر ۱۳۹۱ درباره صادر نشدن مجوز اکران برای برخی از فیلم‌ها و نگرانی از تعطیلی بعضی از سینماها گفت: «هیچ نگرانی بابت تعطیلی سینما نداریم؛ چرا که گزینه‌های دیگری همانند برنامه‌های تلویزیونی و فیلم های نمایش خانگی وجود دارد و می‌توان با این موارد اقداماتی را انجام داد».

به گفته برخی سینماگران علت بحران در سینمای ایران در سال‌های اخیر تنها مسائل اقتصادی نیست. جامعه سینمایی ایران اخیرا با پدیده نوینی روبه‌رو شده است. فیلم‌هایی که توقیف نیستند، پروانه نمایش دارند اما اکران نمی‌شوند.

حوزه هنری که حدود ۱۰۰ سینما در اختیار دارد، در سال‌های اخیر بدون توجه به پروانه نمایش فیلم‌ها که توسط وزارت ارشاد و اسلامی صادر شده، جداگانه به انتخاب برای نمایش یا عدم نمایش فیلم‌ها دست می‌زند.

سالانه به طور میانگین ۷ فیلم سینمایی در ایران توقیف می‌شوند. در هفته‌های گذشته سایت "خبرآنلاین" نام بیش از ۲۰۰ فیلم سینمایی توقیف شده‌ از سال ۱۳۶۰ تا سال ۱۳۹۰ را منتشر کرد. بیشترین تعداد توقیف فیلم‌ها در سال‌های ۸۴ تا ۸۸ صورت گرفته است.

به گفته ناظران، در سال‌های اخیر پس از انحلال خانه سینما، فشار نهادهای دولتی، امنیتی و نظامی بر سینماگران ایرانی افزایش یافته است.

رأی دهید
agha_ehsan - تهران - ایران
دزدهای سر گردنه رو چه به هنر و نگرانی در مورد فرهنگ این مرز و بوم
جمعه 17 خرداد 1392 - 14:44
مهم - بروكسل - بلزيك
جیره خورای و نوکران رژیم تو این سایت بیان دفاع کنند از پیشرفت و چرت و پرتای دیگه که میگن این هم حتما کار آمریکا و انگلیس و غرب است
جمعه 17 خرداد 1392 - 15:02
bardia.kaviani - زوریخ - سوییس
همین که در حوزه های علمیه باز باشد برای مردم کافیست.اخوندها امده اند که معنویات ما را پرورش دهند.
جمعه 17 خرداد 1392 - 16:30
coco - تورنتو - کانادا
من نمیدونم ملتی که انقلاب میکنه. داد میزانه میگه جمهوری اسلامی ...بدم ۳۳ سال هر روز بیشتر و بیشتر به عصر حجر برمی‌گرده دیگه حرفش چیه که بخاد اعتراض کنه؟ مسلمونیند، تو کشور اسلامی هستید، خوب خوش باشید و نماز دعاتون و بکنین. اون دنیا هم از اورجی تون لذت ببرید. این دیگه شکایت نداره.
جمعه 17 خرداد 1392 - 17:21
mohammad.avaz - تهران - ایران
جاش میریم سینما هیسینیه حسن حسین نگاه می‌کنیم عقب موندها
جمعه 17 خرداد 1392 - 20:51
شاهنشاه روحت شاد - تهران - ایران
. آخوندهای ایران. ما دزدهای خندانیم………آخوندهای ایرانیم. ما کشور ایران را……..ارث بابا می دانیم. ما باید دانا باشیم……..هوشیار و بینا باشیم. از بهر حفظ پول ها………باید توانا باشیم. آزاد باش ای دزدان ..........ویران باش ای ایران. از ما آخوندهای دزد...........ناشاد باش ای ایران. با یاد عباس یمینی شریف. فرزندان ایرانیم ...........آخوندها را برانیم
جمعه 17 خرداد 1392 - 21:35
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
هنوز هم ملت همیشه در صحنه ایران رای میدهند, این ها براشون کمه ! باید یه روزی برسه که نون خشک از لای سوراخ دیوار بیرون بکشند تازه آنوقت میفهمند که نباید رای میداند.
شنبه 18 خرداد 1392 - 06:34
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.