بشار اسد: موشک‌های ضدهوایی روسی را دریافت کرده‌ایم

بشار اسد از "موفقیت زیاد" نیروهای دولتی در برابر مخالفان مسلح سخن گفته است

رئیس جمهوری سوریه از دریافت موشک‌های ضد هوایی پیشرفته از روسیه خبر داده و یک مقام ایرانی گفته است که دولت او به طور شفاهی به اجلاس حل بحران سوریه دعوت شده است.


روز پنجشنبه، ٩ خرداد (٣٠ مه)، روزنامه لبنانی الاخبار به نقل از بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، نوشت که "نخستین محموله" موشک‌های زمین به هوای روسی از نوع اس-٣٠٠ تحویل ارتش سوریه شده است.



به گزارش این روزنامه، آقای اسد در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی المنار، وابسته به جنبش حزب‌الله لبنان، گفته است که بقیه موشک‌ها نیز به زودی به سوریه خواهد رسید و افزوده است که به این ترتیب، سوریه "بلافاصله به هرگونه تجاوز جدید اسرائیل پاسخ خواهد داد."

موشک‌های اس - ٣٠٠ از انواع تسلیحات پیشرفته ضدهوایی ساخت روسیه است و پیشتر گفته شده بود که دولت این کشور تحت فشار ایالات متحده و اسرائیل، از تحویل این تسلیحات به سوریه منصرف شده است اما بعدا مقامات روسی اجرای قرارداد فروش آن به سوریه را تایید کردند.

روسیه قراردادی را نیز برای فروش سامانه موشکی اس - ٣٠٠ به ایران امضا کرده بود اما پس از وضع تحریم‌های بین‌المللی علیه برنامه‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی، اجرای این قرارداد را به حالت تعلیق درآورد.

رئیس جمهوری سوریه در بخش دیگری از این مصاحبه، که قرار است مشروح آن بعد از ظهر پنچشنبه از تلویزیون المنار پخش شود، گفته است که هیچ گروه سوری که خواستار ورود به جنگ با اسرائیل برای آزاد سازی بلندی‌های جولان باشد با مخالفت دولت او روبرو نخواهد شد.

بلندی‌های جولان بخشی از خاک سوریه است که در جریان جنگ شش روزه اعراب و اسرائیل در سال ١٩٦٧ به اشغال اسرائیل درآمد و مانع اصلی بر سر توافق صلح بین دو کشور محسوب می‌شود.

حکومت سوریه از همان زمان، با استناد به وجود شرایط جنگی و با برقراری وضعیت فوق‌العاده، به اعمال محدودیت فعالیت‌های سیاسی در این کشور روی آورد که از عوامل بروز اعتراض و بحران سیاسی در این کشور در بیش از دو سال پیش بود که جنگ داخلی کنونی را در پی داشته است.

در مورد جنگ داخلی سوریه نیز، آقای اسد گفته است که نیروهای دولتی "موفقیت‌های زیادی" در برابر مخالفان مسلح به دست آورده‌اند و توازن نظامی به نفع دولت تغییر کرده است.




ایران نیز قرارداد دریافت موشک‌های روسی را امضا کرده بود اما این تسلیحات را دریافت نکرد



در مورد گزارش‌های حاکی از مشارکت نیروهای جنبش حزب الله در جنگ علیه نیروهای ضد دولتی سوریه، بشار اسد گفت که گروه‌هایی از نیروهای حزب الله "در مناطق مرزی با لبنان" مستقر هستند اما افزود که "در واقع این ارتش سوریه است که می جنگد و نبرد را علیه تروریست‌های مسلح ادامه می‌دهد." دولت سوریه مخالفان مسلح خود را "تروریست" می خواند.

بشار اسد در عین حال ترکیه، عربستان سعودی و قطر را به حمایت مالی از "گروه‌های تروریستی" متهم کرد و گفت که با حمایت این کشورها، صدهزار فرد مسلح از کشورهای عربی و خارجی برای جنگ با قوای دولتی وارد سوریه شده‌اند.

در مورد اجلاس حل بحران سوریه در ژنو موسوم به "ژنو ٢" نیز او گفت که دولت سوریه "به صورت اصولی" تصمیم دارد در این نشست شرکت کند.


دعوت شفاهی از ایران



اجلاس ژنو به ابتکار مشترک آمریکا و روسیه برنامه‌ریزی شده و قرار است به زودی در ژنو، سوئیس، برگزار شود. از آنجا که سال گذشته هم جلسه‌ای برای حل بحران سوریه در ژنو تشکیل شده بود، به اجلاس جدید، "ژنو ٢" نام داده‌اند.




عبداللهیان دعوت شفاهی دریافت کرده و منتظر دعوت کتبی است



علاوه بر قدرت‌های جهانی، انتظار می‌رود چند کشور تاثیرگذار منطقه نیز به این اجلاس دعوت شوند اما هنوز در مورد حضور ایران در این اجلاس خبر موثقی در دست نیست.

روسیه از مشارکت ایران به عنوان یکی از کشورهای مرتبط با این بحران حمایت کرده اما دولت های غربی ابراز نگرانی کرده اند که ایران به جای کمک به پیشرفت اجلاس ژنو، با طرح موضوعات متفرقه، باعث بی‌نتیجه ماندن این اجلاس شود.

این کشورها عملکرد نمایندگان ایران در مذاکرات هسته ای را به عنوان نمونه ذکر کرده اند در حالیکه مخالفان رئیس جمهوری سوریه نیز گفته اند که دولت ایران متحد بشار اسد است و حضور این کشور در اجلاس ژنو موردی ندارد.

روز پنجشنبه، خبرگزاری مهر اظهارات حسین امیر عبدالهیان، معاون عربی و آفریقایی وزارت خارجه را منتشر کرد که گفته است "از ایران برای حضور در ژنو ٢ شفاها دعوت شده است."

معاون وزارت خارجه ایران توضیح نداده است که چه مرجعی این دعوت را به عمل آورده اما با تاکید براینکه هنوز از جمهوری اسلامی دعوت کتبی صورت نگرفته، گفته است "پس از اینکه دعوتنامه کتبی به دستمان برسد، با در نظر گرفتن دستور کار ژنو، در این باره تصمیم می گیریم."

وی در عین حال گفته است که جمهوری اسلامی هرگونه دعوتی برای حضور در چنین اجلاسی را "با دید مثبت" بررسی خواهد کرد.




ژنو ١ با صدور بیانیه مشترکی کار خود را پایان داد اما این بیانیه به دلیل تعابیر مختلف از آن هرگز اجرا نشد



روز پنجشنبه، به ابتکار جمهوری اسلامی "اجلاس بین المللی سوریه" در تهران برگزار شد که در آن چند کشور خارجی از مناطق مختلف جهان و تعدادی افراد و گروه‌های مختلف شرکت داشتند هر چند کشورهای عمده تاثیرگذار بر بحران سوریه به این اجلاس نیامدند.

اظهارات آقای عبدالهیان در مورد تمایل جمهوری اسلامی به شرکت در نشست ژنو در حالی انتشار می‌یابد که مخالفان دولت سوریه اخیرا از حضور نظامیان ایرانی در عملیات نیروهای دولتی سوریه علیه مخالفان خبر داده‌اند.

چند روز پیش نیز برخی رسانه‌های آمریکایی به نقل از منابعی که از آنها نام نبردند، از شرکت مستقیم نظامیان جمهوری اسلامی در صحنه‌های نبرد در سوریه خبر دادند و همچنین، گفته شده است که در عراق نیز، برخی گروه‌های تندرو شیعه، به نام نویسی و اعزام نفرات به سوریه مبادرت ورزیده و تلفاتی هم متحمل شده‌اند.

انتشار این گزارش‌ها باعث افزایش نگرانی در مورد فرقه‌ای شدن بحران سیاسی و جنگ داخلی سوریه و گسترش چنین اختلافی در سطح منطقه خاورمیانه شده است.

دولت ایران همواره اتهام حمایت نظامی از سوریه را تکذیب کرده و خواستار یافتن راه حل سیاسی برای این بحران بوده هر چند تاکید داشته است که راه حل مناسب باید شامل ادامه زمامداری بشار اسد باشد.

رأی دهید
Kamran631 - لیون - فرانسه
با موشک و یا بی‌ موشک باید بری, بشار اسد گردن دراز !!
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 11:37
mehrdad58 - لندن - انگلیس
لعنت به جمهوری اسلامی و روسیه که برای منافع خودشون حاضرن هر کاری بکنن و جون آدم‌های بیگناه اصلا براشون مهم نیست .
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 11:54
Edalate.eslami - تهران - ایران
درود بر دولت مردمى و محبوب بشار اسد که با حمایت مردمى جلوى خس و خاشاک متحجره امریکا زده ایستادن و اونارو به خاک کشوندن و الان تقریباً امنیت بیشتر جاهاى سوریه برقرار و زندکًى روال عادى دارد و این یه کم شورش اینور اونور رو بزودى برادراى عربمون دفن میکنن و باز سوریه بعد از جمهورى اسلامى تبدیل به امنترین کشور دنیا میشه
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 12:12
famousboy11 - لندن - انگلیس
شما راست میگید
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 12:33
dook - دبي - امارات
ای به تکاپو افتقاده اند. یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ ...
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 12:32
shirzan e irani - استکهلم - سوئد
کپی برابرِ اصلِ حکومت ولایت فقیه، پیدا کردن دشمنِ مشترک برای همبستگی‌ تروریستها ، پروژه یی که در ایران شکست خورد و فریاد زده شد نه غزه نه لبنان جانم فدایِ ایران ، مبارزان سوری بدانند تا زمانی‌ که حکومت مردمی نشده هر نوع همکاری با دولت بشار به ضررِ مردم خواهد بود و قوت حکومتِ ولایتِ فقیه در سوریه به نوکری بشار ! هر زمان حکومت مردمی شد با اسرائیل به مذاکره بنشیند ، اگر اسرائیل احساس خطر از تروریستهای حکومتِ ولایتِ فقیه و بشار دم گوشش مستقر نکند میتوانید به توافقِ درست بر سر این مشکل برسید ! ...
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 12:59
shirzan e irani - استکهلم - سوئد
... در حال حاضر حکومت ِ ولایتِ فقیه متوسل به شستشوی مغزی شیعیان دیگر مناطق شده تا با تحریکِ احساسات آنهابا تغییر جهت هدف اصلی‌ مخالفان به شایعه جنگِ شیعه و سنی به نفع خود و دولت دست نشانده اش بشار . بهره ببرد و نیروی کمکی‌ به نیروهای طرفدارِ اسد تزریق کند، از آن طرف هم روسیه به بهانه دفاع سوریه در برابرِ اسرأئیل طرفداران اسد را مجهز کند، اگر غرب بر طبقِ تصمیماتی که وعده داد ،به مخالفان برای رساندن سلاح با همین وقاحتِ روسیه کمک کند ، حکومت دیگری از ولایتِ فقیه را در ان منطقه حساس را شاهد نخواهد بود ! از سویی مردم میتوانند با همکاری ارتش آزدیخواه ، ارتشی مستقل درست کنند.
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 12:59
شاهنشاه روحت شاد - تهران - ایران
Edalate.eslami - تهران - ایران / مزدور همین روزها باید سوراخ موش بخری تو و رهبرت قایم بشید.
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 14:06
Dracula - ترانسیلوانیا - رومانی
اسراییل اگه بخواد بزنه میزنه و اس ۳۰۰ که هیچ،بابای اس ۳۰۰ هم نمیتونه جلوی نیروی هوایی اسراییل رو بگیره.این بشار اسد گردن دراز بیخود امیدوار شده.و باید گفت خاک تو سر روسیه دیکتاتوری و مافیایی که برای نفع مالی هر جنایتی میکنه.کشور عقب مونده ایکه فقط صنعت ساخت ابراز آدمکشی داره.
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 13:53
danial nabi - استكهلم - سوئد
اسرائیل را باید نابود کرد چه با بمب چه بی‌ بمب، اینها انگل این کره خاکی هستند.
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 15:07
shirdel - لندن - انگلیس
مردم سوریه توسط نیروهای غیر سوری و خارجی سرکوب شدند و با مصاحبه با شاهدان دروغین سعی در اثبات ادعاهای خود دارند و آنها نیز به مردم سوریه وعده دادند که به زودی بشار اسد سقوط خواهد کرد.نظام سوریه سالهاست که حامی مقاومت علیه رژیم اشغالگر قدس می باشد و رابطه خوبی با حزب الله لبنان و جمهوری اسلامی ایران دارد و به نوعی یک اهرم فشار مهم برای غرب و رژیم صهیونیستی می باشد و تغییر در این نظام برای کشورهای اروپایی و آمریکا بسیار حیاتی می باشد از همین رو رسانه های دیکتاتورهای منطقه و غرب با چشم پوشی بر موج گسترده میلیونها معترض در سایر کشورهای عربی و سرکوب خونین آنها توسط نیروهای اجنبی، صرفا از سوریه انتقاد می کنند.
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 16:17
bardia.kaviani - زوریخ - سوییس
یادت نره به خامنه ای و حسن خرس الله شیرینی بدی
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 16:46
hesam.barca - لیورپول - انگلیس
بیشتر از 80000نفر کشته در سوریه...... کسی میتونه سازمان حقوق بشر رو توضیح بده برام......
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 16:51
dara20 - تهران - ايران
موشک ضّد هوایی که هیچ اگر بمب اتمی اسلامی هم از آخوند‌ها بگیری باید گورت را ‌گم کنی جنایتکار
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 18:07
دایی جان - والنسیا - اسپانیا
این موشکها یقینأ همان اونهایست که ایران پولشو داده بود .صد درصد گفتن حالا که به ما نمیدی به اون بده.
‌پنجشنبه 9 خرداد 1392 - 18:16
ordak - بن - المان
hesam.barca - لیورپول - انگلیس رفیق ما در دنیای زندگی میکنیم که همه چیزش نسبی‌ است، حتا حقوق بشر و سازمان ملل؟،حقوق بشر یعنی‌ بعضی‌ کشورها اجازه دارند جان هر بشری که مخالف سیاستهای آنها باشد و بگیرن. این معنی‌ حقوق بشر است!، در لیبی در عرض ۳ ماه ۸۰ نفر کشته شدند که به اعتراف رسانهای کشورهای که به حقوق بشر احترام میگذرند (و حتا بنای یادبودی به اسم گوانتنامو هم براش تاسیس کردن) باتوجه به اینکه بیش از ۵۰% کشتها نیرهای دولتی بودنت، دنیا شروع کرد به دادو فریاد بلند شد حتا چشم بادومی رئیس یو ان قیل و قالش در اومد، با توجه به اینکه در این ۳ ماه درگیری در لیبی‌ روزی بیش ۱۰۰ زن و بچه در افغانستان یا در بمباران هوای یا به دست سربازان خارجی‌ که حووصلشون سر رفته قتل و عام می‌شدند و میشند ،صدای هیچ کس هم در نمیاد،این معنی‌ حقوق بشر است، یعنی‌ بعضی‌ بشرها که خودشون بهتر میدونند مجازند بشرهای دگر را برای حفظ منافشون بکشند
جمعه 10 خرداد 1392 - 00:44
ba ham bashim - آذربایجان - ایران
خیلی‌ عالی‌. حالا یه تعادلی داره برقرار می‌شه. از اینجا به بعد دیگه این آلترناتیو از گزینهه‌های دیگر خارج است و آن اینکه از این به بعد جریان سوریه مسیر لیبی را دنبال نمیکند. این یک عقب نشینی خیلی‌ خوشمزه از طرف جبهه‌ آمریکاست. همینطور باید باشد: ما باید سرنوشت سرزمینمان و کشورمان را خودمان تعیین کنیم. نه فرانسه و انگلیس و آمریکا و نوچه هاشون: ترکیه، عربستان سعودی و قطر.....ما که حیوان نیستیم که هر وقت این آنگلو ساکسونها خواستن شرایط ما عوض بشه. ما را بار بار (وحشی) بخوانند تحقیر کنند، نان و آبمان را رویمان قطع-ِ کنند و مرزهای سیاسی بین کشورها یمان را تعیین کنند که تا صد هزار سال دیگه بین ما جنگ باشه و بین آنها جشن.
جمعه 10 خرداد 1392 - 02:11
عضو جدید - لندن - انگلیس
ba ham bashim - آذربایجان - ایران . +++++
جمعه 10 خرداد 1392 - 03:08
Dracula - ترانسیلوانیا - رومانی
ba ham bashim - آذربایجان - ایران. هه.معلومه خیلی ساده لوحی .زیاد جو زده نشو،برو اول یکم تحقیق کن بعد.اس ۳۰۰ معجزه نمیتونه بکنه.فقط سیستم ضد هواییشونو نسبت به هواپیماهای عادی جنگی تقویت میکنه.تواناییهای الکترونیکی و هوایی اسراییل ماورای این حرفهاست.به قول یکی از منابع نظامی روسی که اینها رو به سوریه فروخته : اسراییل میلیونها راه برای از بین برداشتن اس ۳۰۰ داره.
جمعه 10 خرداد 1392 - 16:28
ba ham bashim - آذربایجان - ایران
دراکولا - ترانسیلوانیا - رومانی -:- راجع به سیستم موشکهای اس‌ ۳۰۰ روسیه اطلاعات فنی دقیق ندارم. با توجه به شواهد و فشار و اصرار آمریکا و اروپا بر روسیه برای جلوگیری از رسیدن آن تکنولوژی نظامی به جمهوری اسلامی و همینطور با مقایسه آن سیستم با پاتریوت آمریکایی واضح است که تهدید بزرگی‌ برای حمله هوأیی امریکاییها و اروپأییها باشد و نگذارد به راحتی‌ لیبی‌ کار خودشان را بکنند. اینها را شما که بیشتر تخصص داری می‌تونی روشن کنی‌. راجع به حرفای دیگه اگر نظری داری بنویس. راجع به بریدن سر بچه ها، سوزاندن اسرا، در آوردن دل‌ و جگر اجساد به دست سلفیها، وهابیها، و اخوان مسلمین که کسی‌ نمیپرسد آنجا چه کار میکنند، چه میخواهند. همان ارتش آزاد.....
شنبه 11 خرداد 1392 - 01:48
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.