"امنیت در یک جعبه"، راهنمای امنیتی کاربران اینترنت
لزوم حمایت از کاربر در برابر تهدیدهای امنیتی موجود در کمین فعالیتهای آنلاین یا وابسته به اینترنت و تکنولوژیهای نوین ارتباطی او، هر روز بیشتر مورد بحث قرار میگیرد. اگرچه بسیاری از ابرکمپانیهای جهان نظیر فیسبوک یا گوگل از راههای مختلف در صدد حمایت از اطلاعات کاربران هستند، وظیفه اصلی بر دوش خود کاربر است تا با حساسیت و آگاهی از امنیت خود حفاظت کند.
"امنیت در یک جعبه" یکی از وبسایتهاییست که با انتشار مطالبی درباره چگونگی ارتقای امنیت درصدد افزایش آگاهی کاربران و امنیت آنهاست.
این وبسایت به ۱۲ زبان دنیا مطالب خود را عرضه میکند که فارسی یکی از آنهاست. با مراجعه به بخش فارسی سایت میتوان در چند بخش به مطالب مرتبط دست یافت.
بخش "کتابچه راهنما" به مطالب تفصیلیتر درباره امنیت اختصاص دارد. برای نمونه در این بخش میتوان از مطالبی با عنوان "چگونه میتوان از تلفنهای همراه هوشمند با امنیت هر چه تمامتر استفاده کرد" یا "چگونه در هنگام استفاده از شبکههای اجتماعی از خود و اطلاعاتتان محافظت کنید" بهره برد.
همچنین در فصلی از این "کتابچه"، کاربر میتواند "چگونگی ناشناس ماندن و راههای مقابله با سانسور اینترنت" را بیاموزد.
در بخش دیگر وبسایت که عنوان آن "راهنماهای دستی" ست کاربر میتواند به مطالبی با انواع نرمافزارها و برنامهها و اپلیکیشنهای مرتبط با ارتقا و حفظ امنیت آشنا شود و از آنها استفاده کند. معرفی و امکان دسترسی به آنتیویروس avast یا برنامه ضد جاسوسی spybot یا دیوار آتش comodo برای نمونه از مطالب این بخش هستند.
امنیت آنلاین، موضوع مرگ و زندگی
وبسایت "امنیت در یک جعبه" حاصل پروژه مشترک دو سازمان بینالمللی مدافع حقوق و آزادیهای فردی ست. Tactical Technology Collective یکی از این دو سازمان است که ماموریت خود را ترویج و معرفی مهارتها، ابزارها و تکنولوژیهای لازم برای افرادی میداند که با استفاده از اطلاعات و ارتباطات به گروههای به حاشیه رانده شده یاری میرسانند.
وبسایت "امنیت در یک جعبه" آموزشهای خود درباره چگونگی حفظ اطلاعات و امنیت در اینترنت را به فارسی هم ارائه میدهد
Frontline دیگر سازمان درگیر پروژه "امنیت در یک جعبه" است. محور کار این بنیاد بینالمللی حمایت از مدافعان و فعالان حقوق بشر در سطح جهان است.
ماه گذشته سازمان "گزارشگران بدون مرز" برای نخستین بار نام تولیدکنندگان جاسوسافزارها را نیز در فهرست "دشمنان اینترنت" قرار داد. نام پنج تولیدکننده این نرمافزارها در کنار نام کشورهایی چون ایران و سوریه در فهرست سال ۲۰۱۳ دیده میشود.
بنا بر اعلام گزارشگران بدون مرز، کشورهایی همچون سوریه یا بحرین با استفاده از جاسوسافزارهای تولیدشده توسط این شرکتها، توانستهاند از فعالان حقوق شهروندی، بلاگرها و روزنامهنگاران جاسوسی کنند.
این موضوع بار دیگر اهمیت حیاتی حفظ امنیت آنلاین کاربر در کشورهای تحت سلطه دیکتاتوری را مشخص میکند. در این کشورها موضوع امنیت در شبکه یا حفظ اطلاعات گوشیهای هوشمند شخص میتواند موضوع مرگ و زندگی وی تلقی شود.
تاکنون در جهان سه بلاگر در زندانها کشته شدهاند که دو تن از آنها ایرانی و یک نفر بحرینی بودهاند. امیدرضا میرصیافی و ستار بهشتی دو بلاگر جانباخته در ایران هستند.