یک چهارم عمر کودکان جلوی مانیتورها خواهد گذشت
نتایج تحقیقی در بریتانیا میگوید مجموع ۲۵ درصد اوقات فراغت کودکان فعلی تا سن ۸۰ سالگی آنها پای مانیتورها و اسکرینهای دستگاههای دیجیتال خواهد گذشت. این تحقیق جهان آینده را پر از "معتادان دیجیتال" توصیف میکند.
نتایج یک تحقیق تازهی موسسهی " هالیفاکس دیجیتال" در بریتانیا میگوید که ۲۵ درصد یا همان یک چهارم مجموع عمر کودکان فعلی در بریتانیا و دیگر کشورهای اتحادیه اروپا پای انواع مانیتورها و صفحههای دستگاههای دیجیتالی خواهد گذشت.
دستاندرکاران این تحقیق میگویند در برآورد و تخمین این زمان، ساعاتی را که هر فرد در محل کار جلوی کامپیوترها و دیگر دستگاههای دیجیتال خواهد گذراند را محسوب نکردهاند و عدد ۲۵ درصد را فقط برای اوقات غیرکار و درس برآورد کردهاند. بنابراین با احتساب ساعاتی که هر فرد در محل کار و تحصیل جلوی مانیتورها خواهد بود، این بازه زمانی بسیار بیشتر از یک چهارم عمر خواهد بود.
محققان این موسسهی تحقیقات دیجیتال میگویند در حال حاضر ۴۵ درصد شهروندان بریتانیا از تلفنهای همراه، تبلتها با ایمیل و فیسبوک و توئیتر خود برای ارتباط و صحبت با همخانههای خود در حالی که تنها چند قدم با یکدیگر فاصله دارند، استفاده میکنند. آنها تخمین میزنند که این رویه در سالهای جوانی کودکان فعلی بسیار بیشتر و رایجتر خواهد شد.
اریک زیگمن، روانشناس متخصص در تغییرات انسانی در جهان دیجیتال که یکی از سرپرستهای این تحقیق است، به وبسایت "دیجیتال اسپای" میگوید:« جهان پیش رو، جهانی پر از معتادان به اسکرینها و مانیتورها خواهد بود. زمان مکالمههای چشم در چشم برای کودکان امروز تا زمانی که هشتاد ساله شوند به شدت کاهش پیدا خواهد کرد و برعکس زمانی که خیره به انواع مانیتورها و صفحههای دیجیتال صرف میشود، افزایشی شدید خواهد داشت.»
این تحقیق میگوید کودکان فعلی تا پایان سن ۷ سالگی، دستکم ۱ سال تمام از عمر خود را پای مانیتورها، تبلتها، تلویزیون یا انواع بازیهای کامپیوتری میگذرانند.
زیگمن میگوید بحران استفادهی بیش از حد از وسایل دیجیتال و ابزار فنآوری از جدیترین بحرانهای فعلی است که گروههای سنی مختلفی را درگیر کرده است؛ از جوانان فعلی که تکنولوژی بخش اصلی زندگی آنهاست تا پدران و مادران و کودکان.
تحقیق موسسهی " هالیفاکس دیجیتال" همچنین میگوید که در حال حاضر در بریتانیا به طور متوسط هر مرد ۴ هزار و ۱۶۰ پوند و هر زن ۴ هزار و ۵۸ پوند خرج خرید لپتاپ، تبلت، تلفنهای هوشمند یا آیپاد کرده است. این در حالی است که دستکم ۲ نفر از هر ۱۰ نفر در این کشور بیمهی درمانی مکفی ندارد.
دستاندرکاران این تحقیق میگویند در حال حاضر ۲۵ درصد کاربران عادت کردهاند وقتی تازه از خواب بیدار شدهاند در همان تختخواب ایمیل، فیسبوک یا توئیتر خود را باز کنند. این رقم برای نسلی که اینک دوران کودکی خود را طی میکند به بیش از ۷۰ درصد خواهد رسید.