یک‌ پنجم کرسی‌های مجلس عربستان سعودی به زنان سپرده شد

ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی برای اولین بار در تاریخ این کشور ۳۰ زن را به‌عنوان عضو شورای مشورتی این کشور معرفی کرد. ۱۵۰ عضو مجلس مشورتی عربستان را تاکنون تنها مردان تشکیل می‌دادند.
 

با گزینش ۳۰ زن از سوی ملک عبدالله، ۲۰ درصد کرسی‌های مجلس مشورتی این کشور را زنانی اشغال می‌کنند که در کشور خود حتی حق رانندگی ندارند. با این همه بسیاری از ناظران اقدام پادشاه عربستان را نشانه قدرت یافتن گرایش‌های اصلاح‌طلبانه در میان نخبگان و طبقه متوسط عربستان می‌دانند. آن‌ها می‌گویند که نفس حضور زنان، در مجلس مشورتی، با این که این مجلس نقش چندان زیادی در اداره کشور ندارد، می‌تواند مقدمه تحول در این جامعه باشد.


 

در مجلس ملی آری، در شوراهای محلی نه!
 
پادشاه عربستان سعودی در ماه اکتبر سال‌۲۰۱۲ برای نخستین بار اعلام کرد که در دوره جدید شورا (مجلس ملی) زنانی را به عضویت در آن منصوب خواهد کرد. در همان زمان اعلام شد که نزدیک به ۲۰ درصد کرسی‌های مجلس ۱۵۰ نفری در اختیار زنان قرار می‌گیرد.
 
ملک عبدالله در سال ۲۰۰۵ میلادی هنگامی که نخستین دور انتخابات شورا‌های محلی عربستان به دستور وی برگزار می‌شد، اعلام کرد که زنان برای نخستین بار از سال ۲۰۱۵ میلادی حق شرکت در این انتخابات را کسب خواهند کرد.
 


زنان عربستان تا کنون در مجلس مشورتی این کشور نقشی نداشتند

 

پادشاه عربستان در ماه اکتبر سال گذشته در مورد انتصاب زنان به عضویت در مجلس مشورتی گفت: «با توجه به قواعد و قوانین اسلام چنین تصمیمی گرفته‌ایم، چرا که نمی‌خواهیم زنان در جامعه عربستان سعودی منزوی باشند.»
 
مشکل نقل و انتقال نمایندگان زن
 
اکنون روشن نیست که ۳۰ زن عضو مجلس عربستان سعودی، بدون حق رانندگی چگونه باید در نشست‌های مجلس شرکت کنند. برخی از ناظران معتقدند که دادن حق رانندگی به زنان، یکی از اولین خواست‌هایی خواهد بود که احتمالا زنان عضو مجلس برای تحقق آن فشار خواهند آورد. سال گذشته یک زن در ریاض در اعتراض به ممنوعیت رانندگی زنان پشت فرمان نشست و دستگیر شد.
 
به‌گزارش خبرگزاری‌های رویترز و آلمان ملک‌عبدالله برای آن که مانع شود جانشین وی دستور او را لغو کند، فرمانی صادر کرده که در دوره‌های بعدی مجلس نیز باید ۲۰ درصد کرسی‌ها به زنان واگذار شود.
 
زنان سرشناس در میان نمایندگان
 
در میان ۳۰ زنی که به‌عنوان نماینده شورا معرفی شده‌اند، دو شاهزاده خانم، کاولا القراجه (سرطان‌شناس) و تورجه عبید ( معاون پیشین دبیرکل سازمان ملل متحد) سرشناس‌ترین‌ها هستند. مجلس مشورتی عربستان سعودی از سال ۲۰۰۶ به این‌سو، بارها از زنان در امور خانواده مشورت خواسته، اما تاکنون آن‌ها را به عضویت نپذیرفته است.
 
نخستین انتخابات شوراهای محلی عربستان سعودی در سال ۲۰۰۵ برگزار شد. نیمی از اعضای این شوراها به وسیله مردم انتخاب و نیمی دیگر از سوی پادشاه منصوب شدند. در این انتخابات زنان حق رای نداشتند. اما اعلام شد در انتخابات بعدی زنان می‌توانند رای بدهند و انتخاب شوند.
 
اتحادیه بین‌المجالس در ژنو از اقدام پادشاه عربستان استقبال کرد. این اتحادیه در عین‌حال خواستار اصلاح قانون مجلس شد، به‌گونه‌ای که همه مردم عربستان فارغ از جنسیت و طبقه بتوانند در آن شرکت کنند.

رأی دهید
compatriot - تورنتو - کانادا
حالا هر روز باید یکی‌ ببردشون مجلس یکی‌ بیاردشون. حداقل اول از حق رانندگی‌ شروع میکردید!!!!
شنبه 23 دي 1391 - 00:31
klopatra7 - دوسلدورف - آلمان
خیلی جالبه دینی که ادعا میکنه برای نجات بشریت آمده از همه دنیا عقب مانده تره. اگه واقعا دینشون انقدر برکت داره چرا وضع خودشون اینه
شنبه 23 دي 1391 - 00:32
piki82 - تورین - ایتالیا
خسته نباشن واقعا...میزاشتن یه 2 قرن بعد این تغییرات رو میدادن !
شنبه 23 دي 1391 - 01:10
sharafYabi - بیمبه - انگولا
یک انسان احمق اگر قبول کنه که هر روز یک چیز جدید یاد بگیره از اونی‌ که زرنگتره ولی‌ در جا میزنه و کلی‌ ادعا داره، می‌افته جلو.
شنبه 23 دي 1391 - 01:10
rezgar - لینشوپینگ - سوئد
هوش هوش به امید خدا زن سالاری هم در عربستان سعودی رواج پیدا خواهد کرد.
شنبه 23 دي 1391 - 01:37
pezhman - وين - اتريش
بجای این دروغها بهتر است یک کلمه بگویید: اسلام اشتباه می‌کند که حقوق زنان را از مردان کمتر می‌داند و اسلام دین آپارتاید جنسیتی است
شنبه 23 دي 1391 - 03:28
sarzamine-nefrin-shode - کمبریج - انگلیس
ال-احسنت فی نمایش ال-دروغین ال-دمکراسی من ال-وحشت شورش تازیان! بابا بی خیال سنگسارو عشق است و لاکن تجاوز به هر نوع ال-موجود زنده طبق سنت و لاکن نمایش و کسب ال-تجاره من ال-کعبه بتخانه جهت مردمی سردرگم و وطن گم گشته و اسالت اصلی بر باد رفته! لاکن وای بر ما ایرانیان وطن بر باد رفته, فرهنگ و اسالت و اخلاق که چه عرض کنم ولی ادعا همچنان خشتک ال-آسمانها دریده...! . ال-عاقبت ال-بخیر و لاکن پوزش از برای ال-عربی جر خورده بنده ال-حقیر!
شنبه 23 دي 1391 - 03:53
bita tehrani - ونکوور - کانادا
اصلا بگو همه نماینده‌ها زن باشند.نمایندگانی که مثل نمایندگان زن مجلس حکومت ایران از هیچ دشمنی‌ای با همجنسان خود دریغ نکنند،نباشند،بهتر است....افاضات نماینده زن حکومت که سنّ عقلی زنان را ۴۰ سال ولی‌ سن بغل خوابی و بردگی جنسی‌‌شان را ۹ سال میداند،باید برود با خفت بمیرد.
شنبه 23 دي 1391 - 05:27
exam292 - تهران - ایران
klopatra7 - دوسلدورف - آلمان: دین اسلامی که الآن در بعضی کشورها حاکمه، با اسلام حقیقی متفاوته! خصوصا در عربستان!!!
شنبه 23 دي 1391 - 08:50
ali1111 - تهران - ایران
عالی‌ است، جدی میگم، لاقل اولین گام یا قدم را دارند بر میدارند حالا حتی هر چقدر کوچک ولی‌ مهم. ما داخل ایران داریم به عقب بر میگردیم، امروز خبر جدا کردن دخترها و پسر‌ها را در دانشگاه داشتیم؟!!!!
شنبه 23 دي 1391 - 10:41
romano - تهران - ایران
من به خانمهای محترم عربستانی که در جامعه‌ای بیسواد و سنتی برای حق خودشون تلاش میکنند و آرام آرام حقوق خودشون رو بدور از خشونت مانند مردان می‌گیرند تبریک می‌گم و براشون آرزوی موفقیت روزافزون میکنم. هدف ما ایرانیان بعنوان کشور مادر عرفان وحدت وجوده و انسان در این جوهر قرار می‌گیره رنگ و نژاد و مذهب مهم نیست این یک رونده که باید در جوامع طی بشه تا انسانها در مورد قضیه قداست بفهمن چرا برای چی و تا چه حد باید بپرستن و باقی داستانها قال و قیله عمر کوتاهه اما هدف تعالی انسان بلند و جاویدان و هرکس به سهم خودش باید در رشد انسان بکوشه اینه مارو انسان می‌کنه. برای اون آدمهایی هم که اینجا فقط توهین و مسخره می‌کنن باید بگم چرا از رشد و تلاش یک انسان دیگه در شرایط بسیار سخت خوشحال نمی‌شی حال اینکه خودت الان امکان داره در یک کشور دیگه از نتیجه تلاش انسانهای دیگه که آزادی رو برای ملت خودشون به ارمغان آوردن استفاده کنی.
شنبه 23 دي 1391 - 09:13
kobalt - کرج - ایران
حکومت آلها مجلس داره خانمها رو هم بازی داده که دیگه خیلی مجلسی تر بشه لابد یه عده غربیم باورشون میشه و براش کف میزنن ..نه چک زدیم نه چونه دموکراسی آوردیم تو خونه .باور من اما اینه که حکایت اسلام ودموکراسی حکایت آب و آتیشه . برودر روا زاده راست همی گوید.
شنبه 23 دي 1391 - 13:17
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.