2013 ... سال ایرانی

عبدالباری عطوان سردبیر روزنامه فرامنطقه ای القدس العربی چاپ لندن سرمقاله ای را با عنوان "سال ایرانی ... جنگی یا مسالمت آمیز" منتشر کرده است.

به گزارش عصر ایران، بخشی از این سرمقاله به این شرح است:

اگر سال 2012 ، سال مصر بود سال 2013،در دو صورت جنگ یا صلح، سال ایران و هم پیمانان منطقه ای اش خواهد بود. هم اکنون دو دیدگاه در صحنه رسانه ای کشورهای غربی مطرح می شود.

اولی می گوید دولت فعلی آمریکا به تعامل با ایران روی خواهد آورد و تسلیم نقش منطقه ای ایران به عنوان قدرت بزرگ هسته ای خواهد شد زیرا تمایل ندارد خود را در جنگ سومی درگیر کند. آمریکا هنوز از دو جنگ عراق و افغانستان، راحت نشده است.

همچنین هر حمله نظامی به ایران، برنامه هسته ای این کشور را تعطیل نمی کند بلکه تنها به مدت دو سال به تاخیر می اندازد. مردم ایران را در حمایت از رهبران خود، یکپارچه می کند و برخی یا اکثریت کشورهای عربی را به حامی ایران تبدیل خواهد کرد و این در حالی است که به دلیل نقش این کشور در سوریه، دیگر از تایید کشورهای عربی برخوردار نیست.

اما نظر دوم می گوید تصمیم جنگ علیه ایران، اتخاذ شده است و کسب آمادگی ها برای انجام آن در حال اجراست. بهار آینده نیز نقطه آغاز خواهد بود. بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل خواستار انتخابات پارلمانی زودهنگام در 22 ژانویه شده است تا بتواند به پارلمانی با اکثریت احزاب راستگرا دست یابد تا یکجانبه گرایی او برای جنگ علیه ایران تقویت شود. نتانیاهو جلوگیری از هسته ای شدن ایران را در راس اولویت های دولت آینده اش قرار داده است.

مارس آینده زمان تعیین شده کشورهای غربی برای پذیرش شرط های آنان توسط ایران است. یعنی توقف غنی سازی اورانیوم 20 درصدی، انتقال ذخایر اورانیوم 20 درصدی به خارج از ایران و تعطیلی تاسیسات غنی سازی اورانیوم فردو در جنوب تهران.

حدس زدن واکنش ایران، سخت است. ایرانی ها در زمینه کسب زمان، با تجربه هستند. بعید نیست در آخرین لحظات پیشنهاداتی را برای حل مسئله هسته ای خود ارائه کنند تا  دشمنان را در تنگنا قرار دهند. هم اکنون خبرهایی درباه مذاکرات سری میان ایران و آمریکا وجود دارد.

در مقابل، رهبران ایران به گونه ای رفتار می کنند گویا جنگ بدون شک و تردید روی خواهد داد. مانورهای نظامی این کشور بدون توقف ادامه دارد. هم اکنون ایران در حال برگزاری مانوری در تنگه هرمز است و دو روز پیش هم یک موشک دور برد را آزمایش کرد.

قدرت های غربی هم ناوگان های دریایی و هوایی خود را در خلیج فارس مستقر می کنند. هم کنون سه فروند ناوهواپیمابر آمریکا و چهار کشتی جنگی برتیانیا در این دریا حضور دارند. بریتانیا نیروهای نظامی اش را از افغانستان خارج کرده است.

 چند روز دیگر هم مانور نظامی دریایی مشترک آمریکا و اسرائیل برگزار می شود. سه هزار نظامی آمریکایی در این مانور حضور خواهند داشت و یک هزار نفر از آنها تا فوریه آینده در اسرائیل باقی خواهند ماند. ممکن است این زمان تمدید شود.

در همین ارتباط، حمله نظامی اخیر اسرائیل علیه غزه باعث آزمایش میزان فعال بودن سپر موشکی گنبد آهنین اسرائیل شد. همزمان ناتو سامانه های ضدموشکی پاتریوت را در مرزهای ترکیه با سوریه نصب کرده است.

تحریم های اقتصادی باعث تضعیف اقتصاد ایران شده اند. صادرات نفت ایران به نصف و ارزش ریال ایران 80 درصد کاهش یافت اما هیچ حکومتی با تحریم ها، سرنگون نشده است.

Sam-Antwerpen - آنتورپن - بلژیک
خیلی‌ تحلیل آبکی‌ بود!. اینا رو که ننه قلی هم می‌دونست!!!
جمعه 15 دي 1391 - 03:29
Amirbenz - لس آنجلس - آمریکا
امیدوارم ایرانیان روزی این را عمیقاً درک کنند که هیچ یک از دو لجنی و کثافت امریکا انگلیس، متحدان و لاشخورهایشان دلشان نه برای مردم ایران، نه برای کشور ایران و نه برای منافع ایران و دموکراسی مردم ایران میسوزد و چه این را به زبان بیاوند یا نیاورند تنها هدفشان تضعیف و شکننده ت کردن و آزار مردم ایران و چپاول دوباره سرمایه ها و منابع طبیعی ایران است. هدف از تحریمها هم فقط همین اهداف شوم است. والا خودشان میدانند که تحریم هیچ اثری نداشته و ندارد.
جمعه 15 دي 1391 - 02:30
Ahmad Iraj - اتلانتا - امریکا
انشاالله حق برباطل پیروز است.
جمعه 15 دي 1391 - 06:22
مهرداد2538 - تهران - ایران
34 سال است که چشم و گوشمان از این حرفها پر شده است.
جمعه 15 دي 1391 - 06:44
میکایل - مالمو - سوئد
این آخوند‌های مفت خور،زیر زمینهای مساجد هارو پر اصلاح کردن دیگه نمید ا نند که سر اصلاح ها بسمت خودشون نشانه خواهد رفت،چون روزی ساندیس خورا شون می‌فهمند گول آخوندو،برای پشیزی،خوردن.
جمعه 15 دي 1391 - 08:45
exam292 - تهران - ایران
سال 2013 سال سقوط آمریکا و اسرائیله(انشاالله)
جمعه 15 دي 1391 - 13:14
hossein-87 - تهران - ایران
Amirbenz - لس آنجلس - آمریکا - میخواستم نظرم رو در مورد این مطلب بگم ولی دیدم کامنت شما کاملا بجا و عین واقعیته.مردم به خاطر اذیتی که از این حکومت شدن، فکر میکنن که هرکی به آخوند جماعت توپید، دوستشونه. همون مصداق بارز از چاله در اومدن و تو چاه افتادن داره تو ایران اتفاق میفته.
شنبه 16 دي 1391 - 07:25
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • سردار نقدی: آمریکا ۱۲ ناو هواپیمابرش رو هم بیاره هیچ غلطی نمیتونه بکنه، آمریکا تموم شده‌س
  • ترفند قدیمی لشکر بی‌حجابان خامنه‌ای: اینکه موهام بیرونه دلیل نمیشه وطن فروش باشم،جون میدم برای رهبرم
  • این ویدیو هم برای اون متقاضیانی که میخوان با زیردریایی غدیر و پهباد شاهد و قایق تندرو، ناو آبراهام لینکلن رو غرق کنند
  • ویدیوی کتک‌کاری نمایندگان مجلس ترکیه در مراسم سوگند وزیر جدید دادگستری
  • جنگنده فرانسوی داسو با نام «سوپر رافال» رقیبی برای اف-۳۵ آمریکایی
  • شعار مرگ بر خامنه‌‌ای در شبکه استانی؛ صداوسیما از عزل مدیر پخش و برخورد با خاطیان خبر داد
  • ترانه «من بهت بدهکارم خیلی زیاد» از خواننده جوان «علیها» تقدیم به جانباختگان دی ماه خونین
  • شلیک ترامپ و نتانیاهو به قایق نجات خامنه‌ای؛ منطقه آرایش جنگی پیدا کرده
  • تصاویری از حراج یک شاهین کمیاب سفید در عربستان سعودی به قیمت ۳۳ میلیارد تومان
  • حمایت مهدی یراحی از معترضین با ترانه «آشوئیتس»
  • +356شاهزاده رضا پهلوی خطاب به مردم ایران: امید خود را از دست ندهید، ایران را نجات خواهیم داد
  • +272شاهزاده رضا پهلوی: شامگاه ۲۵ و ۲۶ بهمن با سردادن شعار اتحاد خود را نشان دهید
  • +260شهبانو فرح پهلوی در مصاحبه با شبکه «آی۲۴ نیوز»: دوران گذار به ندرت ساده است، اما عمیقا امیدوارم
  • +209رضا پهلوی: آنچه در ایران می‌گذرد یک فرآیند نسل‌کشی است
  • +175پاسخ محترمانه سینا ولی‌الله به سخنان گلشیفته فراهانی در مصاحبه با شبکه فرانسوی
  • +157پرچم شیروخورشیدنشان در دستان هاتف معیل، قهرمان ایرانی هنرهای رزمی ترکیبی؛ «بچه شاه باخت نمی‌دهد»
  • +156علی کریمی: برای جلوگیری از هرگونه سو‌ء استفاده در مسیر‌های برگزاری مراسم ۲۲ بهمن تردد نکنید
  • +140برگزاری دادگاه ابراهیم حکمت؛ مردی عراقی تبار که یک زن ایرانی معترض را در لندن به شدت کتک زده بود
  • +130استوری هولناک مهدی نصیری؛ پرده برداری فیگارو از طراحی ماشین کشتار در ایران به فرمان خامنه‌ای
  • +129یک جوان ایرانی از بوشهر بعد از انتشار این ویدیو و دادن پیغام به ترامپ خودکشی کرد