گردهمایی هکرهای اروپا در هامبورگ

سی سال است که کلوب هکرهای اروپا تلاش می‌کند در همایش‌های سالانه خود به مشکلات امنیت اطلاعات در دنیای مجازی بپردازد. یکی از موضوعات مورد بحث همایش امسال کمبود افرادی با پیشینه‌ی مهاجرتی میان اعضای این کلوب است.
 

همایش سالانه هکرهای اروپا این‌بار پس از چهارده سال دوباره در شهر هامبورگ برگزار می‌شود. بیست و نهمین همایش هکرهای اروپا از روز پنجشنبه (۲۷ دسامبر) با حضور بیش از ۶ هزار هکر و کارشناس امور امنیت اطلاعات در مرکز کنگره هامبورگ آغاز شد. این همایش‌های سالانه سه دهه متوالی از سوی بزرگترین کلوب هکرهای اروپا (Chaos Computer Club) سازماندهی می‌شود.


 

در این گردهمایی ۴ روزه هکرها، تازه‌ترین دستاوردهای هکری و اقدامات دولت‌ها برای نظارت بر اطلاعات در اینترنت مورد نقد و بررسی قرار خواهند گرفت. تا روز یکشنبه (۳۰ دسامبر) قرار است بیش از ۹۰ مقاله و سخنرانی ارائه شود.
 
احساس مسئولیت

 
 
"جیکوب اپلباوم"، کنشگر جامعه دیجیتال از آمریکا از شرکت‌کنندگان همایش هکرهای اروپا خواست تا مسئولانه برخورد کنند

 

این‌بار شعار همایش هکرهای اروپا در هامبورگ «بخش من، نه» است. این جمله اشاره دارد به نقل‌قولی که به "ورنر فون براون" (Wernher von Braun)، دانشمند آلمانی و از پیشگامان موشک‌سازی نسبت داده می‌شود که گفته بود درست است که من مسئول ساخت بدنه موشک هستم، اما مسئول جایی که این موشک اصابت می‌کند نیستم. کلوب هکرهای اروپا با این شعار قصد دارد در زمینه فناوری اطلاعات کارشناسانی را مخاطب قرار دهد که اغلب از پذیرفتن مسئولیت شانه خالی می‌کنند و می‌گویند مشکل مربوط به رشته تخصصی من نیست.
 
"جیکوب اپلباوم" (Jakob Appelbaum)، کنشگر جامعه دیجیتال از آمریکا در مراسم افتتاحیه همایش از شرکت‌کنندگان خواست تا خود را مسئول بدانند و در مقابل سانسور و نظارت دولتی در اینترنت از حقوق خود دفاع کنند.
 
کمبود اعضایی با پیشینه مهاجرتی
 
اعضای کلوب هکرهای اروپا برای فعالیت خود در این کلوب هیچ پولی دریافت نمی‌کنند و معمولا شغل اصلی آنها در بخش فن‌آوری اطلاعات (IT) است یا در دانشگاها کار می‌کنند.  یکی از ضوابط کلوب هکرهای اروپا این است که هیچگونه قرارداد تجاری از جانب بانک‌ها و شرکت‌ها را نمی‌پذیرند.


  
در میان اعضای این کلوب دو گروه از جامعه حضور کمرنگی دارند: زنان و افرادی با پیشینه مهاجرتی


 
در میان اعضای این کلوب دو گروه از جامعه حضور کمرنگی دارند: زنان و افرادی با پیشینه مهاجرتی. "کونستانتسه کورتس" (Konstanze Kurz)، سخنگوی کلوب هکرهای اروپا توضیح می‌دهد که بیشتر اعضای این کلوب در رشته‌های فنی تحصیل کرده‌اند و در زمینه فناوری اطلاعات کار می‌کنند و در این دو بخش شمار افرادی که پیشینه مهاجرتی دارند در مجموع بسیار کم است.
 
کورتس همچنین تأکید می‌کند که به طور مثال کلوب هکرهای اروپا احتیاج به افرادی دارد که زبان عربی بلد باشند. او می‌گوید: «در جریان رخدادهای بهار عربی برخی از دیکتاتورها مانند حسنی مبارک ورود به اینترنت را مسدود کرده بودند و ما تلاش کردیم که از لحاظ فنی برای خنثی کردن مسدودیت کمک کنیم. در چنین موقعیتی طبیعتا دسترسی داشتن به افرادی که پیشینه مهاجرتی دارند و زبان آن کشور را صحبت می‌کنند امتیاز بزرگی است.»
 
در حال حاضر کمک به کاربران کشورهایی مانند چین، هند و روسیه برای دستیابی به آزادی بیشتر و سانسور کمتر در اینترنت در بالای فهرست وظایف کنشگران جامعه دیجیتالی قرار دارد.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.