مخالفان بشار اسد فرودگاه دمشق را منطقه جنگی اعلام کردند

مخالفان مسلح بشار اسد، رئیس جمهور سوریه فرودگاه بین المللی دمشق پایتخت این کشور، را «منطقه جنگی» اعلام کردند.
 


این درحالی است که آمریکا و روسیه نسبت به احتمال نتیجه بخش بودن تلاش‌های دیپلماتیک برای حل و فصل بحران سوریه، ابراز ناامیدی کردند.

 
در یک هفته گدشته درگیری میان نیروهای دولتی و مخالغان در حاشیه پایتخت سوریه شدت گرفت؛ مساله‌ای که باعث شد برخی مسئولان غربی درباره نزدیک شدن پایان نظام بشار اسد، گمانه زنی کنند.
 
اما روسیه و چین که هرکدام از آن‌ها از یکی از طرف‌های تنش در سوریه پشتیبانی می‌کند، پس از مذاکراتی که برای حل و فصل اختلاف‌های خود انجام دادند، شانس یافتن راه حلی دیپلماتیک برای بحران سوریه را کم دانستند.
 
به گزارش رویترز، هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا که پس از گفت‌و‌گو با همتای روسی‌اش سرگئی لاوروف و همچنین اخضر ابراهیمی فرستاده ویژه سازمان ملل متحد و اتحادیه عرب در جمع خبرنگاران سخن می‌گفت، اظهار داشت: «گمان نمی‌کنم کسی معتقد باشد که پیشرفت بزرگی حاصل شده است، هیچ کس نمی‌تواند میزان دشواری‌ها را تصور کند، اما همه ما نیازمند پشتیبانی از اخضر ابراهیمی در تلاش‌های مشترک هستیم.»
 
لاوروف نیز گفت که دو طرف بر اعزام مسئولانی برای برگزاری جلسه‌ای دیگر با ابراهیمی به توافق رسیدند. او در عین حال خاطرنشان کرد: «پیش بینی امیدوار کننده‌ای ندارم، همچنان منتظر نتایج هستیم.» او ادامه داد: «ابراهیمی می‌داند که شانس موفقیت از صد در صد بسیار دور است.»
 
آمریکا و همپیمانان اروپایی و عربیش به نسبت‌های متفاوت از مخالفان بشار اسد حمایت می‌کنند، درحالی که روسیه از نظام او در شورای امنیت سازمان ملل حمایت می‌کند و به همراه چین تا کنون سه قطعنامه ارائه شده از سوی غرب برای افزایش فشار‌ها بر نظام سوریه را وتو کرده است.
 
از سویی در یک هفته گذشته درگیری میان نیروهای دولتی و مخالفان در سوریه که بیشتر در استان‌های مختلف دایر بود، به حومه و مناطق حاشیه پایتخت انتقال یافت.
 
بسته شدن راه فرودگاه بین المللی دمشق که حدود ۲۰ کیلومتر از مرکز این شهر فاصله دارد می‌تواند ضربه مهمی به نیروهای دولتی سوربه یاشد. مخالفان می‌گویند که منطقه فرودگاه همچنان در کنترل نیروهای دولتی قرار دارد اما آن‌ها این منطقه را از چند محور محاصره می‌کنند.
 
به گزارش رویترز، نبیل عامر سخنگوی شورای نظامی مخالفان در دمشق گفته است گردان‌هایی که فرودگاه را محاصره می‌کنند، روز پنجشنبه تصمیم گرفتند که این منطقه را نظامی اعلام کنند.
 
او افزود که از این پس غیر نظامیانی که به فرودگاه نزدیک می‌شوند، از این پس مسئولیت جانشان با خودشان است. او خاطرنشان کرد که مخالفان مسلح دو هفته برای تخلیه فرودگاه از غیر نظامیان و شرکت‌های هواپیمایی منتظر ماندند.
 
از سوی دیگر دولت سوریه می‌گوید که نیرو‌هایش در حال دور راندن مخالفان از حونه دمشق است. اما به دلیل دشواری حضور خبرنگاران، تحقیق از صحت روایت‌ها از منابع مستقل دشوار است.
 
در همین حال شبکه خبری سی ان ان به نقل از رابرت فورد سفیر آمریکا در سوریه نقل کرده که گفته است: «برای من آشکار است که نظام اسد در حال سرنگونی است.»
 
فورد که حدود یک سال پیش دولتش او را از سوریه فراخوانده بود اظهار داشت: «با این وجود واحدهای حامی نظام همچنان از میزانی از همبستگی برخوردارند و همچنان توانایی مبارزه را دارند با وجود اینکه متحمل شکست می‌شوند. انتظار دارم در روزهای آینده شاهد درگیری‌های تاثیرگذاری باشیم.»
 
اما رامی عبد الرحمن مدیر دیده‌بان حقوق بشر سوریه به خبرگزاری فرانسه گفته است: «به نظرم منطقی نیست که انتظار داشته باشیم درگیری‌ها به زودی به مراحل پایانی خود برسد.»
 
او ادامه داد: «پیشرفت بزرگ وجود ندارد جز در رسانه‌ها. به طور حتم وضعیت برای هیچ کس خوب نیست.»

sama128 - شیراز - ایران
بعد از کشته شدن بیش از 40000 نفر تازه آمریکا و سوریه می خواهند راه حل پیدا کنند پس جواب خون این 40000 نفر چه کسانی می خواهند بدهند وقتی مردم سوریه بشار اسد خونریز را نمی خواهند و او جهت حفظ بقاء خود مرتبا مبادرت به آدم کشی میکنه و حتی حاضر برای حفظ بقاء از سلاح شیمیایی استفاده کنه اصلا دیگه جایی برای گفتگو و راه حل نمی ماند. مرگ بر بشار اسد مرگ بر بشار اسد
شنبه 18 آذر 1391 - 12:02
nina2000 - نیوکاسل - انگلستان
درود به شرف شما مخالفان اشغال اسد.
شنبه 18 آذر 1391 - 13:13
shekarchi89 - مونیخ - آلمان
بشار جان ، شانس اوردی نفت آنچنانی نداری وگرنه مثل قذافی چند روزه کارت ساخته بود !
شنبه 18 آذر 1391 - 20:42
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +316ترامپ: امروز تماشا کنید که چه بر سر این اوباش دیوانه می‌آید؛ افتخار بزرگی است که آن‌ها را می‌کشم
  • +274شاهزاده رضا پهلوی: نیازهای ضروری خود را تهیه کنید، در خانه بمانید و در انتظار «فراخوان نهایی» من باشید
  • +231اسرائیل از کشته شدن علی لاریجانی و غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج سپاه خبر داد
  • +195نتانیاهو خطاب به ایرانیان: در روزهای آینده شرایطی فراهم می‌شود تا سرنوشت خود را به دست بگیرید
  • +180ترامپ: ما هویت اوباش جمهوری اسلامی را که به مردم شلیک می‌کنند داریم، آنها محاکمه و اعدام خواهند شد
  • +164فایل صوتی لو رفته؛ وحشت در ایست‌بازرسی‌ها از کابوس پهپادهای اسرائیلی
  • +161شاهزاده رضا پهلوی: فعلا در خانه بمانید؛ روزهای سرنوشت‌سازی در پیش است
  • +159شاهزاده رضا پهلوی از گارد جاویدان خواست دستگاه سرکوب جمهوری اسلامی را تضعیف کنند
  • +154پلیس لندن راهپیمایی روز قدس را ممنوع کرد
  • +151وزیر دفاع اسرائیل: سردخانه‌ها پر از اعضای بسیج و سپاه است اما جمهوری اسلامی با قطع اینترنت این را به مردم نمی‌گوید