حمله یک برنده نوبل به برنده دیگر: هرتا مولر اعتراض کرد

هرتا مولر، برنده نوبل ادبیات در سال ۲۰۰۹

هرتا مولر، نویسنده آلمانی و برنده جایزه نوبل ادبیات در سال ۲۰۰۹، می‌گوید که اعطای جایزه امسال به نویسنده‌ای که از سانسور دفاع می‌کند یک بی‌احترامی بزرگ به همه کسانی است که در راه دموکراسی و حقوق بشر می‌جنگند.
 


به گزارش روزنامه بریتانیایی گاردین، خانم مولر در مصاحبه با یک نشریه سوئدی گفت که هنگام شنیدن خبر اعطای جایزه نوبل ادبیات به مو یان، نویسنده چینی، «نزدیک بود زیر گریه بزند». او همچنین این تصمیم آکادمی نوبل را «فاجعه و بسیار تاسف‌بار» توصیف کرده است.

 
اکثر کتاب‌های خانم مولر نیز در شرایط حاکمیت سانسور در دوران حکومت چائوشسکو در رومانی یا سال‌هایی که وی در تبعید در شهر برلین آلمان زندگی می‌کرده است نوشته شده‌اند.
 
روزنامه بریتانیایی «گاردین» یادآوری می‌کند که کمیته اعطای جوایز نوبل در بیانیه خود به هنگام معرفی مو یان به عنوان برنده نوبل ادبیات سال ۲۰۱۲ داستان‌های او را «آمیزه‌ای از قصه‌های مردمی، تاریخ و شرایط امروزی چین که در قالب رئالیسم اوهامی ارائه می‌شوند» توصیف کرد.
 
رسانه‌های دولتی چین از اعطای این جایزه استقبال کرده و آن را به طور گسترده‌ای پوشش دادند. ولی برخی از شخصیت‌های چینی می‌گویند که مو یان بیش از حد به سیستم حاکم بر کشور نزدیک است.
 
آی وی‌وی، هنرمند معترض چینی، در این باره گفت: «مو یان به طور مشخص دنباله‌رو سیاست‌های حزب کمونیست بوده و در چندین مورد برای استقلال روشنفکران هیچ احترامی قائل نشده است.»
 
خانم هرتا مولر در سال ۲۰۰۹ برنده جایزه نوبل ادبیات شد و کمیته اعطای جوایز نوبل در بیانیه خود اعلام کرد: «آثار وی تصویر گویایی از شرایط رانده‌شدگان هستند، تصویری که عصاره شاعرانه بسیار نیرومند و نثری بسیار صریح دارد.»
 
خانم مولر اکنون می‌گوید که مو یان از سانسور دفاع می‌کند.
 
وی می‌افزاید: «خود چینی‌ها می‌گویند که مو یان مثل مقام‌های دولتی و حتی در رده وزراست.»
 
خانم مولر در بخش دیگری از مصاحبه خود با نشریه سوئدی از مو یان به خاطر کپی کردن سخنرانی مائو تسه‌تونگ در مورد نقش هنر در خدمت به کمونیسم و عدم اشاره‌اش به مسئله حبس لیو شائوبو، برنده چینی جایزه صلح نوبل، به‌شدت انتقاد کرده است.
 
مو یان یک روز پس از اعلام خبر اعطای جایزه نوبل ادبیات به خود در مصاحبه‌ای گفت: «امیدوارم که لیو هر چه زود‌تر آزاد شود.»
 
اما هرتا مولر می‌گوید که وی این حرف‌ها را باید چهار سال پیش یا دست‌کم دو هفته قبل از دریافت جایزه نوبل می‌زد.

رأی دهید
davood63 - تهران - ایران
خود خانم مو لٔر خاطرهً تلخی‌ از فرار و از دوران دیکتاتوری داره انسان زجر کشیدیی از دوران خفقن توصیه می‌کنم کتابش رو بخونید
‌پنجشنبه 9 آذر 1391 - 09:18
STING68 - گنبد - ایران
فقط یک چیزی میتونم بگم ( تففف به شرف نداشته شیرین اعبادی که از تحریم های مردم شکن اتحادیه اروپا و امریکا که علیه مردم مظلوم ایران صادر شده حمایت و پشتیبانی کرد.) .....................خدا لعنتت کنه خود شیرین شارلاتان
‌پنجشنبه 9 آذر 1391 - 09:04
KARKAS - اصفهان - ایران
شیرین آبادی سازی میکنند تو چین ی شخص منفور میارن که نه حکومت نه مردم جزو جی حسابش نمیکنند ..................حتماً میگه جایزمو تقدیس عهدا می‌کنم حزب کمونیست
‌پنجشنبه 9 آذر 1391 - 09:05
فراوانی - قطر - قطر
این نوبلیها هم گندش را در اوردن جایزه نوبل بوی سیاست میده دیگه ارزشی نداره
‌پنجشنبه 9 آذر 1391 - 11:42
Afshin London - لندن - انگلستان
منم فقط یک چیزی میتونم بگم: تف به شرف نداشته حکومت اشغالگر ایران که با اعمال وحشیانه و سیاستهای ضد بشری اش جامعه بین المللی را وادار به تحریم ایران کرده. اگر شیرین عبادی و خیلی از ایرانیان از این تحریمها حمایت میکنند از این رو است که این حکومت فاشیستی لیاقت داشتن چنین سلاح مخربی را ندارد. مردم ایران از تحریمها رنج ببرند صدبار بهتر از جنگ هسته ای هست که حکومت رویایش را دارد
‌پنجشنبه 9 آذر 1391 - 13:40
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.