پیشتازی اوباما در ایالتهای مهم آمریکا
رأی دهید
شانس اوباما برای انتخاب دوباره به مقام ریاستجمهوری آمریکا افزایش مییابد. برپایهی یک نظرسنجی، وی بویژه در ایالتهای مهمی چون اوهایو و فلوریدا از رقیب جمهوریخواهاش میت رامنی پیش افتاده است.
سه روز پیش از انتخابات ریاستجمهوری در آمریکا، نظرسنجان این کشور شانس باراک اوباما را برای انتخاب دوباره زیاد میبینند. طبق نظرسنجی فرستندهی تلویزیونی "ان.بی.سی." و "والاستریت ژورنال" اوباما بویژه در ایالتهای اوهایو و فلوریدا که در آنها رقابت تنگاتنگی در جریان است از رقیباش میت رامنی پیش افتاده است.
طبق این نظرسنجی اوباما در اوهایو با ۵۱ درصد به ۴۵ درصد از رامنی پیش افتاده است و در ایالت فلوریدا با ۴۹ درصد به ۴۷ درصد. دو رقیب در سراسر کشور شانه به شانه حرکت میکنند. به گزارش روزنامهی "واشنگتن پست" و فرستندهی "ای.بی.سی." اختلاف اوباما با رامنی تنها ۰۷ /۰ درصد است.
در آمریکا انتخاب رئیسجمهوری به صورت مستقیم صورت نمیگیرد بلکه توسط نهادی از انتخابکنندگان صورت میگیرد. هر ایالتی در این نهاد شماری رای دارد که آن آرا در بیشتر ایالتها به برندهی آن ایالت تعلق میگیرد.
پیروزی مضاعف در ایالتهای با رقابت شدید اوهایو و فلوریدا به این معناست که عملا میتوان اوباما را برندهی این انتخابات تلقی کرد. البته نظرسنجیهای دیگری هم بودهاند که در فلوریدا رامنی را جلوتر از اوباما دیدهاند.
کارزار انتخاباتی تحت تاثیر "سندی"
اوباما و رامنی در روزهای گذشته تحت تاثیر توفان "سندی" کارزار تبلیغاتی شدیدی به راه انداختند. رامنی تصمیم دارد روز شنبه (۳ نوامبر) در نیوهمپشایر، آیووا و کلرادو و روز یکشنبه در پنسیلوانیا، اوهایو و ویرجینیا در برابر هوادارانش به روی صحنه رود.
اوباما قصد دارد روز شنبه در اوهایو، آیووا و ویرجینیا سخنرانی کند و روز یکشنبه در نیوهمپشایر، فلوریدا، کلرادو و بار دیگر در اوهایو.
هر دو نامزد انتخابات روز جمعه تلاش کردند گزارش مربوط به دادههای بازار اشتغال را آنگونه که خود میفهمند تفسیر کنند. در ماه اکتبر با ایجاد ۱۷۱ هزار فرصت شغلی تازه انتظارات برای این ماه کاملا برآورده شد. با این همه نرخ بیکاری با تغییری اندک به ۹ /۷ درصد افزایش یافت.
اوباما این گزارش را نشانهی اعتلا در بازار کار و ایجاد فرصتهای شغلی تازه ارزیابی کرد و در مقابل رامنی آن را نشانهای از پایداری رکود اقتصاد آمریکا خواند.
"این بازی نیست"
اوباما در یک سخنرانی انتخاباتی در اوهایو از اظهارات رامنی دربارهی صنایع خودروسازی آمریکا انتقاد کرد. رامنی اخیرا کمپانیهای "جنرال موتورز" و "کرایسلر" را متهم کرده بود که فرصتهای شغلی را در آمریکا نابود و آنها را به چین منتقل میکنند. اوباما این ادعا را نادرست خواند و گفت که دادهها و کنسرنهای خودروسازی چنین گزارشی را تکذیب میکنند.
اوباما در سخنرانی خود گفت: «من میدانم که ما در آستانهی انتخابات ایستادهایم، ولی این یک بازی نیست. موضوع بر سر شغل انسانها و زندگی انسانهاست و نباید آمریکاییهایی را که سخت کار میکنند به خاطر کسب چند رای بیشتر ترساند».
رامنی نیز متقابلا اوباما را متهم کرد که در چهار سال گذشته به کنگره بیتوجهی و به آن تعرض کرده است. نامزد جمهوریخواهان گفت: «او هرگز کشور را رهبری نکرد، هرگز از مرزهای حزبی خود فراتر نرفت، هرگز نفهمید چطور باید برای اقتصاد فرصتهای شغلی ایجاد کرد».
رامنی خود را شخصی خواند که میتواند مانع رکود اقتصادی در آمریکا شود و با کنگره همکاری خواهد کرد.
samuk66 - لندن - انگلستان
آدمای .. که مثبت میدین به فکر مردمِ داخل ایران نیستید!!!اوباما ایران رو داغون کرده با تحریمش!!! رامنی ۲۰۱۲
یکشنبه 14 آبان 1391 - 01:21
compatriot - تورنتو - کانادا
قطعا اوباما. شک نکنید.
یکشنبه 14 آبان 1391 - 01:39
حقیقتجو - دوسلدورف - آلمان
طبق نظرات آمریکا شناسها که من نقل قول میکنم تا حالا هیچ رئیس جمهور آمریکا بر اساس اسناد و واقعیت و تجارب گذشته نتوانسته دوباره انتخاب بشه وقتی که آمار بیکاری آمریکا بالای 8 درصد باشد که آلانش بالای 9% است. پس باید معجزه ای بشه یا اتفاقی مثل هاریکن سندی رخ بدهد که اوباما بعنوان تصمیم گیرنده خود شیرینی کند و رای مردم را جلب کند. مردم امریکا باید از خودشان بپرسند که چرا دفتر بیت رهبری خامنه ای و چنین رژیم خبیث تروریستی ملاهای ایران خواهان دوباره انتخاب شدن اوباما است؟مردم امریکا بر اساس اوضاع کیف پولشان و وضعیت اقتصادی شان تصمیم میگیرند که اگر بد بود مثل الآن تغییر رئیس جمهور میدهند. حالا با دوتا آمار شاید دستکاری شده به نفع اوباما شانس دوباره به او داده میشود باید تا سه شنبه 6 نوامبر صبر کنیم!
یکشنبه 14 آبان 1391 - 02:05
paksan - آمریکا - آمریکا
اوبامای 4سال دوم با اوبامای 4سال اول کاملا متفاوت خواهد بود و ارتش این کشور برای جنگ آماده اس .ساده لوحی نکنید ایران داره همون راه عراق رو طی می کنه و امروز به نفت در برابر غذا رسیده که خودش داره انجام می ده یعنی اگر دقت کنید در زمان صدام این سازمان ملل بود که نیرو گذاشته بود ولی اینجا انقدر دقیقه که اتوماتیک بدونی که خود سران حکومت بدونند با غرور و شعار دارن این کار رو می کنند و کاهش ارزش ریال شوخی نیست و ارزش پول نفتی و قدرت خرید ایران رو به یک سوم کاهش داده و خود به خود سی درصد درآمدها هم به واسطه ها و دلال ها داده می شه و تازه قیمت کالایی که به ایران فروخته می شه هم خیلی بالاتر از حد نرماله و با درجه ریسک بهشون فروخته می شه.پس اوباما و رامنی هر کدام انتخاب بشوند مهم نیست چون برنامه ریزی ها انجام شده و دنیا هم متحد شده و هم واقعاً از نظر روانی آماده اس و قانع شده ایران خطر جهانی اس.متاسفانه.
یکشنبه 14 آبان 1391 - 03:49
togyan - لندن - انگليس
خر تر از مجاهدین، رهبران خاک بر سرشان ( موساد رجوی و مریم هرزه) هستند. وطن فروشهای مجاهدین خلق ادعا میکنند کسانی که مثبت میدن اینجا بفکر مردم داخل ایران نیستند، شما که بفکر مردم داخل هستید، رفتید پشت رامنی که قول داده اگر رئیس جمهور بشه، اولین کارش اینه که به ایران حمله نظامی کند، همه میدونند که در صورت هر گونه حمله نظامی، آمریکا نمیاد بمب بندازه، خامنهای و احمقی نژاد رو بکشه، بلکه تمام زیر ساختارها و زیر بناهای کشور مثل کارخانجات، پالایشگاها، پلها و سدها را میزند و کشور رو ویران میکند.
یکشنبه 14 آبان 1391 - 09:18
zebbel - بوستون - آمریکا
در تقریبا تمام ایالتهای به اصطلاح "سوینگ" اوباما جلو هست. شاید فقط فلوریدا برابر باشه. بر خلاف اونچه جمهوری خواها میگن این انتخابات به راحتی با پیروزی اوباما تموم میشه. رامنی هم برای مردم آمریکا و هم برای مردم ایران افتضاح هست. برای اون کسایی که از رامنی طرفداری میکنن، اصلا این آدمو میشناسن. اصلا میدونید تقریدن تمام مشاورین سیاست خارجیش همون گروه بوش هست.
یکشنبه 14 آبان 1391 - 19:33
Fariborz Tabriz - تبریز - ایران
به درک که کدوم انتخواب بشه . فعلا که ایرانیهای بیچاره باید یا از گشنگی بمیرن یا با بمب . زیاد فرقی نمیکنه میکنه ؟
دوشنبه 15 آبان 1391 - 12:17