خاک مریخ شبیه هاوایی است

نجوم - بر اساس آخرین یافته‌های مریخ‌نورد کیوریاسیتی، خاک سیاره مریخ بسیار شبیه خاک‌های آتشفشانی هوازده هاوایی است. مواد معدنی موجود در خاک مریخ ترکیبی مشابه مواد بازالتی زمینی دارند.


محمود حاج‌زمان: بر اساس آخرین یافته‌های مریخ‌نورد کیوریاسیتی، خاک سیاره مریخ بسیار شبیه خاک‌های آتشفشانی هوازده هاوایی است. مواد معدنی موجود در خاک مریخ ترکیبی مشابه مواد بازالتی زمینی دارند.


به گزارش پاپ‌ساینس، کیوریاسیتی این اطلاعات را با تجزیه و تحلیل خاک موجود در محل استقرار خود در Rocknest، واقع در بخش گلن‌الگ دهانه برخوردی گیل مریخ به دست آورده است. برای این کار، کیوریاسیتی نمونه‌های ماسه‌ای را از این ناحیه جمع‌آوری کرده و سپس اقدام به الک کردن آنها نمود. تنها ذراتی که کوچک‌تر از قطر تار موی انسان بودند می‌توانستند از میان الک عبور کنند و وارد شکم کیوریاسیتی شوند؛ جایی‌که ابزار قدرتمند تجزیه شیمیایی و معدن‌شناسی کیوریاسیتی در آنجا قرار دارد. این ابزار موسوم به CheMin از پراش پرتو ایکس استفاده می‌کند، که یک روش استاندارد زمین‌شناسی برای شناسایی سنگ‌هاست. ارسال چنین تجهیزاتی به مریخ یک شاهکار بزرگ بود، چرا که دانشمندان مجبور بودند تا دستگاهی به اندازه یک اتاق را تا اندازه چیزی معادل یک مایکروفر معمولی کوچک کنند.

پراش پرتو ایکس برای تعیین ساختار یک سنگ بسیار مفید است، زیرا به طور قطعی به شما می‌گوید که چه مواد معدنی در صخره وجود دارند. شناسایی شیمیایی –که کیوریاسیتی قادر به انجام آن نیز هست- دقت کمتری دارد. برای مثال روش شیمیایی تنها می‌تواند به شما بگوید که یک ترکیب کربنی در سنگ وجود دارد، اما شما نمی‌دانید که این ترکیب گرافیت است و یا با الماس سر و کار دارید. اما CheMin قادر است تا ساختار معدنی یک سنگ را تشخیص دهد؛ و این کار را با ثبت نحوه اندرکنش بلورهای آنها با پرتو ایکس انجام می‌دهد.


در نخستین تجزیه و تحلیل CheMin، کیوریاسیتی مواد معدنی همچون فلداسپات، پیروکسین و اولیوین (زبر جد) را شناسایی کرد که چندان غیرمنتظره نبود. دیوید بیش، همکار بررسی‌کننده CheMin می‌گوید: «حدود نیمی از خاک از مواد معدنی غیر بلورین، مانند شیشه آتشفشانی و یا محصولات ناشی از هوازدگی آن تشکیل شده است.» این مواد بسیار مشابه خاک‌های بازالتی هوازده‌ای هستند که در هاوایی یافت می‌شود.
تا کنون، تمام مواد معدنی موجود در سنگ‌های منطقه حاکی از یک گذشته مرطوب برای دهانه گیل بوده‌اند. صخره‌های باستانی از وجود آب جاری در گذشته حکایت می‌کنند، در حالی‌که خاک و صخره‌های جوان‌تر تعامل محدودی با آب را نشان می‌دهند. ابزار CheMin و سایر ابزارهای کیوریاسیتی چند وقتی را در Rocknest مشغول خواهند بود، قبل از آنکه مریخ‌نورد دور بزند و موتورهای خود را به سوی کوه شارپ روشن کند.

رأی دهید
فضول میرزا - استكهلم - سوئد
حالا در قران هم راجع به این قضایا اشاراتی شده یا ما فقط منتظریم ببینیم اکتشافات مریخ پیمای کنجکاوی که ساخته دست استکبار است چه چیزی رو نشون میده؟
جمعه 12 آبان 1391 - 18:54
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • وای‌نت: ایران پیش از جنگ سراغ گزینه‌ای رفته بود که در زرادخانه هسته‌ای هیچ کشوری نیست
  • سوئد در اعتراض به صدور حکم اعدام یک شهروند سوئدی، سفیر ایران را احضار کرد
  • خواستگاری خبرنگار عاشق از دوست دخترش در حین پرسش از ولادیمیر پوتین + ویدیو
  • سایه جنگ بر ونزوئلا؛ ترامپ: سناریوی رویارویی نظامی منتفی نیست و توقیف نفکتش‌های بیشتر در پیش است
  • ترامپ برنامه لاتاری گرین کارت را که مورد استفاده مظنون تیراندازی دانشگاه براون قرار گرفته بود، تعلیق کرد
  • پوتین: روسیه تنها بر اساس شروط خودش آماده پایان دادن به جنگ است
  • گزارش رسانه فرانسوی از وضعیت زنان در ایران؛ آیا حکومت از «حجاب اجباری» عقب‌نشینی کرد؟
  • پزشکیان: موشک‌های اسرائیل در جنگ ۱۲ روزه بیشتر، قوی‌تر، دقیق‌تر و راحت‌تر بود + ویدیو
  • جنجال زن ایرانی در رستوران لوکس سان‌فرانسیسکو؛ از مستی و درگیری تا اخراج فوری! + ویدئو
  • بازداشت یک شهروند روس در اسرائیل به اتهام «جاسوسی» برای ایران؛ تهران یک تبعه روس را آزاد کرد
  • +295شیرین سعیدی، استاد دانشگاه آرکانزاس، به دلیل «تمجید از خامنه‌ای و مواضع ضداسرائیلی» اخراج شد
  • +254شاهزاده رضا پهلوی: هم‌صدایی و همبستگی‌ را حفظ کنید و خواستار آزادی همه بازداشت‌شدگان باشید
  • +210بانگی که از خراسان برخاست؛ این است شعار ملی، رضا رضا پهلوی
  • +144تشویق یکصدای رسول خادم توسط تماشاچیان بعد از اعلام نام علیرضا دبیر!
  • +123شما حتی یک اسم مسلمانی روی این همه دختربچه نمی‌بینید! آنچه برباد رفته، «اسلام» است
  • +120امام جماعت شهرستان تفت بر بالای منبر سکته کرد
  • +101حسن آقامیری: وضع سیستان وبلوچستان خرابه، یکی از حضار: تقصیر پهلویه، آقامیری: شما۴۰ساله چه غلطی کردید
  • +97حمایت کاترین شکدم از شاهزاده رضا پهلوی؛ شکدم: خامنه‌ای علاقه‌ای به زنان ندارد و به پسربچه‌ها تمایل دارد
  • +89«قهرمان حقیقی» حمله سیدنی؛ «احمد الاحمد» مهاجم را با دست خالی متوقف کرد
  • +89کارشناس صدا و سیما: وقتی به دختران می‌گوییم حجاب خود را رعایت کنید می‌گویند بروید جلوی گرانی‌ را بگیرید