وقتی بیمار هستید گریپ‌فروت نخورید

گریپ‌فروت برای سلامتی مفید است اما نه زمانی که مریض هستید. در واقع مصرف این میوه در زمانی که تحت درمان هستید می‌تواند در روند درمانتان تداخل منفی ایجاد کرده و به این ترتیب به سلامتیتان آسیب برساند.


محققان فرانسوی بر این عقیده‌اند که مصرف گریپ‌فروت همزمان با درمان دارویی به نفع سلامت بدن نیست.


 

نتایج پژوهش این محققان که در مجله‌ی پزشکی فرانسوی Prevenir به چاپ رسید نشان می‌دهد که گریپ‌فروت با داروهای مختلف تداخل پیدا کرده و مشکل ساز می‌شود.
 
محققان معتقدند که نباید همزمان با مصرف داروهایی مثل استاتین (ضد کلسترول)، بنزودیازپین (آرام بخش)، داروهای ضد‌افسردگی و یا داروهای مربوط به بیماری‌های قلبی، گریپ‌فروت خورد.
 
محققان تاکید می‌کنند همزمان با مصرف این داروها نباید گریپ‌فروت و به خصوص آب آن را مصرف کرد به خاطر این که در بسیاری از موارد عوارض جدی دارد. متأسفانه هنوز به طور کامل مکانیسم این تداخل منفی مشخص نشده است.
 
محققان معتقدند ترکیبات موجود در گریپ‌فروت باعث این مشکل می‌شوند. محققان احتمال می‌دهند این مسئله ناشی از تأثیری است که گریپ‌فروت روی آنزیم‌هایی می‌گذارد که متابولیسم داروها را بر عهده دارند. برای همین زمانی که این متابولیسم به درستی صورت نمی‌گیرد احتمال این که دز داروها در بدن بیش از اندازه شود، وجود دارد.
 
از طرف دیگر در مواردی ترکیبات این میوه باعث می‌شود که تمرکز و غلظت دارو در خون کاهش یابد و همین مسئله باعث می‌شود تا اثر بخشی دارو کمتر شود.
 
متأسفانه اثرات جانبی که مصرف همزمان دارو و گریپ‌فروت به جا می‌گذارد جدی است مانند تخریب سلول‌های عضلانی (رابدومیلوزیس) Rhabdomyolysis ، نارسایی کلیه‌ها، خون ریزی و غیره.
 
با وجود اینکه از سال‌ها پیش تأثیر گریپ‌فروت روی داروها مشخص شده است اما در این پژوهش جدید نشان می‌دهد که آب‌میوه‌های دیگر به خصوص آب پرتقال نیز می‌تواند همین تأثیر را روی اثر بخشی داروها به جا بگذارید. حواستان باشد زمانی که بیمار و تحت درمان هستید از پزشک خود راجع به تداخل دارویی با این آب‌میوه‌ها سۆال کنید.

رأی دهید
mina minavand - هانور - آلمان
ممنون،جالب بود.
دوشنبه 3 مهر 1391 - 16:51
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.
  • +312مصطفی مهرآئین به سیم آخر زد: نهاد ولایت فقیه بزرگترین مشکل این مملکته
  • +181حمله نظامی به ایران از رگ گردن به خامنه‌ای نزدیک‌تر است؛ ارتش اسرائیل در تدارک حمله نظامی با چراغ سبز ترامپ
  • +163واکنش رضا پهلوی به تصمیم بریتانیا برای مقابله با نفوذ جمهوری اسلامی
  • +124حمایت یکپارچه رهبران اروپایی از زلنسکی؛ فن درلاین: شرافت تو شجاعت مردم اوکراین را ارج می‌نهد
  • +120ترامپ خطاب به حماس: شالوم حماس یعنی سلام و خداحافظی، این آخرین هشدار شماست!
  • +115کنایه رئیس جمهور لبنان به جمهوری اسلامی: کسی نمی‌تواند ادعا کند این اقدامات در حمایت فلسطین است
  • +109بازداشت و بازجویی مجری پیشین پرس‌تی‌وی در فرودگاه هیترو لندن پس از شرکت در مراسم تشییع حسن نصرالله
  • +103عکس روز: تصویر نامه جالب توبیخ دو مهماندار ایرانی در سال ۱۳۳۹
  • +94تظاهرات علیه سفر اسکی «جی دی ونس» پس از درگیری او با زلنسکی در کاخ سفید (ویدیو)
  • +88مهدی یراحی، خواننده معترض: در کنار بانوان سرزمینم می‌مانم و دیگر تقاضای مجوز نخواهم کرد