بحران نوشت‌افزار در آستانه بازگشایی مدارس

در آستانه بازگشایی مدارس در ایران دست‌اندرکاران نوشت‌افزار نسبت به تعطیلی واحدهای تولیدی این صنعت هشدار داده و گفته‌اند که دولت از تولید داخلی نوشت‌افزار حمایت نمی‌کند. هزینه نوشت‌افزار یک دانش‌آموز حدود دوبرابر شده است.

محمدرضا رقیب‌پرور، مدیرعامل یک کارخانه تولید نوشت‌افزار، به ایلنا گفته است که افزایش واردات نوشت‌افزار نامطلوب چینی در آستانه بازگشایی مدارس باعث نوسان قیمت محصولات مشابه داخلی شده است و این محصولات وارداتی با قیمت به مراتب ارزان‌تری در مقایسه با تولیدات داخلی به‌فروش می‌رسند.
 


به گفته او مشکل برای پرداخت معوقات بانکی به‌خاطر سود بالا، تهیه مواداولیه تولید با ارز آزاد، پرداخت حقوق نیروی کار و مالیات از دیگر مشکلات کارخانه‌های نوشت‌افزار هستند.

 
او گفته است که تنها راه نجات تولیدکنندگان داخلی نوشت‌افزار «کنترل و قاعده‌مند کردن واردات، حمایت دولت در تهیه مواداولیه، پرداخت وام‌های کم بهره و معافیت‌های مالیاتی است.
 ‌
آقای رقیب‌پرور افزوده که کارخانه تحت مدیریت او به دلیل افزایش مشکلات تولید در سه سال گذشته، کارگران خود را اخراج کرده و پس از پرداخت اقساط بانکی، کارخانه را تعطیل می‌کند.
 
هم‌زمان محمد احمدی، عضو هیئت مدیره کانون عالی شوراهای اسلامی کار ایران، گفته است که عرضه نوشت‌افزار دارای تصاویر جذاب و فانتزی خارجی بازار تولید داخلی این محصولات را کساد کرده است.
 
این در شرایطی است که براساس بخش‌نامه‌ای که وزارت آموزش و پرورش دولت دهم تیرماه سال جاری صادر کرد «جلوگیری از واردات نوشت‌افزار و کیف دارای نقوش و طرح‌ها و مفاهیم بیگانه» به عنوان راهکاری برای تحقق شعار «تولید ملی حمایت از کار و سرمایه ایرانی» اعلام شد.
 
حمیدرضا حاجی بابایی، وزیر آموزش و پرورش در بخشنامه‌ای، ۳۱ راهکار و سیاست فرهنگی تحقق شعار «تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی» را به ادارات کل آموزش و پرورش استان‌های ایران ابلاغ کرد.
 
آفای احمدی گفته است که درنتیجه عدم حمایت دولت از تولیدکنندگان نوشت‌افزار در کشور قیمت نوشت‌افزار بالا رفته و بسیاری از کارخانه‌های تولیدی ازجمله کارخانه «قدس پلاستیک» تعطیل شده‌اند.
 
به گفته او بسیاری از کارگران در واحدهای بحران‌زده ماه‌ها از دریافت حقوق محروم مانده‌اند و برای تهیه نوشت‌افزار فرزندان خود دچار مشکل شده‌اند.
 
کرمعلی سامانی‌پور، فعال کارگری، گفته است که تهیه «نوشت‌افزار ضروری» برای خانواده‌های کارگری که دو دانش‌آموز دارند تقریبا تمامی درآمد یک ماه آنان را می‌بلعد. او هزینه نوشت‌افزار ضروری برای یک دانش‌آموز را ۱۵۰ هزار تومان اعلام کرده است.
 
چند روز پیش خبرگزاری مهر به نقل از یک شهروند همدانی گزارش داد که هزینه تهیه نوشت‌افزار برای یک دانش‌‌آموز در سال جاری ۱۱۰ هزار تومان است اما این رقم در سال گذشته ۶۰ هزار تومان بود.

رأی دهید
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.