کشف عاج ماموت در یکی از شهرهای آلمان

کارگران یک ایستگاه در دست ساخت مترو در شهر دوسلدورف، در عمق ۱۲ متری زمین یک عاج ماموت پیدا کردند. باستان‌شناسان قدمت این عاج را که ۲۰ /۱ متر طول و ۳۴ کیلو وزن دارد تا ۳۰ هزار سال تخمین می‌زنند.


در جریان عملیات حفاری ساخت یک ایستگاه جدید مترو در شهر دوسلدورف در غرب آلمان، کارگران ساختمانی در عمق ۱۲ متری زمین یک عاج ماموت پیدا کردند. این عاج که بخشی از آن شکسته، از عصر یخبندان به جا مانده است.


 

وزن این عاج ۳۴ کیلوگرم و طول آن به ۲۰/ ۱ متر می‌رسد. رولف لومرتسهایم، از دفتر حفاری‌های باستان‌شناسی شهری، در گفتگو با پرتال اینترنتی اشپیگل آنلاین سن این عاج را بین ده تا ۳۰ هزار سال تخمین زده است.
 
پس از کشف این عاج ماموت‎ عملیات حفاری در ایستگاه مترو بلافاصله متوقف شد و باستان‌شناسان جستجوی بقایای اسکلت ماموت را آغاز کردند. اما هیچ اثری از بقایای اسکلت یا استخوان دیگری از این ماموت در این منطقه پیدا نشده است.
 

عاج‌های یک ماموت در موزه شهر فرانکفورت


 
باستان‌شناسان حدس می‌زنند که هزاران سال پیش در پی آب شدن بخشی از یخ‌ها در محلی که ماموت‌ها ساکن آن بودند، این عاج همراه آب جاری شده و تا این منطقه رسیده است.
 
قدمت دقیق این تکه عاج قرار است با آزمایش "دی ان آ" مشخص شود.
 
تکذیب خبر کلون‌سازی ماموت‌ها درون رحم فیل
 
ماموت که گونه‌‌ای از فیل‌های عظیم‌الجثه بودند در عصر یخبندان در جلگه‌های اروپا و آمریکای شمالی به صورت جمعی زندگی می‌کردند.
 
پیشتر عاج، اسکلت یا حتی با‌فت‌های یخ زده بدن ماموت‌ها که نسل آنها حدود ده هزار سال قبل به طور کامل منقرض شد، در آلاسکا و سیبری پیدا شده بود.
 
بهار سال جاری میلادی هوآنگ وو سوک، یکی از پژوهشگران ژنتیک کره‌جنوبی اعلام کرد تصمیم دارد با جدا کردن ژن‌های درون بافت به جای مانده ماموت‌ها آنها را کلون‌سازی و دوباره خلق کند.

بر اساس طرح این پژوهشگر کره‌ای قرار بود تکه‌ای از بافت ماموت‌ها از روسیه به کره‌جنوبی منتقل شود تا در بنیاد تحقیقات بیوتک کره‌جنوبی ژن‌های آن جدا شود.
 
این پژوهشگر کره‌ای قصد داشت هسته یک سلول را که حاوی تمامی اطلاعات ژنتیکی ماموت است از بافت برجای مانده جدا کرده و سپس آن را جایگزین هسته تخمک باور شده یک فیل کند.
 
به این ترتیب تخمک بارور شده فیل با ژن‌های ماموت درون رحم فیل رشد می‌کرد.
 
اما مدت کوتاهی پس از انتشار این خبر، روسیه همکاری در زمینه کلو‌ن‌سازی ماموت‌ها را تکذیب و تأکید کرد که هیچ نمونه‌ای از بافت ماموت‌ها در اختیار هوآنگ وو سوک، پژوهشگر کره‌ای قرار نخواهد داد.

رأی دهید
pikbon - بیلفلد - آلمان
آقا اینا دروغ میگن ، این عاج همونیه که توی مراغه ایران پیدا کرده بودن ، ایران چون این چیزارو نگه نمی‌داره فروخت به آلمان ، حالا اینا هم براش داستان درست کردن ، واقعا حیف که آثار با ستانیمونو میفروشیم به ا روپا
‌پنجشنبه 2 شهريور 1391 - 13:31
gara bag - ریس ویک - هلند
نه عزیزم، اونی که در مراغه کشف شد فسیل دایناسور بود
جمعه 3 شهريور 1391 - 02:01
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.