فرح پهلوی از جمع آوری آثار هنر معاصر در ایران می گوید
رأی دهید
روزنامه گاردین می نویسد که آثار جمع آوری شده در موزه هنرهای معاصر تهران بزرگترین گنجینه هنر مدرن خارج از آمریکا و اروپای غربی است.
این مجموعه کم نظیر که بسیار به ندرت و فقط در سال های اخیر بخش هایی از آن به نمایش گذاشته شده آثار متعددی از نقاشان سرشناس هنر معاصر (مدرن) مثل جکسون پولاک، اندی وارهال و فرانسیس بیکن را شامل می شود.
تمام این آثار در دهه پایانی حکومت پهلوی و زیر نظر مستقیم فرح دیبا ملکه سابق ایران خریداری و جمع آوری شدند. روزنامه گاردین همزمان با آغاز نمایشگاه جدیدی از آثار هنری در موزه هنرهای معاصر ایران، با فرح دیبا در مورد نحوه جمع آوری این گنجینه بزرگ گفتگویی انجام داده که فشرده آن به این شرح است.
گاردین: فکر اولیه خلق و یا جمع آوری یک چنین گنجینه ای از کجا آمد؟
فرح دیبا: من همیشه به هنر علاقه داشتم. در سال هایی که در مقام ملکه ایران بودم ضمن تلاش برای تقویت و معرفی هنرهای سنتی و بومی ایران سعی کردم که هنرهای معاصر را به علاقمندان در ایران معرفی کنم. من به نقاشی و مجسمه سازی مدرن علاقه ویژه ای داشتم. در آن زمان در تهران چند گالری خصوصی تاسیس شد و وزارت فرهنگ و هنر نیز جشنواره های سالیانه ای برپا می کرد که من همیشه در برگزاری و افتتاح آنها نقش فعالی داشتم.
در جریان صحبت با یکی از نقاشان مدرن ایران به نام «ایران درودی» وی مطرح کرد که چرا در ایران محل مشخصی برای نمایش آثار هنری مدرن وجود ندارد. پس از این گفت و گو من هم به این نتیجه رسیدم که بنای یک موزه برای هنرهای معاصر در تهران می تواند بسیار جالب باشد.
بعدا نیز با خودم فکر می کردم که چرا آثار هنرمندان خارجی را نیز در این مجموعه نگنجانیم. در آن زمان با کامران دیبا (یک معمار برجسته و از اقوام فرح دیبا) صحبت کردم تا یک چنین ساختمانی را طراحی کند.
اوایل دهه ۱۹۷۰ میلادی بود و درآمد حاصل از فروش نفت افزایش پیدا کرده بود. من با اعلیحضرت و امیرعباس هویدا نخست وزیر وقت صحبت کردم و گفتم که شاید بهترین زمان برای خرید آثار هنری باستانی ایران و آثار هنری معاصر باشد. با موافقت آنها پروژه ساختمان موزه هنرهای معاصر و موزه فرش ایران در محوطه پارک فرح (پارک لاله فعلی) آغاز شد. من تاکید داشتم که این مراکز هنری در پارک ها ساخته شوند تا مردم بیشتری بتوانند به دیدن آن بروند.
کامران دیبا هم طرح بسیار جالبی برای این ساختمان طراحی کرد که از بناهای سنتی ایران الهام گرفته و در نهایت خانه جدیدی برای آثار هنری معاصر ساخته شد.
چه کسی یا چه مرجعی در مورد خرید و جمع آوری این آثار تصمیم می گرفت؟
هم آثار ایرانی و هم آثار خارجی زیر نظر مستقیم دفتر من خریداری می شدند. بودجه آن از سوی شرکت ملی نفت ایران و سازمان برنامه و بودجه تامین می شد. افرادی که در این کار شرکت داشتند دو فرد آمریکایی به نام های «دونا استین» و «دیوید گالووی» بودند و همین طور کامران دیبا که طراحی و ساختمان موزه را برعهده داشت و کریم پاشا بهادری که در آن زمان رییس دفتر کابینه دولت وقت ایران بود.
اکثر این آثار زیر نظر مستقیم دفتر من و با کمک آقای بهادری خریداری شدند. پس از پایان دوره مسئولیت آقای بهادری در مقام رییس دفتر کابینه، کامران دیبا در زمینه انتخاب آثار نقش بیشتری ایفا کرد.
اکنون که می بینید بخش اعظم این آثار در زیرزمین های موزه خاک می خورند چه احساسی دارید؟
من امیدوارم که این آثار را از روی بی توجهی در زیرزمین ها انبار نکرده باشند. در دوران حوادث مربوط به سال های انقلاب من به شدت نگران این آثار بودم و می ترسیدم که آنها را نابود کنند. اما خوشبختانه کارمندان موزه آنها را در زیرزمین ها محافظت کرده و مهدی کوثر رییس دانشکده معماری دانشگاه تهران فهرست کاملی را از این مجموعه تهیه کرد. او پس از خروج کامران دیبا از ایران ریاست موزه هنرهای معاصر را به عهده گرفت.
من تعدادی از این آثار را در گزارش های خبری دیده ام و خوشحال هستم که از چند سال پیش کاتالوگ جدیدی از این گنجینه منتشر شده و در مقاطعی هم بخشی از این آثار به نمایش درآمده اند. امیدوارم که فهرست و کاتالوگ دقیقی هم از آثار ایرانی که در دوران من خریداری و جمع آوری شده بودند تهیه شود. همه اینها یک سرمایه ملی برای ایران هستند و باید به خوبی از آن نگهداری شود. این مجموعه هنری در خارج از آمریکا و اروپای غربی بی نظیر است.
موزه هنرهای معاصر در سال ۱۹۷۶ افتتاح شد. یادم هست که در آن روزها برخی از خبرنگاران خارجی که در مراسم افتتاح شرکت کرده بودند فکر می کردند که ایرانی ها لیاقت یک چنین گنجینه هنری را ندارند. این برخورد توهین آمیز بود ولی نباید فراموش کرد که مجموعه موجود در موزه هنرهای معاصر فقط آثار نقاشان خارجی نیست و آثار هنری ایرانی و همین طور فیلم و عکاسی را نیز شامل می شود.
نظر شما در مورد آثاری که سانسور یا نمایش آنها ممنوع شده است، چیست؟
تا وقتی که این آثار سالم مانده و به آنها آسیبی نرسد من راضی هستم. اگر نمی خواهند آنها را نمایش دهند مسئله ای نیست. ولی در عین حال باید پرسید که آیا هر آنچه در ایران می گذرد واقعا اسلامی است و تنها مشکل مملکت نمایش یا سانسور چند تابلویی نظیر نقاشی «رقصندگان باله» اثر «دگا» است؟
اخیرا شنیده ام که تعدادی از تابلوهای فرانسیس بیکن را برای نمایشگاهی به لندن فرستاده اند و برخی از آثار «مکس ارنست» را هم برای نمایشگاهی در مرکز «پمپیدو» به فرانسه فرستاده اند. تابلوهای این نقاشی که در موزه تهران هستند بهترین آثار او هستند.
نظر یا واکنش شما در مورد آثاری که معاوضه شده اند چیست؟
حقیقت این است که من واقعا نگران صحبت کردن در مورد این آثار گرانبها هستم. اکثر این تابلوها اکنون قیمت بسیار زیادی دارند و به هر دلیل و بهانه ای ممکن است در معرض خطر باشند. نمونه اخیر آن به گرو گرفتن یکی از تابلوهای جکسون پولاک در گمرک فرودگاه تهران بود. رییس گمرک اعلام کرد به خاطر عدم پرداخت بدهی های وزارت فرهنگ (ارشاد) این تابلو را به گرو گرفته است.
چند سال پیش یکی از تابلوهای «ویلم دی کونینگ» را با بخشی از یک شاهنامه طهماسبی که به یک کلکسیونر آمریکایی تعلق داشت معاوضه کردند. ارزش این کتاب در زمان معاوضه در بازار آثار عتیقه حدود شش میلیون دلار بود. اما بعدا یک تاجر آمریکایی که تابلوی «ویلم دی کونینگ» را به بهای ۲۰ میلیون دلار خریده بود آن را چند سال پیش به قیمت و ۱۱۰ میلیون دلار فروخت.
شاید آگر مسئولان هنری ایران واقعا به این نسخه شاهنامه علاقه زیادی داشتند بهتر بود که شش میلیون دلار پول نقد برای آن می پرداختند. در این معامله تابلویی با ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون دلار به هدر رفت. من فکر می کنم که این تنها مورد معاوضه آثار موجود در موزه هنرهای معاصر بوده است و امیدوارم که دیگر چنین معاوضه هایی انجام نشود.
آیا نکته دیگری هست که بخواهید در مورد موزه هنرهای معاصر بگویید؟
در یکی از گزارش های مستندی که در مورد آثار موجود در زیر زمین های این موزه پخش شده من دیدم تابلویی که «اندی وارهال» از چهره من کشیده است با چاقو پاره شده و یک مجسمه از آثار بهمن محصص را که از آن خوش شان نیامده شکسته اند.
من این اقبال را داشته ام که با برخی از این هنرمندان شخصا دیدار کنم. مثلا «مارک چاگال» را در جنوب فرانسه، «سالوادور دالی» را در پاریس، «هنری مور» را در حومه لندن، «پل جنکینز» را در آمریکا و «آرنالدو پومودورو» مجسمه ساز ایتالیایی را نیز ملاقات کرده ام. وی قرار بود سه ستون بزرگ برنزی را برای یکی از تالارهای موزه هنرهای معاصر در تهران بسازد. اما به خاطر حوادث مربوط به انقلاب این طرح عملا اجرا نشد. چند سال پیش در آمریکا متوجه شدم که این ستون ها را شرکت پپسی کولا خریداری کرده است.
100ra - پیرانشهر - ايران
عجب ...حالا به من بگید که این خانم یا پسرشون تسلیتی به مردم ایران گفتن؟؟این خانواده هم خیلی پنهان کاری میکنند اون یکی پسرشون با دخترشون خود کسی کردند هیچکی نفهمید چرا.خودشون هم وظیفه دارن از هر سرّ و راز و هر اتفاقی که داخل خنودشون میافته به مردم اطلاع بدن و دلیلشو بیارن.آن هم زمانی که دم از سلطنت و پرنسسی میزنن اگر هم کاری نداشته باشن به آینده ایران میتونن سکوت اختیار کنن چرا چون آن وقت مساله خانوادگی میشه و ربطی به منو شما نداره و آنان هم یه شهروند عادی به حساب میان.اگه سحرت میگم اظهار نظر بفرمایید.
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 13:20
Vahid.persian - شیراز - ایران
درود بر شهبانو فرح پهلوی ملکه ایران...
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 13:38
Rezgar - لینشوپینگ - سوئد
درود بر مادر عزیز و بزرگوار و هنر دوست شاه بانو فرح زیبا
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 14:14
غلام شنگول - منچستر - انگلستان
بانو فرح ما چشم براه هستیم تا شما بیایی و ما را از دست این آخوندها خلاص کنی. من به این دلیل به شما امید بستم چون احتمال خودکشی شاهزاده ( به علت دوری از وطن) زیاد است. همانند برادر و خواهرش . ( اینجاش با گریه نوشتم ) . طرفدار آخوندها هم نیستم . فقط ضد خالیبندان هستم. چه آخوند چه شاه.
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 13:50
rastgu - دوسلدورف - آلمان
ای کاش که فرح دیبا بجای اینهمه علاقه زیاد به هنرهای معاصر غربی یک مقدار کمی هم به مردم فقیر و بیچاره ایران علاقه داشت. همتش را برای ساختن کشور بکار میبرد و ایران را در عمل از عقب مانده گی در میاورد نه با پز دادنهای روشنفکری و نشست و برخواست با فلان هنرمند غربی که ارزش و اعتبار را به نوعی گدائی کردن از آنها باشد مثل سران عربهای خلیج فارس امروزی. در ایرانی که اکثر مردمش به نان شب محتاج بودند آیا درست بود و هست مثلاً 150 میلیون دلار برای یک تابلو پیکاسو از پول نفت مردم بخرند؟ که چی بشه؟ صرفاً خانم دیبا آثار هنری را بیخ گوش خودش داشته باشد و مبادا راه دوری پرواز کند و برایش زحمتی شود؟ سرمایه کشور برای یک اقلیت گیرم هنرشناس به حراج گذاشتن نیست؟ اسم این کار را خیانت به مال مردم نمیشود گذاشت؟ علاوه بر جمع آوری چهارتا تابلو نقاشی گران قیمت ؛ نشان دادن این نیست که او و دیگر اعضای خانواده پهلوی چقدر از مردم فاصله گرفته بودند و شناختی از مردم علی و حسین پرست شان نداشتند. دالی بجای علی؟ از خانواده برج عاج نشین پهلوی است که ما رژیم ننگین خمینی را به ارث بردیم. حالا برایشان هورا هم بکشیم؟
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 14:43
خلیج همیشه فارس - انگلیس - انگلیس
زیباترین و مهربان ترین ملکه تارخ بشریت بانو فرح پهلوی عزیز . عاشقانه دوستت دارم.
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 16:03
baharmazaheri - عجمان - دبي
شهبانوی گرامی حتی در کاخ توضیح دهندگان به نیکی از شما یاد میکنند دانش و استعداد کم نظیر شما و اینهمه آثار ارزنده که در آنجاست امیدوارم پس از سقوط رژیم به تاراج نرود مخصوصا موزه جواهرات ملی تاج و همه چی اینا وحشتناکترین حکومت دنیا هستند دوستتون داریم صدها بار مردم عکسهای شکوهمند و جذاب شما را بوسیدن سحر نزدیک است بانوی ایران
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 16:04
jengir - سئول - كره
شهبانوی عزیز دیگه کار این دولت غاصب از این حرفها گذشته....! اینا جان و مال و ناموس ایرانی رو به چوب حراج گذاشتند....اینها دختران ایرانی رو با بی غیرتی تمام به اعراب فروختند ...اینها به دشمن اصلی ما که همون اعراب باشن دارن تو ایران بهشون زمین اجاره میدن واسه زراعت...اونوقت کشاورزهای خودمون بیکار و بی پول دارن تلف میشن..بله شهبانوی عزیز ای مادر عزیزو گرامی ایران...!. دعا کنید این مردم ما از این خواب مذهبی و غفلت بیدار بشن و دنیا رو با چشم واقعیت ببینن.......!!!!
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 16:34
babak be - بروکسل - بلژیک
حالا همین جا خواهیم دید که آخوند و کمونیست و مجاهد و هر چی آدم نافهم هست که می گویند که خاندان پهلوی پول ملت را صرف هزینه های بیمورد کرده است .کسانی این حرف را گفته اند و خواهند گفت که تاریخ ثابت کرده که از خودشان دزدتر تو دنیا نیست و نخواهد بود .
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 16:47
baharmazaheri - عجمان - دبي
پیران شهر ایرن عزیز .اگه فیلم (روزی روزگار) خسرو شکیبأی رو دیدد ایران از اون شکل به لطف خدمات رضا شاه کبیر و شاهنشاه اریا مهر مدرن و مطرح شد که به لطف موسیبت۵۷ بدتر از قبل شدیم فراموش نکن میتونستن همه چیرو ببرند با اطلاع بنوس لطفا دوست عزیز
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 16:47
elinaz - مونترال - کانادا
100ra - پیرانشهر - ایراناین خاندان برای آدماای مانند تو خیلی بزرگان .. شماها لیاقتتون ملا آخونده است که صبح تا شب از زیر شکم حرف مفت بزنه شما کیف کنید ...رهبر دست چلاق مفنگیت تسلیت نمیگه اون میمون نژاد هم که رفته گردش ...صدا سیمتن هم که خواند بازار پخش میکنه ...حالا تو داری حرف مفت میزانی ...این مصاحبه ما خیلی وقت پیش از زللزله هست ...؛
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 16:59
hamedo123 - منچستر - انگلستان
این شاه و ملکه میتونستن در تاریخ جاویدان بشند. فقط به یک شرط. اگر شاه و ملکهٔ دانمارک بودند نه ایران! اشتباهشون هم این بود که سطح فرهنگ، سود، و درک مردم ایران رو با مردم دانمارک یا فرانسه اشتباه گرفته بودند!
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 17:19
baharmazaheri - عجمان - دبي
شهبانوی بی نظیر و مهربان ایران زمین ملیونها ایرانی شیفته فرهنگ و هنر و شخصیت شما هستند دهها بار ب موزه شما رفتم عکس مینیاتوری زیبای شما و دهها تابلو و گنجینه ب زحمت شما موجود است افتخار ایران نیم قرن پیش چقدر پیشرفته و با سلیقه به زنان ایران دهها ارزش هدیه کردید درود به رضا شاه دوم و روح عزیز آنت شاد ب امید بوسیدن داستان پر مهرتان ...در خاک پاک ایران
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 15:54
Farokhzad - کنت - انگلستان
اخه أون ابله اى که فکر میکنه هنر معاصر ایران یعنى چى بفکر مستمندان باشى ابله اگر تونستى کشورت را با تاریخ و فرهنگ ات بشناسایى به دنیا انموقعه هست که کشورى غنى خاهى داشت
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 17:34
Afshin London - لندن - انگلستان
بانوی ما بانوی ما بانوی شعر و قصه ها.....
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 17:40
Shadan Shirin Sokhan - هایدلبرگ - آلمان
100ra - پیرانشهر - ایران. ___(@)-تفکّر یک آدم بدبین ، در هر شرایطی بدبینی است !، و این برگرفته از فرهنگ و نوع تربیتی شخص است !! و جامعه این افراد را باید به چشم یک بیمار بنگرد و از او خرده نگیرد و سعی کند او را کمک درمانی کند تا شاید امیدی باشد و این شخص شفا حاصل کند و نوع نگرش اش در جامعه نسبت به هم نوع خود عوض شود و مغرضانه نسبت به دیگران قضاوت نکند ؛ برای مثال شما دوست عزیز !! اگر این خانوم و پسرشون در این سایت تسلیتی به مردم نگفتند ، منفی بافی میکنید چیز را به چیز ربط میدهید !، و اگر هم در این سایت ایشان بیاید و تسلیت بگویند ، قطعا شما دوباره ، ولی به گونه یی دیگر منفی بافی خواهید کرد !! من شما را به عنوان یک بیمار مینگرم و به شما احترام میگذارم و از خداوند متعال آرزوی بهبودی شما را دارم !،@ آمین
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 17:35
madjid aramesh - پاریس - فرانسه
rastgu - دوسلدورف - آلمان. مگه اونارو برای خودش خرید اگر اینطور بود الان تو ایران نبودن اونارو برای موزه هنرهای معاصر خرید که ملت هم استفاده کنن،همین جمع آوری این اثرها میتونست این موزه رو بزرگترین موزه هنرهای جدید خور میانه کنه و همراه با بقیه اثرهای تاریخی ایران رو به یک کشور توریستی تبدیل کنه میدونستی که بزرگترین منبع در آمد فرانسه از توریسم هست حتی از صنعت هواپیما سازیش بیشتر ارز وارد کشورش میکنه یا همین ترکیه سال قبل به وسیله توریسم ۲۲ میلیارد ارز وارد کشورشون شد اگر شهبانو اینهارو میخرید به فکر آینده بود
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 18:34
غلام شنگول - منچستر - انگلستان
چرا صرفدارای این خانواده اینقدر بی ادب هستند ؟ آقای rastgu - دوسلدورف - آلمان به چند نکته جدی اشاره کرد که ضاهرا عاشقان خانواده خودکشی (پهلوی) جوابی براشون ندارند و فقط بی احترامی میکنند. اینجاست که باید گفت گور بابای آخوند و شاه که هردو گاو پرورش دادند !.
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 19:18
ali1111 - تهران - ایران
نمیدونم چرا یک عده اینگونه به شکل فجیحی از جملات و کلمات چاپلوسانه در وصف این خانوم محترم استفاده میکنند..کلا ما جماعت انگار دنبال یک بت میگردیم! اونی که طرفدار جمهوری اسلامی است یک جوری از اون مقام ...صحبت میکنه و کسی هم که سلطنت طلب است یک مدل دیگه! ما نمیتونیم کمی اعتدال داشته باشیم؟! تو همین انگلیس هم به ملکه انقدر لقب نمیدهند؟!!
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 19:49
coco - تورنتو - کانادا
درود بر شهبانو فرح پهلوی ملکه ایران, درد و بلات بخوره تو سر همه فاطمه کموندوهای سیبیلو.
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 20:17
elinaz - مونترال - کانادا
hamedo123 - منچستر - انگلستانآفرین خیلی خوشم آمد دقیقا حرف شما درسته ...
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 21:19
raha1984 - هامبورگ - المان
هر چه تلاش کردید و ساخنید ویران کردنند و رفت پی کارش دیگه نه ایرانی نه فرهنگی مونده مردم رو به ۱۴۰۰ سال پیش برگرداننده اند !!
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 21:51
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
عاشقتم . حیف که بخاطر بی لیاقتی یه عدهای فریب خورده ایران به این مصیبت دچار شد متاسفانه این جهالت آنچنان ریشه دوانده که مثل سرطان تا جون طرف را نگیره ولن کن معامله نیست.
سه شنبه 24 مرداد 1391 - 22:48
elinaz - مونترال - کانادا
همه اشتباه میکنن اما خوبه که مردم خودشون به اشتبهشن پی بردن و دوباره یاد زمان پر شکوه شاه رویا شیرین برای مردم هست و با حسرت به دوران طلایی شاه مینگرند ...امیدواریم که به دوران شاه برگردیم ...باید اتحاد داشت ..بعضیها هنوز چهار ستون بدنشون میلرزه اسم شاه و شهبانو ایران رو میشنون
چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 00:52
gara bag - ریس ویک - هلند
بله فرح خانم ما میدانیم که شما به هنر خیلی علاقه دارید. ما یادمان میاید که در زمان انقلاب چون شما به هنر و آثار باستانی خیلی علاقه داشتید ۳۸۰ چمدان با ک.ل.م همان شرکت هواپیمای هلندی ک.ل.م ایر لاین به پاریس فرستادین. شما ترسیدین که ملاها از هنر سر در نیارند و آتیش بزنند.حالا هم خودت هر روز تمیزش میکنی و مواظبش هستی. پول هم که اصلا وقت نشد ببرید. من شخصاً دلم به حال شما که اینقدر ایرانو دوست دارید میسوزه. پسرت تو آمریکا هم بی پوله میدونم. خر خودتی
چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 03:13
mehraeen - تهران - ايران
rastgu - دوسلدورف - آلمان. ترو خدا بیا ایران! اینجا جات خالیه ! از زمان شاهنشاه خدابیامرز هم آبادتر شده !!!. برات خیلی متاسفم با اون افکار پوسیده!!!
چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 07:21
danial nabi - استكهلم - سوئد
تو روح هر چه شاه و شازده دوزاری و ملکه
چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 07:36
madjid aramesh - پاریس - فرانسه
gara bag - ریس ویک - هلند. مثل اینکه تو بار برش بودی که از تعداد چمدونها خبر دری ۳۸۰ تا نه یکی کمتر نک یکی بیشتر،اگر برده بود تو انبار موزه هنرهای معاصر چکار میکرد
چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 11:25
madjid aramesh - پاریس - فرانسه
danial nabi - استکهلم - سوئد. تو روح هر چی آخوند و آخوند زاده روضه خون سر قبر دوزاری همینطور رجوی
چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 11:28
mashady - منچستر - انگليس
چه زن بی غیرت و پر روییه دو تا از بچه هاش خود کشی کردند ، این هنوز زنده ست متاسفانه
چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 14:10
rastgu - دوسلدورف - آلمان
اولاً از هموطنانی که در اینجا کامنت مینویسند میخواهم خواهش کنم که اگر امکان دارد و میتوانند بر احساسات خود مسلط شوند و از توهین و تهمت زدنهای بی اساس و فحش دادن خودداری کنند تا یاد بگیریم یک محیط سالم برای دیالوگ ملی با یگدیگر را پرورش بدهیم و با تبادل افکار و نظرمان اجازه بدهیم تا شاید بهترین راه حلها و اندیشه ها بر کرسی عقل ما و دیگران بنشینند. هر گونه چماقداری ذهنی و فکری و خفقان دگراندیشان را محکوم بکنیم. من در فرصتی از چند تا ایرانیان اطراف خودم پرسیدم که آیا آنها بطور مرتب این کامنتها را میخوانند یا نه که نظر خیلی ها منفی بود و میگفتند اوایل کامنتها را میخواندند و دیدند که ایرانیها به همدیگر به جز فحش و ناسزا گفتن چیز دیگری بلد نیستند برای همین دیگر کامنتها را نمی خوانند که اعصابشان راحت بماند. پس زمانش رسیده که برای پیدا کردن چهارتا گوش شنوا ادب و احترام به یکدیگر را در کامنتهایمان بیشتر رعایت کنیم و باعث دلسردی و انزجار دیگران نشویم. البته من خودم را مبرا نمیدانم و گاهگداری در گذشته مرتکب این خطای تندروی شدم با عرض پوزش از طرفهای مقابل!»» در ادامه
چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 14:16
rastgu - دوسلدورف - آلمان
madjid aramesh- پاریس - خبر نداری که من کارت عضویت موزه هنرهای معاصر تهران را از 27 سال پیش هنوز دارم و بعنوان دانشجوی هنر به دلیل یکسری کتابهای هنری اصل و آثار هنری با ارزش یکی از پاتوق هایم این موزه بود با آرشتیکت قابل ستودنش. موزه آنزمان را من خوب میشناسم و جای شکرش باقی است که سران حکومت فاشیستی اسلامی تا حالا خرابش نکردند. اگر چه چند وقت پیش در گزارشی در تلویزیون آلمان نشان داده شد که چه تابلوهای گران قیمتی و تک نمونه که میلیونها دلار ارزش دارند در زیر زمین موزه دارند به عنوان هنر غیر اسلامی خاک میخورند که به نظرم خیانت به عالم هنر شده و هست چونکه این آثار متعلق به همه بشر است نه گروه و دسته خاصی. نمیدانم چرا رژیم اسلامی که بویی از هنر نبرده ( به جز هنر فریبکاری! ) این آثار را مثل مردم ایران گروگان گرفته و نمیفروشد تا حداقل هواخوان این آثار از دیدنشان لذت ببرند. آخر این ملاها چه جانوران کم عقلی هستند که نه تنها سرمایه ملت را بر باد میدهند با نفروختن این آثار؛ بلکه گویا با اسارت این آثار از دوستداران هنر هم میخواهند انتقامگیری کنند. در ادامه
چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 14:55
baharmazaheri - عجمان - دبي
انگلیس منچستر ...خیلی بی کلاس و بی تربیتی .خر چه داناد قیمت نقل و نبات!!!!!!!!!!!!
چهارشنبه 25 مرداد 1391 - 21:43
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
نمونه ای از خدمات علیاحضرت فرح پهلوی از سال 1338 تا 1356 1- بنگاه حمایت از مادران و نوزادن 2- کانون کار آموزی کشور 3- آموزشگاه نابینایان 4- بنیاد فرهنگ ایران برای پیشبرد زیان و فرهنگ ایرانی 5- کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان 6- شورای عالی شهرسازی سازمانی 7- جمعیت حمایت از کودکان بی سرپرست 8- انجمن روابط فرهنگی 9- سازمان جشن هنر شیراز ( سینما ؛ تاتر, نمایشگاه ...) 10- تالار رودکی 11- سازمان فولکور ایران 12- بنیاد بهداشت جهانی 13- جمعیت کمک به جذامیان کشور 14- فدراسیون ورزشی کر و لالها 15 - مجموعه تاتر شهر تهران 16- موزه هنرهای معاصر - دیدار از شهر ها و روستاهی کشور و پیشنهاد ساخت میدان شهیاد و برنامه ریزی جشنهای 2500 ساله ....... درمدت 18 سال حالا بگید کدام یکی از نامردان جمهوری اسلامی در این 33 سال دو تا کار مفید تو این کشور کرده باشد غیر از دزدی. اینها تنها کار هائی بودنند که قابل ذکر بودنند اگر میخواهید بهتر بدانید کتاب ایشون به اسم کهن دیارا را بخوانید.
پنجشنبه 26 مرداد 1391 - 05:18
Tabesh - شفیلد - انگلیس
درود بر عاشقان وطن. زنده باشید
پنجشنبه 26 مرداد 1391 - 12:30
gol andam - ژنو - سویس
مرگ بر آخوندیسم و طرفدارانش،،،درود بر آزادیخواهان ایران زمین
جمعه 27 مرداد 1391 - 11:01