مداحان و آخرین رمضان احمدینژاد, دورخیز مداحان برای پیوستن به قالیباف؟
سرانجام در آخرین سال دولت محمود احمدی نژاد، زمان پایان دادن به افسانه ها و رویاهایی که هفت سال قبل دستگاه تبلیغاتی وی که عمدتا با تکیه بر مداحان فعالیت می کرد، فرا می رسد.
به گزارش بازتاب ؛ در هفته پایانی و طلایی انتخابات ریاست جمهوری نهم، این اجماع مداحان مشهور به سرکردگی منصور ارضی بود که نقش برگ برنده را برای احمدی نژاد ایفا کرد، سعید حدادیان با آهنگ سرود یار دبستانی، ترانه ای برای محمود احمدی نژاد سرود و فرزند وی محمدحسین حدادیان آن را اجرا کرد تا لقب احمدی نژاد "دشمن تبعیض و فساد" باشد، عبدالرضا هلالی، مداح مقلد منصور ارضی که آئین عزادرای را با موسیقی جاز درآمیخته بود و تصاویر حضور احمدی نژاد در پای منبر وی در محله نارمک در میان جوانان دست به دست می شد، به همراه محمود کریمی و محمد طاهری لشگری از مداحان را تشکیل می دادند که با استفاده از شبکه وسیع وگسترده هیاتهای مذهبی نقش تبلیغاتی موثری برای احمدی نژاد ایفا می کردند.
حادثه آتش سوزی مسجد ارک تهران که به کشته شدن نزدیک به 50 نفر از شهروندان تهرانی منجر شد، می توانست حکم تیرخلاص را برای مداحان تهرانی به همراه داشته باشد، اما مدد احمدی نژاد که شهردار وقت تهران بود، موجب شد تا شهرداری دیه کشته شدگان و هزینه سنگین درمان مصدومان را که به میلیاردها تومان بالغ می شد، به عهده بگیرد و منصور ارضی و شاگردانش از جمله سعید حدادیان، حسین سازور و ابوالفضل بختیاری را از مهلکه برهاند و مداحان را مرهون خویش سازد.
رابطه مداحان با احمدی نژاد در دور نخست دولت وی همچنان حسنه ماند، محمود احمدی نژاد این بار در کسوت رییس جمهور مکرر در هیئات مداحان مشهور حضور می یافت و متقابلا منصور ارضی همانند یکی از اعضای هیات دولت، گاه عضو کاروان سفرهای استانی احمدی نژاد بود و در این سفرها دعای کمیل را اجرا می کرد.
رسیدگی های مالی و احوالی احمدی نژاد به مداحان موجب شد تا این طیف در نقش تخریب کننده منتقدان و رقبای وی نیز ظاهر شوند، به گونه ای که در مقطعی با اوج گیری انتقادات مراجع تقلید به برخی اقدامات احمدی نژاد، منصور ارضی به توهین به مراجع پرداخت و به همین دلیل با تذکر جدی مقامات عالی رتبه نظام مواجه شد، اما این موجب نشد تا وی دست از حمله به رقبای احمدی نزاد بردارد و در دعای عرفه محمدباقر قالیباف را به عمرسعد تشبیه کرد.
در انتخابات 1388 حمایت مداحان از احمدی نژاد به اوج رسید و علاوه بر حضور و مداحی حدادیان و طاهری در میتینگ پیروزی وی در میدان ولی عصر، نقش پررنگی داشتند، اما به تدریج شکاف میان مداحان و احمدی نژاد جدی شد.
در سال 1389 انتقادات به مشایی فصل مشترک مواضع سیاسی مداحان بود که در میان مراسم عزاداری اعلام می شد، اما بی اعتنایی و واکنش منفی احمدی نژاد به این انتقادات موجب شد تا در سال 1390 این انتقادات مستقیما متوجه او شود.
سخنان تند سعید حدادیان در مورد مشایی، به همراه مواضع شداد و غلاظ حاج منصور ارضی علیه احمدی نژاد، موجب شد تا مسجد ارک و مهدیه امام حسن مجتبی، محافل ارضی و حدادیان که تا آن زمان مهمترین پایگاه های حامیان احمدی نژاد در سراسر کشور محسوب می شد، به اماکن ممنوع حضور مقامات دولتی تبدیل شود و دولت رسما از این دو تن شکایت کند.
انتصاب یکی از اقوام منصور ارضی به سمت مدیر عامل شرکت بهره برداری متروی تهران، آخرین حلقه برگشتن سکه بود و امروز می توان گفت دورخیز مداحان برای راه اندازی کارناوال تبلیغاتی محمدباقر قالیباف برای انتخابات ریاست جمهوری آینده اغاز شده است ، البته بر کشیدن قالیباف نیاز به مقدمه ای دارد که جز پایین کشیدن احمدی نژاد از جایگاه تقدس و محبوبیت نیست.
اکنون مجالس بزرگ مداحان تهران در حسینه صنف لباس فروش ها و مسجد ارک (منصورارضی)، مهدیه امام حسن مجتبی (سعید حدادیان)، امامزاده علی اکبر چیذر (محمود کریمی)، میدان خراسان (محمد طاهری) به پایگاه منتقدین و مخالفین احمدی نژاد در طیف حزب الله تبدیل شده است.
افرادی نظیر سرتیپ حسین الله کرم، رییس گروه انصار حزب الله که تا پیش از این از حامیان سرسخت احمدی نژاد محسوب شده ، از طیف احمدی نژاد جدا شده اند.
اکنون جمله قدیمی منسوب به مشایی که مرتبطین خود را از الله کرم تا هدیه تهرانی توصیف می کرد، دیگر کاربردی ندارد و امروزه الله کرم از تلاش برای خوراندن جام زهر توسط جریان انحرافی به رهبری سخن می گوید.
طیف مداحان که تا دو دهه قبل در مقایسه با روحانیون و روشنفکران، پایگاه و اثرگذاری قابل ملاحظه ای در معادلات کشور نداشتند، اکنون گوی سبقت را در فعالیت از این گروه ها ربوده و به نهادی سرنوشت ساز و تصمیم ساز تبدیل شده اند، اما آیا این قدرت مداحان که با زمینه سازی و حمایت برخی نهادها از جمله صداوسیما، مراکز خاص و تسامح نهادهای نظارتی پدید آمده است، تداوم خواهد یافت؟
برخی از تحلیلگران در کنایه نسبت به قدرت گیری مداحان سیاسی، دولت نخست احمدی نژاد را جمهوری مداحان نام نهاده بودند و پرسش اینجاست که با وداع احمدی نژاد با صندلی ریاست جمهوری، جمهوری مداحان تداوم خواهد یافت؟
به هر حال آخرین رمضان احمدی نژاد فرارسیده است و وی باید منتظر باشد تا مداحان در لابلای ادعیه و ذکر مصیبت و ندای العفو، حملات نیش داری را نثار وی کنند، اگر منصور ارضی که پای ثابت برنامه سحرگاهی شبکه ملی رسانه ملی است، سال گذشته مرگ مشایی را از خدا خواسته بود، امسال احمدی نژاد قاعدتا باید حمله گزنده تری را در میانه دعا و مناجات انتظار داشته باشد.
چرخه روزگار به سرعت می چرخد، روزی رقبا و منتقدین احمدی نژاد با تازیانه زبان بی لجام مداحان نواخته می شدند و امروز وی و رفیق گرمابه و گلستانش مشایی، هدف این حملات هستند.
همان گونه که اتهامات و دشنام های مداحان به سایر شخصیت ها درباره بی دینی و فسادشان به سرعت گریبان آنها را گرفت و تصویر خاص یکی از مداحان مشهور منتشر شد.
بازگشت به سنت ها و جای دادن مداحان در مرتبه خود و نه در حد مرجع تقلید، تحلیلگر سیاسی و گروه های فشار، تنها راه باقی مانده برای حراست از فرهنگ آئینی است.