احمد جنتی دوباره دبیر شورای نگهبان شد

آقای جنتی ۸۶ ساله در تمام دوره ها عضو شورای نگهبان قانون اساسی بوده است

احمد جنتی یک بار دیگر با رای اعضای شورای نگهبان به عنوان دبیر این شورا انتخاب شد.


به گزارش خبرگزاری مهر، با رای اکثریت اعضای حاضر در جلسه شورای نگهبان، احمد جنتی به عنوان دبیر، محمدرضا علیزاده به عنوان قائم مقام دبیر و عباسعلی کدخدایی به عنوان سخنگوی شورای نگهبان انتخاب شدند.

دو سال پیش آیت الله علی خامنه ای، رهبر ایران، آقای جنتی را برای یک دوره شش ساله دیگر در شورای نگهبان ابقا کرد.

آقای جنتی ۸۶ ساله در تمام دوره ها عضو شورای نگهبان قانون اساسی بوده است.

شورای نگهبان قانون اساسی، یکی از قدرتمندترین نهادها در جمهوری اسلامی است و دوازده عضو دارد. شش عضو فقیه آن توسط رهبر ایران منصوب می شوند و شش عضو حقوقدان آن، از سوی رئیس قوه قضاییه که خود منصوب رهبر است به مجلس شورای اسلامی معرفی و با رأی نمایندگان مجلس انتخاب می شوند.

در حال حاضر علاوه بر آقای جنتی، دو رئیس سابق قوه قضائیه یعنی محمود هاشمی شاهرودی و محمد یزدی به عنوان عضو فقیه شورای نگهبان در این شورا حضور دارند و محمد مومن، محمدرضا مدرسی یزدی و غلامرضا رضوانی دیگر اعضای فقیه شورای نگهبان هستند.

طبق اصل ۹۱ قانون اساسی ایران، شورای نگهبان "به منظور پاسداری از احکام اسلام و قانون اساسی از نظر عدم مغایرت مصوبات مجلس شورای اسلامی با آنها" تشکیل شده است.

بر اساس قانون اساسی، تمام قوانینی که در مجلس تصویب می شود باید به تایید شورای نگهبان برسد. این شورا همچنین وظیفه تعیین صلاحیت نامزدهای انتخابات مجلس خبرگان، ریاست جمهوری و مجلس را بر عهده دارد.

آقای جنتی که امام جمعه موقت تهران نیز هست، همواره از تریبون نماز جمعه خواهان برخورد تند با مخالفان شده است.

او در خطبه های نماز جمعه تهران از اعدام دو نفر از متهمانی که در دادگاه های بعد از انتخابات محاکمه شده بودند، دفاع کرد و خواستار ادامه برخورد قاطعانه قوه قضائیه شد.

آقای جنتی در سال ۸۶ وظیفه شورای نگهبان را "جلوگیری از دستیابی افراد غیر صالح به مناصب و قدرت" اعلام کرده بود، وظیفه ای که در جریان دوره های مختلف انتخاباتی، روند تایید صلاحیت ها و نظارت بر برگزاری انتخابات، همواره اعتراض منتقدان را برانگیخته است.

عملکرد شورای نگهبان در زمینه تایید صلاحیت نامزدهای انتخاباتی در سال های گذشته همواره مورد انتقاد بوده است، اما بیشترین اعتراض ها به عملکرد شورای نگهبان در جریان انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری ایران صورت گرفت.

در این دوره، نامزد ها و رای دهندگان معترض، اعضای شورای نگهبان را به چشم پوشی از تخلفات گسترده در جریان رای گیری و جانبداری از یک نامزد خاص، پیش از انتخابات متهم کردند.

نبود مرجعی برای رسیدگی به شکایت از شورای نگهبان، پاسخگو نبودن این شورا و حمایت رهبر ایران، شورای نگهبان را که قرار بوده نقشی نظارتی داشته باشد به یکی از نهاد های تعیین کننده قدرت در ایران تبدیل کرده است.

رأی دهید
MartinT - هایدلبرگ - آلمان
زنده باد فسیل و نقش برجسته‌های دوران پارینه سنگی‌ و عصر یخ
شنبه 31 تير 1391 - 00:41
شنقول - ساتهمپتون - انگلیس
تا انقلاب مهدی این دایناسور شاخه به خدا !یه سنگ آسمانی هم پیدا نمی‌شه بخوره تو سرش !
شنبه 31 تير 1391 - 01:00
invisible kid - ریو دو ژانیرو - برزیل
موندم کدوم بی‌ عقلی مثبت داده!
شنبه 31 تير 1391 - 01:02
مارتين - لندن - انگلیس
جنتی لعنتی تو دشمن ملتی.........فکر کنم این نخودی خامنه ای است.
شنبه 31 تير 1391 - 01:02
freiheit - بیلفلد - آلمان
آخی ناز بشی این که بیشتر به درد شغل نگهبانی می خوره تا دبیر شورای نگهبان
شنبه 31 تير 1391 - 01:27
sefead - لندن - انگلستان
یه جا خوندم که نوشته بود، تو ایران فقط یه چیزِ که خوب کار میکنه..اونم قلب جنتیِ .
شنبه 31 تير 1391 - 01:54
vahid40 - تورنتو - کانادا
اصلا جای تعجبی وجود ندارد اگر ایشان جای خود را به کسی دیگر میداد واقعا جای تعجب داشت. من که اصلا جا نخوردم
شنبه 31 تير 1391 - 02:36
be_pa_khaste - هارلم - هلند
۸۶ سال ؟ مطمئن باشیم یعنی‌ ؟البته اون زمان که فک کنم یه ۵۰ یا ۶۰ سالی‌ دیر شناسنامه میدادن با این حساب یه ۱۶۰ سالی‌ داره بنده خدا
شنبه 31 تير 1391 - 03:01
من حرف حساب می زنم - تهران - ایران
پیر خر نمیخوای بری کنج خونه رو به قبله بخوابی بلکه زودتر عزرائیل رغبت کند بیاید جون نحستو بگیرد همسنهای تو همه مردند و صد تا کفن پوسوندند !!!! برو بمیر !!!!
شنبه 31 تير 1391 - 04:26
konos - امستردام - هلند
قورباغه خشکه دوباره ش.. نهگبان شد
شنبه 31 تير 1391 - 05:18
coco - تورنتو - کانادا
حلواتو بخورم الهی.
شنبه 31 تير 1391 - 05:57
shakila99 - شارجه - امارات
ملا وآخوند هر چی پیر تر بشه بیشتر به قدرت می چسبه این هم نمونه اش .این همه جوان بیکار یعنی یک جوان با کفایت پیدا نمی شه که این نگهبانی میده
شنبه 31 تير 1391 - 08:07
compatriot - تورنتو - کانادا
استادان جوان بازنشسته. فسیلهای مفتخور مشغول به کار! عجب روزگاریست نازنین!
شنبه 31 تير 1391 - 08:38
reza-AZERBAYCAN - ماکو - ایران
پس چند سال عمر درای لاکپشت پیر لعنت ٔبر تو و آن حکومت لجن
شنبه 31 تير 1391 - 09:10
Mehrban - رتردام - هلند
تو نمی خواهی بمیری پیر مرد! یالا بجنب! والا دیگه جوکهامونم تموم شد.
شنبه 31 تير 1391 - 11:35
dara20 - تهران - ايران
خامنه‌ای قصد دارد فسیل جنتی مردار را نیز بر کرسی شورای سگان نگهبان بگمارد. اینها به مرگ حساسیت دارند.
شنبه 31 تير 1391 - 14:08
m.n.s - کرج - ایران
عزرائیل هم ازین نفرت داره نزدیکش نمیشه . به پیری میرسد خار بیابان__ ولی گل چون جوان گردد بمیرد
شنبه 31 تير 1391 - 15:51
m.n.s - کرج - ایران
نه با با فکر کنم غلط نوشتن 86 نه جوانه بنده خدا بابا . این دو نفر کمکش میکنند تا در دفتر ببرندش؟؟ که نیفته
شنبه 31 تير 1391 - 15:56
1k adame sadegh - تورنتو - كانادا
این آخری سال موفخوریت سقتت می‌کنیم بد از اسد.
شنبه 31 تير 1391 - 16:53
hassan5 - تهران - ایران
تاریخ تولد بعضی از لاک پشت ها در پشتشان روی لاکشان مینویسند...احتمالا تاریخ تولد جنتی روی باسنش نوشته شده..بعد از سرنگونی نظام پس از دستگیری جنتی لطفا اول لختش بکنید و فقط سنش را برای ثبت در تاریخ یادداست بفرمائید
شنبه 31 تير 1391 - 18:35
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.