جامعه ایرانی، همسایگان و دشمنانش

اردشیر زاهدی وزیر خارجه پیشین ایران، سفیر کشورش در لندن و واشنگتن هم بوده است

اردشیر زاهدی

وزیر امور خارجه ایران در کابینه امیرعباس هویدا

در تاریخ طول چند دهه اخیر به دفعات بوده که ایران و ایرانی‌ها صلح خواهی خود را به کشورهای نشان داده و برای حفظ آن کوشیده‌اند.
ما به کمک ملت‌های برادرمان رفته‌ایم. زمانی که بین هند و پاکستان درگیری وجود داشت، ایران به شدت کوشید تا اختلاف را حل کند.

بارها و بارها ایران سعی کرد تا اختلافات بین پاکستان و افغانستان پایان بگیرد یا در جریان درگیری‌ها بین پاکستان و مالزی، ایران کوشید تا بین نخست‌وزیران این کشور ذوالفقار علی بوتو و تونکو عبدالرحمان وساطت کند. ما به مردم بحرین که زمانی خاک ایران بود، اجازه استقلال دادیم.

بحرین اینک بدل به پایگاه نظامی آمریکا شده است و نیروهای پلیس‌ آن به دلیل دوستی این کشور با آمریکا، به روی مردم خودشان آتش گشوده‌اند. پنجمین پایگاه نظامی آمریکا در آب‌های این کشور بسیار کوچک واقع شده است، کشوری که کوچک‌ترین جنبش‌های دموکراسی‌خواه را به شدت سرکوب می‌کند. یک خاندان سنی کشور را اداره می‌کنند، در حالی که بیشتر جمعیت بحرین شیعه هستند.

زمانی که کشورهای عربی فروش نفت را تحریم کردند، تنها با یک تماس تلفنی از سوی رئیس‌جمهوری آمریکا، ایران به کمک این کشور رفت و نفت مورد نیاز ۷ پایگاهش را تامین کرد، بدون آن که در عوض تقاضای هیچ گونه پاداشی کند.

زمانی که یمن جنوبی با اتحاد جماهیر شوروی همکاری می‌کرد و خطر کمونیسم برای عربستان سعودی تهدید بود و هر لحظه احتمال داشت یمن جنوبی به این کشور حمله کند، برای دو روز و دو شب ایران با هوایپمای سی ۱۳۰، تجهیزات نظامی مختلف به عربستان فرستاد تا جلوی سقوط این کشور را بگیرد.

ایران هرگز در پی تلافی کردن نبوده‌است. آیا این فرانسه نبود که ادعا داشت دوست ایران است و میزبان [آیت الله] خمینی شد و در خاک فرانسه به او پناه داد؟ در زمان ناپلئون فرانسه که با ایران روابط حسنه ای داشت، بعد از دیدار با تزار روسیه در سال۱۸۰۷ در تیلسیت به ایران پشت کرد.

داستانی که به جنگ ده ساله بین ایران و روسیه انجامید و ایران در نهایت گرجستان و قفقاز را از دست داد.

فراموش نکنید که تا زمان نادرشاه مرزهای ایران تا تاجیکستان می‌رسید و اندک اندک به دلیل ضعف داخلی بخش عظیمی از قلمرو خود را از دست داد.

اما بدبختی ایران هنوز تمام نشده بود. بعد از حمله ایران به هرات برای برقراری نظم و قانون، مداخله نیروی دریایی بریتانیا در مرزهای جنوبی ما اتفاق افتاد و دخالت فرانسه که سبب شد ناصرالدین شاه طی پیمان‌نامه مارس ۱۸۵۷ که در پاریس امضا شد از مطالبه بخش‌هایی از افغانستان بگذرد. اتفاقات مشابه بسیاری در طول تایخ تکرار شده است.

در زمان روسیه تزاری، فرانسه که ادعا می‌کرد دوست ایران است، سفیر ایران را نپذیرفت تا زمانی که فتحعلی شاه شکست خورد. تحمیل معاهده ترکمنچای از سوی روسیه به ایران از نتایج چنین خیانت‌هایی به ایران بود.

در سال ۱۸۸۱، طی معاهده دیگری ایران بخش‌های دیگری از قلمروش درآسیای میانه را از دست داد و در همان سال بریتانیا توانست کنترل بخش‌های مهمی از خاک بلوچستان را به دست بگیرد. علت آن هم امضای پیمان‌نامه‌ای در سال ۱۹۰۷ بود که با دخالت فرانسه و وزیر خارجه وقت‌اش، تئوفیل دل‌کسه، به ایران تحمیل شد.

این‌ها را تکرار می کنم تا نسل جوان ما بداند چه دخالت‌های خارجی‌ای در امور ایران انجام شده و این دخالت‌ها چه تبعاتی برای ما داشته است. این‌ها به زمان داریوش، انوشیروان، شاه‌عباس و نادر برنمی‌گردد؛ این اتفاقات در قرن نوزدهم افتاده وکمتر از ۱۵۰ سال از آن می گذرد.

ایرانی‌ها باید حس وطن‌پرستی‌شان را حفظ کنند. هر رژیمی که روی کار باشد، ایران میهن ماست. ایرانی‌ها باید بدون هیچ گونه دخالت خارجی سرنوشت‌شان را خودشان تعیین کنند و به مشکلات فعلی‌شان خاتمه دهند.

بین برخی حرف بر سر این است که جلوی دستیابی ایران به انرژی هسته‌ای گرفته شود. در منطقه‌ای که تسلیحات هسته‌ای جزئی از زرادخانه کشورهاست، کشورهایی نظیر اسرائیل و هند حتی پیمان‌نامه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را هم امضا نکرده است.

یک دشمنی قدیمی بین ایران و عربستان سعودی وجود دارد، که یا به دلیل روابط بسیار خوب بین آمریکا و عربستان سعودی تشدید می شود، یا به دلیل اختلاف مذهبی بین ایران شیعی و عربستان سنی بالا می گیرد.


اردشیر زاهدی در دوره ماموریت در واشنگتن

من برای نشان دادن ریشه بخشی از اختلافات پیشنهاد به مطالعه کتاب «شاهان نفت» نوشته اندرو اسکات کوپر می کنم، چرا که پاسخ بسیاری از سئوالات مربوط به مسائل موجود میان ایران عربستان در این کتاب پیدا می‌شود؛ از زمانی که ایران متهم به طراحی برای سوءقصد به جان سفیر عربستان در واشنگتن شده، این دشمنی‌ها شدیدتر نیز شده است.

در توافقات انجام شده بین عربستان سعودی و آمریکا قرار است ۸۴ هواپیمای عقاب اف ـ ۱۵ اس ای به عربستان فروخته شود و ۷۰ جنگنده اف ـ ۱۵ موجود در این کشور به روز شود و باقی قطعات اضافی و مهمات لازم نیز به آن‌ها داده شود.

گزارش‌ها حاکی از آن است که توافق فروش تسلیحات منجر به کاهش تنش بین عربستان سعودی و آمریکا خواهد شد، تنش‌هایی که در نتیجه کمک ایالات متحده در ناآرامی‌های اخیر کشورهای عربی شدت گرفته بود. با آن که ایالات متحده نیروهای خود را از عراق بیرون آورده است، اما این توافق نشان می‌دهد که تصمیم دارد همچنان در خلیج فارس و خاورمیانه حضور خود را حفظ کند.

آیا همچنان باید منتظر بمانیم تا ببینم انگیزه ایالات متحده در فروش اسلحه به عربستان سعودی چیست؟ آیا این تسلیحات در جهت دفاع از عربستان به کار خواهند رفت یا علیه یکی از کشورهای منطقه؟

بر اساس گفته‌های یکی از منابع آگاه آمریکایی بسیار محتمل است که تسلیحات فروخته شده به نحوی برای کاهش آمار بالای بیکاری در ایالات متحده بوده باشد، و اوباما بخواهد به این وسیله توجه رای‌دهندگان را در انتخبات ریاست جمهوری پیش رو جلب کند.

ایالات متحده به دفعات در امور داخلی کشورهای دیگر دخالت کرده است و هر بار هم برای یک دلیل واحد این کار را کرده است: جلب توجه رای‌دهندگان. درگذشته شاهد اتفاقاتی مشابه در کشورهایی چون پاکستان و عراق بوده‌ایم.

آمریکا به عراق حمله کرد و برای ده سال این کشور را اشغال کرد، به این بهانه که صدام حسین مشغول ساختن سلاح‌های کشتار جمعی، هسته‌ای و شیمیایی است. با این وجود هیچ‌گاه هیچ سلاح اتمی‌ای در عراق پیدا نشد.

دخالت ایالات متحده در امور داخلی پاکستان و افغانستان نیز بنا به دلایلی مشابه صورت گرفته است.

من به شدت مخالف این هستم که کشورم دچار همان سرنوشتی شود که عراق، پاکستان و افغانستان دچارش شدند.

جنگ‌ها هیچ پیروزی ندارند. هم پیروز جنگ و هم بازنده جنگ، هر دو بازنده هستند. خوشبختانه همان‌طور که پیش از این اشاره کردم ایران در سال‌های اخیر فکر حمله به هیچ کشوری نبوده است.

جنگ هشت ساله بین ایران و عراق پس از آن بود که عراق از سوی آمریکا برای حمله به ایران اجازه کسب کرد.

گزارش شده که دوست من هنری کسینجر گفته که ایران و عراق باید آنقدر با هم بجنگند تا یکی یا هر دو کاملا نابود شوند. اگر عراق به ایران حمله نمی‌کرد، نه میلیون‌ها نفر جان خود را از دست می‌دادند و نه [آیت الله] خمینی دوام می‌آورد.

فروش سی میلیاردی تسلیحات نظامی به عربستان سعودی برای اشتغال‌زایی در ایالات متحده یک موضوع است، و دشمنی انداختن بین دو کشور یک موضوع دیگر.

فراموش نکنید، ایران لیبی نیست. ایران کشوری است که هزاران سال تاریخ دارد. هر بار که به این کشور دست‌درازی شده، مردم صلح‌دوست و شجاع‌اش از مرزهای آن دفاع کرده‌اند و هویت خود را فراموش نکرده‌اند.

بر اساس آن چه در کتاب سپهبد عبدالله آذربرزین، از فرماندهان نیروی هوایی ایران، آمده است، بسیاری از خلبانان ایرانی که به فرمان خمینی زندانی شده بودند، در آن جنگ جنگیدند تا از کشورشان مقابل اشغالگران دفاع کنند.

وقتی عراق به کشور ما حمله کرد، همگی ما اختلاف نظرهای سیاسی‌مان را کنار گذاشتیم، متحد شدیم و برای هشت سال از کشور دفاع کردیم.

زمانی بود که همگی ما در خاورمیانه مثل خواهر و برادر زندگی می‌کردیم، که به نظر من خیلی معقول بود. اختلافات مذهبی وجود داشت، اما هیچ وقت مانند امروز عمیق نبود.

در شرایط حاضر و با درگیری‌های مذهبی و دخالت‌های خارجی، مشخص نیست که در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.

ایران صاحب تاریخی ۳ هزار ساله است و تاریخ گواه این نکته است که در این سالیان بارها و بارها مورد هجوم قرار گرفته و حتی بخش‌هایی از خاکش را نیز از دست داده است. شکل این تهدیدها هرچند در هر دوره ای متحول شده اما ماهیت این تهدیدها در طول تاریخ هرگز تغییر نکرده است.

رأی دهید
camran - بـغداد - عــــراق
آفرین بر تو اردشیر زاهدی، واقعاً مایه تأسف است که ایـــــــــــــران بخشهای عظیمی از خاک خود را از دست داد و هنوز که هنوز مداخله جویان اجنبی خواهان تقسیم و متلاشی کردن این سرزمین کهن هستند اما کور خواندند چرا که ما کــــــــــردهـا پیر و جوان،زن و مرد از خاک مقدسمان دفاع کرده و هر متجاوزی اعم از همسایه یا خارجی بخصوص اگر عــرب باشند را به گورستان بابا گُرگُر منتقل خواهیم کرد.
یکشنبه 18 تير 1391 - 10:35
sepherdad - سیدنی - استرالیا
برای ایران خیلی زحمت کشیده، و مثل همه ما دوست نداره ایرانی‌ زیر بمب و موشک بره اما اشغال گران که در تهران هستن تا این کشور و نابود نکنن دست بردار نیستن!. ا
یکشنبه 18 تير 1391 - 10:57
arashbehdin - اتلانتا - امریکا
آفرین هزاران درود بر تو. ایرانیان از هر قوم و قبیله و شهر و استانی باید حس میهن دوستی و همبستگی شان را پاس بدارند. کسانی که مخالف میهن دوستی ایرانیان هستند یا مزدور همسایگان ایرانند یا بیگانه که این ویژگی را سد اندیشه های پلید خود میبینند. به یاوه گویی های اینها نباید ارزشی نهاد. ایرانی باید برای کشوری دموکرات و آزاد مبارزه کند که همگی بتوانند به آرامی در کنار یکدیگر زندگی کرده و به رشد و رفاه برسند.
یکشنبه 18 تير 1391 - 10:52
h.tajvar - بروکسل - بلژیک
احتمالا آقای زاهدی تا شب تبدیل به ساندیس خور میشود حالم از کسایی که این پ‌م رو میذارن ساندیسخور به هم میخوره چون اصلا تعصب و شرفشونو نسبت به ایران از دست دادن
یکشنبه 18 تير 1391 - 10:47
MIRZADEH I ESHGHI - دوسلدورف - آلمان
زاهدی واقعیت رو گفته.کاش بعضی‌ از این اعضای کمی‌ تا قسمتی‌ محترم سایت هم این رو بفهمن.
یکشنبه 18 تير 1391 - 13:36
rastgu - دوسلدورف - آلمان
این آقای زاهدی خودش یکی از مزدوران آمریکا بود و شاید هست هنوز. امثال بی خردی مثل او در زمان شاه احمق ایران بودند که از منافع ایران دفاع نکردند و نه تنها خود بلکه ایران را فروختند برای رسیدن به پُست و مقامی و پر کردن جیبشان. حالا جای وقاحت و بیشرمی است که این بابا دم از وطن پرستی میزند و دفاع از ایران. کدام ایران که توسط اسلام 1400 سال اشغال شده و بی هویت است. دلیل روی کار آمدن خمینی ملعون همانا سیاستهای نوکرمابانه ایشان و خوش خدمتیهایشان به غرب بوده که مردم ایران را فراموش کردند و انقلاب شد. مگر غیر از این است اقای زاهدی؟
یکشنبه 18 تير 1391 - 13:39
سیما1 - همدان - ایران
در صورت حمله خارجی چه اتفاقی خواهد افتاد . خونریزی . تجاوز . دزدی . غارت و فساد پیش خواهد آمد . الان که ما شاهد همه اینها هستیم و وجود دارند . فکر میکنید خسارت آخوندها کمتر بوده . من فقط و فقط آرزوی سربلندی و افتخار برای ایران و ایرانی دارم و میدانم با وجود این رژیم ما هر روز ضعیفتر و بی حیثیت تر میشویم.
یکشنبه 18 تير 1391 - 13:49
kokex - ‫فرانکفورت - ‫آلمان
‫. ‫اردشیرجان الان تو هم مثل من و بقیه وطنپرستان شدی ساندیسخور و بسیجی نوکر ولایت فقیه !!!!!. ‫زنده باشی عزیز اما این جماعت درک امثال شما رو ندارند .
یکشنبه 18 تير 1391 - 13:52
london2011 - لندن - انگلیس
h.tajvar - بروکسل - بلژیک / این بی سوادی شما را ثابت می کنه تا حرفی بر خلاف نظرتان میشنوید فوری بد بی راه می نویسید/ از کجا معلوم خودت ساندیس خور نباشی و می ترسی ساندیس بهت نرسه
یکشنبه 18 تير 1391 - 14:30
togyan - لندن - انگليس
ایرانی‌ها باید حس وطن‌پرستی‌شان را حفظ کنند. هر رژیمی که روی کار باشد، ایران میهن ماست. ایرانی‌ها باید بدون هیچ گونه دخالت خارجی سرنوشت‌شان را خودشان تعیین کنند و به مشکلات فعلی‌شان خاتمه دهند.
یکشنبه 18 تير 1391 - 14:57
togyan - لندن - انگليس
بین برخی حرف بر سر این است که جلوی دستیابی ایران به انرژی هسته‌ای گرفته شود. در منطقه‌ای که تسلیحات هسته‌ای جزئی از زرادخانه کشورهاست، کشورهایی نظیر اسرائیل و هند حتی پیمان‌نامه منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای را هم امضا نکرده است.
یکشنبه 18 تير 1391 - 14:58
togyan - لندن - انگليس
بحرین اینک بدل به پایگاه نظامی آمریکا شده است و نیروهای پلیس‌ آن به دلیل دوستی این کشور با آمریکا، به روی مردم خودشان آتش گشوده‌اند. پنجمین پایگاه نظامی آمریکا در آب‌های این کشور بسیار کوچک واقع شده است، کشوری که کوچک‌ترین جنبش‌های دموکراسی‌خواه را به شدت سرکوب می‌کند. یک خاندان سنی کشور را اداره می‌کنند، در حالی که بیشتر جمعیت بحرین شیعه هستند.
یکشنبه 18 تير 1391 - 14:59
togyan - لندن - انگليس
آمریکا به عراق حمله کرد و برای ده سال این کشور را اشغال کرد، به این بهانه که صدام حسین مشغول ساختن سلاح‌های کشتار جمعی، هسته‌ای و شیمیایی است. با این وجود هیچ‌گاه هیچ سلاح اتمی‌ای در عراق پیدا نشد.
یکشنبه 18 تير 1391 - 15:00
togyan - لندن - انگليس
جنگ هشت ساله بین ایران و عراق پس از آن بود که عراق از سوی آمریکا برای حمله به ایران اجازه کسب کرد. گزارش شده که دوست من هنری کسینجر گفته که ایران و عراق باید آنقدر با هم بجنگند تا یکی یا هر دو کاملا نابود شوند. اگر عراق به ایران حمله نمی‌کرد، نه میلیون‌ها نفر جان خود را از دست می‌دادند و نه [آیت الله] خمینی دوام می‌آورد.
یکشنبه 18 تير 1391 - 15:02
oghab - هلسينكي - فنلاند
ین مقاله برای اون .. هایی خوبه که منتظر حمله امریکا به میهن هستند و میخواهند حکومت فدرال تشکیل شود .. دریغا که ایران ویران شود . کنان کفتارها و اشغالها شود ..
یکشنبه 18 تير 1391 - 15:08
kiana - استکهلم - سوئد
rastgu - دوسلدورف - آلمان، می خواستم بدانم، آقای زاهدی چگونه از منافع ایران دفاع نکردند و کشور را فروختند؟ منظور شما از کشورفروشی چیست؟
یکشنبه 18 تير 1391 - 15:15
farahnazb2 - ابادان - ایران
ای بابا این همه به هم ساندیس ندین دیابت میگیرینا!. آقای زاهدی دست شما درد نکنه واسه نوشته هاتون . اما دوستان بیاین یه کمی واقع گرایانه به این نوشته نگاه. کنیم .به امید آزادی ایران وایرانی.
یکشنبه 18 تير 1391 - 15:18
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
rastgu - دوسلدورف - آلمان/ یکم عمیقتر فکر کن و مطلب را هم با دقت بخوان , کشوری که از داخل و خارج ضربت خورده و دائم بر علیه اش توطئه کردن و از پشت خنجر زندند باید چه سیاستی به خرج بده و چقدر محتاطانه و کژدار مریض قدم بردارد که هم توسعه و پیشرفت کشور حاصل بشود و هم ملت در رفاه و سواد آموزی به سر ببرند و هم مرزهای حفظ بشود و هم اینکه ایران در منطقه بعنوان نیروی مثبت و قدرتمند ثبات پیدا بکنه و هم در تمام دنیا اعتبار داشته باشه صنعتش رو به رشد باشه صادرات توسعه پیدا بکنه اقتصاد کشور ثابت باشد روابط بی گزند سالم با کل دنیا داشته باشه و همه این اتفاقات و بیشتر که این چند خط گنجایش آن را ندارد بعد از حکومت ملک الطوایفی و خان بازی قاجاریه و افتضاحات قاجار و در عرض 57 سال اتقاف افتاد, باعث تاسف که این ملت آنقدر احمق بودنند که به دست خودشون از عرش به فرش افتادن کاش فرش بود به خاک خورند.
یکشنبه 18 تير 1391 - 19:15
rastgu - دوسلدورف - آلمان
Royan-کالیفرنیا. گویا وضع خودت زمان محمدرضاشاه لعنتی خیلی خوب بوده که از عرش آن دوران صحبت میکنی.کدام عرش که مردم نخواستند؟ یا اینکه تو جامعه نبودی که اختلاف عمیق %1 دارا و %99 ندار جامعه وفقر و بدبختی آن دوران مردم را ببینی. شاید هم بودی و چشم بصیرت و تحلیلگر نداشتی. حالا هم هنوز که هنوزه حامی کفتارهای پیر سلطنت و نوکران شاه دیروزی مثل زاهدی هستی. اگر اینها زمامداران شاه سابق کمی شعور سیاسی داشتند کشور به چنگ مرد پیر ابلهی مثل خمینی بی ناموس نمی افتاد. گویا هنوز عمق فاجعه جمهوری اسلامی برای شما قابل درک نیست. احمق شاه و شاهپرستان بودند نه مردم.
یکشنبه 18 تير 1391 - 20:37
a.ahooraei - دوسلدورف - آلمان
به هیچ غریبه ای اعتماد نکنید!! حرفهایی که آقای زاهدی میزنن و ، احیاناً این اواخر به این نتیجه رسیدن و نه زمانی که شخص ایشان بهمراه کلی افراد دیگر نوکری امریکا میکردن، همه واقعیات محض هست. متأسفانه سیاسیون امروزی که بخاطر نبود دیسکو و زدن روسری و نبودن امکانات تفریحی عیش و نوش ایران را ترک کردن، همگی نه اهل مطالعه و دانشند و نه آمادگی دمکراسی را دارند و فقط بدنبال اینند که خواسته های شخصی خود را بهر قیمتی و از هر طریقی شده ، جامعه عمل بپوشانند و همه را ساندیس خور و مجاهد خیانتکار و آفت های ضد شاه محکوم کنند، چون خود تهی و عاری از یک ایده خاص برای آینده هستند و همواره دنباله رو و دستمال بدست برای مهره های منتخب و معرفی شده از طریق غرب هستند. یه ذره مطالعه کنید تا بدانید که در طول تاریخ یک و نیم قرن گذشته چه جور به این مام میهن از طرف غرب تجاوز و خیانت شده. دست بردارید از کورکورانه دنبال سیاستهای غربی و شرقی رفتن، خودتان برای خودتان تصمیم بگیرید و نذارید واستون دیکته کنند.
یکشنبه 18 تير 1391 - 20:39
zagros56 - آتن - يونان
اصلا گرجستان و قفقاز ویا تاجیکستان هیچ وقت قسمتی از ایران نبودند چون از طرف شاهان متجاوز ایرانی اشغال شدند.
یکشنبه 18 تير 1391 - 21:20
Z A G R O S S - منچستر - انگلیس
باعث بسی‌ خوشحالی است که قسمت بزرگی‌ از هم میهنان، حس وطن پرستیشان ستودنیست. اگر چه انقلابی‌ به واسطه فتنه اجنبی و حماقت طیف به اصطلاح روشنفکر، و خیانت دست‌های پنهان، و جوشش نوجوانان ابله وطنی رخ داده، و هر چند حکومت، انقلاب را ربوده و با پاکسازی همه جانبه بر سرنوشت کشور حاکم شده است، اما برای نگهبانی ازمرزها و امنیت ایران با هر توان و هر امکاناتی پشت سر حکومت، و برای اصلاحات و گرفتن حقوق شهروندیمان رو در روی حکومت خواهیم ایستاد. این یک رویکرد بلوغ یافته جهت ساختن ایرانی از نو خواهد بود. / با درود بر ایرانیان فکور و فهیم.
یکشنبه 18 تير 1391 - 21:34
gogoli - تهران - ایران
Royan - کالیفرنیا - آمریکا .. ببخشیدها! "کجدار و مریز" درسته، نه اونی که شما نوشتین. کجدار و و مریض به گفته لغتنامه دهخدا کنایه از دست به عصا و با احتیاط عمل کردنه.
یکشنبه 18 تير 1391 - 22:37
ehsanusa - تهران - ایران
gogoli - تهران - ایران / ممکنه به دلیل استفاده از پارسی نویس اینجوری تایپ شده باشه ولی خیلی خوبه که این اصطلاح رو توضیح دادی. از خود اصطلاح هم معنیش رو میشه فهمید: کج دار و مریز (ظرف رو کج نگهدار ولی مواظب باش ازش نریزه). این اصطلاح خاطره ای داره بری من که تو امتحان دیکته اشتباهی همون مریض رونوشته بودم و یه نمره ازم کم شد!!!
دوشنبه 19 تير 1391 - 08:06
gogoli - تهران - ایران
Royan - کالیفرنیا - آمریکا .. تصحیح میکنم: "کجدار و مریز به گفته لغتنامه دهخدا کنایه از دست به عصا و با احتیاط عمل کردنه".
دوشنبه 19 تير 1391 - 08:51
bita tehrani - ونکوور - کانادا
ایرانی‌ها باید حس وطن‌پرستی‌شان را حفظ کنند. هر رژیمی که روی کار باشد، ایران میهن ماست. ایرانی‌ها باید بدون هیچ گونه دخالت خارجی سرنوشت‌شان را خودشان تعیین کنند و به مشکلات فعلی‌شان خاتمه دهند... سؤال اینجاست که ایرانیها چگونه باید به مشکلات فعلی‌ خاتمه دهند؟ رژیم کنونی بر ثروت و جان ایرانیان چمبره زده،پشت مردم زیر بار فشارهای مالی و اجتماعی خرد شده،حکومت کوچکترین آزادی اجتماعی به مردم نداده،کوچکترین انتقادی را حتا از افراد خود نظام برنمیتابد،افراد با سؤ سابقه مالی و اخلاقی‌ را بر مسند امور گذاشته،آمار اعتیاد و فحشا و طلاق به مرز انفجار رسیده،دروغ و قتل و تجاوز و ادمربایی که دیگر عادی شده.....واقعا مردم زیاده از حد نجیب ایران چگونه میتوانند این همه مشکل را به تنهائی حل کنند؟ آقای زاهدی ما شنیدیم که شما سیاستمدار خوبی بودی و احتمالا هستید.کاش راهکاری را در همین زمینه میدادید.وگرنه ما هم جنگ دیگری نمیخواهیم.این ویرانه را کسی‌ ویرانه تر نمیخواهد.ما دشمن خارجی را می‌شناسیم.ما وطن را دوست داریم ولی‌ شما بگو با دست خالی‌ با دشمن نشسته در خانه چه کنیم؟!
دوشنبه 19 تير 1391 - 09:06
bita tehrani - ونکوور - کانادا
Royan جان دفعه دیگه دیکته شب را بنویس بیا اینجا این پروفسور‌ها ازت راضی‌ باشن! دیکته شدی ۱۹ .ولی‌ حرفات درسته.
دوشنبه 19 تير 1391 - 09:12
gogoli - تهران - ایران
آدم بره زیر دریا قلیون بکشه و اینجوری دنبال جلب توجه نباشه! :)
دوشنبه 19 تير 1391 - 11:59
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
rastgu - دوسلدورف - آلمان / همین چرت و پرت های من در آوردی و آمارهای دروغین و دوری از سیاست شرق و غرب و آزادی و استقلال تبدیل شد به چوب نیم سوز تو ماتحت ایران/gogoli - تهران - ایران/ بلاخره نمردی و یه ایراد از دیکته من گرفتی ولی مرسی .
‌سه شنبه 20 تير 1391 - 03:03
rastgu - دوسلدورف - آلمان
Royan-کالیفرنیا: برای برج عاج نشینهایی امثال شما (در زمان شاه مخدوم ) شنیدن واقعیت تلخ است. اگر ساختار جامعه ایران دوران محمد رضا شاهی درست بود که مردم انقلاب نمیکردند. نکنه گولشان زدند؟ یک مشت آشغال نشسته بودند بر سر قدرت و فقط جیب خودشان را پر میکردندو نارضایتی مردم را باعث شدند و ملّاها هم از این آب گل آلود ماهی گرفتند. حالا بیا و درستش کن ( خر بیار وباقلی بار کن ). مقصر اصلی روی کار آمدن خمینی دجال در وهله اول خود شاه و نوکرانش و سیاستهایشان در درون ایران بوده نه فقط سیاستهای خارج از ایران تعیین کننده. رژیمی که پایگاه مردمی نداشته باشد فرو میپاشد که شاه احمق هم نداشت و برایش اصلاً مهم نبود که همه مردم نان شب دارند یا نه. حالا هی سلطنت طلبها بگویند: آقا همش توطئه غرب بود که شاه سرنگون باید میشد. فرضیه عامل ومعلول را میدانید حتماً.
‌سه شنبه 20 تير 1391 - 10:40
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
سلطنت طلبها نمیگویند توطئه غرب بود میگویند ملت نمک نشناس و بی شعور و روشنفکر زده و مذهب زده و خود فریب و نادان بود.
‌سه شنبه 20 تير 1391 - 23:45
anti-US - مونترئال - کانادا
ما اگر چه شدیدا با آخوندهای کثیف مخالفیم اما به بیگانه-های آشغالی مثل آمریکا اجازه دست درازی به کشورمون رو نمیدیم. آمریکا رو نتونیم بهش صدمه-ای بزنیم اسرائیل رو جمع میکنیم. این سومین باری است که آمریکا دوستی خود را به ایرانیها ثابت میکند: توطئه آیزنهاور برای سقوط دولت دکتر مصدق (با پیشنهاد انگلیسیهای ...)، طرفداری از خمینی نجس و در حال حاضر تحریمها و .. اون عربستان کثیف رو که میتونیم توی جنگ تیکه تیکه کنیم
‌چهارشنبه 21 تير 1391 - 00:30
anti-US - مونترئال - کانادا
حرف منطقی رو باید از هر کسی شنید. هنوز هم سقوط هواپیمای ایرباس توی خلیج فارس یادمونه. آمریکا خاورمیانه رو به آشوب کشیده. این کشور یک زالوی سیرناشدنیه. اون عزیزی که توی آمریکا نشسته و به ملت ایراد میگیره لطفا سوال من رو جواب بده: چرا باید آیزنهاور دولت مصدق رو که برخاسته از مردم بود سرنگون کنه؟ این هم میشه اطلاعات نادرست؟ نکنه هر چی که در مورد خوبیهای آمریکا باشه درسته؟! تعداد جنگهای آمریکا تا الان رو بشمار و با سن آمریکا مقایسه کنید. بابا خداییش این مدلیش ایرانزده ندیده بودم!
‌چهارشنبه 21 تير 1391 - 00:36
rastgu - دوسلدورف - آلمان
Royan-کالیفرنیا، همین چند روز پیش توی همین سایت iranianuk.com عکسی آوردند از شاه وزنش و پسرشان که در حرم امام رضا تشریف داشتند (برای خر کردن مردم وعوامفریبی ). آنوقت شما میگویید که مردم ایران مذهب زده بودند. پول اوقاف سابق که حقوق ملّاها را میدادند ( پول نفت) با دستور شاه نبود؟ این خانواده منحوس خودشان اصرار داشتند به مردم نشان بدهند که مسلمان و مذهبی هستند.چرا؟ جای تعجب نیست که از دید سلطنت طلبهای احمق دیروزی مردمی که انقلاب کردند بی شعور و نمک نشناس و فریب خورده ونادان .. بودند. خانواده پهلوی دزد و چپاولگر فرشته گان روی زمین بودند؟ ماهی از سر گنده گردد نی ز دم. چه تلخ است فرصتهای از دست رفته برای ساختن ایران در زمان شاه. حالا باید شاهد تاخت وتاز یک مشت ملّای احمقتر از شاه باشیم. واقعاً دردناکه، نه؟
‌چهارشنبه 21 تير 1391 - 10:36
Z A G R O S S - منچستر - انگلیس
rastgu - دوسلدورف - آلمان . پختگی در آگاهی‌، دوری جستن از توهین است. ما هنگامی میتونیم نظر جنابعالی را روا و درست ارزیابی کنیم که ببینیم نگاه شما به اندازه کافی‌ آگاهانه و عمیق است... وگرنه هموطن عزیز، سرو کله زدن به روش زبان چاله میدونی در این صفحه، اتلافیست بر وقت بسیاری از ما. حضور یکدیگر را در این صفحه ارزش بگذاریم و در ساختن راهکاری جهت رهایی کشورمان, زیرکانه تر از نق و ناسزا گویی و ایراد سازی باشیم.... بعد از همه ی اینها، سخن دوستان سلطنت طلب رو تصحیح کنم: سلطنت مشروطه، گامی مدرن و مطمئن برای فراهم ساختن فضایی است تا بتوان دموکراسی را بدور از هرج و مرج بین عموم ملت تمرین کرد.
‌پنجشنبه 22 تير 1391 - 05:35
rastgu - دوسلدورف - آلمان
ZAGROSS- منچستر، شما لطف کنید وقتتان را ( اگر اینقدر برایتان ارزش دارد) با اندیشیدن به یک چیز ناممکن و نشدنی بیهوده مثل سلطنت مشروطه آنهم در ایران؟ پیاده کردن تلف نکنید. شاید در غرب دیدید که هنوز شاه های مفتخوری وجود دارند مثل انگلیس خودتان که نشانه احمق بودن خود انگلیسیهای ( بقول مش قاسم دایی جان ناپلئون بی ناموس ) میباشد. مردم گوسفند نیستند که چوپانی مثل شاه لازم باشه حتی در چهارچوب مشروطه. حتماً قصرها وکاخ های شاهان یادتان رفته. تازه نفرت و انزجار ما اکثر ایرانیهای انقلاب کرده نسبت به خاندان دزد پهلوی اینقدر تازه هست که آدم وقتی اسم سلطنت را دوباره میشنود چندشش میشود و دوباره یاد جنایتهای شاه و ساواک و زندگی لوکس شاه وغیره کثافت کاریهای سیستم شاهنشاهی میافتد. کار سلطنت طلبها هر نوعی اش مثل آب در هاونگ کوفتن است. پهلوی های باقیمانده بیایند اول میلیاردها دلار پول دزدی نفت ایرانیها را صرف براندازی رژیم جمهوری نکبت بار اسلامی بکنند تا شاید بخشیده شوند. سلطنت مشروطه هم وعده تو خالی است و نیرنگی دیگر.
‌پنجشنبه 22 تير 1391 - 10:43
Z A G R O S S - منچستر - انگلیس
rastgu - دوسلدورف - آلمان . عزیز، من سلطنت طلب نیستم، اما همه هم که مثل من و شما فکر نمیکنند، باید به اونها هم حق داد. شما یک نفر هستید نه همه ی مردم، من یک نفر هستم نه همه ی مردم. اگر آدم دمکراتیکی هستید، باید آرأ اکثریت برایتان محترم باشد و این محصولیست که دنبالش هستید و نامش دموکراسیست، ولی‌ اگر باز با ناسزا در صدد توهین به شخصیتی باشید که در باور کسانی‌ محترم است، متاسفم راهی‌ به جایی نداریم جز ... باز همان استبداد زایی، و نه استبداد زدایی ... میفهمید چه میگویم ؟
‌پنجشنبه 22 تير 1391 - 18:27
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.