خانه‌های آلمانی‌ها؛ گوشه‌ای دنج برای استراحت

معماران و طراحان مبلمان خانه در آلمان می‌کوشند با ساختن آپارتمان‌های مدرن و طراحی وسایل جدید زندگی، بر سلیقه‌ی آلمانی‌ها تاثیر بگذارند. این ملت ولی ترجیح می‌دهد به سبک و شیوه‌ی نسل پیش زندگی کند.


سلیقه‌ی آلمانی‌ها در مورد تزئین و دکوراسیون خانه از ۵۰ سال پیش تا کنون تغییر نکرده است. بر اساس پژوهش جدید سازمان نظرسنجی "امنید"، ۷۳ درصد آلمانی‌ها آشپزخانه را محل پخت و پز می‌دانند. ۷۸ درصد مایلند در اتاق نشیمن از مهمانان خود پذیرایی کنند یا تلویزیون ببینند. تنها ۶ درصد علاقه دارند، در فضاهای باز و اتاق‌های بزرگ که در گوشه‌های مختلف آن بتوان کار، بازی، استراحت، آشپزی و از مهمانان پذیرایی کرد، زندگی کنند.


 

لئو لوبک، که چندی پیش ۷۵ سالگی شرکت مبل‌سازی خود را جشن گرفت، در این رابطه می‌گوید: «تزئین و دکوراسیون خانه، به عادت و سنت خیلی بستگی دارد. شیوه‌ی زندگی نسل جدید آلمان، با نسل گذشته تفاوت زیادی ندارد.»
 
لوازم و چیدمان سنتی
 
نگاهی به لوازم و وسایل مورد استفاده‌ی آلمانی‌ها، این نظر را تائید می‌کند: هنوز هم ۹۵ درصد خانواده‌ها اتاق نشیمن خود را با مبل‌های راحتی دو نفره یا سه نفره و میز‌های کوتاه (۷۸ درصد) تزئین می‌‌کنند. ۷۷ درصد مردم آلمان مایل نیستند در دکوراسیون خانه از پرده، کاغذ دیواری (۶۴ درصد) یا فرش (۶۱ درصد) چشم بپوشند.
 
۸۳ درصد خانواده‌های آلمانی، برای انتخاب و چیدمان وسایل آپارتمان خود با اعضای خانواده و دوستان خود (۶۲ درصد) مشورت می‌کنند. مجله‌های رنگارنگ و مدرن وسایل خانه و دکوراسیون، در این میان نقشی بازی نمی‌کنند.
آلمانی‌ها بر حسب عادت، در خرید مبلمان و لوازم خانه، به دو عامل توجه دارند: قیمت و کارکرد وسیله. طراحی شیئ در تصمیم‌گیری آنان اغلب نقشی ندارد. وسایلی که ساده، راحت، خوش‌دست و کم‌حجم‌اند، بیشتر به‌فروش می‌روند.
 
به هرحال بیشترآلمانی‌ها به نظم هم اهمیت می‌دهند: در اتاق خواب، مثلا، تنها یک تختخواب و یک کمد لباس کافی است. جا دادن وسایل ورزشی و تلویزیون در این اتاق، "نظم قراردادی" آن را به‌هم می‌زند. وسایل و لوازم کار، مثل میز تحریر و رایانه هم در اتاق نشیمن، جایی ندارد.

یک اتاق نشیمن آلمانی
 

زندگی "آگاهانه"
 
به ‌نظر کلاوس پتر شوپنر که کارشناس ارزیابی نظرسنجی‌هاست، این آمار و ارقام نشان‌دهنده‌ی آنست که "چهاردیواری خانه" در حال حاضر برای آلمانی‌ها از چیزهای دیگر اهمیت بیشتری یافته است. برای ۶۸ درصد پرسش‌شوندگان این پژوهش، چیدمان وسایل در این چهاردیواری حتی از برنامه‌ریزی اوقات فراغت (۵۸ درصد) هم مهم‌تر شده است. سال‌ها پیش، داشتن خودرو و مدل آن برای آلمانی‌ها در مرتبه‌ی اول قرار داشت. حالا تنها ۳۷ درصد، این وسیله‌ی حمل و نقل را مهم می‌دانند.
 
به‌نظر شوپنر، آلمانی‌ها در حال حاضر "آگاهانه" زندگی می‌کنند و علاقه‌ای به تغییر عادت‌های خود ندارند. او می‌گوید: «در زمانه‌ای که ساعات اشتغال بسیاری از آلمانی‌ها افزایش یافته و شرایط کار هم سخت‌تر شده، اهمیت چهاردیواری بیشتر شده است.»
 
دو وبلاگ‌نویس، در بلاگ "دوستان دوستان"، به نام‌های فردریک فرده و تیم زایفرت، هم این نتیجه‌گیری را تائید می‌کنند. این دو از ۳ سال پیش، با عکس‌گرفتن از خانه‌ها و آپارتمان‌های دوستان خود و دوستان دوستان آنان، عادت‌ها و سلیقه‌های آلمانی‌ها را از راه تصویر مورد بررسی قرار ‌داده‌اند.
 
این دو بلاگر هم‌چنین به این نتیجه رسیده‌اند که «خانه، آینه‌ی روح است.» تیم زایفرت در این رابطه می‌گوید: «مهم نیست که
 آدم‌ها برای دکوراسیون خانه‌‌شان چقدر پول در اختیار داشتند؛ در هر صورت چیدمان آپارتمان‌ها با شخصیت صاحبان آن‌ها صد در صد هماهنگ بود.» به نظر این دو، امروزه هر کس طراح تزئین خانه‌ی خود شده است و دوره‌ای که یک یا دو نفر طراح مطرح تصمیم می‌گرفتند که دیگران چگونه باید زندگی کنند، گذشته است.

رأی دهید
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان
این عکس‌ها مال چند ده پیشه؟ الان دیگه خونه سوسیال بگیر‌ها هم بری این شکلی‌ نیست... اون عکس اولی‌ که فکر کنم خونه یه پیر زن آلمانی‌ که از سال ۱۹۷۰ هیچ کاری تو اون خونه نکرده. عکس پایینی هم مال اوائل تا اواسط ده ۹۰ میلادی هست. این آمار فکر کنم مال ۲۰ سال پیش. من آلمانی‌ نمیشناسم که خونه ش این شکلی‌ باشه. دیگه خیلی‌ کارگریه.
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 15:56
آرمان144 - میسور - هند
وای خدا که بدترین طراحی های داخل ساختمان مربوط به هندی هاست.
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 16:12
eqqe - بوگوتا - کلومبیا
Faryade_Khamoosh - آخن - آلمان شما درست میگی از همون تلوزیون معلومه که عکس مال 20-30 سال قبله.تلوزیون شبیه پارسهای رنگی خودمونه که تقریبا سالهای 70 در ایران تولید میشد...اما من یک احساس نوستالژیک به اون عکس اول دارم و دلم میخواست الان اینچنین اتاق نشیمنی داشته باشم.توی اون جامهای کریستال پر از گز و باقلوا میکردم.. اون در چوبی با یک شیشه بزرگ در وسط خیلی زیباست..
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 16:49
ساحل آرامش - هایدلبرگ - آلمان
واقعاً هم که آگاهانه زندگی‌ می‌کنند.زندگی‌ ساده و هر کسی برای خودش زندگی‌ میکنه.خیلی‌ مسافرت می‌رن،و مسافرتهاشون برای استراحت و تمدید اعصابشون است نه برای چشم و همچشمی.مبلمان خونشون رو هر چند سال یه بار عوض نمیکنند.محیط ساده ولی‌ آروم .ارزی من اینه روزی باشه در ایران مردم آزاد ،آگاهانه،و بدون چشم و همچشمی زندگی‌ کنند.
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 16:13
مانفرد - ایران - ایران
غکسهاش کمه کم مال بیست سال پیشه /اینو میشه حداقل از تلویزیونهاش فهمید
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 16:52
mohsen_patriot - هامبورگ - آلمان
خونهٔ اکثر آلمانی‌ها مدرن و زیباست تمام این تلویزیون‌های قدیمی‌ رو هم میزارن دم در,
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 17:26
raha1984 - هامبورگ - المان
خونه سالمندان المان این طرز چیدمان رو داره یا روسها و لهستانیها !!
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 17:50
baharrr - وین - اتریش
سبک قدیم به آدمها آرامش میده. خیلی‌ هم قشنگتر از مدرنه.
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 20:00
AAbiye AAbi - منچستر - انگلستان
خونه های انگلیسی رو باید ببینید حال آدم بهم میخوره اکثرا خیلی قدیمی و اگر هم جدیدن بد نقشه. عمرا مثل 30 سال پیش آلمانم نیستن . مگر کسانی که سلیقه داشته باشن خودشون بسازن.
جمعه 9 تير 1391 - 00:31
Royan - کالیفرنیا - آمریکا
من عاشق سبک قدیم و سنتی هستم؛ یه وجه و وقار خاصی داره بهتر از جنسهای چینی و Ikea هستس مثلا دکور سنتی ایران خودمون یه چیز دیگر تا اینکه میری تو خانه طرف پر از تیر وتخته سه لاست که به مفت هم نمی ارزه یه بار مصرف .. و یا حیاط های قدیمی و ایون و حوض و گلدان شمشاد را با پنت هاوس هم عوض نمیکنم,آشپزخانه خودم توی المان به دست شوهرم با چوب درست شده و هر چی کهنه تر میشه قشنگ تر است. ولی آشپزخانه های پیش ساخته را بعد از 4 سال حالت بهم میخوره نگاه کنی.
جمعه 9 تير 1391 - 04:36
anohe - کوالالامپور - مالزی
آرمان کجای میسور زندگی‌ میکنی‌؟
جمعه 9 تير 1391 - 05:20
shayan96 - تهران - ایران
خودم به شخصه خانه مدرن بیشتر دوست دارم اگر پول داشته باشم حداقل اتاقم را خوشگل در می یارم
جمعه 9 تير 1391 - 08:49
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.