اوباما برای فرار از شکست درانتخابات، به ایران حمله می کند!

رابرت رایت، سردبیر ماهنامه آمریکایی «آتلانتیک» در تحلیلی مهم، نسبت به چرخش سیاست خارجی اوباما در مسئله «جنگ با ایران» هشدار داده و این چرخش را استراتژی جدید اوباما برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری دانسته و خطاب به او می نویسد: روی‌آوری آمریکا به جنگی دیگر و به خطر انداختن امنیت آمریکا به خاطر چند درصد رای بیشتر در انتخابات ریاست جمهوری روشی شرم‌آور و بحث‌انگیز است

به گزارش سرویس بین الملل «انتخاب» ؛ وی در بخش دیگری از این تحلیل، پیشنهادهای آمریکا به ایران در نشست مسکو را «نقض غرض» می خواند می نویسد: دولت آمریکا رئوس و محورهای پیشنهادی و شرایط خود در مذاکرات هسته‌ای با ایران را به شکلی تنظیم کرده و پیش می‌برد که با خواسته‌‌های لابی‌های طرفدار اسرائیل تناقضی پیدا نکند. اما یک چنین محدودیت‌هایی در شروط مذاکره و چهارچوب امتیازهای قابل مذاکره عملا نقض غرض است و مذاکرات را به بن‌بست می‌کشاند.ما «به سمت جنگ با ایران»

بخش هایی از این تحلیل حائز اهمیت سردبیر «آتلانتیک» در پی می آید:

یک تحول سیاسی در پایتخت آمریکا که بیش از همه پنهان نگاه داشته شده است آن است که باراک اوباما در سال انتخابات ریاست جمهوری آمریکا یعنی سال جاری اجازه می‌دهد که سیاست خارجی این کشور بیش از پیش به سمت جنگ با ایران سوق پیدا کند.

زمینه‌ها و اساس این گزارش بر کسی پوشیده نیست. هنوز هم این امکان وجود دارد که باراک اوباما شانس موفقیت مذاکرات هسته‌ای و توافق با ایران را افزایش دهد، ولی ظاهرا او تصمیم گرفته است که این گونه اقدامات باعث تضعیف موقعیت وی و کاهش احتمال پیروزی او در انتخابات آینده ایالات متحده خواهد شد.

در این میان نکته مثبت این است که محاسبات باراک اوباما ممکن است نادرست باشند. فشارهایی که او نگران آنهاست و عمدتا از سوی دولت اسرائیل و لابی‌های طرفدار این کشور در آمریکا اعمال می‌شود، شاید تا آن حد که رئیس جمهور آمریکا حدس می‌زند نیرومند و تاثیرگذار نباشند. و در عین حال دستاوردهای پیشبرد یک سیاست موفق بدون توجه به این فشار‌ها ممکن است بسیار بیشتر از آن چیزی باشد که آقای اوباما فکر می‌کند.

اما فرض کنیم که محاسبات سیاسی آقای اوباما و توجه به فشارهای طرفداران جنگ با ایران درست باشد. در آن صورت باید گفت که روی‌آوری آمریکا به جنگی دیگر و به خطر انداختن امنیت آمریکا به خاطر چند درصد رای بیشتر در انتخابات ریاست جمهوری روشی شرم‌آور و بحث‌انگیز است. اما شرم‌آور‌تر از این فضای سیاسی و انتخابات آمریکاست که در آن افکار عمومی و سیاستمداران یک چنین روش‌هایی را می‌پذیرند.

 قبل از شروع مذاکرات هسته‌ای اخیر با ایران مقامات ارشد در دولت آمریکا به اسرائیل و لابی‌های طرفدار اسرائیل تضمین داده‌اند که به هیچ وجه تحریم‌های شدید آمریکا علیه ایران در مسیر پیشبرد مذاکرات فدا نخواهند شد. شاید به همین خاطر است که در مذاکرات بغداد آمریکا و متحدان آن کشور در برابر پیشنهادهای ایران حاضر نشدند هیچ گونه امتیازی بدهند و منطقه را از تشدید تنش و احتمال خطر جنگ نجات دهند.

معضل اصلی مذاکرات و بحران هسته‌ای ایران ظاهرا غنی‌سازی اورانیوم با غلظت بیست درصد است که هنوز تا تولید اورانیوم تسلیحاتی فاصله زیادی دارد، ولی به هر حال زمان مورد نیاز ایران برای رسیدن به مرز تولید بمب هسته‌ای را کاهش می‌دهد. اما در مذاکرات بغداد آمریکا و متحدان این کشور حاضر نشدند در برابر قطع این نوع غنی‌سازی‌ها در ایران تحریم‌ها علیه آن کشور را کاهش دهند.

برخی از صاحب‌نظران معتقدند که دولت آمریکا رئوس و محورهای پیشنهادی و شرایط خود در مذاکرات هسته‌ای با ایران را به شکلی تنظیم کرده و پیش می‌برد که با خواسته‌‌های لابی‌های طرفدار اسرائیل تناقضی پیدا نکند. اما یک چنین محدودیت‌هایی در شروط مذاکره و چهارچوب امتیازهای قابل مذاکره عملا نقض غرض است و مذاکرات را به بن‌بست می‌کشاند.

سردبیر وب‌سایت «آتلانتیک» هشدار می‌دهد که اتخاذ چنین موضعی از سوی دولت آمریکا عملا راه را بر حل بحران هسته‌ای ایران مسدود خواهد کرد. حقیقت این است که موضع واقعی سران دولت اسرائیل این است که ایران به هیچ وجه، به هیچ شکل و در هیچ حدی نباید اجازه غنی‌سازی اورانیوم را داشته باشد.

در صورتی که آن طور که هیلاری کلینتون، وزیر خارجه آمریکا، سال گذشته صراحتا اعلام کرد، «موضع جامعه بین‌الملل و دولت آمریکا این است که ایران در صورت رعایت تعهدات و پذیرش بازرسی‌های همه‌جانبه می‌تواند از حق خود برای ادامه غنی‌سازی اورانیوم بهره‌مند باشد».

سیاست فعلی دولت آمریکا در مذاکرات هسته‌ای که تحت تاثیر هراس از ناخشنودی اسرائیل و طرفداران آن عملا فلج شده است، به دو شکل می‌تواند به جنگ بینجامد.

احتمال اول حمله نظامی اسرائیل به ایران در پاییز سال جاری و در عمل کشیده شدن آمریکا به این جنگ است. هر چند بسیاری از تحلیل‌گران، از جمله خود من، وقوع این حالت را تقریبا بعید می‌دانند، رهبران اسرائیل به خوبی می‌دانند که باراک اوباما قبل از شروع انتخابات ریاست جمهوری به نسبت حالت احتمالی پیروزی در آن موضع ضعیف‌تری دارد و راحت‌تر می‌توان وی را به مشارکت در جنگ اسرائیل علیه ایران کشاند.

دو احتمال می‌تواند از وقوع چنین حالتی پیشگیری کند: یکی پیشرفت چشمگیر در مذاکرات هسته‌ای با ایران است که بهانه را از اسرائیلی‌ها بگیرد. و دیگری این است که اگر نتایج نظرسنجی‌های قبل از انتخابات آمریکا نشان دهد که میت رامنی واقعا به پیروزی خواهد رسید در آن صورت رهبران اسرائیل ترجیح خواهند داد که صبر کنند و در دوره زمامداری آقای رامنی به جنگ با ایران بروند.

باراک اوباما به عنوان رئیس جمهور آمریکا از قدرت فراوانی برای کاهش احتمال وقوع جنگ با ایران برخوردار است، ولی چرا چنین کاری نمی‌کند؟ شاید او فکر می‌کند که در صورت تضعیف موقعیتش در انتخابات میت رامنی به پیروزی خواهد رسید و او حتما جنگ با ایران را آغاز خواهد کرد. بنابراین احتمالا بهترین راه پیشگیری از چنین جنگی انتخاب مجدد وی به مقام ریاست جمهوری است.

ولی نباید اصل را بر این گذاشت که غیر از تاثیرپذیری از گروه‌های طرفدار اسرائیل هیچ راه دیگری برای حفظ موقعیت سیاسی باراک اوباما وجود ندارد.

اگر آمریکا بتواند در ماه‌های آینده در مذاکرات با ایران به موفقیت برسد، اگر ایران غنی‌سازی بیست درصدی را متوقف کرده و ذخایر اورانیوم خود را به خارج منتقل کند، تمام آمریکایی‌ها، چه یهودی و چه غیریهودی، از برطرف شدن احتمال جنگ و پیشگیری از هسته‌ای شدن ایران خشنود خواهند شد.

باید در نظر داشت که اوباما حتی با حدی از مخالفت و انتقادهای لابی‌های طرفدار اسرائیل می‌تواند در انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا به پیروزی برسد. باید راه‌های درست چنین استراتژی را در پیش گرفت و بی‌جهت در میزان نفوذ و قدرت لابی‌های طرفدار اسرائیل اغراق نکرد.

رأی دهید
biparva - تهران - ایران
امیدوارم آمریکا به ایران حمله کند چون از این ملت ایران که بخاری در نمیاد یعنی‌ در حقیقت حکومت ایران بقدری سرکوبگر است که اجازه نمیدهد صدای از مردم بلند شود و این صدا تداوم پیدا کند!
دوشنبه 5 تير 1391 - 11:07
XMAN2 - کارا کاس - ونزوئلا
جون آقا جون اوباما مال این حرفها نیست ، حمله به ایران جیگر می‌خواد که این اوبامایی که من میبینم توی وجودش دو سیر هم پیدا نمیشه ، در ضمن این بابا حمله بکنه یا نکنه رئیس جمهور مجدد آمریکا نخواهد شد ، از بس کار نامه‌اش سیاهه ، حالا برو داییتو دیوونه کن
دوشنبه 5 تير 1391 - 11:17
*پسر شجاع* - تهران - ایران
به نظرم اگه میت رامنی رییس جمهور بشه به نفع مردم ایران هست ..که با تحریمهای جدی نفت یا حمله به تاسیسات هسته ای راه رو برای سرنگونی حکومت ولی فقیه در داخل ایران راحت کنه ..وضع ایران برخلاف نظر بعضیها اصلا شبیه عراق یا افغانستان نیست بیشتر شبیه صربستان هست که با حمله ناتو و آمریکا به صریستان مردم صربستان توانستند در داخل حکومت دیکتاتوری را سرنگون کنند ..
دوشنبه 5 تير 1391 - 11:22
haghighatgo - برلین - آلمان
اگر رابرت رایت، سردبیر ماهنامه آمریگوئی ها «آتلانتیک»اینطوری اگر می نوشت بهتر بود :. اگر آمریگوئی بتواند در ماه‌های آینده در مذاکرات با حکومت نوکران و دسشتنشانده گان امریگوئی ها و جهودها که از سی و چند سال پیش در ایران دایر است و با اتم بازی از مرتبه نوکری به اربابی تنایل دارد به موفقیت برسد، اگر اتم بازان ایران نشین شده غنی‌سازی بیست درصدی را متوقف کرده و ذخایر اورانیوم خود را به اسرائیل منتقل کند، تمام آمریکایی‌ها، چه یهودی و چه غیریهودی و کاتولیک های قاتل با شکم های پر از کوکاکولا و همبرگر، از برطرف شدن احتمال کتک زدن نوکران عمامه بسر و حق نشناسشون و بی تربیتشون در منطقه حوزه ماموریتشان در منطقه ایران خشنود خواهند شد. !!!میلیاردها پول نفت که میتونست در سواد آموزی و زندگی بهتر مردم ایران بشه دود شد و هوا رفت و مردم بدبختی که یه چند تا کتابی خوندن در ایران هم باید بترسن که کی موشک های جهودها و تازی ها وارد خونه شون میشه !!!
دوشنبه 5 تير 1391 - 11:17
h.tajvar - بروکسل - بلژیک
متاسفم واسه اونایی که مثبت دادن غیرت کجاست
دوشنبه 5 تير 1391 - 11:49
romano - تهران - ایران
biparva - تهران - ایران دوست عزیزم حمله یک قدرت خارجی به یک کشور کار ساده‌ای نیست به عراق نگاه کن نابود شد هیچ چیز ندارد حمله آمریکا به ایران مساوی با این است که دیگر در کل تاریخ نمی‌توانید سرتان را جلوی کشورهای عربی بلند کنید و ده برابر برای شما هار می شوند! لطفا قدری بزرگتر و بین المللی تر به قضایا نگاه کنید مثلا ببینید فردا آمریکاییها آرژانتین را هدف خود قرار دهند چه حسی در مورد آرژانتین و مردمش به شما دست میدهد دلسوزی یا اینکه بابا اینها هیچی نبودند آمریکا در دو روز زدش همینطور لیبی و .. ضمنا این حرف که مردم بخار ندارند حرف درستی نیست کدام رئیس جمهوری است که تحت فشار بین‌المللی برای برنامه اتمی اش مانند رئیس جمهور ایران تحقیر شود حتی با قذافی دیوانه همچین رفتاری نمی‌شد بیشک این حکومت در داخل مقبولیت ندارد که این رفتار با آن می‌شود این حکومت هم اکنون سگ بی صاحب خیابان گرد است و کمرش دارد شکسته می شود شما این را فقط خارجی می‌دانی هم اکنون زندانها پر از زندانیان سیاسی و چوبه های دار برپا است ادامه ...
دوشنبه 5 تير 1391 - 13:16
romano - تهران - ایران
ولی چرا مشکل حکومت حل نمی شود مفهوم این است که در داخل ایران از چین 1.5 میلیاردی بیشتر مبارز وجود دارد. بزودی نابودی اینها را خواهید دید. در تاریخ ایران مردان فاتح بسیار بوده‌اند اما جالب است نام بابک مازیار آریو، سورن پهلو، ، ستارخان باقر خان، امیر کبیر، نادرشاه، ابومسلم و .. مانده چرا چون تا دم مرگ از ایستادن ایرانی و تنها روی زانوی خودش تکیه کردن سخن گفته‌اند شاید به ظاهر آخر مرده‌اند ولی تاریخ را بخوانید خون هیچکدام پایمال نشده و عملشان نتیجه داده لذا حمله یک بیگانه که منفعتی را در سر می‌پروراند به صرف فساد حکومت یا بودن مغول بر سرمان بر شرافت و ایستادگی مردانی و زنانی مانند نسیرین ستوده و منصور اسانلو روا نیست. خواستن کمک نظامی خارجی مانند این می‌ماند زنی از شوهرش توسری بخورد بخاطر غلبه به شوهر تن به همخوابگی مرد غریبی بدهد تا شوهرش را از میان بردارد مغرور باشید و تنها برای سرنگونی این رژیم به همان اندازه غرور و جدیت سال 88 نیاز دارید نه بیشتر ادامه ...
دوشنبه 5 تير 1391 - 13:28
romano - تهران - ایران
(این حکومت اینرا نیک می‌داند) ماندلا گاندی منتظری همه زندانی شدند آخر چه شد الان هم این احمقها موسوی و کروبی را در حبس برده‌اند این حکومت بزرگترین دشمن خودش بود و خوب می‌دانند که راه برگشت ندارند که چوبه دار علم کرده‌اند از کنار آن چوبه دار دوتا بچه سپاهی هم عبور می‌کنند و برادرشان فقیر است آخرش چه تا چه زمان اعدام جانماز آبکش 30 ساله جواب مقبولیت نداد و مردم تظاهرات میلیونی کردند آیا شما فکر می‌کنید اعدام جواب می‌دهد وقتی لباس و ادا اطوار روحانیت و بچه مومن بازی جواب نداد (حالا می‌فهمید چرا صدام و قذافی این تعداد اعدام خیابانی نکردند برای چه بوده!) صبور باشید پاداش نسل شما یکی از دموکرات ترین ملتهای آسیا خواهد بود فقط باید حسش کنید. آزادی از بردگی اول حسش را می‌خواهد نه عمل باید باورش کرد تا پیش از اسپارتاکوس همه برده‌ها پست ترین بودند پس از او مبارز شدند و حکومت رم را به زانو در آوردند. نسل شما بسیار با شعور و مبارز است نا امید نشوید نا امیدی تنها برای یک نفر سود دارد.
دوشنبه 5 تير 1391 - 13:34
golly47 - فرانکفورت - المان
هیچ کس مثل آخوند نمیتونست اینطور اسلام را در ایران نابود کند و چهره .. آنرا به همه نشان دهد و این در آینده به نفع ملت است
دوشنبه 5 تير 1391 - 15:50
1k adame sadegh - تورنتو - كانادا
ه.تاجور - بروکسل - بلژیک. از کدام غیرت صحبت میکنی‌ در خارج از ایران نشسته‌ای و لذت می‌بری و برای داخل ایران تصمیم میگیری. ملتی که در کشور خودشان به گروگان گرفته شده اند. ملتی که هر روز اشک و نالهایشان را در رسانه‌ها میبینیم و می‌شنویم که در خانه خود امنیت ندارند...آخر غیرت به چه قیمتی؟
دوشنبه 5 تير 1391 - 16:18
h.tajvar - بروکسل - بلژیک
کانادا که پ‌م داده خودت هم خارج هستی پس به من خرده نگیر بعدش سیاست کلا ۲ نو هست خارجی‌ داخلی‌ در مورد داخلی‌ آره شما راست میگین من هم موافقم ولی‌ در مورد خارجی‌ اشتباه نکن ما نباید اجازه بدیم که این غرب ناتو آمریکا اروپا اسرائیل زور بگن اگه اتم بد هست واسه همه بد هست اول نظر رو خوب بخون بد بیا نظر بده
دوشنبه 5 تير 1391 - 18:32
سهیل ایرانی - اصفهان - ایران
romano - تهران - ایران آفرین به همت زیبای شما. در نامیدی بسی امید است پایان شب سیه سپید است.
دوشنبه 5 تير 1391 - 19:10
yek iranie badbakht - تهران - ایران
ین اوبامای لق لقو هم شورشو درآورده، از اونور پولهای مردم ایران رو هاپولی هاپو میکنه از اینور میگه حمله میکنه.. از یه طرف دیگه بادیدن فیلم ندا قلبش میشکنه. بعد میاد شعر سعدی برامون میخونه.. اینم ما رو به چی چیش فرض کرده بدتر از مموتی!
دوشنبه 5 تير 1391 - 22:52
yek iranie badbakht - تهران - ایران
1k adame sadegh - تورنتو - کانادا. 100% باهات موافقم، اونایی که تا وقتی ایران بودن نفسشون در نمی اومد یه کلمه حرف بزنن حالا که رفتن اونور واسه ما سخنران شدن! بیشنینین بینیم باااااااااا!
دوشنبه 5 تير 1391 - 22:54
ehsanusa - تهران - ایران
من یه بار دیگه هم یه کامنت گذاشتم در این مورد و میخوام ببینم کسی از دوستان موافقه یا نه! به نظر من ایران مثل عراق یا افغانستان نیست که دچار وضعیت اونا بشه. 50 سال حکومت پهلوی مردم ایران رو به اون حد متمدن کرده که بتونن یه تصمیم منطقی در صورت حمله امریکا و متحدانش به ایران بگیرن! این همه مدیر با تجربه و کاردان در خارج کشور داریم که میتونن کشور رو اداره کنن! شرایط اجتماعی هم مثل زمان بعد از ان . .قلاب نیست که مردم با شروع جنگ اون همه از خود گذشتگی کردن. صابون این آخوندا 33 ساله که به تن همه خورده و دیگه همه فهمیدن که اسلام بیزینس اوناست نه دین خدا که نیاز به حفاظت داشته باشه! در صورت حمله به ایران مردم هم باید سریع دست به کار بشن و تکلیف آخوندا رو یه سره کنن و سریع حکومت مردمی رو برپا کنن تا اجازه حضور نیروهای خارجی در کشور داده نشه! این بهترین استراتژی میتونه باشه!!!
‌سه شنبه 6 تير 1391 - 00:29
Moran440 - تهران - ایران
خدای فکر کردید امریکا برای ما حمله میکنه واقعأ خیلی احمقانه است که چنین افکاری دارید ما خودمون باید انقلاب کنیم امریکا برای نفت گاز و ناموس ما حمله میکند خودمون باید بر پا خیزیم فقط یک رهبر احتیاج داریم تا دستور بده
‌سه شنبه 6 تير 1391 - 09:27
salmonella - نجف - عراق
همین مطلبو توی یکی از فرومهای خارجی داشتم میخوندم.یه آمریکایی کامنت خیلی قشنگی گذاشته بود.گفته بود:. کشور ما از پس طالبان غار نشین که جز کلاشینکف و آر پی جی چیز دیگری ندارند نمیتونه بر بیاد اونوقت میخواد به ایران حمله کنه؟
‌پنجشنبه 8 تير 1391 - 08:51
مجید خان - تهران - ایران
سلام.اوباما خیلی تلاش می کند که هم دل متحدان عربش را بدست بیاورد و هم دل اسراییل را. وقتی مردمی نتوانند آزادی را بدست آورده واز آن پاسداری کنند دشمن چه داخلی و چه خارجی تفاوتی ندارد. رسیدن به دموکراسی و پاسداری از آن محتاج فرهنگ عمومی بالای جامعه است. اعراب هم با شعارهای زیبا به ایران حمله کردند نتجه اش چه بود؟مردم ایران از ظلم خاندان خوارزمشاهی هم ناراحت بودند ولی هجوم چنگیز چه عواقبی داشت؟آیا تحریم های فعلی ایران کمر حکومت را شکسته یا کمر ناتوان ملت نجیب ایران را . آیا زیاده خواهی های سران سلطه گر دنیا اعم از امریکایی و اسراییلی و ...به همین حد قانع است که اورانیوم غنی سازی نشده و مقدار غنی سازی شده تحویل شود؟چه تضمینی وجود دارد؟آیا مصدق هم غنی سازی اورانیوم می کرد یا در آن زمان بهانه ی واهی خطر کمونیسم طرح آزاکس را به جریان انداخت.البته جنگ منافع عظیمی داردکه می تواند جیب ابر سرمایه داران را پرتر کندولی قطعا با اوضاع بحران زده مالی دنیا کمکی به مردم اروپا و امریکا نمی کند.اکنون به خوبی می شود فهمید که چرا سازمانهای اطلا عاتی غرب خیمه شب بازی 11سپتامبر را به راهانداختند.
شنبه 10 تير 1391 - 04:55
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.