ایران در تیررس موشکهای اتمی اسرائیل؟
دولت آلمان بهخاطر فروش زیردریاییهای دلفین به اسرائیل با انتقاد احزاب مخالف روبرو شده است. این انتقادها از زمانی شدت گرفته که احتمال میرود اسرائیل زیردریاییها را به کلاهکهای هستهای مجهز کرده باشد.
در حالی که نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل بهخاطر دریافت زیردریاییهای آلمانی معروف به دلفین از دولتآلمان قدردانی میکند و برلین را در تضمین امنیت آینده کشورش سهیم میشمارد، احزاب مخالف، دولت ائتلافی آلمان را به همین دلیل مورد انتقاد قرار میدهند. این انتقادها بهویژه از زمانی تشدید شده است که برپایه گزارش "اشپیگلآنلاین" نیروی دریایی اسرائیل احتمالا زیردریاییهای خریداری شده از آلمان را به موشکهایی با کلاهک هستهای مجهز کرده است.
در برابر انتقادهای مخالفان فروش زیردریایی به اسرائیل، اشتفن زایبرت سخنگوی دولت آلمان به شبکه اول تلویزیون آلمان گفته است: «من نمیتوانم چنین نگرانیهایی را تایید کنم.» مخالفان دولت آلمان را متهم کردهاند که در شرایطی که اسرائیل حاضر به نرمش در برابر مسئله فلسطین نیست، همچنان به این کشور اسلحه میفرستد.»
اسناد اشپیگلآنلاین
بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل در گفتوگو با "بیلدتسایتونگ" آلمان تایید کرده که دولت آلمان یک زیردریایی دلفین دیگر در اختیار دولت وی قرار داده و از اینطریق نشان داده که به امنیت اسرائیل اهمیت میدهد. تارنمای هفتهنامه اشپیگل آلمان گزارش داده است که اسنادی به دست آورده که نشان میدهد سه زیردریایی فروخته شده به اسرائیل به موشکهایی با کلاهک هستهای مجهز شدهاند.
دولت آلمان قرار است تا سال ۲۰۱۷ میلادی سه زیردریایی دیگر را که هم اکنون در بندر کیل در دست ساخت است به اسرائیل تحویل دهد. اسرائیل تاکنون از تایید یا تکذیب در اختیار داشتن سلاح اتمی خودداری کرده است. اما بنیاد صلح استکهلم در تازهترین گزارش خود تایید کرده که تلآویو ۸۰ کلاهک هستهای در اختیار دارد.
نتانیاهو در مصاحبه با بیلدتسایتونگ آلمان گفته است:«بزرگترین دستاورد کشور یهود این است که میتواند در برابر هر تهدیدی از خودش دفاع کند. من با چرچیل همعقیده هستم که میگفت: ابزار کار را به ما بدهید، بعد میدانیم چگونه از خودمان دفاع کنیم.»
نیروگاه اتمی دیمونا در جنوب اسرائیل. تلآویو در اختیار داشتن انرژی اتمی را نه تایید میکند و نه تکذیب
نخستوزیر اسرائیل اما حاضر نشد درباره تجهیز زیردریاییهای آلمانی به کلاهک هستهای توضیحی بدهد. همزمان سخنگوی امورخارجی فراکسیون احزاب حاکم دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی در مجلس فدرال آلمان در واکنش به انتقادهای مخالفان به زوددویچهتسایتونگ گفت:«تصمیم نهایی درباره نحوه تجهیز زیردریاییها ربطی به دولت آلمان ندارد، بلکه تنها با دولت اسرائیل است و ما باید آن را بپذیریم.»
واکنش رسانههای ایرانی
پخش خبر تجهیز احتمالی زیردریاییهای دلفین به کلاهکهای هستهای با واکنش رسانههای ایرانی نیز روبرو شد. جوان آنلاین، ضمن انعکاس این خبر نوشت: «حدود یکماه پیش رسانههای عربی از استقرار محرمانه یکی از این زیردریاییها در آبهای بحرین برای رصد کردن فعالیتهای ایران خبر داده بودند.»
پایگاه اینرنتی خبر آنلاین نیز در گزارشی پیرامون قابلیتهای زیردریاییهای دلفین نوشته است:«سیستم کنترل تسلیحات زیردریایی دلفین دارای حسگرهای خودکار، سامانه کنترل آتش تسلیحات، ناوبری و اداره عملیات است. دلفین دارای ظرفیت حمل بیش از ۱۶ اژدر هارپون با قابلیت پرتاب از زیر آب است. این موشکهای سطح بهسطح میتوانند کلاهکی به وزن ۲۲۷ کیلوگرم را حملکنند و برد آنها ۱۳۰ کیلومتر در سرعت زیر صوت است.»
براساس گزارش خبرآنلاین، زیردریاییهای دلفین همچنین قادر به پخش مینهای دریایی هستند و در آنها اتاقکهای خشک و مجاور آب نیز برای انجام عملیات غواصی تعبیه شده است.
برنامه اتمی اسرائیل و قدرت برخاسته از تردید
گزارشگر پایگاه اینترنتی روزنامه آلمانی "زوددویچه" در اسرائیل نوشته است: «برای اسرائیلی که از هرسو در محاصره دشمن قرار گرفته، برنامه اتمی آخرین وسیله جلوگیری از تکرار هولوکاوست است. اینکه اسرائیل صدها کلاهک هستهای دارد، یک راز آشکار است. از آنجا که تکذیب سودی ندارد، اسرائیل از قدرت برخاسته از تردید سود میبرد. زیانی ندارد اگر وجود زیردریاییهایی به ایران یادآوری شود که موشکهای اتمی آنها میتوانند تا تهران پرواز کنند.»
کارشناسان امور دفاعی هفتهنامه تخصصی "جینس دفنس ویکلی" در لندن تعداد کلاهکهای هستهای اسرائیل را بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ عدد برآورد کردهاند. اما مقامات اسرائیلی هرگز حاضر نشدهاند این خبر را تایید یا تکذیب کنند. گزارشگر زوددویچه تسایتونگ معتقد است آنها بهعمد میکوشند فضا را برای گمانهزنی باز بگذارند.