ایرانی بی سروصدایی که هوشمندی را به تلفن‌های همراه افزود

حسین یسایی (Hossein Yassaie)، مدیرعامل شرکت «ایمجینیشن تکنولوجیز» (Imagination Technologies)

میلیون‌ها نفر در سراسر جهان بدون آنکه خبر داشته باشند هر روز از فناوری‌هایی استفاده می‌کنند که طراح و خالق آن حسین یسایی، یک ایرانی مقیم لندن است. نام وی و شرکت تحت مدیریت وی «ایمجینیشن تکنولوجیز» را هیچگاه روی وسایل ارتباطی جدید، روی تابلوهای تبلیغاتی و یا در کنار نام‌های معروفی مثل اپل و گوگل نمی‌بینیم.
 


چهره حسین یسایی همچون سایر نام‌آوران عرصه فناوری ارتباطی مثلا مارک زاکربرگ بنیان‌گذار فیس‌بوک و یا استیو جابز از موسسان و مدیران اپل شناخته شده نیست. با این همه هر کسی که از تلفن‌های آی‌فون و یا انواع دیگر همراه‌های هوشمند استفاده می‌کند به این ایرانی پنجاه و پنج ساله مدیون است.

 
در گزارش تازه‌ای از روزنامه بریتانیایی «دیلی‌میل» آمده‌است که بخش اعظم فناوری‌های پیچیده‌ای که اکثر تلفن‌های هوشمند از آن استفاده می‌کنند، از گرافیک آن گرفته تا سیستم عامل، همه محصول شرکتی هستند که حسین یسایی آن را مدیریت می‌کند. خود او می‌گوید: «در حقیقت ما عنصر هوشمندی را به این تلفن‌های همراه می‌دهیم. قبل از نوآوری و فناوری‌های محصول شرکت ما هیچ تلفن هوشمندی وجود نداشت.»
 
او وقتی کار برای این شرکت را شروع کرد که در آن زمان این شرکت «ویدئو لوجیک» نام داشت، و با حدود ۴۰ کارمند برخی از فناوری‌های به‌کاررفته در سیستم «ام‌اس داس» مایکروسافت را تولید می‌کرد، ولی پس از حدود ۲۰ سال شرکت تحت مدیریت وی در دوازده کشور مختلف جهان بیش از هزار و ۱۰۰ کارمند دارد.
 
مشتریان این شرکت نام‌های بزرگ عرصه فناوری ارتباطی مثل اپل، گوگل، مایکروسافت، سامسونگ، اینتل، سونی و ال‌جی هستند. فهرست مشتریان این شرکت آن‌قدر گسترده‌است که آقای یسایی برای پرهیز از رنجاندن رقبای آنها ترجیح می‌دهد که از همه آنها اسم نبرد.
 
حسین یسایی متولد و بزرگ شده ایران است. اولین تماس او با فناوری در چهار سالگی صورت گرفت. وی می‌گوید: «یادم هست که در چهارسالگی برای سردرآوردن از نحوه کار یک رادیوی بزرگ، انگشت خود را درون آن بردم و برق مرا گرفت. از آن زمان علاقه من به فناوری‌های جدید و کامپیوتر ادامه یافته‌است.»
 
او در سال ۱۹۷۶ برای تحصیلات عالی به بریتانیا رفته و دوره پیش‌دانشگاهی را که معمولا دو سال طول می‌کشد ظرف چند ماه با موفقیت طی کرد و تحصیلات خود را در رشته علوم کامپیوتر در دانشگاه «ناتینگهام» به پایان برد.
 
حسین یسایی در مورد تفاوت‌های موجود بین صنعت ارتباطات و رایانه در بریتانیا با آمریکا می‌گوید یکی از دلایل اصلی پیشرفت آمریکایی‌ها این است که محیط علمی و فعالیت گسترده این شرکت‌ها طی چند دهه اخیر شرایطی را فراهم کرده که بسیاری از جوانان را به نوآوری تشویق می‌کند.
 
علاوه بر این، بلندپروازی نیز یکی از دلایل اصلی برای پیشرفت فناوری و حرکت به سوی اختراع‌های جدید است. به گفته آقای یسایی در بریتانیا این روحیه بلندپروازی ضعیف‌تر است و معمولا در برابر طرح‌های بزرگ و بلندپروازانه مقاومت می‌شود.
 
حسین یسایی تاکید می‌کند که مهمترین عامل برای رشد فناوری‌های نوین در هر کشوری آموزش نوجوانان و ایجاد زمینه‌های لازم برای رشد استعدادها، آفرینندگی و خلاقیت جوانان است.

رأی دهید
mo.miyai - اسلو - نروژ
بفرما این هم از برق خارجی‌ اون آقا رو اوباش می‌زنه ریاضیدان می‌شه این یکی‌ رو برق رادیو میگیره مدیرعامل شرکت فناوری می‌شه حالا شانس آورد برق رادیو بود ببین اگه برق یخچال بود این آقا چی‌ کاره میشد . بنازم به قدرتت خدااااااااااااا یه خورده از این به‌اصطلاح بد شانسی ولی‌ در اصل خوش شانسی طرف منم بفرست
دوشنبه 18 ارديبهشت 1391 - 09:36
albalooo - لندن - انگلستان
خوب اخه کدوم بزغاله رای منفی داده این کجاش منفیه
دوشنبه 18 ارديبهشت 1391 - 11:39
gorgnama - تهران - ایران
افرین.بلاخره یه خبر خوندیم که روحمونو شاد کرد!
دوشنبه 18 ارديبهشت 1391 - 11:50
delmorde - یوتوبوری - سوئد
ایکاش شرایط و امکانات کشور ما به گونه ای بود که امثال اقای بسایی میتوانستند در کشور خودمان به رشد برسند نه در خدمت بیگانه و برای توسعه ان. اگر این مغزه را بقول معروف در کشورمان تحویل می گرفتند مجبور نبودند در کشورهایی مانند انگلیس که مرکز سیاستمداران خفاش است و در خدمت توسعه اقتصاد و علم انها قدم بردارند. بلی سیاست غربیها ایجاد شرایطیست در کشورهای جهان سوم که همواره جهان سوم و عقب مانده باقی بماند و استعدادها را بطرف خود جلب کند، اما باز میگویم هرچه می کشیم از تعصبات اسلامیست. که نبودن برخی آزادیها را سلب میکند و جوانان را فراری میدهد.دیگر وجود حاکمان و دروبریهای خائن شان. سوم بازاریهای سودجو متظاهر به دین.
دوشنبه 18 ارديبهشت 1391 - 11:22
مانفرد - ایران - ایران
albalooo-لندن -انگلستان ***دوست عزیز خودت داری میگی بزغاله .از بزغاله هم بیشتر ازاین نمیشه انتظاری داشت دیگه.میشه؟
دوشنبه 18 ارديبهشت 1391 - 12:59
Azadikhah - تكسل - هلند
درود بر حسین یسایی عزیز به امید موفقیتهای بیشتر ایشان
دوشنبه 18 ارديبهشت 1391 - 13:11
khalijefars - ‫نانجینگ - ‫چین
منم بچه بودم یبار بابام داشت تلفن تعمیر می‌کرد بم گفت وقتی‌ ۳ شاخه رو از برق می‌‌کشی نکنی‌ تو دهنتا !! ولی‌ نگفت چرا ، منم وقتی‌ بابام رفت ۳شاخه رو از پریز کشیدم و کردم تو دهانم ، که برق منو گرفت . البته به مدت کوتاهی‌ . ولی‌ هیچ اتفاقی‌ نیفتاد ، شاید برق تلفن کمه برای همین .یه کی‌ نبود به بابام بگه چه حرفیه میزانی‌ به بچه !!!!!خلاصه برق گرفتگی هم شانس می‌خواد
دوشنبه 18 ارديبهشت 1391 - 20:52
نظر شما چیست؟
جهت درج دیدگاه خود می بایست در سایت عضو شده و لوگین نمایید.